Mám pocit, že mi priateľ nevenuje dostatok pozornosti

30. okt 2020

Netuším či ide naozaj iba o pocit alebo sa to reálne deje. Moj priateľ má 22. Sme spolu 2 roky a žijeme na dialku (nie daleko..20 km od seba..vidime sa 2-3x do tyždňa no su aj obdobia kedy cely tyždeň alebo dva ...nie). Jeho život?...2 roboty, do ktorých chodí aby si zaplatil na nájom,zvyšok peňazí dáva do auta (je to jeho koníček).Nemyslí vôbec na to, že potrebuje jedlo. Vždy to dopadne tak, že si nakúpi polotovary. Je vychudnutý na kosť a ja sa už na to nevládzem pozerať. Dohovárala som mu, no vydržalo mu to tak 2 dni si udržať normalny životny štyl. Jeho rodičia sa rozviedli nedávno. Čiže v skratke: v škole má toho veľa, robota, trápi sa rozchodom rodičov...a na mňa tým pádom neostáva čas. Ja ho úplne chápem a rešpektujem, doteraz som sa ho snažila najviac podporovať ako sa len dalo ale už aj mne dochádza trpezlivosť. Tiež mám toho veľa ale snažím si veci zariadiť tak,aby som sa nezničila a aby som mala čas aj na blízkych. Viem sa uplne vcitiť do jeho kože,preto mu nič nevyčítam..len sa usmievam,že sa vôbec netrápim. Prídem si ako jeho spovednica..keď mu je nahoršie ide za mnou,povie mi čo sa deje. Podľa mňa si dáva toho na plecia moc, chce všetko rýchlo rýchlo,nemyslí na seba a na mňa zabúda. Zabúda žiť pritomny okamih a mysli si,že štastnym ho spravia iba materialne veci tak preto maká v robote ako debil.
Na začiatku nášho vzťahu fungoval podstate takisto len neplatil nájom a správal sa hlavne normálne.Chodili sme spolu po výletoch,vedel ma vždy niečím prekvapiť no proste si ma úplne obmotal okolo prsta. Po roku sa uplne zmenil. Teraz keď ideme na vylet zabúda pritom žiť a užívať si. Napriklad keď sme išli nedávno na túru pozrieť hrad tak celú cestu nadával,strašne sa niekam ponáhľal ako na pretekoch nech tam rýchlo sme,vyhlad som si ani neužila lebo sme tam boli tak 2 minuty a rychlo rychlo domov nech sa môže najesť a pozrieť si film,zapaliť cigaretku. Stále mi hovorí,že ma miluje a viem že to mysli uprimne. Len on si myslí,že keď uz si ma získal,že nemusí nič...proste ma len má a to je celé. Hladi na seba,na svoje pohodlie,..a keď niesme spolu o ničom si nepíšeme. Stále mi len nadáva na robotu,kecá čo si planuje kupiť do auta..no mňa to vôbec nezaujíma. Teraz ho už 4 deň ignorujem,píšem mu iba občasne s nulovým zaujmom dokonca mu ani nenapíšem na dobru noc že ho milujem (lebo to tak necitim..nedavam mu nič vyžrať). Dneska ráno sme mali na pláne spolu volať pretože už sme sa tyždeň nevideli. Tak čakam..zavolal..rozpravali sme sa iba asi 5 minút a potom mi povie: no keď už som ti zavolal,môžem isť hrat s kamaratom hru?dovoliš mi?..tak som mu povedala že mne je jedno nech si robí čo chce niesom jeho mamka že mu to musim povoliť..zrušila som. Už nemám vôbec na neho chuť,náladu..nič. Proste ho prestávam pomaličky milovať. Hocijako sa snažim som na poslednom mieste a trápi ma to. Dá sa tento vzťah ešte nejako zachrániť?

halabolka
30. okt 2020

A chces ho vobec zachranit? Si este mlada, mozno by si mala skusit aj nieco ine..

autor
30. okt 2020

@halabolka Už som mala aj také myšlienky. Len pri pomyslení na rozchod mi je špatne..a pride mi,že na to nemám nejaký extra dôvod...preto som radšej odhodlaná s tým niečo spraviť..

zuzap33
30. okt 2020

Chceš stráviť zbytok života s človekom, ktorého budeš len ľutovať a snažiť sa o jeho záchranu? Či si to uvedomís a radikálny krok urobíš teraz alebo po niekoľkých rokoch trápenia?

anjelicek26
30. okt 2020

Skuste zit spolu, co je to za blbost 20km od seba... Miesto najomneho mu ponukni potraviny a varenie, vlk syty, ovca cela, jemu neubudne penazi na to jeho auto a ty budes spokojna, ze bude normalne jest a vyzerat. Ak sa nezmeni pocas spolocneho byvania, mozes s tym seknut...ale to, co robite teraz, je len randenie a dva roky je uz dlho neskusit dalsi krok. 22 rocny chalan je este take decko no proste daj mu cas dozriet a to je postupny proces. My zeny sme v tom veku omnoho dalej.

ivkazba
30. okt 2020

Pýtaš sa, či sa ten vzťah dá ešte zachrániť. Ale veď vy nemáte žiadny vzťah. Bývate 20 km od seba a píšeš, že vzťah na diaľku. 20 km chodia ľudi v rámci Bratislavy bežne každý deň. 20 km je 15 minút cesty. A ak je to ďaleko, tak skúste bývať spolu. O nájom a náklady sa podelíte a zistíte, či dokážete spolu existovať. Ak teda vôbec. Tvoj "priateľ" je ešte decko, ktoré zaujímajú kamaráti. Ak by bol vyzretý a miloval by ťa, chcel by byť s tebou. Ale pozor, sú chlapi, ktorí sa nezmenia nikdy, vždy bude pre nich zábava na prvom mieste, aj keď budú mať ženu a deti. Čiže treba si premyslieť, či by ti taký život vyhovoval. Mne veru nie.

ivkazba
30. okt 2020

Apropo, môj nevlastný syn tenro rok maturoval, stále len zábava kamaráti autá, v čase konca prvej vlny korony si našiel priateľku, mesiac po maturite si spolu prenajali byt. On 19, ona 20, randili spolu 2 mesiace. A funguje im to skvelo, prestal venovať všetok čas a peniaze kamarátom a žije si spokojný partnerský život. Ak randíte spolu 2 roky, tak choďte do spoločného bývania a tam sa všetko ukáže. Randenie pre mňa nie je vzťah.

simca06022011
30. okt 2020

a co cakas od 22 rocneho? Aby sa spraval ako 30tnik? No nebude.. nie, ze je to "decko", on v skutocnosti este je mlady a musi si sam najst smer a svoju cestu. Keby mne chlap v 22 kybicoval do prace a do jedla, tak sa usmejem a jednym uchom dnu a druhym von. AK potrebujes nieco ine, musis si pockat na nieco "Vyspelejsie" a uz "zabehane". Mna napadlo spolocne byvanie, yvat v podnajem sam, je v tejto dobe neskutocne drahe. Cize ak by ste isli na polovicu, tak mozno nemusi mat dve roboty ;) Ale neviem, ci yb ste to chceli, ci by ste dokazali fungovat atd. Nepojdete si na nervy atd... nie kazdy potrebuje zachranovat. To je na vas.

alenkay7
30. okt 2020

skonči to. Ked bude chcieť nech ho zachráni on, a ty potom uvidíš ako to budeš cítiť či mu dáš šancu.

autor
30. okt 2020

@ivkazba Pardon,preklikla som sa keď som to písala..je to 60 km,nie 20. 60km mám ja jeho dom od môjho. On ešte chodí do Bratislavy kde má ten byt, čiže to je ešte viac km a tam trávi väčšinu času (tam ma školu,robotu,kanaratov)..
Nabudúci rok idem na výšku do BA ak sa podarí, tak plánujeme bývať spolu. Len neviem či to dovtedy vydržím...keby môžem vyskušam si to hneď nech viem na čom som.

anjelicek26
30. okt 2020

@ivkazba ked nebudete spolu, tak toto nebude fungovat. Normalne sa ho spytaj, ako by sa dalo zrealizovat, ze budete spolu byvat. Ak ides buduci rok na vysku tam, neda sa prestahovat uz teraz? Preco? CI este len maturujes tento rok? Alebo pracujes? Vztah si nicite sami tym, ze nie ste spolu. Ak tam je laska je to stale take, ze to zmysel zachranovat ma. Ale musite sa vidiet kazdy den, nie si volat raz za tyzden.

alenkay7
30. okt 2020

Taketo na začiatku vzťahu, však by ste mali byť dychtivý túžiť byť čo najviac.nelubi ta

autor
30. okt 2020

@simca06022011 On je v tom byte s 4 ľudmi..takže by to zvladol pohode aj s jednou robotou keby mu nešlo o auto.Mal by akurat na najom aj na jedlo.

autor
30. okt 2020

@anjelicek26 Ešte len idem maturovať...nie je iste či ma zoberu zatiaľ na vyšku v BA..to sa uvidí. Ale ak áno,potom si musim najsť robotu,nech mám z čoho platiť nájom a jedlo...a budeme spolu bývať. Tak sme to aj planovali. Dokonca chce kvoli mne vyhodiť z tade jedneho spolubyvajuceho. Ja viem že tam ta laska je..lenže on má toho veľa, tym padom ja som trošku bokom..

autor
30. okt 2020

@alenkay7 Ľubi..len chce toho veľa naraz a dava ma občas bokom..skrz tie povinnosti. Neviem ako mu mam vysvetliť že to je zbytočne

anjelicek26
30. okt 2020

Tak to je tazke, ked este do maja to musi byt takto. Mozete si to tou vzdialenostou pokazit, proste sa jeden druhemu vzdialite :( Skuste spolu travit aspon komplet vikendy, od piatka vecer do nedele vecer je dlha doba, navyse kvoli corone sa von aj tak neda moc kde teraz poflakovat.

halabolka
30. okt 2020

Ako tu uz jedna baba pisala, su chlapi, chlapci a vecni chlapci. Niektori vyrastu z toho vrazania vsetkych penazi do auta, niektori zial nie (mala som takeho 33-rocneho, vecne dieta). Z toho, co pises je jeho spravanie primerane k veku, teda k chlapcenskemu veku. Ty si uz niekde inde, preto by si si mala hladat chlapa, ktoreho zaujimas ty viac ako jeho auto a kamosi. Sama vravis, ze 2 prace su jeho volbou, nemusi ich mat. Keby chcel travit viac casu s tebou, druhu pracu by nemal. Kedze je ale auto na prvom mieste... no, veru nechcela by som takeho frajera.

autor
30. okt 2020

@halabolka Či vyrastie to neviem..ale maš pravdu asi jediny argument ktory mi prehovoril trochu do duše...

autor
30. okt 2020

Dakujem Vam baby za rady...ak to vydržim počkam si na spolocne byvanie a uvidim ako to bude fungovať 😁...potom zistim čo mu je prednejšie..

alenkay7
30. okt 2020

No neviem ked po 5 minutach co ta par dní ani nepočul, ťa zruší že sa chce hrat. Keby ta lubi tak ti zavola každy deň hoci len aby sa spytal ci si v poriadku a na chvílu počul tvoj hlas. Ja som s mojim už 12 rokov a robí v Rakusku domov chodi len na vikend a nie je dna aby mi nezovolal. A robi do 6tej a je v podnajme s kamaratmi.

autor
30. okt 2020

@alenkay7 Aj mne volá často..len vždy to je take..aby sa asi nepovedalo

simca06022011
30. okt 2020

Tak neviem.. Podľa mňa to silíš zbytočne.. Venuj sa sebe, štúdiu... Vôbec nemusíš s nikým v 20tke zakladať domácnosť. Ešte sa naháňať aby ste vyzili... Pekne si užívaj maturitny ročník a výšku...

opuska
30. okt 2020

mozno sa proste trapi rodicmi, bohvie odkedy sa ten rozvod taha. ako nechala by som mu este nejaky ten cas a potozpravala sa s nim ako to cele vnimas ty, ak sa nezmeni, nema to s nim zmysel

jaskolka
30. okt 2020

Načo chceš toto zachrániť? Je jasne, ze tvoje city úplne ochladli, v podstate vnímaš už všetko to negatívne, sama píšeš, že to nie je trucpodnik, ale ze už necítiš, že ho ľúbiš. Netrápte sa vzájomne a choďte od seba. Spoločne bývanie neviem ci u vás je dobrý nápad, ale skus to, len zrejme to bude len ťahanie času