icon

Mám právo byť nahnevaná?

kora16
3. sep 2021

Dobrý deň . Aký máte nazor. Moja rozvedená mama bola pozvaná na návštevu ku priateľovim rodičom. Ja jej priateľa nemám v láske , teda on mňa a preto aj ja jeho, jediné slovo ktoré mi povie je : čau. Proste taký trkvas. A mama povedala že bez neho nikde nepôjde, že oni bez seba nikde nechodia na návštevy a pod. ( Keď som snimi ešte žila bol nanu jej priateľ veľmi žiarlivý ) ..proste žiarli nanu a nepustí ju ísť na poondiatu návštevu kde by bol len môj priateľ a jeho rodičia. Chcem sa spytT na váš názor ... Či mám právo byť nahnevaná . Mne išlo len o to aby sa moja mama spoznala s jeho rodičmi chápete ? Aj keby sa nevideli potom rok. Aspoň aby sa spoznali chcela som tu fázu mať už za sebou. Teraz mi mama nepríde ani na svadbu lebo bez jej priateľa nepôjde ? Okey chápem je to jej priateľ ale ona musí pochopiť že keď ma nemá rád a ja nemám rada jeho tak ho nebudem volG na spoločenské akcie a pretvarovat sa že ho mám rada.. ďakujem

Strana
z5
makova333
5. sep 2021

@kora16 citujem: "Potom som si našla priateľa a ten strach opadol no keby mi vzťah náhodou nevyšiel tak znova nemám takú istotu a oporu v nikom a toto tiež som si hovorila že aspoň mať jedného takého človeka že rodiča čo viem na 100% že sa môžem oňho oprieť." Si na najlepsej ceste byt zavisla a je jedno ci je to rodic, priatel, kamoska... Nikdy v nikom nemas 100% istotu, jedina istota si si ty sama. K pracke: Keby si chodim k rodicom prat, sama ponuknem peniaze. Ak by nechceli kupim prasok, avivaz, spravim nakup... Alebo si kupim tu pracku. Ty mame nejako pomahas?

loginexistuje
5. sep 2021

@kora16 tak proste tvoja mama nie je clovek ktoremu mozes doverovat a spolahnut sa na neho to je fakt treba sa s tym vyrovnat tvoju hodnotu neurcuje tvoja mama
co sa tyka prania skus pohladat pracovnu alebo si pracku kupit aj na splatky a mamu proste neries

ja to mam tiez tak ak by som potrebovala nieco (hoci podporit poradit comopvek) tak sa na mamu neobratim nemalo by to zmysel
ona ked sa obrati na mna ja poradim pomozem ale nemame vztah mama a dcera ale tak vztah si nevynutis

sidicek
5. sep 2021

@makova333 nikto normálny nechce byť na svete sám, závislý len na svojich schopnostiach. Preto sa družíme a udržiavame vzťahy. Zit v 22r. s tým ze sa nemám na koho obrátiť, ak sa niečo nečakane stane musí byť hrozne náročné. Inak to vidí ukotvena 40r žena a inak začínajúci človek v mladom veku. Ona sa spolieha na seba už dosť dlho, vlastne asi cely život, ale to neznamená ze nepotrebuje občas aj nejaku oporu v inom človeku.

makova333
5. sep 2021

@sidicek ale ja nikde nepisem, ze clovek ma byt na svete sam. Chapes rozdiel medzi byt zavisly a verit sebe? To neznamena, ze sa mam odpalit na vnutorny duchovny ostrov bez ludi. Ale ona ide z jednej zavislosti, ktoru nema spracovanu do druhej. Clovek by si mal budovat kvalitne vztahy, udriavat ich, zveladovat. Obcas byt sam niekomu napomocny, obcas si nechat pomoct. Nie brat jednu osobu ako 100% istotu.

Strana
z5