icon

Popôrodná depresia: Ako sa vyrovnať s pocitmi zlyhania?

Včera o 15:12

Ahojte, asi sa chcem len vyrozpravat…som 3.tyzden po porode, a prezivam asi tazku depresiu, je to stupnovane este tym ze som si uvedomila, ze s partnerom s kt. dieta mam,
zit do buducna nechcem, dovody preco su lebo je to neprakticky clovek do zivota a podvefome citim ze sa onho nemozem vobec opriet a ze sa o rodinu nebude schopny postarat, nechcem teraz pocut ze som si to mala premysliet predtym, ja to dobre viem, uvedomujem si ze som spravila
chybu… uvedomujem si, ze som bola nezodpovedma ked som otehotnela s clovekom kt. som si nebola 100% ista, teraz uz je neskoro plakat, mam male babetko, kt. lubim, ale pocas dna, ked som unavena, a psych. vycerpana, tak sa neubranim myslienkam ze som si znicila zivot, akoby
som na materstvo nebola stavana, dostala som strach a hrozu z toho ze kazdy jeden den je pre mna to iste a trapenie,
citim sa ako vo vazeni, boj s malym aby sa nadojcil, kedze strajkuje, ja nevyspata, lebo je cele dni hore a ja s nim musim stale nejak robit interakciu, partner je sice pri mne ale nepomoze mi skoro nic dokym mu presne do bodky nepovie co ma spravit, a mna to otravuje, je zahranicny takze s mojou rodinou sa nedohovori, vacsinu casu je na mobile, kym mu ja nenachystam pod nos jest, on sa nenaje… atd atd, rodina mi hovori ze ho mam proste poslat prec, fakt ze je nezamestnany to cele len umocnuje, je sice v procese toho
ze pracu na SR by mal dostat cez agenturu kt. si zaplatil,
do cca 2-3 mesiacov, sle ja ked toho cloveka pozorujem, ja si neviem predstavir ako sa zaradi do bezneho zivota, je spomaleny, kym mu presne nepoviem co ma robit, nic neurobi, ako prerastene dieta, do toho moj
pocit totalneho zlyhania, ze som si znicila celu buducnost a zivot… vzdy som bola zodpovedna, rozvazna, samostatna, ale po narodeni dietata a uvedomeni si cele reality ake je to tazke vychovavat babatko a mat na krku takehoto partnera, som neskutocne frustrovana, a mam pocit ze moj zivot skoncil, ze som si to cele vlastnou vinou domrvila… len som to chcela zo seba dostat von 😓

Strana
z2
anonym_991b10
Včera o 15:28

@anonym_autor stalo sa. Ste v realite a to je najdôležitejšie. Máte mamu, sestru , kamošku ? Odkiaľ ste aspoň cca možno je mamička čo má podobné trápenie.

anonym_62d686
Včera o 15:36

@anonym_autor mozno ze sa na moj nazor znesie vlna hejtu ale na tvojom mieste by som dala dieta do hniezda zachrany a umoznila mu lepsi zivot ako ten ktory ho caka s tebou ako zrejme jednorodicom

anonym_3ea069
Včera o 16:54
@anonym_62d686

@anonym_autor mozno ze sa na moj nazor znesie vlna hejtu ale na tvojom mieste by som dala dieta do hniezda zachrany a umoznila mu lepsi zivot ako ten ktory ho caka s tebou ako zrejme jednorodicom

@anonym_62d686 z časti súhlasím
I keď podľa mňa nejde o jednorodicovstvo
Ale ako k tomu autorka pristupuje a miesto riešenia a mať motiváciu dieťa,tak padá do duševného,, pekla,,kde rieši len seba....a nieže autorka nepotrebuje taký život ale dieťa

zunaf
Včera o 17:57

Tri týždne sú veľmi krátko. Materstvo zamáva každou ženou, jednou viac, jednou menej, nikto ťa na to nepripraví. Hormóny robia svoje, v podstate telo sa kompletne preformátuje. Spánková deprivácia, pocit zodpovednosti, ktorá už je navždy... Máš ale pocit, že ľutuješ materstvo všeobecne alebo ťa viac vyčerpáva prístup muža? Ako dlho spolu fungujete? Muž je z krajiny mimo EÚ a čaká na povolenie pracovať? Lebo z tvojho príspevku mám skôr pocit, že ťa viac trápi mužovo správanie ako samotné materstvo. Máš oporu svojej rodiny? Býva on u teba?

marianarem
Včera o 18:02

@anonym_autor Tri tyzdne po porode je este malicko a ten pocit, ze nie som na materstvo stavana a kazdy den je trapenie, som v tomto obdobi mala aj ja. A to mam super partnera. Fakt ze chodila som po ulici a normalne sa mi vsetko zdalo take cierne, doma ked som sa pozrela na babatko, tak sa mi zdalo, ze sa pri mne nikdy nenauci chodit, rozpravat...Kazdy den mi prisiel nekonecne dlhy a ze ako ho vobec prezijeme..Robia to aj hormony a unava. Ja som to vtedy zacala hovorit kamoskam a viacere sa mi priznali, ze to velmi dobre poznaju. U mna to zacalo polavovat uz po 4 tyzdnoch a normal sa vratil po 3 mesiacoch. Ten druhy a treti tyzden po porode boli asi najhorsie. Ale ak mas pocit, ze sa ti to vymyka z ruk, tak nevahaj vyhladat odbornika.

autor
Včera o 18:23
@anonym_62d686

@anonym_62d686 nikdy by som svoje dieta nikam neodlozila, a som jednorodic ale mam pomoc rodiny, to, ze mnou lomcuju hormony a momentalne mam tazku sifuacku s partnerom neznamena ze by som niekedy svoje dieta opustila… nikdy

autor
Včera o 18:25
@zunaf

Tri týždne sú veľmi krátko. Materstvo zamáva každou ženou, jednou viac, jednou menej, nikto ťa na to nepripraví. Hormóny robia svoje, v podstate telo sa kompletne preformátuje. Spánková deprivácia, pocit zodpovednosti, ktorá už je navždy... Máš ale pocit, že ľutuješ materstvo všeobecne alebo ťa viac vyčerpáva prístup muža? Ako dlho spolu fungujete? Muž je z krajiny mimo EÚ a čaká na povolenie pracovať? Lebo z tvojho príspevku mám skôr pocit, že ťa viac trápi mužovo správanie ako samotné materstvo. Máš oporu svojej rodiny? Býva on u teba?

@zunaf mam ten pocit ze jeho spravanie a pristup ma frustruju viac nez vsetko ostatne, tym padom mi to zhorsuje cele myslenie, ten pocit neistoty a toho ze budem s malym sama…

autor
Včera o 18:27
@marianarem

@anonym_autor Tri tyzdne po porode je este malicko a ten pocit, ze nie som na materstvo stavana a kazdy den je trapenie, som v tomto obdobi mala aj ja. A to mam super partnera. Fakt ze chodila som po ulici a normalne sa mi vsetko zdalo take cierne, doma ked som sa pozrela na babatko, tak sa mi zdalo, ze sa pri mne nikdy nenauci chodit, rozpravat...Kazdy den mi prisiel nekonecne dlhy a ze ako ho vobec prezijeme..Robia to aj hormony a unava. Ja som to vtedy zacala hovorit kamoskam a viacere sa mi priznali, ze to velmi dobre poznaju. U mna to zacalo polavovat uz po 4 tyzdnoch a normal sa vratil po 3 mesiacoch. Ten druhy a treti tyzden po porode boli asi najhorsie. Ale ak mas pocit, ze sa ti to vymyka z ruk, tak nevahaj vyhladat odbornika.

@marianarem
@marianarem ja len dufam ze to vsetko prejde, svoje dietatko milujem, len som proste frustrovana z muza, z toho ze aj rodina ho odmieta a ze budem musiet asi vychovavat synceka sama

marianarem
Včera o 18:34
@anonym_autor

@marianarem
@marianarem ja len dufam ze to vsetko prejde, svoje dietatko milujem, len som proste frustrovana z muza, z toho ze aj rodina ho odmieta a ze budem musiet asi vychovavat synceka sama

@anonym_autor Vies co sustred sa teraz na seba a babatko a muzovi skus dat jasne instrukcie, co potrebujete, napis aj na listok ked treba, mozno sa chyti. Ono tie hormony sa naozaj ustalia a uz o.tyzden-dva to moze byt lepsie. Urcite nie si takato sama na svete, naozaj to pozname mnohe z nas. Ale keby si prestala byt schopna fungovat alebo mala nejake velmi cierne myslienky, tak urcite vyhladaj pomoc.

anonym_3ea069
Včera o 18:56

@anonym_autor tak sa vykasli na muza a prestan to riešiť lebo dieťa potrebuje mamu čo je v poriadku
A nie čo každý jeden den s dieťaťom ma za boj, trápenie,ako si si znicila život
Ries seba ale nie frflat na svet ale pracovať aby ten pohľad na svet bol lepší a mohla to dať aj dieťaťu
Nestačí, že otec je neschopný na nič...ale aj mama..?...no veď prečítaj si ten úvodný príspevok..

keby si toto ty čítala alebo vedela ako dieťa od svojej mami,tak čo by si povedala?mama, bojuj, nemám nikoho okrem teba,si moj svet
Je to síce prenesené ale to dieťa vníma uz teraz aj keď si myslíš, že nevníma
A je odkázané na tvoju lásku,na tvoje bezpečie,na to aký svet,spomienky mu vytvoris ty a zapises ako základ do jeho života
Spomenme si na svojich rodičov, detstvo,ako ich milujeme, nenávidíme atd a co všetko sa do nás zapisalo ...a teraz si ty ta, ktorá ma v moci zapísať do života.....a je na tebe čo

denithestrange1993
Včera o 19:30

@anonym_autor 3tyzdne po porode by som nerobila take zavery ze je onicom atd. Si pod vplyvom hormonov a neistoty zabezpecenia vasej rodiny. Nespominas ako je na tom dieta ale predpokladam ze ok,ty sa zvladas starat o sebe,dieta aj domacnost,len to nejako cele dat dokopy. Dobra sprava je ze sa nebrani pomoci. Normalne mu povedz,ktore domace prace ma urobit - vysavanie,umyvanie riadu,vynesenie odpadkov ...hadam zvladne aj bez instrukcii. Bez okolkou mu vysvetli,ze pokial nema pracu nech necaka ze sa bude zabavat a ty zatial celu domacnost obriadis...Ak aj urobi nejaku chybu neries to,hlavne aby sa spolupodielal na domacnosti. Skus si najst cas pre seba,posli jeho alebo rodinu kocikovat,vyspi sa,pozri si serial,urob si cas pre seba. Verim,ze aj s pracou sa to sa vyriesit a casom zistis ci ti partner bol oporou alebo pritazou a mozes sa rozmysliet.

denithestrange1993
Včera o 19:35
@anonym_3ea069

@anonym_autor tak sa vykasli na muza a prestan to riešiť lebo dieťa potrebuje mamu čo je v poriadku
A nie čo každý jeden den s dieťaťom ma za boj, trápenie,ako si si znicila život
Ries seba ale nie frflat na svet ale pracovať aby ten pohľad na svet bol lepší a mohla to dať aj dieťaťu
Nestačí, že otec je neschopný na nič...ale aj mama..?...no veď prečítaj si ten úvodný príspevok..

keby si toto ty čítala alebo vedela ako dieťa od svojej mami,tak čo by si povedala?mama, bojuj, nemám nikoho okrem teba,si moj svet
Je to síce prenesené ale to dieťa vníma uz teraz aj keď si myslíš, že nevníma
A je odkázané na tvoju lásku,na tvoje bezpečie,na to aký svet,spomienky mu vytvoris ty a zapises ako základ do jeho života
Spomenme si na svojich rodičov, detstvo,ako ich milujeme, nenávidíme atd a co všetko sa do nás zapisalo ...a teraz si ty ta, ktorá ma v moci zapísať do života.....a je na tebe čo

@anonym_3ea069 toto nie je velmi pekne povzbudenie pre zenu,ktora preziva poporodnu depresiu,poporodne blues. Myslim,ze potrebuje nieco ine ako - vzchop sa. Presne kvoli takym reciam koncia zeny na psychiatriach,ba aj horsie.

anonym_3ea069
Včera o 19:45
@denithestrange1993

@anonym_3ea069 toto nie je velmi pekne povzbudenie pre zenu,ktora preziva poporodnu depresiu,poporodne blues. Myslim,ze potrebuje nieco ine ako - vzchop sa. Presne kvoli takym reciam koncia zeny na psychiatriach,ba aj horsie.

@denithestrange1993 potrebuje plakat len do vankusa alebo riesit to ?hm?

anonym_3ea069
Včera o 19:52
@denithestrange1993

@denithestrange1993 práve je najhoršie, že si neuvadomuje v akom je stave
A nadavanie život bez reálneho riesenia uskodi jej a ešte aj dieťaťu
A liecba vyzerá inak, ak vôbec niečo chce s tym urobiť.
Nebudem tá co ju slovne bude tlapkat po pleci,nerob nič,je to v poriadku,ked nieje a musí to začať riešiť

anonym_fdb624
Včera o 20:02

Je normálne že tie prvé týždne keď si vyčerpaná,nevyspata,atď. vidíš všetko negatívne.Niesi jediná ktorá to tak má ale podľa toho ako si opísala partnera by si ho fakt mala poslať do ....a jemu ešte chystáš jesť?vysr.... by som sa mu s prepáčením.On tebe nachysta?pomôže s dieťaťom????zrejme nie . Nemá sa zrejme ani do roboty podľa opisu takže keďže vás ani len nechce uživiť je to totálne zbytočný.Neboj sa toto obdobie prejde.Ja mám dve deti krátko po sebe a tiež som bola tak vyčerpaná na začiatkoch že som myslela že to nedám .To bábätko má len teba .Ty si pre neho celý svet . Vydrž bude lepšie

denithestrange1993
Včera o 20:03
@anonym_3ea069

@denithestrange1993 potrebuje plakat len do vankusa alebo riesit to ?hm?

@anonym_3ea069 ta zena je 3tyzdne po porode co je same o sebe dost tazka situacia + partner je taky aky je a nema v nom oporu. Cize za mna je krok od toho aby sa zacala obvinovat a zacala jej nejaka vazna psychoza....Praveze teraz by sa mala zastavit, nechat sa obskakovat,zvlast ked je manzel doma. Pokial je solidny tak si najde pracu,zacne doma realne nieco robit a byt jej oporou. Nemam rada tieto silacke reci typu spamataj sa,zobud sa...ked nevies ci nema spankovu deprivaciu,nabeh na depresiu a to posledne co potrebuje je obvinovanie seba. Apropo ten partner vobec nemusi byt nejaky povalac, len s nim treba hodit rec. Mozno sa spamata,mozno nie...

anonym_3ea069
Včera o 20:14
@denithestrange1993

@anonym_3ea069 ta zena je 3tyzdne po porode co je same o sebe dost tazka situacia + partner je taky aky je a nema v nom oporu. Cize za mna je krok od toho aby sa zacala obvinovat a zacala jej nejaka vazna psychoza....Praveze teraz by sa mala zastavit, nechat sa obskakovat,zvlast ked je manzel doma. Pokial je solidny tak si najde pracu,zacne doma realne nieco robit a byt jej oporou. Nemam rada tieto silacke reci typu spamataj sa,zobud sa...ked nevies ci nema spankovu deprivaciu,nabeh na depresiu a to posledne co potrebuje je obvinovanie seba. Apropo ten partner vobec nemusi byt nejaky povalac, len s nim treba hodit rec. Mozno sa spamata,mozno nie...

@denithestrange1993 ale tvrdí, že nieje spolah na muža, možno ho pošle preč, bude a je to na nej
A čím skôr si uvadomi svoj psychicky stav, ktorý nieje zanedbatelny, tým skôr to môže riešiť ci s ním ci bez neho
A áno vyzerá to, že aj odborne
Niejee to silactvo, skôr opačne,cim dlhšie bude zanedbávať svoje psychicke zdravie,tak tým horšie a samozrejme aj pre dieťa

anonym_822713
Včera o 20:49

@anonym_autor No a potom tu lutujeme slobodne mamicky, treba im hentaky prispevok zvysit, a takto vyst v ustrety a toto a hento, ideme tu z nich robit chraneny druh ako z ciganov. A pritom vo vacsine pripadov su to len zeny, ktore sa dobrovolne rozhodnu otehotniet s blbcom...

zunaf
Včera o 20:50
@anonym_3ea069

@denithestrange1993 práve je najhoršie, že si neuvadomuje v akom je stave
A nadavanie život bez reálneho riesenia uskodi jej a ešte aj dieťaťu
A liecba vyzerá inak, ak vôbec niečo chce s tym urobiť.
Nebudem tá co ju slovne bude tlapkat po pleci,nerob nič,je to v poriadku,ked nieje a musí to začať riešiť

@anonym_3ea069 Veď ale ona nechce potľapkať po pleci, že všetko je v poriadku. Ja neviem, či máš deti alebo si už zabudla, aké tie prvé týždne sú náročné aj pre páry, ktoré majú funkčný vzťah. "Nestačí, že otec je neschopný na nič...ale aj mama..?" to ako jej majú pomôcť také vyjadrenia?
Autorka, a keď mu teda povieš presne, čo treba, urobí to? Vezme dieťa kočíkovať, aby si si trochu oddýchla? Navarí aspoň niečo? Skús sa teraz sústrediť na seba a dieťa, asi aj muž potrebuje čas a uvidíš... a určite sa nehanbi vyhľadať pomoc, ak by si cítila, že ti to prerastá cez hlavu.
@anonym_822713 cítiš sa lepšie, že si si kopla takto na večer, anonymná hrdinka?

denithestrange1993
Včera o 21:02
@anonym_822713

@anonym_autor No a potom tu lutujeme slobodne mamicky, treba im hentaky prispevok zvysit, a takto vyst v ustrety a toto a hento, ideme tu z nich robit chraneny druh ako z ciganov. A pritom vo vacsine pripadov su to len zeny, ktore sa dobrovolne rozhodnu otehotniet s blbcom...

@anonym_822713 ved ona netvrdi,ze je blbec,len ze nepomaha podla jej predstav. Ako mas chut navazat sa do romov,jednorodicov tak potlesk za mentalne dno. Inak len tak na margo - jednorodicia su aj vdovy a vdovci...

betulinka1
Včera o 21:02

@anonym_autor pozri dietatom si zivot neznicis. Bude to tvoj partak. Chlapa vies vymenit kedykolvek 😉. Chod sa psychiatrom, ze mas poporodnu depresiu a potrebujes pomoct. Neboj sa pohladat pomoc. Poradim ti, chlapa neriešiť. Nechaj to plynut aspon tak do 1,5 roka az 2 roka dietata. Potom sa zariadis. Teraz ho neries a zameraj sa na babo a seba. Nedojcis? No a co. Odsavaj a prikrmy umelým mliekom. Bud rada, ze neriešiš koliky. Ja som bola sama bez chlapa uz ako tehotna. Moje dieta kolikove a teda sa cudujem, ze mi z toho nepreplo ten prvy rok. Ale mam pre teba Dobru spravu. Prejde to. Este zuby, potom obdobie vzdoru v 3 rokoch. Potom pohoda do puberty 🤣🤣🤣 potom puberta a uz iba prezit. Hlavne nestresuj samu seba. Nie nepotrebujes dojčiť, nepotrebujes mat upratane, nepotrebujes mat umyté riady. Len prezit. Za mna boli prve 3 mesiace aj hormonálny masaker pre mna. Odmietala som vsetky navstevy, kontakty. Potrebovala som sa dostat do nejakeho režimu. Podla mna prvy mesiac som bola len s dietatom na prsníku a sprcha a dalsia kojenecká nocna kosela. Neboj hormony sa ukludnia a bude lepsie.

denithestrange1993
Včera o 21:03
@zunaf

@anonym_3ea069 Veď ale ona nechce potľapkať po pleci, že všetko je v poriadku. Ja neviem, či máš deti alebo si už zabudla, aké tie prvé týždne sú náročné aj pre páry, ktoré majú funkčný vzťah. "Nestačí, že otec je neschopný na nič...ale aj mama..?" to ako jej majú pomôcť také vyjadrenia?
Autorka, a keď mu teda povieš presne, čo treba, urobí to? Vezme dieťa kočíkovať, aby si si trochu oddýchla? Navarí aspoň niečo? Skús sa teraz sústrediť na seba a dieťa, asi aj muž potrebuje čas a uvidíš... a určite sa nehanbi vyhľadať pomoc, ak by si cítila, že ti to prerastá cez hlavu.
@anonym_822713 cítiš sa lepšie, že si si kopla takto na večer, anonymná hrdinka?

@zunaf presne si to vystihla. Neviem ktora mama v 6nedeli bola taka hrdinka,ze nemala slabsie chvile...

anonym_822713
Včera o 21:06
@denithestrange1993

@anonym_822713 ved ona netvrdi,ze je blbec,len ze nepomaha podla jej predstav. Ako mas chut navazat sa do romov,jednorodicov tak potlesk za mentalne dno. Inak len tak na margo - jednorodicia su aj vdovy a vdovci...

Ja pisem o zenach ktore dobrovolne otehotneju s chlapom-blbcom, neschopakom, lenivcom atd. atd. potom od neho teda odidu a stat postaraj sa.

denithestrange1993
Včera o 21:45
@anonym_822713

Ja pisem o zenach ktore dobrovolne otehotneju s chlapom-blbcom, neschopakom, lenivcom atd. atd. potom od neho teda odidu a stat postaraj sa.

@anonym_822713 nie som samozivitel a pevne verim ze nikdy nebudem,ale toto tvoje videnie sveta je smutne. Vzdy tu boli aj budu samozivitelia,a nehovor mi ze nas stat sa o nich stara ako v bavlnke.

anonym_822713
Dnes o 04:05
@denithestrange1993

@anonym_822713 nie som samozivitel a pevne verim ze nikdy nebudem,ale toto tvoje videnie sveta je smutne. Vzdy tu boli aj budu samozivitelia,a nehovor mi ze nas stat sa o nich stara ako v bavlnke.

@denithestrange1993 Stale nerozumies ze su samozivitelia a samozivitelia. Je ine byt samozivitel, ktoremu partner umrie, ochorie a pod. A ine byt samozivitel, lebo dobrovolne otehotniem s muzom neschopnym po akejkolvek stranke. To prve NIE je slobodny vyber, to druhe ano. Ja pisem o tej druhej skupine samozivitelov, ktora si tuto rolu v podstate sama vybera a je za to sama zodpovedna.

anonym_822713
Dnes o 04:06
@zunaf

@zunaf Do nikoho som si nekopla, pomenuvam veci ako su.

denithestrange1993
Dnes o 07:50
@anonym_822713

@denithestrange1993 Stale nerozumies ze su samozivitelia a samozivitelia. Je ine byt samozivitel, ktoremu partner umrie, ochorie a pod. A ine byt samozivitel, lebo dobrovolne otehotniem s muzom neschopnym po akejkolvek stranke. To prve NIE je slobodny vyber, to druhe ano. Ja pisem o tej druhej skupine samozivitelov, ktora si tuto rolu v podstate sama vybera a je za to sama zodpovedna.

@anonym_822713 a myslis ,ze tie zeny to vedia dopredu? Vacsina z nich precitne az po narodeni dietata,alebo sa partner vyfarbi s prichadzajucimi problemami. Nikdy nevies ake mali detstvo,co ich ovplyvnovalo....Je superlahke sudit,verim ze ty si vo svojom zivote urobila len spravne rozhodnutia. A ano vyber partnera je jedno z najdolezitejsich rozhodnuti,ktore kedy urobime,ale prosim nevysmievajme sa random zenam,to z teba lepsiu osobu neurobi.

autor
Dnes o 08:25
@anonym_822713

@anonym_822713 ako mi prosim ta pomoze stat? ja som za dieta plne zodpovedna a jedine co od statu beriem je materska kt. je za MOJE odpracovane roky, nikdy som nebola na urade prace, ani na PNkach, dostavam to co mi patri, o dieta sa financne postaram ja ako rodic ci uz z materskej davky kt. je pol roka alebo zo svojich financii, takze mna nehadz do skupiny prizivnikov kt. vyuzivaju stat a beru kto vie ake pridavky

autor
Dnes o 08:26
@betulinka1

@anonym_autor pozri dietatom si zivot neznicis. Bude to tvoj partak. Chlapa vies vymenit kedykolvek 😉. Chod sa psychiatrom, ze mas poporodnu depresiu a potrebujes pomoct. Neboj sa pohladat pomoc. Poradim ti, chlapa neriešiť. Nechaj to plynut aspon tak do 1,5 roka az 2 roka dietata. Potom sa zariadis. Teraz ho neries a zameraj sa na babo a seba. Nedojcis? No a co. Odsavaj a prikrmy umelým mliekom. Bud rada, ze neriešiš koliky. Ja som bola sama bez chlapa uz ako tehotna. Moje dieta kolikove a teda sa cudujem, ze mi z toho nepreplo ten prvy rok. Ale mam pre teba Dobru spravu. Prejde to. Este zuby, potom obdobie vzdoru v 3 rokoch. Potom pohoda do puberty 🤣🤣🤣 potom puberta a uz iba prezit. Hlavne nestresuj samu seba. Nie nepotrebujes dojčiť, nepotrebujes mat upratane, nepotrebujes mat umyté riady. Len prezit. Za mna boli prve 3 mesiace aj hormonálny masaker pre mna. Odmietala som vsetky navstevy, kontakty. Potrebovala som sa dostat do nejakeho režimu. Podla mna prvy mesiac som bola len s dietatom na prsníku a sprcha a dalsia kojenecká nocna kosela. Neboj hormony sa ukludnia a bude lepsie.

@betulinka1 Dakujem 🩷

autor
Dnes o 08:28
@zunaf

@zunaf ked mu presne poviem co urobit tak urobi ale musim ho stale smerovat a ukazovat, pre mna je to dalsia zataz kedze som s dietatom nonstop a este niekomu presne vysvetlovat co ma robit, je este viac p´vycerpavajuce, je pekne ked niekto sam od seba ukazuje snahu bez toho aby som ho o vsetko musela prosit

Strana
z2