icon

Mám počúvať srdce alebo rozum?

labutienka82
15. jún 2022

Pocuvnut srdce alebo rozum....akoby sa mal človek správne rozhodnúť?....som 2x vydatá. S terajším manželom žijem pomaly 10 rokov, všetko v pohode klape, nemáme viacmenej žiaden problém, nehadame sa, žijeme pokojný život. Prednedávnom vstúpil do môjho života bývalý manžel, tiež sme skoro žili spolu 10 rokov, máme spolu 2 skoro dospelé slečny. A v tom je problém...môjho bývalého som nadovšetko ľúbila, aj keď sme mali problémy, často sa hádali, bolo psychické , ale aj menšie fyzické týranie. Aj tak ho ľúbim z celého srdca a dovolím si povedať, že aj viac ako svojho terajšieho manžela. Pri mojom terajšom manželovi necítim to, čo pri Tom bývalom. Bývalý chce a aj mi nadbieha, aby sme sa k sebe vrátili. Zmenil sa ..vidno to aj podľa správania, aj rozprávania....mňa to veľmi teší a ozvali sa vo mne staré pocity a city. Nechcem ublížiť ani jednému. Srdce mi vraví, aby som sa vrátila k bývalému, rozum , aby som zostala pri terajšom. Čo má človek urobiť? Poslúchnuť srdce ....či rozum....máte niekto s týmto skúsenosti?

Strana
z5
mateson2004
8. sep 2025

Nečítala som debatu. Podľa toho čo píšeš máš 40 minimálne. Takže opusti svojho manžela, zober svoje takmer dospelé slečny ( budú nadšené) a choď žiť s bývalým (síce magor) a staraj sa s ním o dve malé deti. Do šesťdesiatky budeš plne vyťažená. Ale tak hlavne že je chémia🤦 pretože a tým som si istá , tu o nič iné nejde. Bože, ľudská blbosť je nekonečná.

anonym_b28f79
8. sep 2025

@labutienka82 fakt toto ? je to iste srdce a nie iny organ ? Ty by si toto spravila svojim detom ? aj ked su takmer dospele to je prave ten citlivy vek maturita prijimacky podpora rodica je prave tu klucova a oni sa maju hrat na rodinku s detmi muza co im ublizil a aj ich matke ?
a co by si spravila keby sa tvoje dcery rozhodli ostat s tvojim terajsim manzelom tym co im nahradil otca a je obrovska pravdepodobnost ze to tak bude

zajdi za psychologom, terapeutom toto nie je normalne rozmyslanie co davas ci nejaka psychicka choroba (okrem spasitelskeho komplexu) sa u teba nerozvija

mateson2004
8. sep 2025
@anonym_b28f79

@labutienka82 fakt toto ? je to iste srdce a nie iny organ ? Ty by si toto spravila svojim detom ? aj ked su takmer dospele to je prave ten citlivy vek maturita prijimacky podpora rodica je prave tu klucova a oni sa maju hrat na rodinku s detmi muza co im ublizil a aj ich matke ?
a co by si spravila keby sa tvoje dcery rozhodli ostat s tvojim terajsim manzelom tym co im nahradil otca a je obrovska pravdepodobnost ze to tak bude

zajdi za psychologom, terapeutom toto nie je normalne rozmyslanie co davas ci nejaka psychicka choroba (okrem spasitelskeho komplexu) sa u teba nerozvija

@anonym_b28f79 je to iný orgán.

Strana
z5