icon

Mám otravnú svokru

16. okt 2020

Ahojky, mam uz celkom nervy miestami, tak sa spýtam ostatných žien, mame polročné babatko, svokra k nam chodi 2-3x za tyzden ho "pozrieť", čo by mi nevadilo, keby jej návšteva trvala hodinku dve, ale ona príde a je tu aj osem hodín, je mi trapne jej po dvoch hodinách povedať no tak už vypadni, vždy som si myslela ze ludia su taki súdni a sami vedia zhodnotiť co je moc, ona fakt dojde aj o 12 a dokedy nejdeme maleho kúpať tak tu je.... A najhoršie ze uz mi dojde ze to berie ako automatiku, ze dojde tak 2-3x za tyzden a ja ju tu teda nechcem teraz do konca života 2-3x za tyzden.... Moja mama tiež príde maleho pozrieť ale je tu tak pol hodinku a ide.... A nie ze ona tu je týždenne snad 25 hodín.... Ako toto riešiť? Manzel jej nepovie nič, nie je ten typ, čo by maminke povedal bez preč, cize je to na mne.... Dakujem

moony99
16. okt 2020

Toto isté mám ja s mojou matkou,dennodenne ku nám chodí,nepomohlo nič,absolútne nič,jednoducho neotvorím a hotovo,aj keď skúša prísť aj viackrát za deň.Nemám pokoj lebo som stále v strese,kedy zas príde.Jedine keď som mimo bydliska mám kľud.Je to na nervy,už uvažujem odsťahovať sa niekam ďalej.Trvá to pomaly 10 rokov,a stále chodí a chodí 😵

autor
16. okt 2020

@karpina to som s ňou minule mala konflikt, keď pozvala ku mne návštevu bez opýtania mna proste sama od seba a som sa s ňou pohádala že snáď ja si u seba doma určujeme kto príde na návštevu a kedy ... no drzá osoba je ona ... ale hádka jak hovado a aj tak splachovacia

autor
16. okt 2020

@ivka185 ja určite neveste nebudem chodiť na 8 hodinové návštevy 3x do týždňa, veď mám aj svoj život a svoje súkromie ako aj ona

autor
16. okt 2020

@karpina však to, len už sme mali nejaké konflikty a aj tak znova si vždy nabehne na svoje ale asi po tom konflikte ju treba zabrzdiť a nastaviť na iné

autor
16. okt 2020

@acer11 áno, sem tam to tak aj urobím ale plán na osem hodín si vymyslieť 3x do týždňa neviem

autor
16. okt 2020

@marca12 veď to že ona vydiera citovo, za malým dôjde a jak ona je šťastná že prišla a že ho vidí a začne akože plakať a keď nevidí tak povie že ho dlho nevidela, pritom dva dni napríklad a tak

autor
16. okt 2020

@moony99 kks no to je sila a keď neotvaras tak ona čo? Splachovacia či povie niečo?

ivetdulka
16. okt 2020

ja som na tom bola podobne - svokra byva o dva domy vedla. Prisla kedy sa jej chcelo, ostala ako dlho sa jej chcelo, nevadilo jej ze kojim, upratujem, varim...nic. Povedala som jej, ze nech zavola ze chce prist, lebo nie vzdy sa mi to hodi - vydrzalo to asi 2 tyzdne a isla si svoje znovu. Nemala som a ani nemam k nej doveru, tak som jej maleho nechcela nechavat. A potom mi uz praskli nervy a povedala som jej svoje. Ja beriem ze ma vela volneho casu a chce byt s vnukom, ale ja nechcem byt ustavicne s nou a vyplnat jej volny cas. Cize som jej urcila hranice a drzim ich dozeraz.

autor
16. okt 2020

@ivetdulka presne moja svokra nerobí, je už doma a ja to tiež tak vnímam že nechcem jej vypĺňať čas lebo ona sa nudí ale najlepšie že keď má cez víkend doma švagrinnu vtedy sa ani neozve cely víkend .... no a keď si vybuchla čo potom? Toleruje odvtedy?

moony99
16. okt 2020

Vyčíta,že sme jej neotvorili,aj keď jej milion krát poviem ,že načo stále chodí,že chcem mať kľud tak nič,na druhý deň znova príde,aj keď vie že nám všetkým ide už tým na nervy.U nej je priorita sa k nám nasáčkovať a starať sa do všetkého,kritizovať.Podotýkam,nemám už malé deti.

autor
16. okt 2020

@moony99 otras fakt ... musí to byt naozaj na nervy ... to fakt nechápava a ide si svoje proste

janinamojka
16. okt 2020

@moony99 ja som zila s mamou pokope, v jednom dvojgeneračnom dome... Mam ju rada, mam len ju ale toto bola vojna... Aj sme dom predali, jej kúpili byt, sebe byt, sme cca 2km od seba len ale vzťah mame teraz úžasný.. A ja mam pokoooooj..

autor
16. okt 2020

@janinamojka tuto neodrádza ani to že býva vedľa v meste, ach 😔

moony99
16. okt 2020

Asi tak,už som uvažovala či nemá nejakú psychickú poruchu alebo demenciu.Kvôli nej žijem v permanentnom strese,nemám žiadny pocit kľudného domova.Keď sa jej niekedy podarí k nám votrieť a odíde,bolí ma hlava,stratím chuť hocičo robiť,človeku len vysáva energiu.

moony99
16. okt 2020

@janinamojka nad tým aj ja uvažujem odsťahovať sa,a budem mať konečne pokoj.Aj som jej to povedala,že kvôli nej,kvôli tomu že nedá pokoj chcem odísť,a ona že čo mi robí???!Neviem či to nedokáže pochopiť alebo čo?

autor
16. okt 2020

@moony99 ja by som jej asi už odporučila psychológa

autor
16. okt 2020

@moony99 to ľudia tak nechcú vidieť svoje chyby, len čo im nepasuje to vidia hneď

baccio
16. okt 2020

Skúšala si povedat......Nie nemôžete prísť, nehodí sa mi to.... Bodka hmm?

pavlinaant
16. okt 2020

Ste dospelí ludia, neviem prečo dnes nevedia ludia komunikovať...(nič v zlom) ale ved slušne jej povedať že potrebuješ súkromie a že nieje vhodné aby chodila každý deň na takú dobu. ˇŽe ked budeš potrebovať pomoc, tak jej povieš, ale potrebuješ s tym dieťaťom byť hlavne ty. Ty si matka toho drobca, nie ona. Ty musíš vedieť čo je pre vás najlepšie. Ked sa urazí tak bohužial, to je jej problém, pokial dospelý človek nevie akceptovať súkromie iných ludí tak to je jeho smola, a hlavne v období ked si zatial stále len zvykajú rodičia na dieta a dieta na rodičov. Ked jej dovolíš toto, tak ti garantujem že ti bude neskôr kecať do výchovy a bohvie čo dalšie 🙂 treba ukázať hranicu na začiatku,,

kitycat
16. okt 2020

Uplne suhlasim s tym co povedali baby @pbra40 @robin30

A tiez si myslim, ze keby sa ti sackovala tvoja mama a bola tam od rana do vecera brala by si to inak. Povedala by si si svoje a pre zmenu by nol nastvany muz, ze vzdy ked pride z prace je u vas tvoja mama 😆

Manzel ale toto nezaziva a tak nema preco riesit. Je to na tebe na dalsej kavicke jej to citlivo predostri 🤣

tulipanicek
16. okt 2020

Som toho názoru že toto by si si mala vydiskutovať s mužom že ti vadí a mal by to riešiť on.

autor
16. okt 2020

@baccio skúšala tak mi napísala ok a další deň môžem?

autor
16. okt 2020

@pavlinaant no keď mi bude do výchovy to už asi vybuchnem

autor
16. okt 2020

@kitycat samozrejme že svojej mame by som povedala a toto presne svokra využíva že to berie že jej nepoviem lebo je v podstate cudzí človek .... moja mama si nedovolí takto chodiť ako ona a to je moja mama

autor
16. okt 2020

@tulipanicek lenže on to nerieši to je to lebo jemu to je jedno lebo nie je v tom čase doma

mnamko
16. okt 2020

Ja sa ti cudujem,ze odpisujes reaguj na sms len 1krat,ked bude moct prist,nedvihat telefon.Ani neotvarat,proste niesi doma

autor
16. okt 2020

@mnamko tak ona mi píše na Messenger a tam vidí že som online a je taká chytrá ona nenapíše hneď že či koze prísť začne niečo iné akože až keď vidí že odpisujem že som online tak vtedy napíše o tom, či môže prísť

amelie2017
16. okt 2020

Ja som byvala daleko aj od mamy aj od svokry. Ked prisli, tak na tyzden/dva. Prvy den som obskakovala, druhy povedala, tam je chladnicka, tam sporak, takto sa zapina, tu je heslo na wifi. Ked bola mala hore, pohrali sme sa, pocicikali, sli pokocikovat. Ked bolo treba kojit, sla som do spalne, nakojila som, lahla s malou a spala. Nikoho som neriesila. Aj na hajzli som si ponadavala, lebo ma bolelo sitie, po par mesiacoch bolestiva ms..proste som si zila dalej.

nominativ
16. okt 2020

Tu za mňa pomôže len "Zrejme sa nahnevate, ale odteraz môžete prísť jedenkrát do týždňa, ja mám rada svoj pokoj." A prijať jej reakciu. Keď napíše, odpovedať, že nie, že dnes máš veget.

A stať si za svojim. Keď to muž nechce riešiť (inak, čo je moc?) tak musíš ty. Ja som to tiež tak musela urobiť s jednou návštevou rodinnou, sem tam sa urazia, ale mne sa nechce.

Haha, u nás je to inak skôr naopak, svokra je tá, čo povie, že nemáme chodiť, že ide spať. 😀

taga
16. okt 2020

- dnes mam vela prace, prepacte, nestihala by som sa vam venovat
- dnes som velmi unavena, maly v noci nespal, ideme si prave lahnut, aby sme si oddychli (a vypnut mobil)
- dnes mi pride na navstevu kamoska
- alebo naopak: v ramci korona opatreni sa snazime minimalizovat navstevy...

Moznosti je milion, po case snad pochopi