icon

Mám pocit zlyhania - ako sa ho zbaviť?

10. aug 2020

Ahojte, som vydatá a mám dve deti, zatiaľ som ešte nepracovala, keďže som otehotnela počas školy. Ale mám občas pocit zo zlyhania. Manžel mi stále opakuje, že sa nemám trápiť, veď pôjdem do práce neskôr, keď pôjdu deti do škôlky, že mám predsa viac ako majú iní (milujúci vzťah a krásne zdravé deti), ale ja sa aj tak trápim. Myslím si, že som vyžierka závislá na manželovi, že mu nič nedávam a on chudák pracuje, aby nás uživil. Tento pocit vo mne asi aj utvrdzuje, keď čítam vás baby na MK. Všetky ste tu tak veľmi nezávislé a samostatné, na nikoho sa nespoliehate. A nie len vy, ale celá doba je dnes taká, že mám pocit, ak nie som dravá a šikovná, tak som na nič. Ja nie som ani nejaký veľký génius, som skôr taký priemerný človek. Ako sa mám tohto pocitu zo zlyhania zbaviť?

Strana
z2
seraa
11. aug 2020

Vyzierka a nic mu nedávas? To je vtip? Ved si porodila 2 deti a staráš sa o ne. Ľudstvo takto fungovalo odzaciatku. To ze dnes su zeny radsej v praci nez doma je individuálne a vyber ale to neznamena, ze zena ktora sa stara doma o deti je nieco menej. Ved to je príroda inak s Aneta tal na tom nieco bude. Pripravit deti do života aby boli zdrave a silne je k nezaplatenie.. muz ma pravdu a ty so to musis zacat myslieť tiez. Naopak mu to musis aj ty sama pripomenúť aby si to vážil a nenariekat, ze si k ničomu .. este ho aj o tom presvedčíš . Ked budu deti vacsie začneš pracovat ale doteraz si prispela vášmu životu minimalne ako muz ak nie viac.

nistika
11. aug 2020

poviem ti moju osobnú skúsenosť. vždy som chcela mať obrovskú rodinu tak 4 deti ideálne stihnúť do tridsiatky. (stačia nám tri ale to je jedno) vydávala som sa skoro, popri deťoch dokončila školu. naďalej som však bola doma, pretože tri deti v rozostupe po dva roky znamenajú dllllhu dovolenku. moje priatelky sa zamestnali, mali karierny rast uspechy skusenosti volny čas, party zatial čo ja som menila doma plienky. držalo ma nad vodou stále že mám plán ja som si to vybrala ja to doženiem....občas stretneš prajnú osobu ktorá sa spýta ty si zas tehotná? a do práce sa ti nechce? si jak jabloň....to ti na sebaúcte nepridáva. dnes je situácia ale iná. moje deti sú väčšie všetko mám minimálne v škôlke a ja sa môžem realizovať. jasné nikde sa o mňa netrhali zrovna ale zamestnala som sa myslím že vzhladom na skúsenosti mám celkom dobrú prácu. môj rozvoj sa začína mám 31 rokov. stretávam však moje priatelky. riešia problémy, aké si ja neviem momentálne predstaviť. nájdem niekedy toho pravého? hodíme sa k sebe? prečo práve ja musím byť sama? dalsia kedy konecne otehotniem? je mi to vôbec sudene? dalsia chodi na umele oplodnenia....maju karieru su sebestacne maju byvanie (to mimochodom ja mam tiež) pointa: až teraz sa ukazuje aké ja mám šťastie, ako som si to dobre zariadila, každá by so mnou okamžite menila a ja ani s jednou. nevšímaj si to máš plán robíš čo sa dá to ostatné doženieš. deti sa dohnať niekedy žial nedajú.

seraa
11. aug 2020

A mimochodom rypne si iba ten, kto sam neni šťastný a spokojný alebo závidí ...

alazala
11. aug 2020

@evica01 prepáč, ale to je veľmi nevhodný koment. Autorka potrebuje povzbudiť, nie zhodiť

miskamichalka
13. aug 2020

@evica01 Ja mam pocit, ze niektore zeny, ako ty si tu na MK chodia hladkat svoje ego zhadzovanim druhych zien. Ako si prisla na to ze je nevdacna? Prave naopak, skor ma pocit, ze robi malo. Radsej si niektore prispevky 2x precitaj a potom pis. A ked chces napisat volovinu plnu svojich "mudrych" rad tak radsej ani nepis!

mimibb
13. aug 2020

Ja mam 3 deti po 3 rokoch, čiže som si doma "šunky valala" 9r, úžasné obdobie <3 a nie, nemala som a nemám pocit, že zneužívam Muža, že som prizivnik atď.... Véd som každé jedno dieťa doslova vypiplala.... Aj teraz pracujem na polovičný uvazok, áno diskriminácia matiek existuje, no môžem ju kašľať, mam možnosť pracovať a zároveň sa plnohodnotne venovať naďalej našim detom +konečne po tých rokoch mam čas aj na seba a na svoj rozvoj.... Čiže všetko príde postupne 🙂

evica01
13. aug 2020

@miskamichalka dakujem za upozornenie. Nabuduce si budem davat pozor.
Prisaham ✌
Uz som pisala vyssie ako som prisla na to, ze je nevdacna. Necitala si? Ani raz? Mne kazes 2x 🤷🏼‍♀️
Ja mam inak ego v poriadku. A ty?

miskamichalka
14. aug 2020

@evica01 praveze som to citala a musim povedat, ze taku "analyzu osobnosti" na temu : preco je nevdacna" som este necitala :D z teba psychologicka nebude.

Strana
z2