Mám otravnú svokru
Ahojky, mam uz celkom nervy miestami, tak sa spýtam ostatných žien, mame polročné babatko, svokra k nam chodi 2-3x za tyzden ho "pozrieť", čo by mi nevadilo, keby jej návšteva trvala hodinku dve, ale ona príde a je tu aj osem hodín, je mi trapne jej po dvoch hodinách povedať no tak už vypadni, vždy som si myslela ze ludia su taki súdni a sami vedia zhodnotiť co je moc, ona fakt dojde aj o 12 a dokedy nejdeme maleho kúpať tak tu je.... A najhoršie ze uz mi dojde ze to berie ako automatiku, ze dojde tak 2-3x za tyzden a ja ju tu teda nechcem teraz do konca života 2-3x za tyzden.... Moja mama tiež príde maleho pozrieť ale je tu tak pol hodinku a ide.... A nie ze ona tu je týždenne snad 25 hodín.... Ako toto riešiť? Manzel jej nepovie nič, nie je ten typ, čo by maminke povedal bez preč, cize je to na mne.... Dakujem
@janette321 ja si myslím ze je takáto len pokým nema deti svagrinna akonáhle bude mať ona tak uz sa až tak starať nebude, lebo svagrinna je neschopná cize tam bude fakt každý deň celý deň lebo ona ju tam bude chcieť cize na to čakám ako na vykúpenie kým bude mať ona deti
@kubkovamama ako hovoris ona urobi ale v podstate len to co jej vyhovuje a pasuje a to by som nenazval uplne pomocou, teraz napríklad mala v okolí osobu s coronou a aj tak sa pýtala ci môže prísť no slahnuta a ked som jej povedala ci ci neurobi test tak ze nie lebo je to nepríjemné ale tak mne nakazit dieťa to uz neni asi neprijemne len silou mocou prísť
@didaa ja inak tiež nie som nejaký navstevny typ a ked uz tak niekto koho mam rada a na 2-3 hodky a nie cely deň
@didaa ďakujem 😘 snad to nejako poriesim bez ujmy na zdraví 😀
A ty si preco nezasiahla, ked tambola tvoja mama? Rovno poviem,Vy ste tu stale, mama obcas ... s dorazom na slovo stale
sfucala sa, ale potom sa aj odfucala.... ale je vidiet progres a nedovoli si uz tolko, co predtym. ale ja si drzim odstup, lebo akonahle prejavim snahu o to, aby sme spolu fungovali lepsie, tak ona to zneuziva. Takze ja som nevesta, ona svokra a respektujeme sa.
@bettie ano toto dom si vravela tiež že mohla som odpovedať, že ok tak pôjdeme k mojej mame na návštevu lebo nechce sa mi byt stále len doma ... nabudúce ma to napadne už
@ivetdulka presne moja, typ, že podáš prst a zožerie ruku, čiže asi si držať odstup stále a nepovolovat
@bettie tak mne je take blbe ho im brat z rúk alebo čo, zasa som si naivne myslela že asi ju to aj samu napadne že aj moja mama by si ho rada chytila .... nabudúce zoberiem
Zober a s dovetkom "stále "
@cacianka ale inak moja svokra je taká drzovka a hra na sprostu, že ona som si vypla ten Messenger aktívny že nevidí online kedy som a ona mi ešte napíše že nevidím ta vôbec online nejaké to je zvláštne asi mi to nejako blbne a hra na sprostu a pritom je jej jasne že som asi vypla
Ved nech sa hrá a maj dobry pocit ze ty vieš a ona nie/teda kym nenajde drzost sa spytat ci si ju vypla.
Ano vypla lebo ste otravna !
@cacianka to ona je schopná ona sa ešte aj spýta ty sa na mňa za niečo hneváš? To sa mi už stalo ze som proste chcela mať pokoj a odmietla som ju a ona hneď ze ci sa na ňu hnevám.... No krava
Citova manipulátorka...
Počuj a keď ona prite ku tebe, ani raz za celý deň sa Ta nepýta ci nemá s niečím pomôcť? Ja by som jej pripravila robotu.. Nech navarí, alebo ozehli.. Vždy by som jej niečo pripravila.. Co ona robí, keď dieťa spi? Ty spratujes napr. po obede a ona kuká doblba? A normálne by som šla s drobcom zalahnúť, ved nech pozerá hodinu telku, alebo číta časopis.. Ja som napr. mala rada, keď prišla návšteva cez deň dlhšie ako na dve hodky, ale nechodili 3x do týždňa..
Príspevok vyššie, zabudla som Ta označiť.
@kubkovamama ona je veľmi vycurana, všeobecne keď aj píše za malým prísť tak mi položí otázku tak že vlastne očakáva že jej nepoviem že nie, vždy napíše mohla by som prísť na chvíľku, lebo si povie že veď na chvíľku jej neodmietnem a to že tu je osem hodín to už nerieši a vždy ako som písala mi píše tak že začne niečo iné a až potom sa spýta aby mala istotu že tam som a že odpisem a keď nie je niečo po jej tak hneď otázka či sa na mu nebodaj za niečo hnevam .... ako píšeš citova manipulátorka a ide na veci tak aby bolo vždy po jej obklukami aby si docielila svoje
@laila22 to absolútne, veď hovorím ona malého ani neprebali a ani s tým nič neurobí len mi ho dá a povie aby som ho prebalila, prezliekla alebo tak .... no keď maly spi tak ona presne pozerá na mna a ešte povie veď si kľudne porob čo potrebuješ
A teraz ste boli spolu cez víkend? Ci kedy sa zasa ku tebe chystá? Chystá si program už teraz ALE BEZ NEJ.
A ešte som chcela, si písala, že keď dôjde tvoja mama, že malého drží v rukách, že jej ho ani nedá, že potom je tvoja mati smutná, že sa s ním ani ne zahrala. No ako však normálne jej ho zober,, no pod bobacik aj druhá babka si ta chca vystiskat"a daj ho do rúk tvojej maminy. Ako ved to nieje jej majetok, že ona bude rozhodovať co s nim bude, ja by ju zahlusila normálne uz🤷♀️🤦♀️...
@dada4 áno, ona sa tak správa, ako keby je jeho matka ona,veľa ľudí si to všimlo, mali sme napríklad krst a potom obed a ona celu dobu si tam malého vzala a vozila a bokom si ho zobrala a celu oslavu ho mala ona a nikomu ho nedala .... a ešte to hrala že mi stále vravela veď bez sa baviť a daj si zákusok a venuj sa hosťom a ja ti ho budem mat a pritom to že by ho chceli aj druhí to nič
Problem je v tebe, by mi svokra skusila vydrapit dieta z ruky by ma poculi vo vedlajsom okrese.
Na otazku mozem prist, je velmi kratka odpoved: NIE. Bodka. Nemyslim seby som bola povinna vysvetlovat svoje rozhodnutie. 8hod? To kde sme. Moze prist v sobotuna 3hod a dovidenia. Tvoja domacnost tak si to zariad.
@eeffka áno ja viem že som asi malo asertívne, asi sa stále snažím ako keby zadobre a mat dobrý vzťah s ňou, len ona toho očividne zneužíva, sama počúvam ako iné nevesty jednajú so svokrou a teda so mnou sa to neda porovnať a preto má aj vytáča že v podstate mi skáče po hlave a ešte aj to sa dozvedám ako hovorí o mne aká som a neviem čo a prekrúca a robí má zlou, na druhej strane si hovorím že fakt keby jednám asertívne plne tak to neviem čo by hovorila .... ona je asi zvykla že všetci skáču podľa nej a potom keď niekto neskáče alebo jej niečo povie tak je zle a to si myslím, že ja ešte som veľmi tolerantná k nej
Vies čo,ja mám pocit,že ty máš pocit,😃pocit viny z toho,že by si jej mala priamo asertivne povedať čo chces a ako sa citis.Velmi veľmi zle je,že tvoj chlap sa nevie(nechce,tiež má pocit viny?) postaviť za teba.Ja som bola taká istá x rokov,bála som sa povedať si svoje a teraz si poviem koľko rokov som ja krava premrhala a pritom mohla žiť a vychovávať si deti inde,inak bože.Raz ti to bude strašne ľúto ak už teraz nespravis rázne kroky.Ja aj za cenu ostrých hádok s ex.Ako budes v nesmierne nekomfortnej zóne,ale musíš sa na to odhodlať.Ziadne omáčky okolo,tvoja svokra zdá sa je typ čo dverami von,vráti sa oknom.A ak ozaj ti povaha tak veľmi bráni,skús posledné moznost.a to pomoc tvojej rodiny,maminy,ak máte teda ozaj taký vzťah,že sa jej môžeš zdôveriť a nebude ťa ešte aj ona trápiť výčitkami ako si to len môžeš nechať.Vezmi ju k vám na dlhšie,aspoň ten jediný deň nech strávi úplne celý u vás.A ešte by som potom robila to,že sa zbalis aj s malým na týždeň a k vašim.Aj chlap sa možno uvedomi,aj svokra si bude musieť nájsť 7 dní iný program.Zresetujes,oddýchneš,ignoruj mobil a prídeš domov s novou energiou na riešenie

@yoxinka to mas super ze muž sa ta zastal a postavil sa na tvoju stranu.... No môj to neurobí a je mu jedno ze ti urobím ja lebo zasa ja budem ta zla aspoň a on chudáčik co ma za ženu hroznú