Mám pocit, že priateľka trpí schizofréniou, paranoiou a je veľmi žiarlivá

joachim2006
15. apr 2021

Ahojte v prvom rade chcem napísať že som Muž. Možno to je divné ale už neviem kam sa obrátiť ani ako čo už riešiť. Takže začnem a dúfam ze mi možno niekto poradí, pretože psychicky už neviem ako ďalej pokračovať. Mam vzťah s priateľkou(snubenicou) 5brokov. Máme nášho malého vymyselnika ktorý má 2,5 roka ktorého Milujeme a ďalšie dieťatko na ceste.Ale tu už je to ale pretože náš vzťah padá a teda už nevidím svetlo na konci tunela. Mám pocit že priateľka trpí schyzofreniou, paranoiou a je veľmi žiarlivá a povrchna na ostatných ľudí, vždy sú to väčšinou ženy.To znamená že sa nikomu nemôžem pozdraviť, rozprávať sa a už to prešlo aj na kamarátov s ktorými som prerušil kontakt nakoľko vždy keď som chcel za niekym ísť alebo len pozrieť a pod. že bohvie kde som bol a podobne vecí. Nakoľko som bol zamilovaný všetko som tolerovať, už nakoniec nemám ani žiadne koníčky a vôbec nevidím zmysel v tom ze vôbec robím niečo s radosťou aj keď je rodina zabezpečená trávim s nou všetok čas ,okrem toho že som v práci.Bývaju aj hystéria a podpisovanie kvôli tomu že prečo som prišiel o 15 min neskôr. Ďalej to je že ak ideme na prechádzku po ulici tak sa normálne oduje ako keby som mal niečo s každou ženou na ulici, podotýkam NIKDY som hu neodmietol a ani žiadnu inú nakoľko sa držím pravidlá nikdy nerobím niekomu to čo by vadilo mne. Ak sa jedná o nášho malého tak tu nemám žiadne slovo pretože ja ho nemám čo upozornovat atď...je to veľa a nie všetko viem asi sem napísať..sú to napríklad časté telefonáty či idem už len do obchodu alebo v práci, nehovoriac o tom ak držím v ruke telefón, to je doslova peklo..k tomuto len podotknem že som si musel zrušiť všetky Sociálne siete....proste moj socialny kontakt zo svetom je len V práci...Ak sa dostanem k diskusi o tom prečo je to tak už je zase oheň na svete že ja si nič nevážim že ona doma len upratuje a tak...vždy keď som doma snažím sa pomôcť s varením alebo upratovaním alebo mam práce ešte okolo domu..Teraz ako to píšem si zase pripadám ako blb že vo mne musí byť nejaká chyba nikdy som je nič nezakazoval nič som jej neodoprel...Vlastne ja si to už hovorím vyše roku ...a už ma to zožiera ....5 dní v týždni bez hádky je asi zázrak .Ja nevravím že ja som bez chýb, samozrejme ich mam ako každý iný.Je toho viacej ale nakoľko som sa vyrozprával aspoň trochu chcem vedieť čo robím zle nakoľko 20x za deň povedať Milujem ta je malo a večer sa vás opýta naozaj ma Miluješ a takto každý deň.Je toho už na mňa veľa , už sa úplne uzatvaram pred svetom Mam 30 rokov a zachviľu 2 deti ktoré najviac Milujem a na ktoré by prípadný rozchod a vlastne neviem co by bolo ďalej. Bojím sa vlastne čo spravím zle a za čo kedy bude hádka....Neviem čo mám ďalej k tomu napísať. Ďakujem za prečítanie...ak niekto nebude chápať čo som napísal, ospravedlňujem sa ale vyšlo to zo mňa aspoň tu, aj keď to bolo napísané na rýchlo..

deedol
15. apr 2021

odporucam psychologa - idealne pre priatelku, ale tipujem, ze nebude chciet ist, tak chodte najskor na parovu terapiu a potom sa uvidi.

joachim2006
autor
15. apr 2021

@deedol Ona vraví ze ja som ten čo by mal ísť.Ja som to navrhol pretože ja som raz už z domu odišiel a chcel rozchod ale nakoniec ma prehovorila že ako môžem ženu s deťmi vyhodiť a pod. Ja som čakal zmenu celý rok ale bez úspechu. A ono sa to vždy aj tak otočí na mňa ze co som ja za človeka a naozaj keď to tu píšem si pripadám ako také chudiatko čo je najlepší na svete ale nie je to tak ja chcem len Normálne žiť a mať rodinu kde sa budem tešiť chodiť.

janinah
15. apr 2021

Manipuluje s tebou parádne....pred prvým resp. druhým dieťaťom bola ideálna? čo sa stalo,že sa tak zmenila? mám taký pocit,že pre dobro v rodine jej ustupuješ donekonečna a úplne ako osobnosť sa strácaš...skúsil si niekedy "buchnúť päsťou po stole" hoc aj doslova,že takto teda nie...nerobím nič zlé a ty sa spamätaj,ak nechceš ostať sama bez otca svojich detí...a máš mesiac na to,aby si si našla psychologa a dala sa dokopy....

jana_eyre_2
15. apr 2021

Zober ju do poradne, tam vám.psycholog poradí obom.. je to.tazke, mám dojem že tvoja žena je extrémne nesebavedoma a má zrejme nejaký psychicky problém, manipuluje.. bola taká aj pred deťmi?

deedol
15. apr 2021

@joachim2006 chodte obaja. sme v 21. storoci, nie je to ziadna hanba. lepsie ist a poriesit si problemy ako hadat sa pred detmi a kazit si vztah.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elementissa
15. apr 2021

Och, to je tak ked si dobry muz najde mrchu...velmi manipulativna a ziarliva osoba je tvoja partnerka, nem absolutne ziadne prav robit ti to, co ti robi. Nenechaj so sebou dalej zametat. Ona potrebuje odbornu pomoc, no ak ju odmietne, tak si nenechaj kazit zivot. Existuju aj zeny, ktore si svojich muzov vazia. Ty taku bohuzial nemas :(

joachim2006
autor
15. apr 2021

@deedol
@jana_eyre_2 Ono to sem tam bolo aj predtým niekedy tak ale aj moja chyba ze som si to nevšimol. Ja s tým nemám problém ja som chcel aj sam navštíviť psychológa ze či nie je chyba vo mne.Ale ťažko niekam dostať niekoho kto si myslí že to je v poriadku. ale stala sa taká situácia že sme boli vonku a niečo som nepodal rýchlo pre malého takbako chcela ona a vtedy na mňa slovné zaútočila a odviedla sa zdvihol pan a povedal jej v niečo v zmysle toto nebude fungovať.Ako odišiel ďalej povedal ze je psychiater. Vtedy ma to zarazilo a odvtedy už u mňa odpadol pocit že robím niečo zlé ja.A keď je túto vec pripomeniem odpoveď: ty veríš volakemu.....Je to ako z horor story ale toto sa stalo.

joachim2006
autor
15. apr 2021

@elementissa Ja mam rozvedených rodičov a nechcel som aby toto zažívali moje deti a preto to toľko aj tolerujem. Viem čo to je a čo si tým človek a hlavne dieťa prežíva.

deedol
15. apr 2021

chapem, ze chces zachovat rodinu pre deti, ale davate im ako par zly priklad, ako to nema vyzerat.

elementissa
15. apr 2021

@joachim2006 ano, uplne ti rozumiem, no bohuzial, takto das len detom ukazku rodiny, ako v ziadnom pripade nema fungovat. A to je este horsie :(

joachim2006
autor
15. apr 2021

@deedol Práve preto som koľkokrát povedal že končím ale zase mi to nedalo a takto ide ten kolotoč týždeň za týždňom a najhoršie na tom je keď poviem ze kašlem na to tak zo mňa robí najhoršieho otca na svete ktorý vyháňa ženu s dieťaťom aj keď som deti ja vôbec do toho nezapajal. Ak sa hádame zvýšiť hlas aj ja samozrejme už od nervov a vtedy je schopná ako dnes večer povedať malemu keď ho dávala späť.Vidis akého máme zlého tatina. Ja sa aj bojím ze toto keď niekomu budem hovoriť ze mi nebude veriť a bude si myslieť ze si vymýšľam.

elementissa
15. apr 2021

@joachim2006 fakt...nahravaj ju, zbieraj dokazy, zaznamenavaj vsetko a na sude, nech daju deti tebe. Ty este mozes pre svoje deti najst normalnu matku a vychovat z nich normalnych ludi. Ona sa bude ale ku kazdemu dalsiemu partnerovi spravat ako k tebe a deti to odkukaju. Cele zle. Proste musi ju riesit odbornik a deti by si mal vychovavat ty , lebo ona je labilna a nebude dobrym vzorom pre deti.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joachim2006
autor
15. apr 2021

@cocolino234 Ďakujem za odpoveď, ale v tomto problém nevidím nakoľko je Je príťažlivá a nemyslím si ze po fyzickej stránke by bol s tým problém. Skôr je to všetko o tej psychike a asi podoby toho že všetko čo má už proste nebude . Lebo ja som jej dal všetko čo som jej na očiach videl 4x krát som sa kvôli nej sťahoval, nakoniec som postavil dom v centre mesta a všetko len kvôli nej. Ja by som prežil aj v 2 izbaku. Alebo ja proste neviem pre nikoho som sa tak nesnažil ako pre svoju vlastnú rodinu.Len sa bojím ze druhé dieťa bola poistka aj keď ja som vždy chcel druhé ale bez hádok a podobne tak som na to pristúpil že budeme mať druhé baby.

kakawah
15. apr 2021

Nepodviedol si ju? Nepísal si si s inými? Tvoja žena má nízke sebavedomie, neverí si, ty si možno fešak po ktorom pokukuju iné, lomcuju s ňou tehotenske hormóny, z detstva si niečo nesie, možno otec mamu podvadzal,.... Je toho veľa, čo môže byť príčina. Hlavné by ona mala chcieť zmeniť to. Keď nechce vyhľadať pomoc, možno nejaká motivačná kniha na zdvihnutie sebavedomia by sa jej hodina. Ty jej môžeš dvíhať sebavedomie tiež, chvál ju aká je krásna, proste jej hovor čo sa ti na nej páči, dotýkaj sa jej počas dňa,pomáhaj jej ako sa len da, nejaku pozornosť jej obcas kup,drobnosti, čo má rada, čokoládu, kvetinku, nechaj jej odkaz milý, keď odides do práce.... Musí cítiť, že ju ľůbiš, zboznujes, vies oceniť čo pre vás ako rodinu robí. Viem že v tejto situácii ti to bude zatazko, ale skus to, ona musí nadobudnúť sebavedomie, musí si vážiť samu seba a poznať svoju cenu. Musíte si o tom pohovorit, skus s nej dostať, čo ju trápi, nech sa ti otvorí, nech bude úprimná, keď chcete ísť spolu ďalej.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joachim2006
autor
15. apr 2021

@cocolino234 Ďakujem však ono je práveže problém v tom ze nikdy to dobré nevydrží dlho max 3-4 dní ale musím sa správať tak ako chce ona ale proste to nejde vždy hovoriť čo chce ona či som nepočul náhodou že niečo čo mi hovorí keď som s malým a podobne ono je už tých veci pre hádku Toľko ze to neviem sem už ani napísať úplne drobnosti Ďakujem za podporu

karpina
15. apr 2021

Ktovie čo by sme sa od tvojej partnerky dozvedeli o tebe. Vždy je zaujímavé, vypočuť aj druhú stranu.

joachim2006
autor
15. apr 2021

@kakawah Nepodviedol som , nepísal a to už vôbec nakoľko pre mňa sú sociálne siete Tabu pretože....no ani som sa nikdy nedozvedel ze prečo ale proste som si ich musel zrušiť kvôli hádkam, takže cca 5 rokov nepoužívam FB IG a iné....Ja som sa to snažil dat do poriadku byť pozorný, minimálne 20x za deň som povedal ako hu Milujem a niekedy keď som to 2 hodiny nepovedal už bola otázka A Miluješ ma ešte? Ale to som už písal...Keby som vedel ako ďalej vôbec by som tu nebol ale už som sa musel niekde vyspovedať....aj keď anonymne, pretože keď som sa nedávno stretol S kamarátom a jeho ženou ktorého poznám od malička a povedal mu toto tak proste mi povedal ci som normálny vôbec.....

joachim2006
autor
15. apr 2021

@karpina Je mi to jasne .....preto som vravel ze si pripadám ako také chúďatko keď to tu píšem ale už som nevedel kam sa vyspovedať...Ale bohužiaľ chodím len 8h do prace a celý čas som doma bez nejakého kontaktu s niekym takže v podstate ani nemám čo povedať iné....Neleží celý deň pred telkou ale snažím sa vyhovieť ako viem všetkému...

kakawah
15. apr 2021

@joachim2006 tak povedz jej toto čo si tu napísal, proste jej povedz ako ťa to trápi, a na oplátku nech ona tebe povie prečo sa takto správa. Tak ja som už dlho vydatá, a bolo všelijak, viac kriz sme mali, ale vždy sme to vyriešili tým, že sme jeden druhému povedali čo nás trápi, čo nás s**ie, 😆 ako by sme si to predstavovali, vždy sme našli riešenie, a pracovali na vzťahu OBAJA, lebo jeden nič nezmoze. A Myslim si, že by sme spolu neboli 24r., keby sme to nefungovalo, najväčší problém vo vzťahoch je nekomunikacia, a neuprimnost, lebo všetko sa da, ale obaja musia chcieť. Čo ty si vlastné myslíš, kde by mohol byť problém. Čo jej rodičia? Aký majú vzťah?

joachim2006
autor
15. apr 2021

@kakawah Naozaj som to skúšal ale vždy bola z toho len hádka, že to vôbec nie je tak .Že nemám byť smiešny a podobne a ak došlo k tomu že som si niečo presadil tak len na určitý čas a vrátilo sa to naspäť lebo boli zase scény. No a u jej rodičov práveže tam to ideálne nie je bohužiaľ a ani tam už nemám chuť chodiť pretože tam je hádok tiež viac než dosť nakoľko jeden výrivač a druhy si Ľúbi vypiť. Takže tam nepochodim aby mi s tým pomohli...Ja viem ze to je nepochopiteľné celé ale nejako to dopadnúť bude musieť ja to ešte raz skúsim a uvidím aj keď som si toto povedal už viac krát...

huxy
16. apr 2021

Nemyslim si ze tvoja partnerka trpi schyzofreniou. Ide skor o toxicky vztah s manipulatorkou. Na nete najdes plno clankov alebo aj videi, ako sa to prejavuje alebo preco to moze byt (vacsinou to prameni z niecoho v detstve). A jedna smutna sprava pre teba, s takym clovekom sa velmi tazko zije. Nakolko ani len nepripusti, ze ma nejaky problem. Tak nic nema zaujem ani riesit. Odpirucala by som psychologa ci ba aj psychiatra, no po pravde neverim tomu, ze by tam dobrovolne sla. A velakrat taketo vztahy koncia rozchodom, po dlhom a vycerpavajucom trapeni toho druheho.

medulienka81
16. apr 2021

@joachim2006 ahoj, tu nepomôže psycholog ani poradňa.. ona je psychický manipulátor....to je taká taktika na teba až no..čím viac si k takejto žene dobrý a milý, tým horšie...proste ukáž že si chlap a buchni doma po stole a sprav poriadky... inak bude len horšie

amelie2017
16. apr 2021

Moja sestra ma schyzofreniu a toto co opisujes schyza urcite nie je. Toto je ziarlivost a manipulatorstvo. Vacsinou su manipulatori muzi, alebo sa aspon o nich viac hovori, ale su aj zeny. Ona problem nevidi, ona sa nezmeni. Ak takto nechces zit cely zivot, co prespokladam nechces, jedine rozchod. Deti bud striedava, alebo sa pokus ziskat ich len ty.

alexk12
16. apr 2021

@joachim2006 komu niet rady tomu niet pomoci

lopka1313
16. apr 2021

Mne je to tak strasne luto, ale mne keby toto robil chlap, tak ujdem a uz sa nevratim. Ved to je ciste manipulatorstvo a Tvoj zivot Ti uz nik nevrati, ale s nou to zivot nebude. Ale kruta pravda: Tvoje deti uz nikdy nebudu normalne. Teba budu cely zivot nenavidiet, ak zostanu pod jej vplyvom (co v tomto veku zrejme zostanu), a ked cely zivot budu pocuvat aky je ich otec zly, opustil tehotnu mamicku, urcite ma kurvu, kvoli ktorej a Vasa mamicka robila vsetko,.... tak kym v dospelosti nepochopia, ze to vsetko je klamstvo, tak Ti neuveria nic. Ani ak im donesies darceky, tak neuveria, ze su od Teba (ak im ich posles, tak budu od nej). Ak spolu zostanete, Tvoje deti uvidia najhorsi priklad rodinneho spoluziatia a ich partnerske vztahy budu navzdy narusene (ale s takou matkou budu asi vzdy).
Napriek vsetkemu by som odisla. Skusala by som s detmi zostat v kontakte (ale ona bude vsade chrumkava a uplne pred kazdym aj sudcom z Teba pravi obludu a ona jedina bude dokonala) aj ked je mozne, ze Ti to nebude chciet dovolit.
Ale nie je to Tvoja chyba. Nikdy nebola a nikdy nebude. Vzdy sa snaz zachranit seba a ak sa to podari Tebe, potom sa mozes pokusit zachranit aj svoje deti. Ale ak to neurobis Ty sam sebe, deti nezachranis nikdy.

zuzinapipina
16. apr 2021

@joachim2006 ahoj, dovoli si k tebe len toľko, kolko jej dovolíš. No ale s takymto človekom ťažko, pravdepodobne aj v detstve sa k nej rodičia správali nie moc dobre, pripadne jej vzdy dali všetko, len aby bol s nou pokoj, alebo podobne. Ty si si zase z detstva asi odniesol pocit, že za všetko môžeš ty. A to je ten typicky vzorec, jeden partner manipulator+druhy partner obeť. Pravdepodobne to vsak nevyriešis, pokiaľ si nezacnes vážiť sám seba. Kým so povieš A Dosť! Stačilo! Takto sa ku mne nebude správať nikto viac. A bud das partnerke navyber, ci sa napravi, alebo povies ahoj. No a deti, pre ne je omnoho horšie žiť v nefunkcnej rodine a tak im predávať vase chybne vzorce, ako by mali byť samotné s jednym rodičom. No a žiaľ ak si to partnerka neuvedomi, bude robiť aj napriek pri detoch na súde. Tam len odporučim najst naozaj dobrého právnika.

medulienka81
16. apr 2021

@joachim2006 ona ti kolkokrát za deň povie že ťa miluje? ona miluje akurát tak seba..druhý chlap by jej dal akurát tak po hube a nie si takto nechať organizovať život..nedovoľ jej aby zabila tvoje JA ...lebo sa jej to úspešne darí..sú tam deti je to o to horšie..ale ty jej musíš ukázať že stačilo...nemusíš jej nič vysvetlovať, zmeň svoje chovanie a pri každej vyvolanej hádke reaguj už inak ako doteraz..proste to zmeň v daných situáciach a vtedy sa ona zbadá a povie si aha už toto nemôžem ani hento povedať nemôžem lebo...musíš ju upratať slovne. nebuď jak havinko ..musíš jej ukázať , že si niekto kto si nenechá srať na hlavu.