Mám ostať v byte po zosnulej osobe alebo začať nanovo?
ahojte
mam moznost ist spat byvat do bytu kde som vyrastala
avsak zial vsetko mi pripomina zosnulu osobu nedavno
nedokazem tam byt chvilu nieto tam zit
treba to prerobit a vrazit tam minimalne 40 000.
co mam robit, radsej predat a zacat zivot inde?
alebo prerobit a zit v spomienkach?
aktualne nie som schopna tam zit, treba to cele vypratat a prerobit..
teraz mam najom s energiami za 700 euro, tam by som platila do 300 euro.
co mam robit.
zijem v spomienkach, mam depresie...
zacat asi nanovo niekde inde?
predat byt a zacat zit inde?
ako ste zvlaldi vy , co mate skusenost, byvat v byte, kde niekto umrel. clen rodiny.
dakujem za vase pohlady.
To Jr teraz, lebo je to krátka doba...časom sa ti budu vynarat práve pekne spomienky
Ahoj, uprimnu sustrast. Zavisi od toho, ako velmi ta to zasiahlo a kto umrel... Rodic?
Prenajat
Nehnuteonost bude mat vzdy hodnotu
@lenka_da aj rodic aj surodenec.
@rachel36a je to kratka doba ano. nedokazem tam teraz zit. aj za cenu toho ze platim 700 eur mesacne. namiesto 300. proste nedokazem
Ja ta chápem. Ja som mala takto byt po name...strasne rada som tam časom chodila a spomínala na pekne chvíle...
@rachel36a a zijes tam nadalej?
@taktotedanie len ci budem mat na to nervy, komplet rekonstrukcia. ...
Tak predaj
Ty musis vediet
neprerábať len vypratať a prenajímať. Čas ukáže čo ďalej.
Tak to mi je strasne luto, neviem, co by som robila. Asi sa priklanam, ako ti radili vyssie, neprerabat, len vypratat a prenajimat, casom uvidis...
ja by som sa toho zbavila, alebo aspoň prenajala. bude ti to stále všetko pripomínať.
depresie uz mas a budes ich mat kdekolvek pojdes-takze tie si pories s doktorom .. peniaze na prerabku si pozicaj tych usetrenych 300 das do pozicky a ani sa nenazdas a bude lepsie ... ak je byt vacsi mozes prenajat len izbu-aspon by si nebola sama .. co sa tyka vypratania-su to len veci-ak nezvladnes sama najmi niekoho a nech vsetko vyhadze-nepoytrebujes spomienky nechaj si len jednu dve veci -to staci -ostatneho sa zbav
je mi to ľúto. Ja by som určite predala a začala život inde. Ale záleží ako veci vnímaš ty, no veriím, že nové miesto je aj nový vietor do plachiet. Prajem všetko dobré
Ja ti napisem velmi nestranne a mozno chladne...
Okrem smutku si asi 5x spomenula financie, financovanie, platenie, vrazanie.
Zivot sa nekonci a ide dalej. Ja by som to vypratala, nechala si po zosnulych nieco srdcu blizke a zila v tom byte. Casom ho prerobila, ale ocividne sa tam da byvat aj bez toho.
Do bytu s citovymi vazbami by som najomnikov nedavala, sledovat ako to chatra ak by sa nestarali..
Alebo to tovno predaj a zacni inde. Ale urcite to bude vacsi rozdiel ako tych 40tis, ktore ti treba na tu reko..
Jednoznacne docasne prenajat , ak to nieje nutne neprerabat. Teraz je to cerstve ,chapem Ta ale nepredavala by som. Potom ked uz to bude lepsie,ist byvat tam.
Ak nedokážeš, tak sa nenúť. Ak je možnosť predať výhodne, tak skus predať a kúp si niečo iné, alebo ja by som vymalovala, čo treba pre robila, jednoducho zariadila a prenajímala. Aspoň za 400e podľa toho, aký veľký, a v akom stave.
Možno na rok skúsiť takto a potom sa rozhodneš.
@rebcav dakujem :(
@kitycat aktualne s bytom nebudem urcite par mesiacov nic robit lebo tam nedokazem chodit. plyn voda vypnute pre istotu
@kavasmliekom vedela by som si kupit nieco ine, z penazi.
@kitycat peniaze nehraju aktualne problem, skor citove vazby, peniaze som spomenula preto, co ked sa mi daco stane, aby nemusel muz vela platit kebyze ostane sam
@ukgirls nie som sama, mam rodinu. sharovat byt , to uz som stara na take veci. jasne nenapisala som vek, tak ste nevedeli ze mam dieta muza.
@3009 prerabat treba, byt ma 40rocny stav.
predala a kupila si nieco ine. uzavreta kapitola.
Možno by ti pomohlo spísať zoznam vecí ktoré chceš z bytu ponechať a dať ho vypratať serióznej firme alebo komu dôveruješ. Veci zo zoznamu ti ponechajú v byte alebo preložia niekam na uskladnenie ako sa dohodnete.
Alebo dohľad nad vypratávaním poveriť niekoho spoľahlivého kto nemá citovú väzbu na tie veci.
Najlepsie pri akychkolvek prerabkach (hoci aj citlivom, postupnom triedeni a vypratavani, nieto stavebnych prerabkach) je byvat inde, nie v prerabanom byte (cize z tohto pohladu mas idealnu situaciu).
Ak je byt inak dobry a v dobrej lokalite (centrum, vybavenost, susedia...), tazko najdes za podobne peniaze iny. Cize ja by som pomaly triedil, vyprataval, umyval/cistil, spoznaval detaily bytu/domu, prip. vymaloval (prip. natery, drobne opravy) a potom sa rozhodol, ci ten byt prenajmem, alebo zrekonstruujem a pojdem donho byvat.
Nerozhoduj sa zbrklo, v citovom pohnuti.
byt predaj a začni inde, však z predaja si môžeš kupit niekde niečo iné
nepíšeš či máš tak vysoké vlastné bybanie najom alebo si v prenajme
ja by som začala od znova a časom sa to zahojí ale vieš jazvy občas bolia
predala by som
Predaj a kup si vlastnu nehnutelnost. zacnes na zelenej luke v byte, aky si ty sama vyberies.
Odkiaľ si? Ja by som byt určite predala
Za peniaze z predaja si môžeš kúpiť inú nehnuteľnosť. Pekne spomienky môžeš mať aj tam… neviem si ja predstaviť bývať v byte, kde mi zomrel niekto tak blízky
@salome123 ved prave, ja som hrozny spomienkovy nostalgik, no cele zle. za 5 rokov mi umrel surodenec aj otec, nevladdzem
Problém je, že ľudia sú až moc senzitívni a precitlivelí. Smrť k životu patrí. Je to prirodzené. Taký je kolobeh života. Treba myslieť racionálne mozgom a nie srdcom a podľa toho s bytom naložiť.
ja by som tam isla, vybrala by som par veci ako peknu spomienku, tie by som si nechala. ak ta netlaci cas, veci by som predala cez aplikaciu, netreba hned vsetko vyhodit. pre mna by to bol taky ritual rozlucenia sa zbavit tych veci, zbavit sa minulosti, potom by som byt predala a kupila novy. jedna etapa skoncila a zacina nieco nove.
Úplne ti rozumiem. Tiez ma čaká kompletná rekonštrukcia bytu po mojej mamine. Ale ja sa na to aj tak trochu teším. Byt si prerobím podľa seba, aj keď to bude časovo aj finančne náročné. Najviac sa teším na nákup nového nábytku a tých ďalších vecí.
Život ide ďalej aj po smrti našich najbližších. Treba sa s tým naučiť žiť. Bohužiaľ inak už nebude.

tam by som vrazila peniaze, a zila za mensie peniaze mesacne. alebo to mam prenajimat? akoze viem ze kym sa rozlucim s kazdymi vecami, to bude trvat dlho. nie som typ cloveka co len tak povyhadzuje po zosnulom, ale samozrejem ze to nemienim uchovavat roky, aj ked kazda vec vyhodena mi pride akoby som vyhadzovala jeho, strasne trpim.