icon

Ako sa vyrovnať s partnerskou neverou a odpustením?

Včera o 14:00

Chcem vám rozpovedať svoj príbeh, pretože mám pocit, že neviem nájsť správnu cestu ani to, čo vlastne robiť. Nič z toho nie je výmysel, ale realita. ♥️♥️

Som žena, mám 29 rokov, môj manžel má 35. Máme jedno dieťa. Desať rokov nášho manželstva bolo krásnych – manžel bol milý, usmievavý, milujúci človek, ktorý by sa rozdal pre každého.

Asi po siedmich rokoch manželstva som pribrala, mala som okolo 90 kg. Nikdy to veľmi neriešil, občas mal nejakú poznámku, ale všetko bolo v poriadku. Minulý rok som však začala chudnúť po tom, čo mi manžel v marci povedal, že ho už nepriťahujem.

Nastúpila som do práce, pomáhal mi variť, staral sa o mňa, len intimita medzi nami bola minimálna – sex bol asi dvakrát do mesiaca, vraj na to nemal chuť. Na neveru by som ho nikdy netipovala. Vždy bol načas doma, mobil mal čistý, bez hesla, nikam nechodil, nikomu nepísal ani nevolal.

Celý rok som sa trápila a mala pocit, že si ma nevšíma. Neustále pozeral seriály alebo bol na mobile. V decembri som sa nahnevala a spoznala jedného muža. Išli sme spolu von, ale nič medzi nami nebolo. Manžel o tom nevedel. Po Novom roku sa o ňom dozvedel a prišli hádky a krik. Ja som toho muža následne prestala kontaktovať.

Medzitým som schudla a začala sa o seba viac starať. Lenže vo februári mi manžel oznámil, že pol roka spal so staršou vydatou kolegyňou z práce, približne o 20 rokov staršou. Písali si listy v práci a mali pomer. Každému v rodine sa priznal, svoj čin ľutuje a snaží sa všetko napraviť.

Dala som mu druhú šancu a ostala som s ním, dúfajúc, že sa zmení. Tvrdí, že to bolo len kvôli jej postave, nič viac. Odvtedy odišiel z práce, nekontaktuje ju a hanbí sa za to, čo spravil.

Lenže stále je tu ten muž, ktorého som spoznala. Bol milý, ochotný, síce mladší odo mňa, ale rozumovo veľmi vyspelý. Dodnes mi manžel vyčíta, že som s ním išla von. My dvaja sme sa po manželovom priznaní stretli ešte dvakrát, no potom to ukončil, keď sa dozvedel, že som kvôli tomu dostala od manžela facku. Odvtedy už nie sme v kontakte.

A teraz neviem, čo mám robiť. Akou cestou sa vydať? Urobila som správne, že som odpustila? Manžel svoj čin veľmi ľutuje. Je tam ešte omnoho viac vecí, ale to by sme tu boli do rána.

Od chvíle, čo som schudla, ma manžel chce neustále – každý deň počúvam, aká som krásna a ako veľmi ma chce. Vzdal sa mobilu, práce, všetkého, dokonca si dal moje meno vytetovať na ruku.

Len ja si stále dávam za vinu svoju váhu. Mám pocit, že keby som nepribrala, nič z toho by sa nestalo.

Aký je váš názor?

kocuris
Včera o 14:13

@anonym_autor ach jaj. Vina je na oboch stranách. Skludniť sa a rozhovor. Dohoda ako ďalej.

autor
Včera o 14:18
@kocuris

@anonym_autor ach jaj. Vina je na oboch stranách. Skludniť sa a rozhovor. Dohoda ako ďalej.

@kocuris Áno, rozhovor bol, každý deň ale neviem mňa to trápi...

zuzubb007
Včera o 14:21

Dal ti facku? Podviedol ťa? A ty naozaj nevieš čo robiť? Naozaj? Ešte raz naozaj? Príde ti normálne uvažovať o niečom inom ako o rozchode? Mne teda nie, u mňa bez šance, nerob zo seba chuderu, úbožiak mohol by sa aj plaziť plesla by som dvermi a dovi, máš šancu mať normálneho muža, tak načo chceš dávať šance úbožiakovi, žiadny rozhovor v tomto nepomôže, fuj zgrcala by som sa už len predstava, že ho pchal do inej

anonym_e844fa
Včera o 14:22

Takže on ťa vymenil za inú kvôli váhe (čo to bude nabudúce?), spal s ňou pol roka a dostala si po hube, za to že si bola vonku s nejakým chlapom. Ja sa ti ani nečudujem, že sa zamýšľaš či si urobila správne...

autor
Včera o 14:26
@zuzubb007

Dal ti facku? Podviedol ťa? A ty naozaj nevieš čo robiť? Naozaj? Ešte raz naozaj? Príde ti normálne uvažovať o niečom inom ako o rozchode? Mne teda nie, u mňa bez šance, nerob zo seba chuderu, úbožiak mohol by sa aj plaziť plesla by som dvermi a dovi, máš šancu mať normálneho muža, tak načo chceš dávať šance úbožiakovi, žiadny rozhovor v tomto nepomôže, fuj zgrcala by som sa už len predstava, že ho pchal do inej

@zuzubb007 Tiež som bola toho názoru kým som to nezažila..

zuzubb007
Včera o 14:29
@anonym_autor

@zuzubb007 Tiež som bola toho názoru kým som to nezažila..

@anonym_autor a čo sa zmenilo? Zažila, nezažila, fuj, budeš celý život trpieť pri ňom, ale tak každý má tak ako si zariadi len toľko k tomu, skús sa zamyslieť či toto chceš a odpoveď máš okamžitú

autor
Včera o 14:29
@zuzubb007

@anonym_autor a čo sa zmenilo? Zažila, nezažila, fuj, budeš celý život trpieť pri ňom, ale tak každý má tak ako si zariadi len toľko k tomu, skús sa zamyslieť či toto chceš a odpoveď máš okamžitú

@zuzubb007 Ďakujem ♥️

anonym_cfa72b
Včera o 14:33

A čo k svojmu manželovi cítiš? Po nevere? Po žiarlivostných scénach? Po facke zo žiarlivosti?
Aká asi tak budúcnosť Vás čaká? Zvyšok života budeš mať tip top postavu, aby pri tebe ostal? Čo ťa vlastne pri ňom drží? To že sa priznal, oľutoval a teraz ťa nosí na rukách?
A má ťa on vôbec rád? Či jediné čo mu hovorí ako sa k tebe chovať, je podľa toho či sa mu pri pohľade na teba postaví?
Zaujímalo by ma, ako to prebehlo, keď výsledkom toho bolo, že si dostala facku.
A aká bola tvoja reakcia na to, že ťa pol roka podvádzal? A kedy sa uráčil Ti to priznať? A tou jeho výhovorkou, že on s ňou spal, len pre jej postavu?! Jemu zjavne na ničom inom nezáleží...

autor
Včera o 14:37
@anonym_cfa72b

A čo k svojmu manželovi cítiš? Po nevere? Po žiarlivostných scénach? Po facke zo žiarlivosti?
Aká asi tak budúcnosť Vás čaká? Zvyšok života budeš mať tip top postavu, aby pri tebe ostal? Čo ťa vlastne pri ňom drží? To že sa priznal, oľutoval a teraz ťa nosí na rukách?
A má ťa on vôbec rád? Či jediné čo mu hovorí ako sa k tebe chovať, je podľa toho či sa mu pri pohľade na teba postaví?
Zaujímalo by ma, ako to prebehlo, keď výsledkom toho bolo, že si dostala facku.
A aká bola tvoja reakcia na to, že ťa pol roka podvádzal? A kedy sa uráčil Ti to priznať? A tou jeho výhovorkou, že on s ňou spal, len pre jej postavu?! Jemu zjavne na ničom inom nezáleží...

@anonym_cfa72b Priznal sa po 3 mesiacoch od ukončia. Čo cítim? Ľúbim ho stále rovnako. Moja reakcia? Neviem v kľude sme to nejak vykomunikivali aj keď krik a plač tam bol. Či ma ľúbi? Asi áno velmi plakal a ľutoval svoj čin. Na toho chalana veľmi žiarli a nevie ho dostať z hlavy. Neviem vážne neviem...

mk22
Včera o 14:43
@anonym_autor

@anonym_cfa72b Priznal sa po 3 mesiacoch od ukončia. Čo cítim? Ľúbim ho stále rovnako. Moja reakcia? Neviem v kľude sme to nejak vykomunikivali aj keď krik a plač tam bol. Či ma ľúbi? Asi áno velmi plakal a ľutoval svoj čin. Na toho chalana veľmi žiarli a nevie ho dostať z hlavy. Neviem vážne neviem...

@anonym_autor no ja sa smejem.. ty si bola raz vonku a on citujem, toho chalana nevue dostať z hlavy..naopak on polroka sexoval s druhou a ty od seba ocakavas co??
Ved to je taky podraz, mohol by sa obtetovat celý, fuj..
Takze lebo si pribrala?
Za rok vážne ochories, budes vyradená z bežného života, opat pôjde pod inú sukňu, lebo si ochorela? A ešte budeš mať výčitky kvôli chorobe, kt si ani nechcela?

citronove_koliesko

@anonym_autor facku? A ty pises litanie o priberani, chudnuti, pomahani, podvadzani? Tvoja sebaucta "gde"?

Btw 35r s 55r? Akoze postavicka moze byt tip-top ale pruznost neobabres. Sa mu cudujem. A jej tiez, s takym deckom 😃

anonym_a7474f

Alibista. 3 mesiace od ukončenia už mal držať hubu, a riešiť si to so svojim svedomím. Takto hodil vinu aj na teba. Ale ty si tiež mala zajačie úmysly...

kristina2412

Polož si otázku, či by si ho ty podvádzala, keby pribral. Nie nejde tu o tvoje kilá, ale o jeho úbohý charakter. Navyše použil tvoju nadváhu ako zámienku, aby ospravedlnil svojho migrujúceho vtáka. Ešte k tomu tá facka... Takto sa nespráva milujúci manžel...

moony99
Včera o 14:45

Na to čo sa stalo z jeho aj z Tvojej strany je jedine riešenie, rozchod, utvrdilo Vás to v tom, že si jeden druhého nevážite, neskoro je to ľutovať, a keby ste zostali spolu, vždy sa to bude vracať a bude to nad Vami stále ako čierny mrak.

aurora33
Autor odpoveď zmazal
anonym_cc1868
Včera o 15:04

🤦‍♀️ja si stale myslim,ze ma nic neprekvapi a ono sa vzdy nieco najde.Ty si dostala facku a on co?Kolkokrat si ho kopla do guli za to,ze ta podvadzal?Za kazdy sex jeden kopanec.Ako co na nom lubis?Ved je to uboziak.Ja som pribrala 30kil a moj muz ma lubi rovnako.Vie cim sme si presli aby sme mali deti,teda hlavne ja.Pomaha sa mi dostat zas do formy a ten tvoj chrapal s inou,charakter.

autor
Včera o 15:08
@kristina2412

Polož si otázku, či by si ho ty podvádzala, keby pribral. Nie nejde tu o tvoje kilá, ale o jeho úbohý charakter. Navyše použil tvoju nadváhu ako zámienku, aby ospravedlnil svojho migrujúceho vtáka. Ešte k tomu tá facka... Takto sa nespráva milujúci manžel...

@kristina2412 Asi nie ale pri tom chlapovi som sa tiež ledva udržala, neuveriteľná chemia bola medzi nami

autor
Včera o 15:09
@anonym_cc1868

🤦‍♀️ja si stale myslim,ze ma nic neprekvapi a ono sa vzdy nieco najde.Ty si dostala facku a on co?Kolkokrat si ho kopla do guli za to,ze ta podvadzal?Za kazdy sex jeden kopanec.Ako co na nom lubis?Ved je to uboziak.Ja som pribrala 30kil a moj muz ma lubi rovnako.Vie cim sme si presli aby sme mali deti,teda hlavne ja.Pomaha sa mi dostat zas do formy a ten tvoj chrapal s inou,charakter.

@anonym_cc1868 Súhlasím... Beriem každý názor asi som naivná

zuzinka888
Včera o 15:10

Toto nema zmysel. Ty si uz emocne odputana.( myslis na ineho). A on trtxka v robote inu a tebe da facku ze si bola s niekym na kave?? A este sa da do role obete? Rozidte sa. Lebo odpustit znamena urobit hrubu ciaru a ist dalej. Tu ti bude stale nieco vycitat a vykrikovat. Nebudete si verit a bude to akurat horsie. Zbyrocne stratite falosnou nadejou dalsie roky.

anonym_cfa72b
Včera o 15:34
@anonym_autor

@anonym_autor
Uvedom si, že pre neho bola tvoja váha problém a riešil ho neverou.
Ak každý vážnejší problém mieni riešiť mimo domácnosť, kam sa dostanete.
Potom, išiel a všetkým v rodine rozprával ako Ťa podviedol. Prečo asi?
Mne sa nepozdáva myšlienka, že tebou manipuluje a v podstate on za tú neveru nemôže, lebo to ty si nebola pre neho príťažlivá. Pol roka. Si opakuj, nie raz ťa podviedol! Všetkým narozprával, že ťa podvádzal a ako veľmi to ľutuje. Prečo asi?
Tiež by si mu neveru s krikom a plačom, tak ľahko nechala prejsť, keby si nepočúvala z každej strany ako to ľutuje. On chudáčik, veď on ani za to nemôže. Odpusti mu. Udobrite sa. Máte spolu dieťa. A kedy na neho myslel, keď pol roka spával s tebou a sexoval s ňou?! Ako sa v tom období k tebe správal? Ako k milovanej manželke? Tajil to. Čo všetko Ti môže ešte tajiť?
Jasné, že na tvojho nápadníka žiarli. Lebo ten na rozdiel od neho, je v tvojich očiach slušný a dôveryhodný. Čo tvoj muž už v tvojich očiach rozhodne byť nemusí.
Robí to len ako malé dieťa, čo kričí a hnevá sa, keď mu zoberú obľúbenú hračku. Ale obľúbenou sa stala až po tom, čo si ju chcel niekto požičať!
Nenechaj mu neveru len tak prejsť. Donúť ho pracovať na Vašom vzťahu. Nech dokáže ako bude o teba a život s tebou a synom bojovať. Rozhodne smer rodinná poradňa. Nie 2-3 sedenia, ale minimálne 10 a viac. Až kým si nebudeš istá, že mu dokážeš odpustiť a hlavne opäť dôverovať! Ak sa mu to ľahko prepečie teraz, môže to urobiť opäť. A vie, že mu na to neprídeš. Jemu sa priznaním uľavilo svedomiu, ale na teba vôbec nemyslel. Tri mesiace po nevere Ti to povie. Tri mesiace chodil ešte do práce, kde bol s ňou? Nemeškal, doma bol. Ale v práci na prestávke stihol ešte čosi navyše?!
Porozmýšľaj či by si si takého muža vybrala, keby si o ňom vedela, že podvádzal ženu s kolegyňou, lebo jeho žena pribrala viac, ako jeho sexuálny apetít zniesol?!

anonym_e844fa
Včera o 15:37
@anonym_autor

@anonym_autor bral ťa ako samozrejmosť, o ktorú nikto iný nebude mať záujem. A teraz hups je niekto na obzore, už máš postavu na ktorej mu hlavne záleží... tak robí scény.

autor
Včera o 15:42
@anonym_cfa72b

@anonym_autor
Uvedom si, že pre neho bola tvoja váha problém a riešil ho neverou.
Ak každý vážnejší problém mieni riešiť mimo domácnosť, kam sa dostanete.
Potom, išiel a všetkým v rodine rozprával ako Ťa podviedol. Prečo asi?
Mne sa nepozdáva myšlienka, že tebou manipuluje a v podstate on za tú neveru nemôže, lebo to ty si nebola pre neho príťažlivá. Pol roka. Si opakuj, nie raz ťa podviedol! Všetkým narozprával, že ťa podvádzal a ako veľmi to ľutuje. Prečo asi?
Tiež by si mu neveru s krikom a plačom, tak ľahko nechala prejsť, keby si nepočúvala z každej strany ako to ľutuje. On chudáčik, veď on ani za to nemôže. Odpusti mu. Udobrite sa. Máte spolu dieťa. A kedy na neho myslel, keď pol roka spával s tebou a sexoval s ňou?! Ako sa v tom období k tebe správal? Ako k milovanej manželke? Tajil to. Čo všetko Ti môže ešte tajiť?
Jasné, že na tvojho nápadníka žiarli. Lebo ten na rozdiel od neho, je v tvojich očiach slušný a dôveryhodný. Čo tvoj muž už v tvojich očiach rozhodne byť nemusí.
Robí to len ako malé dieťa, čo kričí a hnevá sa, keď mu zoberú obľúbenú hračku. Ale obľúbenou sa stala až po tom, čo si ju chcel niekto požičať!
Nenechaj mu neveru len tak prejsť. Donúť ho pracovať na Vašom vzťahu. Nech dokáže ako bude o teba a život s tebou a synom bojovať. Rozhodne smer rodinná poradňa. Nie 2-3 sedenia, ale minimálne 10 a viac. Až kým si nebudeš istá, že mu dokážeš odpustiť a hlavne opäť dôverovať! Ak sa mu to ľahko prepečie teraz, môže to urobiť opäť. A vie, že mu na to neprídeš. Jemu sa priznaním uľavilo svedomiu, ale na teba vôbec nemyslel. Tri mesiace po nevere Ti to povie. Tri mesiace chodil ešte do práce, kde bol s ňou? Nemeškal, doma bol. Ale v práci na prestávke stihol ešte čosi navyše?!
Porozmýšľaj či by si si takého muža vybrala, keby si o ňom vedela, že podvádzal ženu s kolegyňou, lebo jeho žena pribrala viac, ako jeho sexuálny apetít zniesol?!

@anonym_cfa72b Toto som asi potrebovala počuť. A áno, dostal čas na nápravu a jedna chýba a odchádzam a on vie kde to bude a toho sa boji. Len som chcela zachovať rodinu a odpustiť mu, dať mu ďalšiu šancu. Je toho ešte veľa medzi tým čo sa dialo ale to by bolo na dlho... ♥️

autor
Včera o 15:43
@anonym_e844fa

@anonym_autor bral ťa ako samozrejmosť, o ktorú nikto iný nebude mať záujem. A teraz hups je niekto na obzore, už máš postavu na ktorej mu hlavne záleží... tak robí scény.

@anonym_e844fa Ano presne to povedal a presne je to tak! Kým som sedela doma, oci mala len pre neho bola som samozrejmosť.

anonym_709098
Včera o 15:53

Môj muž tiež pribral ale milujem ho aj s tým bruchom ...vždy mu hovorim že aspoň budem pri ňom vyzerať este chudšie a krajšie....Pozerať po iných dakujem nemám záujem....ale musím sa priznať že je to môj druhy manžel prveho som nonstop podvadzala lebo bol jeden leniny, arogantny, alkoholik, bez prace s cihgaretou v hube...a kedže som bola neštastna riešila som to takto čo nebol ten najlepši nápad....naštastie mi prišiel do cesty môj terajší manžel a ja som našla samu seba....ono tažko radiť niekomu ako má žiť ...ale jedno čo môžem povedať je, že človek musí myslieť na seba, nezachraňovať čo sa neoplatí zachraniť a ísť za svojím štastim....keď ťa niekto miluje, miluje ťa bez podmienok..

anonym_093c8a
Včera o 16:34

@anonym_autor neveru by som odpustila, ale nie polročný súbežný vzťah. Čo by mu neprešlo, je facka, je úplne jedno za čo. A vrchol je, že o nevere rozprával ľuďom v rodine, ktovie, čo im nakvákal.

nadijaeren
Včera o 16:39

Fuhá. Tak toto je situácia..
Nápis mi ak chces súkromné .
Je ale hrozne čo spravil manžel. Pol roka mal paralelný vzťah a ešte aj tu vylepil..
Takže on mohol , ale ty nie.....
Veľmi nevhodný spôsob komunikácie. Na oboch stranách zlyhanie a úprimne 90kg zas nie je tak že by manžel musel spať s inou. To je len vy hovorka. Môže sa stať každej že pri berie. To ale neznamená že manžel má hneď spať s inou
Manželstvo nie je o váhe........

fairyy
Včera o 18:32

ja by som nedokazala odpustit v tomto pripade ... ked priberies znova ? alebo len jednoducho zostarnes a nebudes ho pritahovat ? tak co, pojde si zas vyprazdnovat gule do inej co ho pritahuje? nie taky jedinec by sa nemal viazat, ktory vzhlad dava na prve miesto

anonym_7b9b76
Včera o 19:07

Podĺa mna ho neľúbiš kedže si sa bez problemov stretavala s inym.