icon

Mám pocit najväčšej chyby svojho života

11. júl 2023

Ani neviem,kde začať.Rozviedla som sa relatívne mladá po niekoľkoročnom vzťahu a dvomi deťmi.Počas rozvodu som spoznala svojho terajšieho manžela.Bola som úplne očarená,priam posadnutá láskou k nemu.Mala som pocit,že s bývalým manželom som nemala okrem deti nič spoločne.Terajší manzel bol úplne iný,obaja boli odo mna výrazne starší.Zo začiatku som bola ochotná odpustiť aj to,že má podviedol,on to vnímal,že v tom čase sa ešte hľadal.Po niekoľkých rokoch sa nám narodilo dieťa.Každým dnom za posledne 3 roky sa zisťujem,akú obrovskú chybu som spravila,keď som odišla od môjho bývalého manžela.Rozvod nebol kvôli súčasnému,boli sme už v rozvodovom konaní,keď sme sa stretli.Mám pocit,že s bývalým sme bolii spolu v nesprávnom čase.Bola som príliš mladá,môj prvý vzťah,veľké očakávania a napriek tomu,že to bol skvelý otec,ako partner mal nedostatky,ktoré sa mi vtedy zdali neprekonateľné,jednoducho nemala som ho s kým porovnať a viem,že dnes by som ho nosila na zlatom podnose.Veľa sme si vzájomne ublížili,ale po nejakom čase po rozvode som si svoju chybu priznala a dnes mame pekne vzťahy.O deti sa vzorne stará,aj keď neplatí vek,vždy im dáva navyše a najmä svoj čas.Na rozdiel od terajšieho,ktorý má hlavne plno reči,hlavne mat veľa fotiek,aby ich mohol ukazovať a skutočný záujem o dieťa hodinu denne.Často sa hádame,pri hádkach je zlý a zámerne slovne ubližuje,čo si aj priznal,neznesie žiadnu kritiku na svoju osobu a nikto nie je na svete od neho lepší.ja ani moje dve staršie deti nie sme od neho závislí,mám vlastný dom aj prácu,jednoducho u neho na prvom a poslednom mieste je jedine on a jeho práca,o rodinu nech sa stará výlučne zena,ale pri každej prilezotosti dá najavo mne aj okoliu,že bez neho by sme zahynuli.Po rokoch mám pocit,te to je typ narcistickeho človeka alebo sociopata.staršie deti ho majú celkom radi,ale často sa má pýtajú,prečo s nami netravi čas,prečo si s nimi občas nezahrá spoločenskú hru,robí to len vtedy,keď je u nás návšteva,aby videli ako veľmi sa stará,a deti si to už všimli,že sa len predvádza.jednoducho mám výčitky svedomia,že som deťom zobrala skvelého otca,lebo som hľadala lepšieho partnera.Bývalý mal nejaké kratšie vzťahy po mne,posledný trvá už dlhšie.Ani neviem,čo chcem počuť,asi som to len potrebovala dostat zo seba von a nejako si uvedomiť,že cesta spat už nevedie,lebo sme zašli príliš ďaleko.

dzulli1980
11. júl 2023

V živote to tak chodí ... každý sa učí na vlastných chybách ... nepozeraj dozadu, minulosť už nezmeníš ... ak nie si v súčasnom vzťahu spokojná, šťastná, jednoducho odíď ... žijeme len raz, je škoda premrhať ho s takým človekom ...

syslik81
11. júl 2023

mas byvanie niesi na nom zavisla-tak chod od neho ..ale nie zo vztahu do vztahu..bud sama daj sa dokopy utriet si myslienky .. byvaleho nechaj tak - teraz si zmatena a ak to nevyslo raz podla na to nevyjde ani druhy .. otca si detom nevzala maju ho stale.. leby si sa nerozviedla,mozno by k nim taky nebol . mozno by sa pod tvojim vplyvom alebo vplyvom casu a problemov zmenil a bol by iny ako je teraz

liljana
11. júl 2023

Vies, ako to je. Koze bolo dobre a sla sa smykat na lad. S ex mate dobre vztahy, lebo spolu nic neriesite okrem odovzdavky deti. Bud rada, ze je dobry otec. Obcas ked clovek prilis prebera, tak nakoniec vyberie zle a prvy vyber sa uz neda vratit.

nikpa
11. júl 2023

Cesta späť k bývalému už nevedie ale vždy máš možnosť ukončiť aj tento vzťah. Ktorý ti vlastne nič nedáva a podľa toho čo si napísala ani o vlastné dieťa nemá záujem. Tak prečo s ním vlastne zostavas?

podmostom
11. júl 2023

Tak tak. Asi terajšieho nechať tak. Byť nejaký čas sama, utriedit si myšlienky. A možno k bývalému ešte cesta je. Mohla by si mu kľudne povedať, keď už budeš sama teda, že si to pokaslala, že si až teraz uvedomujes o čo si prišla. Možno on je už úplne niekde inde a nič to s nim neurobí, možno to aj on tak cíti..

ketrint
11. júl 2023

Viesco, ja Ti fandím! Takto reálne si sama sebe priznať veci, to chce odvahu a triezvy úsudok.
Ak to tak citis, tak to urob, stratiť nemáš čo, keďže o to, čo máš, už nemáš veľký záujem… možno bývalému naznac, čo citis…
Úprimne Ti fandím a prajem vsetko dobre 💕

doriiis
11. júl 2023

1.Poznam ten pocit.Aj ja som opustila skvelého muža.Ale my sme sa k sebe vrátili.
2.Tvoj terajší určite nie je sociopat....je to obyčajný narcis.

marseillefan
11. júl 2023

Neporadím, ale ja už dávno hovorím, že je dôležité kedy sa dvojica dá dokopy. Moju terajšiu manželku som pozval na rande 2 roky pred tým ako sme sa dali dokopy. Ale videl som, že to z jej strany vtedy nebolo ono. Dva roky sme mali iné vzťahy, ktoré sa nám rozpadli a našli sme potom cestu k sebe. Ale bez tých skúseností v iných vzťahoch by aj ten náš do dvoch rokov skončil. Takže si mi potvrdila, čo som už dávno tušil.

slovakboy
12. júl 2023

Vravela si že tvoj prvými mal neprekonateľné nedostatky. Ako to že ich už nemá?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
12. júl 2023

Predstavy..predstavy...Bud tu a teraz. Ries sucasne problemy. (Nedocitala som do konca.)

toskanka
12. júl 2023

Život si musíme sem tam aj pohnojit, aby sme získali skúsenosti a posúvali sa ďalej. Tiež si myslim, že nie je dobré sa príliš oddávať spomienkovemu optimizmu. Pracuj na vzťahu, ktorý teraz máš, dávaj partnerovi jasne najavo, čo ti vadí. Neunahli sa s ďalším rozchodom.

autor
12. júl 2023

Dakujem Vám všetkým za odpovede,asi som potrebovala počuť,že je to sčasti spomienkový optimizmus.O rozchode nie som presvedčená,snažím sa prekonať,momentálne som s aktuálnym partnerom toľko,koľko som bola s predchádzajúcim,keď sme išli od seba.Snáď je to len nejaká skúška,sby som sa niekam posunula,nechcem hľadať dalších a dalších partnerov vždy po pár rokoch vzťahu. O jednom som presvedčená,že deťom ďalšieho nového otca už domov doniesť nechcem

doriiis
12. júl 2023

@autor.....ale to nič nemení na fakte,že si s terajším partnerom nešťastná.To treba riešiť.

beata_k
12. júl 2023

Dalsiemu dietatu chces brat otca? Uz sa konecne zastav a rozmysli si co chces. Nie, nemusis s nim ostavat, ale prides mi, ze nieco hladas a ani sama nevies co by to tak malo byt.