Mám paniku a strach z rečí okolia
Dobrý deň prajem. Neviem či sa to čo teraz napíšem stretne s pochopením. Asi budem poriadne zahrabaný pod čiernu zem. Ide o to, že sa nemám s kým sa o tom porozprávať a ani u rodičov by som nenašiel pochopenie. Mám 40 rokov a so snúbenicou sme 2 roky( bude mať 31) Budúci rok v lete sa zoberieme, keď nejak pominie korona. Odkedy sme ohlásili, že sa budeme brať sú neústále narážky od okolia a rodiny typu - niekto na dôchodku chodí na ryby, druhý má deti alebo ako ťa bude volať tvoj syn/dcéra dedo, pradedo. Zo začiatku som sa tomu bránil, ale už nevládzem a začínam si myslieť, že majú pravdu. Sme spolu veľmi šťastný a plánujeme spolu založiť rodinu. Viem, že môj vek, nie je tréning skoku do truhly, ale aj tak je to pokročilý vek. Čo si o tom myslíte?
Co koho do toho, kedy ty chces dieta. Su to nemiestne poznamky. Teraz je uplne ina doba.
Ja mam 36 a nemam deti a tiez prisli na mna hrozne depky. Nastastie u nas v rodine nikto nema narazky na vek ani na deti,ale ja sama som si vytvorila taky stres. Vacsinou my zeny sme v depkach,chlap moze mat deti aj po 50tke a dnes sa ludia dozivaju vyssieho veku.
Ahlavne,ked sa skor nedalo mat tak co? Co ma clovek prekotit prvu,ktoru stretne a po rokoch sa natahovat o dieta,kto s nim kedy bude a s ktorym rodicom stravi vianoce.... bohuzial zivot to tak zariadil,ze sa nedalo skor.
Ze 40 nie je pokročili vek a na ryby mozes chodit aj s detmi 🤣 Bud rad ze si nasiel zenu ktoru milujes a ze spolu planujete rodinu. Vzdy budu nejaki ludia mat blbe reci. Uz by si to mohol vediet filtrovat. Vek na to mas 🤣zijes iba raz tes sa a uzivaj si vsetko co mas.
máš 40 rokov, si sám za seba zodpovedný, za svoj život, za svoje rozhodnutia, nemusíš nikomu nič vysvetľovať, nikomu sa spovedať, máš si stáť za svojim rozhodnutím a neriešiť reči okolia. Kedysi sa plodilo a rodilo už od 18-ky, teraz okolo 40-ky, a čo?
Môj muž sa stal otcom tiež ako 38 ročný a tiež mu takéto kraviny hustili do hlavy, hlavne jeho sestra, ktorej hláška bola: už si mohol mať vojaka 😂🤒🙄 Našťastie môj muž nie je úzkostný typ, takže to mal statočne na háku. Dnes má 57 rokov a deti vo veku 19 a 16 rokov a o 11 rokov mladšiu manželku, stále mňa😍 Stále fungujeme, stále žijeme, do dôchodku ďaleko, takže o čo ide?
Ani sa tym nezatazuj. Ja mam 42, priatel 43. Dokopy sme sa dali teraz. A to by som chcela este dieta. Aj v mojom okoli ludia trusili poznamky, ci chcem taka stara dieta. Odvtedy to s nikym nerozvadzam a ich nazory mam u riti. Je to moj zivot. Na tuto temu sa bavim maximalne s mojou rodinou, ktora mi na rozdiel od inych ludi fandi.
Tak im povedz ze dochodok je v 63tusim ? Dovtedy tvoje deti budu dospele tak nech netrepu a naucila sa ratat 🤣Chlapom sa zas tak zivot nezmeni ked maju deti. Zena Ta “pusti “ na ryby aj bez deti. A hlavne sa snaz nech je partnerka spokojna😁happy wife =happy life .
Môj muž má 43, ja 38 a mame tretie dieťa za mesiac na svete 😉. Tiež sme mali predvčerom takú debatu doma, lebo už máme pomaličky dospelé deti, ale tak humor nás neopusta🤣
co si o tom myslim? moj muz mal 49 rokov ked sa nam narodila dcera 🙂 a je najlepsim otcom na svete. 😉 takze klud... milujte sa a mnozte sa 🙂
Keď snúbenica má 31 rokov, tak to je celkom dobrý vek na založenie rodiny. Ja by som si vôbec nič nerobila z takých rečí, vy si môžte robiť , čo len chcete. Ved ženatí muži majú bežne ešte aj deti po štyridsiatke, ak chcú mať viac detí.
Nerieš sprosté reči druhých, robte si podľa seba. Držím palce!
Ked sme sa s manzelom brali mali sme 29/39, prve dieta 30/40 a druhe dieta snad pride v marci 32/42. Myslim ze je to okej a oni ti len zavidia ze mas mladu zenu. Kamoska 33 ma manzela 48, maju dve male deti a su okej. Chcete rovnake veci, nevidim zadrhel, vysporiadaj si to v hlave a krasny zivot pred vami!
Muzov otec mal cez 40, ked sa muz narodil. Vek muza (samozrejme, pokial nema 60-70) nie je dolezity.
Ja a aj manžel sme mali po 40.tke, keď sa nám narodili deti, stihli sme ich dve a rodina je ďaleko, takže sme takéto "kraviny" počúvať nemuseli.
By som im odpovedala, že idete do toho zodpovedne a nie ako mládež, čo potom nemá kde dieťa zložiť, striedajú svokrovcov atď.
Len skvelo do toho. A na okolie sa zvýšky vykašli.
Naši rodičia si vnúčatá užívajú. A aspoň moja mama sa veľmi tešila keď sme jej oznamovali tehotenstvá.
Na svadbe a krstinach ma starsi pribuzni zacali tlapkat po chrbte a hovorit: Teraz je rad na Tebe. Prestali, ked som im to iste robil na pohreboch. 🙂
Mám 27 rokov, manžel 48. Naše deti majú 2r a 1r. Je tým najlepším otcom a manželom! Reči okolia určite sú, ale nevnímame ich, nie sú pre nás podstatné. Vek určite nerozhoduje o tom, kto bude akým rodičom. Žijeme tu a teraz. Pokiaľ tú ženu naozaj miluješ, je hlúposť, aby Ťa tieto reči dokázali rozhodiť....
Že moj manžel sa stal prvýkrát otcom tesne pred 40-tkou a vnímam to úplne normálne ja aj on, ani by mi nenapadlo sa zamýšľať nad takými rečami. Život nie sú preteky, skôr ide o spokojnosť a šťastie jednotlivca.
@0silvia0 presne si to vystihla, kedysi sa plodili deti okolo 18-tky, no nemám veru pocit, že by to bolo šťastne riešenie a že dnešní 40-tnici by s radosťou spomínali na svoje detstvo a zázemie- smaozrejme nie všetci, ale väčšina.
Absolútne nerozumiem v čom je problém, napríklad ja mám 31 manžel 40, sme spolu 14 rokov vo vzťahu - z toho 2 roky sme manželia a čakáme naše prvé dieťa. No a? Čo koho do toho. Dieťa sme splodili keď sme boli obaja pripravení aj finančne aj celkovo a je to čisto naša vec. Nepočúvaj sprosté reči a daj tým ľudom rázne najavo, že to nie je ich problém a nech sa starajú o seba. Nech si každý zametie pred vlastným prahom.
Vieš čo... Existujú ľudia, ktorí musia počúvať celý celučičký život rečí a rečí ako maku: príslušníci národnostných menšín, zdravotne postihnutí, ale aj "doživotne" slobodné a bezdetné ženy a iní. Ak by sa oni mali riadiť všetkým, čo o nich ľudia narozprávajú, tak by sa rovno mohli presťahovať do kanála. Sú ľudia, od ktorých má spoločnosť tak nízke očakávania, že majú len dve možnosti: bu´d sa tými rečami nechať totálne nainfikovať, alebo ich v sebe úplne vypnúť a žiť si svoj život.
Jedine, že by si sám vnútorne o svojom vzťahu pochyboval a tie ľudské hlasy by iba nahlas vyjadrovali tvoje potláčané pochybnosti. Ak to tak nie je, tak ich musíš komplet odfiltrovať. Zachovaj si svoju vnútornú slobodu, svet ju totiž veľmi rád berie.
Kašli na nich😉svoje šťastie držíš v rukách ty a nie oni😊a iba na tebe záleží či budeš šťastný
Tak čo teraz urobís? Kvôli rečiam okolia sa rozhodnes nemať deti a budeš si to do konca života vyčítať? Niekto na dôchodku sedí a čumi do jazera sám a niekto trávi aktívne čas s deťmi. U muža je to ine ako u ženy. Žena musí mať fyzicky aj biologicky silu deti splodit a vychovať. Muž si skôr robí starosti z ekonomickej stránky veci. Ale kým pôjdeš do dôchodku, deti už budú velke. Okrem toho, koľko je aj mladých otcov, čo sa nevedia postarat o svoje deti a celkovo rodinný život nezvládaju
Mňa mali rodičia, keď mali 41 a 44. Nemám z toho žiadne traumy, nikdy som sa necítila inak, ako rovesníci. Starajú sa o seba, zaujímajú o svet okolo a všetci sme relatívne zdraví. Záleží na nastavení. Niekto je starý ded už v 30. choroba a nešťastie môžu prísť v akomkoľvek veku. Takže reči vôbec nepočúvaj. Budete perfektná rodinka!
Asi nemate idealne vztahy v rodine, ked pocuvas take podrypovacske reci. Neries. Si stastny? To je podstatne. Nie kazdy ma to stastie stretnut partnera v 18.mat 40 je idealny vek na dieta pre muza. Si rozumny, vyspely a hlavne mas odzite svoje. Budes partnerke idealnym muzom. Aj ked je pravda ze o dietatko by som si uz zacinala pokusat

..ze mas nad recami mavnut rukou a zit si zivot,ako ti vyhovuje...