Mám ostať v byte po zosnulej osobe alebo začať nanovo?
ahojte
mam moznost ist spat byvat do bytu kde som vyrastala
avsak zial vsetko mi pripomina zosnulu osobu nedavno
nedokazem tam byt chvilu nieto tam zit
treba to prerobit a vrazit tam minimalne 40 000.
co mam robit, radsej predat a zacat zivot inde?
alebo prerobit a zit v spomienkach?
aktualne nie som schopna tam zit, treba to cele vypratat a prerobit..
teraz mam najom s energiami za 700 euro, tam by som platila do 300 euro.
co mam robit.
zijem v spomienkach, mam depresie...
zacat asi nanovo niekde inde?
predat byt a zacat zit inde?
ako ste zvlaldi vy , co mate skusenost, byvat v byte, kde niekto umrel. clen rodiny.
dakujem za vase pohlady.
Nečítala som komentáre, takže budem písať len za seba. Zažila som to a nemala som kam inam ísť. Takže som si to celé poctivo odtrúchlila, celú minulosť, nielen smrť. Trvalo mi to štyri roky. Až teraz som schopná schopná sa od toho odpútať a ísť ďalej.
Pokiaľ môžem poradiť, daj si čas a až keď sa budeš cítiť pripravená, tak budeš sama vedieť ako najlepšie ďalej.
@vvvvb aj minulost samozrejme, zila som tam 30 rokov s nimi
Hlavne buď na seba teraz dobrá. Dovoľ akejkoľvek emócií nech sa prejaví.
Teraz na chvíľu odlož starosti s bytom nabok, hádam to mesiac - dva počká a venuj sa teraz sebe. Viem, že 600 eur navyše je dosť, ale daj si aspoň chvíľu čas, aby si získala odstup.
Daj si najskôr do poriadku psychiku a potom z racionálnych dôvodov zvaz, či chceš právě tam zit. Z hľadiska práce, vzťahu, atd.
Už nie, išla som do vacsieho
@vvvvb dakujem no musim sa ustalit.
Ja by som mala depresiu z toho,že namiesto 300 by som mala platiť 700
Mrzí ma tvoja strata, ale nerieš to teraz. Nechaj si čas, preži naplno všetky tie emocie, ktoré sa vynárajú, nepotláčaj ich. boľavé spomienky sú normálne, aj smútok, aj hnev, úzkosti, nespravodlivosť. Prejde nejaký čas a budeš sa na to vedieť pozrieť triezvejším pohľadom. Budeš rozmýšľať racionálnejšie, nie emotívne. daj si potom poradiť niekým, kto tomu rozumie. Predsa len- niečo máš. vraziť do prerábky je dnes "najmenej" pri cenách, ktoré momentálne sú. Aby si pri prípadnom urýchlenom predaji nebola zbytočne stratová teraz. žijem v dome , ktorý sme spolu s manželom stavali a plánovali každý cm spolu. je rok aj dačo , čo zomrel. Najprv to bolo hrozné, ale teraz sa už nejakú dobu dokážem na to všetko pozerať iným pohľadom. ako na niečo, čo robil s láskou pre nás, čo sme robili spolu , a z čoho sme vytvorili náš domov
@mandinka ano dakujem, musim dat tomu cas.
@anita6666 peniaze teraz nehraju rolu, skor to co prezivam.
@mandinka mrzi ma tvoja strata a smiem sa opytat co sa stalo, kolko mal rokov? fuha takze si v dome ostala. ako to vnimas teraz, neskor.

Autorka, môj otec zomrel v mojom byte, keď ochorel, doniesla som ho k sebe, a starala som sa o nho. Ani ja, ani moje deti to nevnímali nijak zvláštne alebo zle. Brali sme to úplne v kľude. Bola to veľká bolesť, nikomu také neprajem. A ja som bola rada, že umrel medzi svojimi, a nie v nemocnici. Ale chápem, že každý to berie ináč. Keď sa tam necítiš dobre tak byt predaj, samozrejme. Úprimnú sústrasť.