Mám pocit, že nestojím za nič

gertys
31. mar 2022

Ahojte vopred chcem povedať, že je to vypovedanie sa kamaratky ktorá tu nemá vlastný účet preto píše cezo mňa.

Ahojte,
ja vlastne ani neviem prečo to robim. Prečo tu píšem, ale mám pocit, že nestojím za nič. Peňazi na zvyš nemáme, dom nic moc, susedov mame snaď najhoršich na svete z oboch strán. Chcela by som dieťa. Jedno mám. Citim sa byť neschopná. Nedokážem ani otehotnieť. Ako žena nestojím za nič. Mam za sebou niekoľko potratov. Donosiť je tiež umenie. Sype sa to na mňa z každej strany. V praci som dostala vypoveď ešte v tehotenstve. Po rodičovskej sa ani nemam kam vrátiť. Chcela by som si privyrobiť no to dieťa potrebuje stale pozornosť. Nevladzem ju nosiť. Chodiť nevie a ja mam zdravotne problemy s chrbticou. Som zufala a nešťastná. Som si vedoma toho, že všetky tie pocity vo mne spúšťa MS. Každ mesiac keď to znova nevyšlo a príde. jendoducho som psychicky vyčerpana. Citim, že nestojím za nič. Ani to decko nie som schopná mať. Ďakujem za vypočutie. M.

danieladeley
31. mar 2022

Ja si v pripadoch, ked mi je nanic hovorim, ze stale moze byt este horsie. A vela ludi je na tom ovela horsie ako ty. Mas kde byvat, co jest, mas zdrave dieta. Tak sa trosku pozbieraj. A skus si utriedit priority, lebo silou mocou chciet dalsie dieta, ked nie su peniaze alebo je zle byvanie alebo nie si na tom zdravotne dobre, to je naco dobre? Aby sa este nakopilo viac problemov?

h2
31. mar 2022

Nuž, o niečom vypovedá aj to, že si nevieš založiť vlastný účet na MK a musíš využívať kamarátkin.
Ináč si myslím, že na tom vôbec nie si zle. Máte dom (neviem, čo si predstaviť pod pojmom "nič moc") a máš aj dieťa. A máš aj dobrú kamarátku, ktorá ti požičala svoj účet na MK. 😁 Keďže tvoje dieťa ešte nevie chodiť, znamená to, že je ešte maličké, nemáš sa kam ponáhľať s druhým. Je mi ľúto tých potratov, ale za to predsa nemôžeš. Buď vďačná za všetko to, čo máš. Ver, že to nie je málo. A neboj, určite bude lepšie.

zmrzlinka2021
31. mar 2022

Kamaratka nech sa zbavi mentality obete a nech prestane pindat, co sa nedari. Problem ktory ona ma je najma v jej nastaveni mysle, v jej hlave. Namiesto toho aby sa sustredila na to, co ma, sustredi sa na ten zvysok a tym sa depce. Je to vzdy o uhle pohladu. Deti ju nespraia stastnejsou, vzdy bude mat dovod byt nespokojna a tuto nespokojnost a frustraciu bude prenasat na deti a zial ma velky nabeh stat sa toxickym clovekom. Idealne smer psycholog.

pauli_s
31. mar 2022

Kamoška nech ide k psychólogovi.

gertys
autor
31. mar 2022

Ďakujem za odpovede tak nejak to vidim aj ja. Ale viete ako to je. Mňa nepočuva. Dufam, že keď si to prečita spamata sa trošku…

nnnuuunnn
31. mar 2022

Ty si ako také medium. Ako vo filme Duch bola Whoopi, teda Rita. 😁

gertys
autor
31. mar 2022

@nnnuuunnn može byť no nie som taka dobra ako ona 😀

lolita555
31. mar 2022

Tak si mimo z jedného dieťaťa a chces druhé 🙏už ťa veta to dieťa....a vyzaduje pozornosť .....tak načo chces druhé ?prepac budem zlá ale si nielen neschopna ale aj mimo.treba sa dať do poriadku predtým ako chces otehotnieť po psychickej stránke .keď nie si spokojná z domom a výškou peňazí na účte treba pre to niečo robiť nie písať na koňa

miadi
31. mar 2022

Nema to logiku materska ju nici vycerpana nema dost $ vyzit a vsetko by vyriesilo druhe babo ?? Ved by Len dlhsie bola doma chrbat by ju este viac bolel a penazi by mala menej a susedov to uz vobec nezmeni 😊Nech je rada ze mà dom dieta a nech ide k psychologovi ak sa citi frustrovana a nevie sa tesit z toho co mà .

umpulumpu
1. apr 2022

@gertys PMS pozná asi každá žena a skutočne to vie byť náročné. Pokiaľ si vyčerpaná dieťatkom, o ktoré sa aktuálne staráš, znovu otehotnieť neznie ako rozumný nápad. Trochu mi to pripadá tak, že ťa unavuje stereotyp ženy na rodičovskej dovolenke. Mne v tomto období veľmi pomohlo večerné cvičenie, ktoré býva v mnohých obciach, napr. Jumping, zumba joga, aerobik. Ak nájdeš také, ktoré je vo večerných hodinách, dieťa môže strážiť partner a tebe cvičenie pomôže nielen endorfínmi, ale si budeš pripadať i atraktívnejšie a prechádzka pred a po cvičení ti pomôže lepšie utriediť myšlienky. Možno to znie ako drobnosť, ale uvidíš, že je to veľmi účinná psychohygiena.

Počas rodičovskej dovolenky je ideálny čas začať si v drobnom rozbiehať nejaký biznis. Nemáš nejaký podnikateľský nápad? Takto si nakopneš aj budúcu kariéru, ktorú môžeš naplno rozbehnúť po RD, keď bude dieťa v škôlke.

Ak ti má kto strážiť, môžeš čas na rodičovskej dovolenke využiť na rekvalifikáciu - rozšíriť si vzdelanie, zlepšiť sa v cudzom jazyku, urobiť si rekvalifikačný kurz.

Ak túžiš po dieťati, je možnosť urobiť si pestúnsku prípravu a dať domov dieťaťu z detského domova. Pestúnstvo je aj finančne ohodnotené, hoci nie tak ako plnohodnotná práca.