Mám pocit, že priateľka trpí schizofréniou, paranoiou a je veľmi žiarlivá
Ahojte v prvom rade chcem napísať že som Muž. Možno to je divné ale už neviem kam sa obrátiť ani ako čo už riešiť. Takže začnem a dúfam ze mi možno niekto poradí, pretože psychicky už neviem ako ďalej pokračovať. Mam vzťah s priateľkou(snubenicou) 5brokov. Máme nášho malého vymyselnika ktorý má 2,5 roka ktorého Milujeme a ďalšie dieťatko na ceste.Ale tu už je to ale pretože náš vzťah padá a teda už nevidím svetlo na konci tunela. Mám pocit že priateľka trpí schyzofreniou, paranoiou a je veľmi žiarlivá a povrchna na ostatných ľudí, vždy sú to väčšinou ženy.To znamená že sa nikomu nemôžem pozdraviť, rozprávať sa a už to prešlo aj na kamarátov s ktorými som prerušil kontakt nakoľko vždy keď som chcel za niekym ísť alebo len pozrieť a pod. že bohvie kde som bol a podobne vecí. Nakoľko som bol zamilovaný všetko som tolerovať, už nakoniec nemám ani žiadne koníčky a vôbec nevidím zmysel v tom ze vôbec robím niečo s radosťou aj keď je rodina zabezpečená trávim s nou všetok čas ,okrem toho že som v práci.Bývaju aj hystéria a podpisovanie kvôli tomu že prečo som prišiel o 15 min neskôr. Ďalej to je že ak ideme na prechádzku po ulici tak sa normálne oduje ako keby som mal niečo s každou ženou na ulici, podotýkam NIKDY som hu neodmietol a ani žiadnu inú nakoľko sa držím pravidlá nikdy nerobím niekomu to čo by vadilo mne. Ak sa jedná o nášho malého tak tu nemám žiadne slovo pretože ja ho nemám čo upozornovat atď...je to veľa a nie všetko viem asi sem napísať..sú to napríklad časté telefonáty či idem už len do obchodu alebo v práci, nehovoriac o tom ak držím v ruke telefón, to je doslova peklo..k tomuto len podotknem že som si musel zrušiť všetky Sociálne siete....proste moj socialny kontakt zo svetom je len V práci...Ak sa dostanem k diskusi o tom prečo je to tak už je zase oheň na svete že ja si nič nevážim že ona doma len upratuje a tak...vždy keď som doma snažím sa pomôcť s varením alebo upratovaním alebo mam práce ešte okolo domu..Teraz ako to píšem si zase pripadám ako blb že vo mne musí byť nejaká chyba nikdy som je nič nezakazoval nič som jej neodoprel...Vlastne ja si to už hovorím vyše roku ...a už ma to zožiera ....5 dní v týždni bez hádky je asi zázrak .Ja nevravím že ja som bez chýb, samozrejme ich mam ako každý iný.Je toho viacej ale nakoľko som sa vyrozprával aspoň trochu chcem vedieť čo robím zle nakoľko 20x za deň povedať Milujem ta je malo a večer sa vás opýta naozaj ma Miluješ a takto každý deň.Je toho už na mňa veľa , už sa úplne uzatvaram pred svetom Mam 30 rokov a zachviľu 2 deti ktoré najviac Milujem a na ktoré by prípadný rozchod a vlastne neviem co by bolo ďalej. Bojím sa vlastne čo spravím zle a za čo kedy bude hádka....Neviem čo mám ďalej k tomu napísať. Ďakujem za prečítanie...ak niekto nebude chápať čo som napísal, ospravedlňujem sa ale vyšlo to zo mňa aspoň tu, aj keď to bolo napísané na rýchlo..
@nika23t toto mu nepomoze. A clovek ktory take nieco neprezil, tonikdy nepochopi. Tiez som zila s manipulatorom. A ono sa to lahko vravi, inak sa to zije. Veci sa diali postupne. A clovek sa vzdy snazil, aby rodina "fungovala". A keby mi niekto predtym povedal, ze niekto tak zije, tak si mozno nad nim potukam na celo. Ja to mam uz nastastie za sebou. Ale podla seba viem, ze toto co pises, na cloveka velmi zle posobi. V podstate ho kopes este nizsie ako je. Ved za to si podla teba moze sam. Netvrdim ze to z casti nie je pravda. Ale taketo "povzbudenia" ci rady dotycnemu urcite nepomozu.
@joachim2006 skús si na YouTube pustiť: Poznejte svého psychopata. Ján Dvořák. Myslím že tam nájdeš dosť paralel s vaším vzťahom
jediné čo Ti ostáva, je buchnut do stola a nenechať si s*ať na hlavu.. trocha to prevziať aj do svojích ruk...
daj jej pocítiť, že si tiež plnohodnotný človek a jej partner nie jej podradený, ktorému sa môže správať ako k debilovi.
aj za cenu hadky a zopár dni ticha.. bud ju to prejde alebo potom nie je o com..
hlavne vydržat
@huxy a možno niekedy ano. Možno niekedy nepotrebuje otvoriť oči manipulátor, ale ten, kým sa manipuluje. Jeho partnerka ma vo veciach jasno. A ide si svoje bez ohľadu na to, že ubližuje jemu a právdepodobne aj deťom, aj ked neúmyselne. A aj autor vidi, kde je problém, vidí, že jeho riešenia su druhou stranou neakceptovane, a aj napriek tomu nič nemení. Môže sa zbaliť, na mesiac odísť a nenechať sa opäť raz ukecat, že to bude dobre. Nech aj jeho partnerka vidí, aký ľahký je život bez muža. Ale keď sa po pár dňoch opakovane dá prehovoriť, a pritom vopred vie, že sa nič nezmení, tak ja neviem. A nepíš prosím, že kto nezažil, nepochopí. Lebo nevieš, kto má čo odžite. A ak si myslíš, že vzájomná ľútosť pomôže viac, tak ok. To je Tvoj názor.
@nika23t nikde nepisem ze lutost pomoze. Vsak ho ja nikde ani nelutujem. Ale ak si si teda niecim podobnym presla, tak by si mala vediet ze ani sliapanie po takom cloveku nepomoze. Vsak uz ma aj tak pocit viny za mnohe veci, lebo tak dokaze manipulator zmagorit cloveka. Jasne ze oci musi otvorit ten, ktory sa necha manipulovat. Lebo manipulator si ani len neuvedomuje, co robi. A nemyslim ze manipulator v tom ma jasno. Toto je dost tazka tema. Ale nie je to tak, ze mam nejaku predstavu o svojom zivote, co chcem a vedome ziadam od druheho aby sa mi prisposobil. Toto nie je manipulatorstvo.
@huxy dobre. V každom prípade autorovi aj všetkým v podobnej situácii prajem veľa síl, ktoré určite sú potrebne na to, aby sa človek dostal z takýchto problémov. Ale poprosím, nepíš, že po ňom šliapem, pretože to nie je pravda. Napísala som svoj názor, Ty zase svoj. Nie sú rovnaké, snáď to autor pochopí tak, ako to bolo myslene. Stojím si za tým, čo som napísala. Neurazam, nesliapem po ľuďoch a nikomu nič zlé neprajem. To je všetko.
@joachim2006 nezhorsilo sa to po porode? Nejaka forma poporodnej depresie? A skus dat ultimatum bud pojde za psychologom (ten ju moze odporucit za psychiatrom)+ poradne alebo koniec odchadzas a davas na sud ze chces deti..mozno by sa trosku spametala
Hmm to inak napadlo aj mňa, či to nemôže byť spôsobené popôrodnou depresiou. Káždopádne to proste treba riešiť, lebo aj keď ju miluješ, proste takýto život si s ňou teda nezaslúžiš. Ja by som to osobne teda nevydržala takto
Nie je to schizofrenia ani paranoia. Poporodna depresia sa tiez prejavuje inak. Chorobna ziarlivost spojena s manipulaciou. Bohuzial, sanca na zmenu je miziva. Kedze si manipulatorovi doteraz vzdy ustupoval (par-dnovy odchod sa nerata, pokial si sa znovu vratil a pokracoval po starom), naspat k lepsiemu smerom k respektovaniu Tvojich potrieb to uz z jej strany nepojde. Jedinu sancu trochu vidim v tom, ze si dievca prizna chorobnu ziarlivost a s nou bude chciet popracovat u psychologa v zaujme udrzania rodiny. Manipulator potrebuje obet, inak nevie fungovat v ziadnom vztahu. Takze ano, nevedomky za to mozes aj Ty.
je mi neskutocne smutno ked to citam. Moj dobry kamarat zaziva to iste. Uz roky. Jeho manzelka bola zo zaciatku “len” ziarliva, ale prerastlo to do absolutnej manipulacie partnera a musim povedat ze aj deti. Jeho zena ma predstavu ako ma co vyzerat, ako sa co ma urobit a ked to tak nie je, je nepricetna.
Ako uz niekto napisal, musis zachranit v prvom rade sam seba. Asi by som isla ku psychologovi a poradila sa s nim, ako so zenou komunikovat, na co by mohla reagovat pozitivne.
Neviem co ine by si mohol robit. Len prosim nedovol, aby znicila tvoju dusu. Musis v sebe najst silu. Ak nie uz kvoli sebe, tak kvoli detom.
Moj kamarat stratil lesk z oci a usmev z tvare :( Je to zniceny clovek, ktory zostaval v takomto vztahu kvoli detom a teraz mu dochadza, ze kvoli detom mal odist.