icon

Mám ostať v byte po zosnulej osobe alebo začať nanovo?

2. apr 2025

ahojte
mam moznost ist spat byvat do bytu kde som vyrastala
avsak zial vsetko mi pripomina zosnulu osobu nedavno
nedokazem tam byt chvilu nieto tam zit
treba to prerobit a vrazit tam minimalne 40 000.
co mam robit, radsej predat a zacat zivot inde?
alebo prerobit a zit v spomienkach?
aktualne nie som schopna tam zit, treba to cele vypratat a prerobit..
teraz mam najom s energiami za 700 euro, tam by som platila do 300 euro.
co mam robit.
zijem v spomienkach, mam depresie...
zacat asi nanovo niekde inde?
predat byt a zacat zit inde?

ako ste zvlaldi vy , co mate skusenost, byvat v byte, kde niekto umrel. clen rodiny.

dakujem za vase pohlady.

autor
2. apr 2025

@bessie12 ale tebe asi zomrela davnejsie ze? lebo ja si to aktualne neviem predstavit. chapem ze boli kazda strata az do konca zivota.

bessie12
2. apr 2025

V auguste to bude rok. Nie je to tak dávno co zomrela. Budúci týždeň tam idem prvý krát od jej smrti. Je to otrasný pocit vedieť, že ma tam už nikto nečaká 😞

terezka1947
2. apr 2025

Žijem naďalej v dome po rodičoch,ano,pripomína mi to všetko,ale časom sú to už milé spomienky,resp.cnie sa mi,ale som rada,že som ostala.

autor
2. apr 2025

@bessie12 :( och myslela som ze uz si prerobila takze vlastne dom rok stal? tam nik nebol?

autor
2. apr 2025

@terezka1947 toto je byt, a ja som vzdy tuzila po RD

hyta
2. apr 2025

Tiež by som nedokázala žiť v byte po rodičoch. Na tvojom mieste by som byt predala v pôvodnom stave a kúpila si nové bývanie.

bessie12
2. apr 2025

Od augusta ten byt stojí tak ako som ho nechala. Ale mam ľudí, ktorí to obcas skontrolujú ci vyberu poštu zo schránky. Vďaka Bohu za nich 🙏

autor
2. apr 2025
bessie12
2. apr 2025

Inak do poriadneho vypratavania a neskor aj prerábky sa pustím az niekedy po svadbe. Ta bude v júni. Mamina sa veľmi na tu svadbu tešila, ale bohužiaľ 😞 uctim si jej pamiatku tým, že zakomponujem jej obľúbené kvety do výzdoby a svadobnej kytice. Myslím, že by sa jej to páčilo.

autor
2. apr 2025

@bessie12 a budes komplet prerabat ci nechavas si daco? my musime steny aj parkety zachod kuplna wc treba balkony no ..cele. tam sa neda teraz byvat vobec

autor
2. apr 2025

@bessie12 velmi pekne od teba. maminka bola chora?

bessie12
2. apr 2025

Všetko komplet budem prerábať. Od výmeny káblov a podlahy cez vymaľovanie a nákupu nového nábytku, toalety, vane atď... bude to drahé, ale pomaly sa to všetko nejak urobí. To bude na dlho.
Ano, bola chorá.

autor
2. apr 2025

@bessie12 presne tto je nas pripad.

bessie12
2. apr 2025

Všetko je pôvodné. Treba to vymeniť. A ani sa mi to už nepáči. Do toho mi odišla aj chladnička minulý rok, takže aj toto budem musieť kúpiť.

autor
2. apr 2025

@bessie12 no dakujem aj my tak. a ty to ides robit sama ci mas surodenca.

bessie12
2. apr 2025

Som jedináčik. S niečím mi pomôže môj muž, kamaráti a známy. A niečo bude musieť urobiť firma.

autor
2. apr 2025

@bessie12 drzim palce. my sa musime rozhodnut.

bessie12
2. apr 2025

Desim sa toho začiatku. Ale potom to už nejako pôjde. I ked najviac zo všetkého sa desim tej výslednej sumy za to všetko 😵‍💫

terezka1947
2. apr 2025

No veď to je jedno,či dom,či byť...odpovedám na to,že ostala som bývať na mieste,kde mi zomreli najbližší.

rebcav
2. apr 2025

@sleepy_joe fu, obdivujem takýto postoj, myslím v dobrom...

abbey1
2. apr 2025

Bývam s mojou rodinou v dome, kde sme doopatrovali maminku, nášho syna, zomrel mi tu brat i otec. Je to môj domov. Mám ho rada.

autor
2. apr 2025

@abbey1 musis byt neskutocne silna.

sticker
bielasovicka
2. apr 2025

Aka osoba? Hovoríš ze si tam vyrastala, tak predpokladám ze tam bývali tvoji rodičia. A ty píšeš takým slovom ze "osoba". Ako keby niekto cudzí. Kto tam vlastne umrel?

autor
2. apr 2025

@bielasovicka brat napisala som zosnula osoba, uz nevioem napisat ani slovo mrtvy

kandelabra
2. apr 2025

Predaj a najdi si nieco ine. Je pekne, ze to je byt kde si vyrastla a je to ista nostalgia, ale vzhladom na to, aky to ma vplyv na tvoju psychiku, plus ze uz mas vlastnu rodinu o ktoru sa treba starat, by ti asi viacej prospelo urobit hrubu ciaru a zacat odznova.

autor
2. apr 2025

@kandelabra premyslam presne nad tym

0silvia0
2. apr 2025

a nechceš si dať najprv dokopy psychiku? Neviem, či tvoji príbuzní zomreli nejakou tragickou smrťou, vtedy by som chápala, že to nevieš spracovať a nedokážeš tam žiť.
Ale ak zomreli prirodzene, daj si čas na spracovanie emócií hoci aj pomocou nejakej vhodnej terapie a potom si rozmyslíš, keď na tom budeš psychicky lepšie.

autor
2. apr 2025

@0silvia0 nie, obe necakane :( choroba

bessie12
2. apr 2025

Najprv si daj do poriadku psychiku a až potom porozmýšľaj co s tým bytom urobíš. Nerob unáhlené závery, aby si to neskôr nelutovala.

maryetta
2. apr 2025

Zalezi ci v tom meste aj teraz realne zijes? Alebo desiatky km dalej?
Ja som tiez taka ze spomienky mnou valcuju. Ale zasw ja som taka ze prave chcem. Nie ze sa im vyhybam. Prave vyhladavam fotky. Miesta. Rozne predmety ktore mi danu osobu pripominaju.... len asi musis v sebe spracovat. Mne by naopak bolo tazke "predat spomienku".