icon

Mám počúvať srdce alebo rozum?

labutienka82
15. jún 2022

Pocuvnut srdce alebo rozum....akoby sa mal človek správne rozhodnúť?....som 2x vydatá. S terajším manželom žijem pomaly 10 rokov, všetko v pohode klape, nemáme viacmenej žiaden problém, nehadame sa, žijeme pokojný život. Prednedávnom vstúpil do môjho života bývalý manžel, tiež sme skoro žili spolu 10 rokov, máme spolu 2 skoro dospelé slečny. A v tom je problém...môjho bývalého som nadovšetko ľúbila, aj keď sme mali problémy, často sa hádali, bolo psychické , ale aj menšie fyzické týranie. Aj tak ho ľúbim z celého srdca a dovolím si povedať, že aj viac ako svojho terajšieho manžela. Pri mojom terajšom manželovi necítim to, čo pri Tom bývalom. Bývalý chce a aj mi nadbieha, aby sme sa k sebe vrátili. Zmenil sa ..vidno to aj podľa správania, aj rozprávania....mňa to veľmi teší a ozvali sa vo mne staré pocity a city. Nechcem ublížiť ani jednému. Srdce mi vraví, aby som sa vrátila k bývalému, rozum , aby som zostala pri terajšom. Čo má človek urobiť? Poslúchnuť srdce ....či rozum....máte niekto s týmto skúsenosti?

tykat
15. jún 2022

@labutienka82 ...nezmenil sa.

banalu
15. jún 2022

@labutienka82 ah a uz je to jasne 🤦‍♀️ deti ma vo svojej starostlivosti, potrebuje naspat tu naivku, s ktorou zametal ako sa mu pacilo pri vasich detoch, aby si sa postarala a on mohol mat zas pohodlny zivot 🤦‍♀️
Urobis najvacsou chybu ak sa k nemu vratis!!! A chudak tvoj terajsi manzel 😑

nurielka
15. jún 2022

@labutienka82 myslím, že si bláznivo milovala svojho ex, tá prvotná zaľúbenosti tam bola, preto ťa to k nemu ťahá, tvoj druhý manžel je iná láska, pokojná.. nevracaj sa do tej istej rieky.

birika
15. jún 2022

@labutienka82 tak ak to vnimas takto - sup do toho, kasli na terajsieho a hups za ex...zrejme ta bude nosit na rukach. podla mna necakas radu, len obhajujes svoje rozhodnutie ist za ex, ved ta len jemne a s laskou tyral

vilma7
15. jún 2022

Neviem koho iniciatívou došlo k prvému rozvodu...ale tak človeku bude vždy imponovať, ak si na neho bývalý spomenie, nedajbože sa chce vrátiť, atď...je to ako keby uvedomenie si svojej chyby, ale aj ocenenie toho partnera, ktoré nám imponuje.
Nehľadá tvoj ex náhodou len matku a pomoc k svojim novým dvom deťom? Lebo si viem živo predstaviť, že to asi jednoduché nemá.
Takže aj toto môže byť realita.
A ja by som sa riadila určite rozumom. Pokiaľ nemáš žiaden dôvod aktuálne manželstvo ukončiť, určite by tým dôvodom nebol môj ex.

Veľa šťastia pri rozhodovaní sa.

svetlonos
15. jún 2022

@labutienka82 diskusiu som necitala, ale… Ty nemas spracovany byvaly vztah. Ja ta uplne chapem, co sa tyka tej vynimocnej lasky a citov. No ani vinimocna ladka ti nevyvazi to zlo v podobe psychickeho a fyzickeho tyrania. Keby ho deti zjemnili, bol by taky uz pri tebe, tiez ste mali male deti.
On len dostal „do drzky“ a tuez to nespracoval, len si mysli ze je uz dobrucky. NIEJE ! A vie preco ?
Pretoze, pokial by si bol vedomy ako sa k tebe spraval pocas vasho vztahu a uvedomoval si, ze teraz ti je dobre, nechal by ta na pokoji. Keby mu na tebe zalezalo, bol by rad s tebou, ze mas teraz fajn vztah. V tomto pripade jasne vitazi rozum!! Aspom dufam pre teba. Inak, ak by si fakt mala chut na repete s byvalym, tak sa priprsv na 90% na vycitky a ziarlivost ohladom terajsieho vztahu. On ti mozno podvedome chce vsetko vratit aj za byvalu partnerku. Toto by pre mna bola samovrazda.

joesvk
15. jún 2022

Počúvaj rozum.. A snaž sa minimalizovať kontakt s bývalým.
Lebo o chvíľu nebudeš rozhodovať ty, ale necháš sa viesť tam, kde ťa chce ex dostať... A veľmi silno cítim, že to je cesta do pekla.

labutienka82
autor
15. jún 2022

@joesvk ďakujem....

labutienka82
autor
15. jún 2022

@svetlonos ďakujem .

akbara77
15. jún 2022

@labutienka82 ženy, niektoré ste vážne nepoužiteľné.
To sa až zle číta...menšie fyzické týranie a ty ho ľúbiš...asi tiež nie si celkom psychicky v poriadku

modraslamka
15. jún 2022

pana maria🤦

zdenkastanka
16. jún 2022

Komu niet rady, tomu niet pomoci🤦🏼‍♀️ze psychicky a fyzicky tyral ale ty ho lubis🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️no uplna truba si.ako prepac... tak nech ti par krat tresne aj 2.muz a snad sa do neho zamilujes...

mimikarol
16. jún 2022

Vo vzťahu nemá byť žiadne týranie, ani menšie ani väčšie. Proste žiadne. Predstav si že by v takej situácii bola tvoja dcéra. Čo jej poradis? Maj rozum, vykašli sa naňho. Dobre ti tu ženy radia

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maribell
16. jún 2022

Ach, ja budem asi za sviňu, ale v tvojej situácii by chcela byť azda každá žena po rozvode s debilom. Už len pre ten pocit, že ma ex chce späť a ja ho môžem poslať do riti .. veď ktorá žena netúži povedať tú vetu : "ja som ti to hovorila" 🤭
Jednoznačne rozum! Píšeš, že jeho manželka bola jeho "karma" a všetko sa mu vrátilo? Nie ☝️. Toto je jeho karma ☝️ a ty mu to teraz môžeš vrátiť 🤭

ibrunova
16. jún 2022

@labutienka82 v tomto prípade použi rozum!

zara1357
Autor odpoveď zmazal
jennky13
16. jún 2022

@labutienka82 tvoj terajsi muz si ta zobral aj s dvoma dcerami a pomohol ti ich vychovat. Pomohol ti vytvorit pre deti domov. Staral sa o vas ( neviem, ci mate aj spolocne deti ).
A ty mu teraz povies, ze je ti luto, ale srdce ta taha za tym od ktoreho si utiekla ?
Urcite teraz pocuvaj svoj rozum a srdce vo vztahu k terajsiemu manzelovi. On je ten, ktory si to v tvojom zivote zasluzi. Ked mu nechces ublizit ,ako pises, tak sa s byvalym uz nestretavaj a zakaz si vobec o nom rozmyslat. Ako by si sa citila ty na mieste tvojho terajsieho manzela - skus sa zamysliet.

0kristina0
16. jún 2022

Autorka kolko mate ty a tvoj ex rokov?

simonaveselovska
16. jún 2022

Podľa dospelých detí ste dosť stará na to aby ste mali rozum na správnom mieste. Mladšia už nebudete a myslite skôr nato. Nakoniec aby ste kvôli zlému rozhodnutiu ostala na staré kolená sama. Rozumom nerozmýšľate vôbec a asi si ani samú seba nevážite, keď vôbec zvažujete toto.

jumama
16. jún 2022

@labutienka82 Ty uz si vyrovnana so svojim zivotom, deti uz velke odrastene. Hovoris ze byvali ma deti male a v jeho starostlivosti - a tu by si ako ich nahradna mama musela najst obrovsku lasku voci nim, cudzim detom, pomahat ich vychovat, pomahat sa starat o ne. Nebol by to iba vztah ty-muz, ale su v nom aj jeho dalsie deti.

Podla mna tvoj byvaly hlada "pomoc" s vychovou. Nehovorim ze nemozne, ale ruzove okuliare by som isto nemala, tak ako niekto predtym napisal - asi mas v sebe nenaplnenu tuzbu zit s tvojim muzom v jeho lepsej podobe, napravit ho. No velmi sa obavam, ze take suzitie nie je mozne. Ze to je len tvoja tuzba a predstava a skutocnost by bola velmi ina.

Mozete mat dobre vztahy, mozete sa stretat - prepojit sa cez vase deti a jeho deti. Aky vztah maju vase deti k jeho novym detom? A ty si budes zit v sucasnom manzelstve, viac sa venovat sucasnemu muzovi, iba obcas popri vasich detoch sa mozete stretnut s byvalym... On o vase deti javi zaujem, ake maju vztahy?

sashabb
16. jún 2022

@labutienka82 si ešte pomerne mladá a máš odrastené deti. Vieš, teraz nastal čas aby si si užívala. Ani by ma nehlo vrátiť sa k bývalému s MALÝMI deťmi 🙈 to, že je to tyran, ktorý ťa zrejme teraz iba manipuluje písať nebudem ...

fatima99
16. jún 2022

uz by som sa nevratila, najma nie ked tam bolo tyranie, iste vzorce spravania si myslim, ze sa proste nemenia a treba sa mat na pozore. Ak teraz nemate s terajsim muzom nejake problemy, tak by som nad niecim takymto ozaj ani len nepremyslala.

fidel987
16. jún 2022

nevracať sa.... skús v terajšom manželovi pohľadať pozitíva. Keď si sa vydávala 2-hy krát si ho neľúbila?

ali12377
9. máj 2023

pre kazdeho manipulatora je zena psychicky chora, a sam manipulator sa hadze do role obete, neverim, ze sa zmenil a vobec nerozumiem preco stary vztah este nemas v sebe uzavrety po tak dlhom case a este taky vztah kde bolo tyranie, este stale si dost samu seba nevazis?

lala123
8. sep 2025
@labutienka82

@dadis tiež si prežil dlhší vzťah, v ktorom sa mu všetko, čo sposobil mne takpovediac vrátilo a skrotol...ako sa vraví, karma si každého nájde. Ma 2 malé deti , pri detoch zjemnel....

@labutienka82 tak mna by mrzelo, že moje tera vaše spoločne ho nezjemnili....dobre si to premysli

lala123
8. sep 2025
@labutienka82

@mondolina rozdielne povahy a ona sa nestarala o deti, bordelarka a mala psychické problémy

@labutienka82 no vidis...tak jemu sa rozsvietilo, ue ty asi budeš dobrá macocha...gazdinka, pestúnska a ešte aj submisivna pri ktorej si bude ďalej robiť to čo che a čo mu zrejme druha netolerovala....rozmýšľaj zena!

anonym_bcf0a9
8. sep 2025
@lala123

@labutienka82 no vidis...tak jemu sa rozsvietilo, ue ty asi budeš dobrá macocha...gazdinka, pestúnska a ešte aj submisivna pri ktorej si bude ďalej robiť to čo che a čo mu zrejme druha netolerovala....rozmýšľaj zena!

@lala123 diskusoa má tri roky

lala123
8. sep 2025
@anonym_bcf0a9

@lala123 diskusoa má tri roky

@anonym_bcf0a9 Dik za upozornenie ...nevsimla som si

anonym_bcf0a9
8. sep 2025
@lala123

@anonym_bcf0a9 Dik za upozornenie ...nevsimla som si

@lala123 aj mne sa to už stalo