Mám ostať v manželstve?
Ahojte, s muzom sme spolu uz 15 rokov z toho manzelmi 8. Nikdy sme neboli idealny par, vzdy sme mali nezhody, no napriek tomu sme sa vzali a mame 2 deti. 7 rocnu a rocneho. Problem je ze laska uz odisla a problemy ostali. My sa nezhodneme vobec nanicom, stale sa hadame. Vlastne posledny mesiac sa len ignorujeme a nebavi ma to.... Vlastne koho by aj...
Otazka ostat v tomto manzelstve?
Na jednej strane, si hovorim ze este nie som tak stara na novy zaciatok, najst lasku...
Na strane druhej, su tu deti, ktore maju vynikajuci vztah s otcom. Ono muz nie je zly, nepije, neflaka sa, asi ma nepodvadza, dobre zarobi, len nase povahy si nesedia.
A jasne ze tam je aj otazka pohodlia, ja na marerskej bez penazi, bez bohatej rodiny... Sama s dvomi detmi... Bojim sa toho a bojim sa co na to dcera, ta je hrozna nafixovana na otca a ked sme sem tam spomenula rozvod hrozne sa rozplakala. Vysvetlovali sme jej ze by mala dve izbicky, viac hraciek ze by sme sa nehadali len by sme spolu nebyvaki... No nepomohlo. Je belmi citliva a nechcem jej ublizit no ani tato napata situacia v rodine jej neprospieva.
A co teraz? 😥
Nenechaj sa znechutiť týmito komentármi 😳 tu niekedy akoby zastal čas a miesto ženy je pri hrnci iba. Najviac ma dorazil ten, že kde by si s 2 deťmi išla, keď jedno má rok. Poviem ti len toľko, že sa to dá zvládnuť a dá sa to zvládnuť dobre. Sama mám 2 deti v úplne podobnom veku, žiadneho chlapa a žijeme sami a je nám skvelo. A nie som sama, vždy keď to niekde spomeniem, nájdem aj ďalšie 😉 napríklad minule kožná Dr. mi vyberala znamienko a tá to ťahá s tromi malými detmi.
Keby som mala mať nervy, že upratané v každom momente, lebo sa môže vrátiť chlap a bude pindat, je mi zle už pri tej predstave. Dá sa aj lepšie.
@lenkakravcova nesúhlasím s tebou, prečo sa má výlučne len žena starať o domácnosť a deti. To kde sme?Potom sa nečudujem, že takto zrobenú ženu, mužíček vymení za mladší a neuťahaný model. Ak by som mala takého muža a sťažoval by sa na bordel, prvá vec čo by som mu povedala, že má ruky nech uprace alebo rovno dala do ruky mop a vysávač.🙂Muži sú šikovní, len je potrebné im dať priestor k realizácií.
Ja síce manžela nemám ale mam partnera s ktorým som 10 rokov. Minulý rok, som mala chuť odísť aj so synom k 3 ročným a byť radšej bez neho. Ale jedného dňa si sadli, povedala som mu aké mam pocity z nášho vzťahu, že cítim, že by mi bolo lepšie bez neho, že by som to tak chcela akurát, že syn je naňho veľmi naviazaný. My sme sa vtedy rozprávali skoro 2 hodiny a vieš čo? Naozaj to pomohlo. Odvtedy ubehlo už pár mesiacov, a náš vzťah je úžasný ako na začiatku. On je síce s nami malo, ale ten čas keď sme spolu je na nezaplatenie. Vôbec nemám už chuť odísť, práveže teraz čakáme 2.babo. Skus sa sním porozprávať, sadnite si a povedzte si vzájomne co cítite, možno pomôže ako u nás a možno nie...
Viem že možno blby názor ale napíšem. A čo tak sa s mužom porozprávať a dohodnúť sa že doma pred deťmi budete fungovať ako rodičia, povedať si že ako partneri to už proste nejde. Každý bude mat svoj život akurát doma to bude možno mierne o pretvarke ale tak nemusite sa bozkávať stiskat a tak. Proste si poviete o deťoch vyriešite len základne veci čo potrebujete na fungovanie s deťmi a s domácnosti ale zvyšok budete riešiť samostatne. A keď nastane správna doba a deti budu take že to pochopia tak sa osamostatnite. Je to vhodne aj pre teba keďže nemáš kam ísť.. a zrejme aj financie by si ťažšie riesila. Možno sa Vám obom uľaví a vyslavite nevyslovené.
@pandorra No, neviem ale keď je žena doma a nič iné nerobí, ani neprispieva finančne, tak je normálne ze tu domácnosť upratuje svedomito. Alebo si myslíš ze je spravodlivé aby muž makal v práci a večer druhá šichta a žena si čítala po fórach kade co? 😀
Mne to skôr príde, že majú krízu a bolo by fajn ju nejak vyriešiť a rozvod nie je riešenie. Na každom vztahu je potrebne pracovať. Autorka mi skôr príde vyhorena a trpí, ze sa s nikým nestretáva a stratila sociálny kontakt s ľudmi a tak vymýšľa počas nudy somariny a hľadá vinníka. Pomohol by pobyt na čerstvom vzduchu a čas aj pre seba.
@3petka no ja by som sa nedokázala takto pretvarovat,vzalo by mi to vsetku energiu. Veď to nie je len o detoch. Žena musí cítiť že je milovaná, ocenená, chránená.... Vtedy je šťastná a môže normálne fungovať. Ja teda neviem, pisem za seba. Žiť v pretvarke koli detom, Fúha to by som bola nešťastná, frustrovana, ja by som nemohla fungovať, chodiť do práce a starať sa o deti a domácnosť. Ale každý sme nejaký. Poznam ženy, ktoré už roky idú na zotrvačník.

@heleninamama vidis a mne pride pomylena osoba, ktora zhodnotila moj zivot a moj charakter na zaklade par viet... Len aby bolo jasne, ked sme sa spoznali mala som 19 on 24. Mal priemernu pracu, lacne auto a byval u rodicov. Ja som nastupila na vysoku skolu na denne studium a popritom som brigadovala... Sama sa zivym od 21 kedy popri skole som cely cas pracovala a byvala v podnajme s terajsim muzom. Naklady, najomne, dovolenke vsetko pol na pol...po vs tiez klasika praca, potom dieta. Znovu 3 roky praca na 3 smeny a dieta. A preco druhe dieta? Jasne ze vztah nebol vtedy nefunkcny. Ide o to ze dcera bola stale sama lebo v celej rodine nebolo a ani nie je ziadne dieta... Tolko k tym tvojim uvaham o mojej osobe