icon

Mám pocit, že sa doma dusím

bonbonali
7. jan 2015

Ahojte.
Ani neviem ako zacat, ale hned na zaciatok chcem napisat, ze je mi jasne, ze ma mozno mnohe odsudite a budete si klopat na celo a prskat na mna, ale ja to takto citim a hladam odpoved na nieco, na co si sama odpovedat neviem.

Som vydata, mam dve male deti, som na materskej. Financne sme zabezpeceny (takze nemusim kazdy mesiac sledovat penazenku, ale urcite to neznamena, ze prehadzujem peniaze vidlami). Manzel nepije, nefajci, doma pomaha.
Prestahovali sme sa do mesta, kde nikoho nepoznam, nemam tu ziadnu svoju rodinu, ziadne zname, kedze som tu este nepracovala, nemala som ako a kedy niekoho spoznat. Ale o tie kamaratky ani nejde, nie som typ cloveka, ktory potrebuje raz do tyzdna sadnut si na kavu so znamymi. Len sa tu citim cudzo.

Od narodenia druheho dietata (ktore bolo chcene a planovane) mam pocit, ze sa dusim a ze sa zblaznim a ze som sa nemala nikdy vydavat, ani mat deti. Starsie dieta je (ako vsetky deti) velmi zive, neposedne a vlastne neposlusne, este nikdy neurobilo nic na prve slovo. Vsetko opakujem tisickrat. Je placlive, pre vsetko je u nas zvesena pusa a ja zacinam byt na to alergicka a som vo vyvrtke, len vidim tie usta dole. Mam pocit, ze som sa zasekla medzi prackou, sporakom a zehlickou. Ze kazdy den robim to iste a vysledok po mne nie je ziadny. Kazdy den je ako cez kopirak.
Rano starsie dieta hned odute. Ak ide do skolky, to mladsie je na mne nonstop zavesene, takze nedokazem uvarit, ani ist na WC bez toho, aby mi dieta nedrzalo kolena. Ak je starsie doma, tak je tu nenormalny krik, hluk, cely den lietaju s boxami na hracky, mam pocit, ze mi exploduje hlava.
Ak potrebujem ist pre starsie do skolky, tak od rana mam zaludocne krce z toho, ako bude mladsie zase revat ako pavian pri obliekani, ako ho nebudem moct narvat do kocika, lebo ani nezohne kolena a ako ho budem zase vliect celu cestu na rukach a pot mi bude az dole zadkom stekat. V skolke sa starsi zase oduje, lebo som nanho pozrela inym okom ako chcel..
Muz je cele dni v robote, ked pride domov, je s detmi hodinu a uz je zlostny, huci a posiela ich spat.
Ani neviem, ci ma tento moj vylev hlavu a patu a ci niekto pochopi, co prezivam, ale momentalne som skutocne v stave, ze by som sa najradsej zbalila, plesla dverami, kluc hodila do schranky a utiekla na opacny koniec sveta (doslova).
A pritom sa toto vsetko vo mne deje napriek tomu, ze si uvedomujem, ze muza lubim, deti tiez, ale neviem si pomoct, som stratena sama v sebe a neviem kudy kam. Chce sa mi len plakat a uz pri minimalnom naznaku vzdoru deti mam pocit, ze skolabujem a prosim vsetkych svatych, aby som sa odparila z tejto zeme.... Neviem, co sa to so mnou deje, ale niekedy mam skutocne pocit, ze proste nie som typ cloveka, ktory ma mat rodinu, ktory sa ma starat o deti.

tinka323
7. jan 2015

@laskavocka hlavne nech ti to vydrzi v intimnom zivote,ostatne neries!co ze deti placu,chcu sa hrat,hlavne ,ze mamina ma skvely sexualny zivot. Mas dobre priority postavane v zivote 🙂 🙂 🙂 🙂

tinka323
7. jan 2015

@laskavocka a beriem si priklad.si mojim IDOLOM.

petulos
7. jan 2015

nedávno som našla vo vitalite v článku o homeopatii: pre vyhorené matky na materskej 1-3 dávky lieku sepia denne počas 3 dní. možno pomôže.

laskavocka
7. jan 2015

@tinka323
Neviem o akych detoch hovoris a samozejme,ze riesim aj taketo veci,ved ine starosti a problemy nemam.

tinka323
7. jan 2015

@laskavocka ty na niecom slapes? V prvom prispevku v tejto diskusii si sa predstavila ako slobodna a bez deti a velmi si to vazis. To si tu robis z ludi srandu?treba vyhladat odbornu pomoc.tu ti nepomozeme.

tinka323
7. jan 2015

Pomooooooc, ta laskavocka co to tu vypisuje,raz je slobodna bez deti a teraz tu pise,ze samozrejme ze ma deti a to su jedine problemy ktore riesi.pomoooooooooc

laskavocka
7. jan 2015

@tinka323
Si to zle pochopila,ale ty za to nemozes,ze tvoje IQ je tak nizke.

alaguema
7. jan 2015

@laskavocka kegelove cviky sú super, to je pravda...pre ženy pred a po pôrode a pre ženy v prechode, ktoré majú inkontinenciu..mladé, bezdetné ženy nemajú veľmi dôvod cvičiť tieto cviky a ak máš vagínu od prírody širokú, tak sa ti cvičením nestiahne.. 😀

enya00
7. jan 2015

@alaguema asi ju nema od prirody siroku,ale dobre roztrt***u 😀 😀 😀

laskavocka
7. jan 2015

@alaguema
Ale ja ju tiez nemam od prirody siroku....niekto tu pekne zavidi,ale to nie je moj problem....

timi1012
7. jan 2015

Baby 100 bodov pre Vás 🙂 odhliadnuc od témy, neviem presne od ktorej dámy príspevok: "v septembri si tu písala že si chceš zmenšiť škatuľu" 😀 umrela som, neskutočne si ma rozosmiala. 😀 😀 😀

laskavocka
7. jan 2015

@timi1012
Ber si dievca priklad.....

timi1012
7. jan 2015

@laskavocka z teba bože chráň 😀

timi1012
7. jan 2015

* opravujem / s teba

sono2
7. jan 2015

ja nechápem, prečo každého analyzujte? vyťahujete staré diskusie, normálne sa tu niektoré špecializujú na spojitosti medzi ostatnými diskusiami neskutočné. veď riešte aktuálnu situáciu. fakt. hrozne je to tu . riešia sa teploši, kade čo tu hrozne a ako sa tu niektoré doťahujú. pod úroveň .

lenbea
7. jan 2015

@bonbonali podobne pocity ma podla mna vela matiek. je to pre Teba nová situácia, vela nového naraz, tak to možno preto nezvládaš. ked deti vyrevuju, treba zistiť, čo na nich zaberá. deti sú také, treba si na to trochu zvyknúť, trochu to prehliadnuť a hlavne to usmernovať, od toho sme rodičia, aby sme vychovávali, nielen sa starali, aby dieťa dáko prežilo. aj naša dvojročná dosť vyrevuje, dakedy jej hovorím, že nám prídu susedia klopať na dvere, alebo ju napodonňujem, alebo jej rázne poviem, že stačilo, že nemá prečo revať, alebo zas niekedy kludne sa pýtam, či ju niečo bolí. proste treba skúšať. aelbo sa snažím srandovať, nejak ju zaujať, aby prestala myslieť na to, prečo reve. možno by si mala navštíviť aj dake materske centrum, ak tam máte, lebo si ozaj v jednom stereotype. a určite ak sa Ti zdá, že je toho vela a nevieš, čo dalej, tak isť k psychologovi nech poradí, čo s deťmi. a hlavne sa snaž vidieť v tomto všetkom aj niečo pozitívne. každá vec má dve stránky, vždy je niečo aj pozitívne. napr. ked vyrevuju, bud rada, že su zdrave, že sa spolu hraju, že nie su chori. a dobre že sa modliš k všetkym svätym, modlitba je veľmi učinny prostriedok (viem že si to myslela asi obrazne, ale ja to myslím vážne) 🙂)))

alaguema
7. jan 2015

@laskavocka veď ja ti nič nenahováram a ani neberiem...len by mi nenapadlo cvičiť tie cviky vôbec pred otehotnením...ani som nevedela, že existujú.

lenbea
7. jan 2015

@jana_eyre skus stranku prosimspinkej.cz, neviem, či tam je niečo aj pre väčšie deti, alebo len pre menšie. a spia v jednej izbe? ja si toto neviem predstaviť, ked už budu moje zaspavať spolu. uvidime

sissy27
7. jan 2015

@sono2 tak keď raz napíše, že potrebuje zmenšiť škatuľu po pôrode a potom vybľakuje, aký skvelý single bezdetný život má, tak to si trošku protirečí, nie? Či spolu s ňou ste už dve, ktorým to nedošlo? 😅

laskavocka
7. jan 2015

@alaguema
Predstav si ze kegelove cviky su vhodne cvicit aj pred porodom,nielenze ulahcuju porod ale lekar ta nemusi dokonca nastrihavat.

laskavocka
7. jan 2015

@timi1012
Inak neviem co je na tom smiesne,ze si tam dolu leniva a rehoces sa na svojej velkej frnde.

alaguema
7. jan 2015

@laskavocka ale to ja viem a aj som ich cvičila...len nechápem na čo sú dobré slobodnej, nezadanej, netehotnej 😀

natalym
7. jan 2015

@laskavocka Ja by som sa chcela spýtať, čo tu robíš, čo tu hľadáš, čo Ti dáva návšteva na tejto stránke?
Si slobodná, vydávať sa nechceš, deti nechceš, tak celkom tomu nerozumiem. Ďakujem.

natalym
7. jan 2015

@timi1012 Inak ja na zmenšení nevidím problém. Myslím, že je to možné a určite je veľa žien, ktoré majú takýto problém, len tých mladších sa to väčšinou netýka. Len nie je mi jasný účel laskavocky.

timi1012
7. jan 2015

@laskavocka Na to že máš nejaký blok som už došla, aj to že sa nudíš a robíš si tu prdel z ostatných aj to chápeme všetky, dokonca aj to že si svoju škatuľu chceš skrášliť a o moju frndu sa báť nemusíš je o ňu dobre postarané 😉 ale je nepochopiteľné že prečo nie si na pokeci, alebo na takom fóre kde sú psychicky chorý ľudia a nie na koníku ktorí je pre mamičky 🙂 a smiešna si ty lebo sa správaš ako cvok ktorí sa nudí. A keď sa nechceš vydávať, nechceš deti, chceš byť stará dievka síce z novou škatuľou ale predsa len, tak čo nejdeš vypisovať niekam na fórum pre mníšky tam by si sa skôr zabavila.

diusik
7. jan 2015

@laskavocka dalsi drist,co maju spolocne kegelove cviky a nastrihavanie hradze?Mylis si pojmy s dojmami!!!
A nadalej trvam na svojom,ze tato laskavocka je chlap a robi si prdel zo zien....

timi1012
7. jan 2015

@natalym Ja nemám nič proti jej škatuli a zväčšeniu či zmenšeniu, len ma to rozosmialo ako to jedna dáma nazvala., Skôr nechápem čo tá slečna, žena, dieťa neviem ako ju nazvať že čo robí na MK 🙂 je mi jedno či má 1 novú alebo starú škatuľu.... ehm 😉

lubkavargova1
7. jan 2015

@laskavocka niv vzlom ale trosku tolerancie nezaskodi. Tiez som slobodna bez deticiek, ale obdivujem mamicky co zvladaju vsetko. Dufam, ze nebudes patrit medzi tie zeny/dievcata co sa tvaria ako hrdinky, ale na druhej strane im bio hodinky drncia odusu ze budik k tomu je suviks 😀 aaaaaaale nieeee to "nie je moj styl zivota"

awamys
7. jan 2015

Baby, ignorujte laskavocka, je tu znama firma, na MK chodi s cistym zamerom provokovat a zabavat sa a je jedno, v akej teme. Zamoruje fora nevhodnymi prispevkami, ktore su uplne od veci, pricom jej vyjadrenia si protirecia. Staci si vyhladat jej prispevky v inych diskusnych forach a pochopite 😉 Ja som mala tu "cest" tie jej skvosty citat 😀

tjaden
7. jan 2015

fuuha, tak isto sa do takéhoto stavu raz dostanem aj ja :D preto dalšie deti neplánujem, vidím ako to iné matky nezvládajú, ale zase hore hlavu ono sa ti to vráti až budú deti veľké a budú ti pomáhať, my sme 4 súrodenci a moja mama už od kedy máme všetci cez 10 rokov môže spokojne ležať s vyloženými nohami, keď rozdelila upratovanie medzi 4 za hodinu bol vyleštený celý dom. Možno potrebuješ sem tam vychladnúť, skús dať deti k rodine na pár dni a niekam zájsť možno to pomôže 😉