icon

Mám paniku zo svadby a dieťaťa. Ešte mi netikajú biologické hodiny.

nikola8754
28. dec 2019

Ahojte žienky, už som zúfalá a tak by ma zaujímal váš názor, poprípade rada. Nikdy som netúžila po svadbe a ani po rodine. Neviem dôvod, proste to tak necítim. Mam už po 30ke a biologické hodiny stále netikaju... Žijem v domácnosti s priateľom ktorého neskutočne milujem, nechcem iného, zatiaľ bolo všetko v pohode, až do Vianoc... Požiadal ma o ruku pred rodičmi z oboch strán, takže som povedala áno, aj keď myslím ze je to skoro, sme spolu 15 mesiacov. a od toho dňa mam v sebe veľkú paniku, som bez nálady, je mi hrozne. Veľmi rada by som sa tešila a bola šťastná 😳 pri otázkach kedy bude svadba a dieťa, je mi doslova zle... Myslíte, že je to prípad pre psychológa? Alebo nejak docieli aj sama, že budem túžiť po týchto veciach, aby bol šťastný priateľ a mohli sme mať rodinu, po ktorej túži? Ďakujem všetkým 🤗

Strana
z3
vedorka
29. dec 2019

@nikola8754 svatba a vztah je jedna vec a deti druha. Ak sa necitis na svatbu, nie je ten pravý. Preco si brat niekoho, koho nechces...?
Len zial tie deti.. Mas 33 a to je podľa mna dost vysoky vek, aby si nad nimi uz zacala uvazovat, ci ich naozaj nechces, lebo velmi rychlo pride cas, ze budes chciet a uz nebudes moct...

tristanka
29. dec 2019

@nikola8754 buď niesi rodinný typ alebo on nieje ten pravý alebo ste spolu prikrátko. Ak nechceš nikdy deti tak potom ok (ale povedz mu to) ale ak raz deti chceš, nemôžeš dlho otáľať, niesi najmladšia.

123nikolaa123
29. dec 2019

@nikola8754 ahoj, mala som rovnaký problém, žiadosť o ruku a svadbu a dieta ani pomyslieť, prišlo to samo, nikto má neprinútil, 1,5 roka po zásnubách som otehotnela - dobrovoľne 🤣 svadba nie to nie

snehulienka0905
29. dec 2019

A mozno nieje ten pravy. Mozno si len myslis ze ho milujes ale v skutocnosti sa tvoje podvedomie brani. Mali sme v rodine pripad, kedy zena 2 mesiace pred svadbou zrusila svadbu lebo "je este mlada, chce si uzivat zivot a na svadbu sa neciti" Do roka si vzala ineho chlapa, mali rozpravkovu svadbu a dieta....Ten prvy proste nebol ten pravy.
Skus si toto ujasnit v hlave. Zistit, co je naozajstnym dovodom tvojho chybajuceho nadsenia.
Drzim palce aby si zistila co chces a nasla stastie.

leeo
29. dec 2019
montemotherone
30. dec 2019

@stanulienkat "sliepočka domáca"? 🥴 to je pekne čierno-biely pohľad na svet. Ja mám teda, odkedy som sa vydala a mám deti, omnoho pestrejší a dobrodružnejší život, ako keď som si žila len pre seba 😉

montemotherone
30. dec 2019

@nikola8754 prikláňam sa k názoru @snehulienka0905 Ja som to síce zažila v oveľa mladšom veku, mala som 21... Mala som priateľa, ale nejako som neuvažovala ani s ním žiť, ani mať deti. Myslím, že som si ani nevedela predstaviť ich vôbec mať. Bol to taký divný vzťah/nevzťah. On sa už dlhšie rozchádzal zo svojou priateľkou, nejako oň nejavila záujem, takže ja som do toho ešte ani nechcela ísť "naplno". Nech sa jednoducho konečne rozhodne s kým chce byť. Očividne ma mal rád, ale videl že som taká "do sveta", plánovala som ísť pracovať do zahraničia, užívať si, cestovať... A zrazu som stretla iného chlapa. V momente sek a otočka o 180°. Do 3 mesiacov sme spolu bývali do pol roka zasnuby, do roka svadba a sme spolu 22 rokov 😊 Jednoducho som mala silný pocit že tento chlap za to stojí a chcem celý ten kolotoč okolo svadby, rodiny, detí, práve s ním 😊

777januska777
30. dec 2019

@nikola8754 a prosím ťa ani nepočúvaj názory, že nie je ten pravý alebo nepravý. Neexistuje niečo ako pravý a nepravý partner. Vzťah si môžeš vybudovať s hocikým, len na tebe samotnej záleží či sa rozhodneš pre toho partnera alebo nie. Porozmyšľaš nad jeho zlými a dobrými vlastnosťami, sleduješ ho v krízových situáciách a podobne. Keď vstupuješ do manželstva sa treba riadiť citmi, ale v prvom rade treba rozmýšľať. A keď si už v manželstve, tak to musíš brať na celý život, nie len tak, že čo ak to nevyjde. Láska je rozhodnutie milovať a nie je to neustály cit. V dnešnej dobe je problém, že ľudia sa riadia, len citmi (ak to tak cítiš, tak to urob a podobné), lenže s citmi má ísť rozum. Citom vieme rozkázať a vieme ich ovládať, lenže dnes to veľa ľudí nerobí a úplne sa im oddávajú.

tatiana1329
30. dec 2019

Ahoj. Presne ako pisu baby, najprv by som chvilku nechala veci utriast, potom by som sa s nim o tom porozpravala... Vysvetli mu ze ho milujes ale svadba pre teba nie je dolezita a tak... A popravde zasnubenyozete byt aj 5 rokov (obrazne) a aj viacej nez pride vas cas... My sme sa tak brali az po 2 rokoch od zasnub, to ze ste zasnubeny neznamena ze okamzite treba svadbu zacat planovat... 🙂 A deti? Poznam par co sa nechceli ani brat ani mat deti... Po vela rokoch sa teda aspon vzali lebo keby sa nieco stalo aby boli, no deti nemaju a ani nechcu a uz maju okolo 40 rokov... A ako ich poznam ani mat nebudu... Ale zase ja v tom nevidim problem nemat deti... Porozpravaj sa s nim v klude vysvetli mu co a ako, pripadne ze nech pocka ci nahodou biologicke hodiny nezacnu fungovat a uvidis... 🙂 V kazdom pripade drzim palce a tohto tvojho "nazoru/postoju" by som si hlavu nerobila, urcite nie si ani prva ani posledna 🙂

maminka1986
30. dec 2019

@nikola8754 ty nie si Carrie Bradshaw zo Sexu v meste? To akoby som čítala o nej...🙂
No máš 33 čo je dosť na prvé dieťa, kým otehotnies-nemusíš hneď ale aj po rokoch,porodis....No proste prepáč ale budeš stará, ak ho ľúbiš neťahaj ho za nos,on deti nechce?
Ak nechceš deti,necítiš to tak mu to povedz,jednoducho sú ženy čo nechcú deti ani sa vydať ako Merkelova ro ma len tak napadlo ..Ale určite sa s ním o takýchto vážnych veciach pozhováraj ,svadba a manželstvo je vážny krok no dieťa ešte viac.

jjeliska
30. dec 2019

Nechciet deti a svadbu sa da pochopit, kazdy ma pravo na svoj zivot taky, ako ho chce. No citit sa DOSLOVA ZLE pri myslienkach na jedno alebo druhe - to sa velmi vybocuje standardnym krivkam, musi byt k tomu dovod, ci uz skusenostny alebo psychicky. Jedine, co nechapem, ze zijes s niekym 15 mesiacov- resp si s niekym vo vztahu tak dlho a ten ani netusi, ze svadbu a deti nechces??? Zvlastne. Toto su absolutne zakladne veci, vo veku 33 rokov obzvlast. Zmyslom vztahu- zdoraznujem standardnym - je mat deti, ci uz so svadbou alebo bez. Ak je dovod, ze to nechces a je to pre teba take dolezite, je rovnako dolezite pre partnera,aby to vedel cim skor. 15 mesiacov mi pride velmi dlha doba na to, ze ste sa k tejto teme este neprepracovali. A rovnako je velmi nestandardne, ze ak niekto sebavedome vie povedat, ze svadbu a deti nechce, bezdovodne, ako rychlo vie povedat ano na poziadanie o ruku. Rada je len jedina - prehovorit otvorene k svojmu partnerovi a sklamat ho hned dvakrat: ze to ano vlastne nebolo myslene ano a ze sa k tomu ano ani nechystas. Ale je tu aj nazor miadi, ze to bud partner urobil, ako by ta nepoznal resp to urobil naschval pred rodicmi, aby si nepovedala nie. Ale ani jedno, ani druhe nie je spravne. Zial.

monka1990
4. jan 2020

@nikola8754 Pozri, ja to mám taktiež tak... mne tikajú biologické hodiny naopak :D čím som staršia, tým menej chcem dieťa/už vlastne vôbec nechcem, a tým menej sa chcem viazať a podpisovať sa pod nejaké "forever" na nejakom papieri.... Čož je blbosť, nakoľko nikdy nevieš, čo život prinesie ( a nech mi tu nikto nejde teraz kázať o manželstve - milióny rozvodov po celom svete hovoria proti vám a samé za seba)... Ak by som sa niekedy mala vydať a teda sa naozaj vzdať slobody a "polovice majetku" :D tak by to musela byť že preboha nenormálna láska a soulmate a neviem čo všetko ešte.... to by muselo byť moje druhé ja v gatiach proste. Nehovorím, že láska a partnerstvo je niečo zlé, práve naopak. Ale papier u mňa nie... A keby aj, deti nechcem - tiež to vo mne vyvoláva paniku, žalúdočné kŕče a doslova paniku....

Strana
z3