Mám pocit úplného vyhorenia. Môžem si dopriať dovolenku bez detí?
Ahojte. Máme s mužom tri deti (13,7,2) . Všetky sú vytúžené . Sme spolu 17 rokov . Postavili sme väčší dom ,kúpili auto . Kým prišli deti ,sme sporili peniaze na svadbu ,bývanie ... Na dovolenke sme boli len raz ako bezdetní ,tu na sk .Skôr sme behali na jednodňové turistiky a výlety .
S deťmi sa snažíme chodiť . Poľské pobrežie ,Grécko ostvory aj pevnina , Chorvátsko dva krát , čierna hora ,Albánsko ,Taliansko . Alpy máme prebicyklovane . Väčšinou sme chodili na 2 týždne , až si ozaj oddýchneme
Mimo jedného razu ,čo sme boli na Korfu ,všetko autom ,bývanie v apartmánoch a varenie bolo na mne .
Teraz je to s financiami horšie .boli sme s detmi začiatkom leta kempovat na juhu sk na 4 dni .inak chodíme výlety ako zoo , kúpalisko .
A teraz konečne k veci .
Na dovolenku pri mori ,alebo vlastne je jedno kde ,ale na takú riadnu dovolenku nie je dosť financií ,kôli väčším kúpam tento rok .
Ibaže ja už cítim vymakanejsi obrovsky tlak v sebe . Hrču v hrdle ,často plačem .včera som sa rozkricala po 2 ročnom , stále len varím ,upratujem .
Dokončím v komentári ,lebo už nevidím písaciu plochu 🫣
Samozrejme že choďte ! Ste len ľudia , tiež potrebujete vypnúť od toho kolotoču okolo domácnosti, detí a práce. Nemáš sa vôbec za čo cítiť zle. Cítiš , že psychicky to potrebuješ , chlap tiež tak nerozmýšľaj a hľadajte spolu dovolenku 😊 aj taký týždeň urobí veľa a aspoň budete mať čas len vy dvaja na seba. Šup šup ešte dnes na internet a rezervovať. Máte aj stráženie tak nieje o čom. Prajem krásnu dovolenku nech si to užijete ❤️
Chodime na dovolenky bez deti este pred tym, nez sa toto stane.
Urcite ano.
Jasne, ze chod! Ja takto chodim s kamoskou, muz je doma s detmi. Tuez som kvalitne vyhorena
Jedine by som si nevedela predstavit nechat to 2rocne doma...😔ale ak je zvyknute na babku a mas na nu spolah, tak asi ano. Nase nie su zvyknute, asi preto si to predstavit neviem
My sme s mužom spolu 15 rokov, 13 manželia, máme tri deti (11,7 a 4). Máme veľmi pekný vzťah, necítime nejaké vyhorenie ani nič, ale cítime, že po 10rokoch potrebujeme oddych a koncom augusta nájdeme nejaký lazy all inclusiv (inak na také dovolenky vôbec nechodíme) a odchádzame. Deťom netreba všetko vešať na nos, my ich odvezieme k babke, oni to tam milujú a my dobijeme baterky. S deckami sme boli pri mori na konci júna, takže výčitky, že my si užijeme, oni nie, vôbec nemám.
vidis. si mudra zena. sama si si odpovedala. vycitky by si mala.mat ak by si sa nesnazila udrziavat stabilne manzelstvo. boze ved milion vyletov a dovoleniek ste mali s detmi. nic im nedlzite. pobyt s babkou im ties vela da. perspektcu zabavu priestor na prehlbenie vztahu. ocenenie vas ako rodicov. ty si dospelqk. ty vies co treba urobit. na dedinske keci upkne kasli oni sa o tvoje deti 24/7 nestaraju a ani nebudu. nie si nenormalna ani egoisticka. zrovnaj si to v hlave. je to de facto pre dobro deti. je bilion veci rozhovorov pocitov na ktore nemate cas lebo tri deti a oraca v zahranici. dajte si sancu. a urobte z toho tradiciu kazdorocne podla mna. a naozaj na dalsie dovce s detmi chodte aby si nemusela varitm radsej lacnejsia destinacia cierna hora albansko polsko to je jedno. najma nech si oddychnes s rodinou.
urcite chodte! mas toho nalozeneho az az a vyhoriet sa da aj doma pri starostlivosti o deti, domacnost, farmu
my s muzom tiez chodime aspon na predlzeny vikend a teda ja chodim aj sama s kamoskami a to mam jedno 2 rocne dieta, svokrovci su uzasni, maly ich velmi lubi, perfektne sa o neho postaraju, takze my to vyuzivame a to nemam na pleciach ani 1/5 toho co ty - proste ja lubim svoje dieta ale aj seba, manzela a nase partnerstvo, ktore prvy rok po porode znacne trpelo
Teraz napíšem pre veľa matiek úplne nepochopiteľnu vec, ale ja som šťastná ze dcéru odmalička vychovávam s ex a ze mam kazdy druhý víkend voľno. Som vďačná za tie dospelácke víkendy, za všetky tie horské cyklotury, prejdene vysoké aj nízke Tatry, za všetky festivaly, koncerty, chaty s kamošmi, za poznávacie víkendy v európskych veľkomestach...
Aj keby stále tvorim pár s jej otcom určite by bola aspoň jeden víkend v mesiaci u starých rodičov a my by sme si spravili dospelácky vikend
Ja viem, cestovať aj turistikovat sa dá aj s deťmi, ale je to vždy o kompromisoch. Niekedy je to ale lepšie bez nich.
Preto my už roky chodíme na dve kratšie dovolenky. Jednu s dcérou kde sa všetko prispôsobuje jej - kúpanie, atrakcie.... A druhu ideme bez nej, dospelácku, zničiť sa športom 😉. Absolútne bez vycitiek
Na dovolenku,keď máš mamu,kt.je ochotná ísť,choďte.
Otázka je,fakt to pomôže?čo tak niečo zmeniť doma,farmu,atď....
Boze ty si taka zlata 😇 chodte a zahod tie vycitky ❤ zasluzite si to a riadne si to uzite ☺
Samozrejme, že choď, úplne v pohode. A k tomu žehleniu, ja už dlhé roky nezehlim absolútne nič, ešte aj košele kupujem také, čo len operies a zavesis a sú pekné akoby boli aj vyžehlené. Usetris si kopu času, vyskúšaj.
@terezka1947 máš pravdu .minulý rok sme toho mali viac ,už to redukujem vo veľkom .len to nejde z týždňa na týždeň . Keďže o rok plánujem ísť do práce , pomaly sa zbavujeme chovných kúskov . Bolo to moje vyplnenie času ,si som si predala svoje mäso ,aj doma taký prísun domáceho .ale po rokoch ma to ubíja .tak áno ,máš pravdu .aj o Tom sme sa s manželom rozprávali .že treba systematickú zmenu . Ale keďže posledné týždne som mala naozaj už nervy na krajíčku ( je toho omnoho viac , aj vážnejšie veci ,ale nebudem konkretizovať ,aby si to švagrine na koníku nepospajali ) tak už cítim ,že treba vypnúť .
Muž posielal mňa samu má nejaký pobyt .to odmietam . Chcem tráviť čas s ním .chýba mi ako manžel .
A ďakujem všetkým . Už máme predbežne pozriete miesta ,kde by sme šli . On nemá pevnu prac.dobu . Takže už to v septembri doklepneme .ak nezabudnem ,určite vám napíšem .
Ďakujem ,ste veľmi milé ,všetky ,čo ste sa podelili o skúsenosti
...držím palce,nech sa všetko dá do poriadku.Mať hoci aj mini farmu,je veľký záväzok. A fakt chce veľa času a upravovať logistiku celého roka.
Tak ale prepac, ale naco ste si robili tolko deti? Ked uz teraz padas na hubu? Ja toto nechapem, nikdy nepochopím. Vsak ich dajte do tábora a na stráženie a chodte aspon na tyzden na welnes, alebo na sever Talianska sa okúpať, tam nechodí vela Slovákov a je tam podla mna aj lacnejšie. Neviem aku radu chces. Neni hanba dat decka na sedem dni od rodičov a vy si chodte oddýchnuť. Ci potrebuješ tuto povolenie od Mk?
Osobne si Neviem predstavit dovolenku bez deti - to nie je nic pre mna. Ale nesudim tych co to preferuju. Su aj zeny co idu same kedze nema kto deti strazit. Jedna mi pisala ze chodi kazdy rok zo svokrou do usa a 3deti necha muzovi a tak sa zregeneruje. A chodi tusim na 3-4T Cize nie kratko 😃 zas my s muzom stihame intimny zivot aj doma a na dovci vacsinou chodime do restik maximalne robim ranajky. Ak nie sme v hoteli., kebyze mam 3 deti a farmu mozno by som chcela dovcu sama 😅nezehlim nic mam velku pracku a susicku ked to hnet vytiahnem ani nie je pokrcene postelne pradlo mame take 2v1 Cize paplon aj navlecka v 1 a cele sa to perie. To musia byt Strasne nudni ludia co Taketo temy maju o žehleni 🤣kludne chod a nech si o vas klebetia oni davno vedia ze si hrozna mater ked nežehliš. A vlastne u vas to je potrebne Ved tvoj muz je 4dni v tyzdni mimo. Vy by ste mali chodit kazdy rok bez deti na nejaky pobyt 😘
KRÁSNU DOVOLENKU 🥰🥰🥰 užite si to❤️
@barborachors zbytocne hnusny koment Ved deti mà len 3 to nie je vela zas mega rozdiel ako 2 deti to nie je. Vyhorena nie je z poctu deti ale ze je na vsetko sama 4dni v tyzdni. A na dovolenkach vzdy vari. Cize len chce odychnut od rutiny. Rovnako ako Keby mala len 1 dieta a kazdy den varila upratovala. Deti mà kto postrazit tak naco jej nakladas ? Mala by rovnake pocity Keby sla na dovcu bez jedinacika, Toto nie je o pocte deti .
Ani nerozmýšľajú,keď sa mama o deti postara,nie je o čom,choďte a užite si to,nie ste na svete na to,aby ste boli otroci sami sebe,veľa stastia
Hned by som sla. Ale ze okamzite😂 a neviem, kto povedal, ze postelne pradlo ma byt vyzehlene, sak to nikto nwvidi
Moji rodicia takto boli v mojom detstve, nikto sa nas nepytal, proste nam to oznamili. Muzovi boli tiez bez neho cestovat po Europe. Moja sestra chodi bez deti bezne, kazdy rok aspon raz, ale aj viackrat vacsinou. My sme sa s muzom o tom bavili a zatial by nam tiez prislo zvlastne ist bez maleho. Ale ono to pride 🙂
Urcite chodte, vasa psychika a vas vztah s muzom su zakladne stavebne piliere celej rodiny, treba sa o ne starat, aby sa nezosypali.
Susedy nerieš, ja tiež obliečky nezehlim, vlastne skoro nič a teraz k vašej dovolenke... Určite chod... Oddych treba a deti zo z babkou určite zvládnu a možno budú ešte spokojnejší ako ty s manželom... Prajem vám peknú dovolenku 😉
@terezka1947 označila som aj terezku lebo ma veľkú pravdu.
Áno choďte na dovolenku, ale podľa mňa to je len taká,, záplata ". A čo potom ďalej. Keď budeš o rok vyhoreta zase pôjdete na dovolenku?
Musíte si nájsť v domácnosti systém aby ste predišli takémuto vyhoretiu. Porozmýšľajte čo tomu predchádzalo, veľa roboty, starostí a končilo to vylevom na dvojročné dieťa. Toto sa bude opakovať...robota, starosti, vyhoretie, nakricat na dieťa, ohlásiť babku a odchod na dovolenku. A takto dokola?!
Riešte príčinu.
A ešte skús porozmýšľať nad destináciou. Tatry, nejaký pekný hotel s wellness. Píšem z vlastnej skúsenosti. Baliť sa, cestovať na letisko, potom 3h let, z letiska ešte hodina do hotela, potom chvalabohu 7 dní oddych, ale naspäť znovu celá tortúra s prestupom autobus, lietadlo auto....a prišli sme domov unavení.
Odvtedy ideme smer Tatry, Orava,...nahadzeme veci do auta, 2-3 hodiny cesta a hotovo, cez deň nádherné prechádzky na čerstvom vzduchu, poobede masáže, bazén, sauna.... omnoho lepšie sme si oddýchli.
Škoda, že píšeš anonymne, hoci sa dá tipovať, kto si. Ale mala si napísať verejné pod svojím nickom, nech si každý prečíta, aký je v realite život na dedine s 3 deťmi a zvieratami, keď muž chodí pracovne do zahraničia a žena si naloží ako baran na rohy.
Nie dávať tu na jednej strane výlevy ako miluješ svoje deti, ako sa Vám krásne žije v dome uprostred prírody, ako všetko zvládaš, ako ste potravinovo v mnohom sebestační a potom tu anonymne dať príspevok, že si z toho vášho dokonalého života v podstate na konci fyzických a psychických síl, totálne vyhorená, vzťah sa vám ničí a Ty nutne potrebuješ pomoc.
Keby sociálne siete ukazovali vždy pravdu, nielen ilúziu dokonalosti, mohli by zmeniť život mnohým ľuďom k lepšiemu a z vášho príbehu by sa iní poučili, aspoň tí vnimavejší by vedeli presne, čo nerobiť a čomu sa vyhnúť.
Určite choďte, len keď si taka citlivá, zvolila by som destináciu kde bude ešte teplo, ale v pripade potreby kedykoľvek sadnem na čokoľvek a do pár hodín som doma.
V prípade náhlej choroby babky, úrazu deti a pod.
@heleninamama Ja vobec netusim, kto to je. Ty ano?