icon

Mám právo chcieť od partnera, aby sa ostrihal?

kobrtko
30. júl 2016

Ahojte,
Možno znie táto téma až smiešne, no niečo ma dosť trápi, a neviem ako na tvrdohlavého chlapa 😎 ...
Okrem iného, riešim jeho vlasy, aj keď by to už mal mať dávno vyriešené... Má na hlave také hnusné dredy a nechce sa ich vzdať... Mne sa hnusia,lebo sa to poriadne nedã ani umyt a keď sa spotí, stojí to za to😷 Ide o to, že už som ho aj prosila,argumentovala, že sa mi viac páči, keď je ostrihaný a upravený,ale on ani poriadne nereaguje, ignoruje ma viac_menej. Jeho mama to samozrejme strašne rieši, že to je len jeho vec a hotovo... Hej,ale keby žil na pustom ostrove,taj hej...ale ani na moje ženské sebavedomie to nie je bohviečo, trochu sa hanbím😧...sme spolu 10 rokov, raz sa dal ostrihať, tak som ho fakt pochvaálila, že sa mi páči, ale po čase si to nechal narásť zase.Nemá to upravené, keby mal tie dredy naozaj pekné, tak nepoviem ani ň....ide o to, či robím chybu, ak mu to občas pripomeniem, (fakt do neho nehučím ani raz do týždňa, nieto každý deň)... či mám právo žiadať niečo také _nič iné nechcem, len aby bol trošku "k svetu"... On bol totiž vychovávaný tak, že niečo ako konštruktívna kritika tam nebolo a teraz, keď mu poviem niečo, čo sa ho dotýka,tak je zle, lebo ja niesom zástancom opičej lásky. Ak ma niečo trápi, tak sa to snažím dať najavo. Len pri ňom dosť opatrne, lebo je dosť urážlivý😱...
Poraďte,ako na neho, čo robím zle...

chanaaa
30. júl 2016

@jana_eyre Žila som aj v iných krajinách ako je Slovensko a kupodivu ani tam neboli dredoví dôchodci. V našich zemepisných šírkach nie je normálne si robiť obrie diery v ušiach či lícach, prepichovať si kožu na najrôznejších miestach či si spáliť vlasy do šulcov. Také veci robia len primitívne kmene dakde v Afrike a jedinci s IQ pod 90.

jana_eyre
30. júl 2016

@chanaaa aha.. Čiže poznas všetkých ľudí na svete a mas statistiky ktoré dokazuju, ako inteligentní ľudia takto experimentuju..

Ok, myslím, že pri ľuďoch ktorí radi zovseobecnuju a odsudzuju na základe vzhladu je úplne zbytočne akokoľvek argumentovat.. Dobru noc..

tetasa
30. júl 2016

@chanaaa podla tvojich komentarov sa da usudit ze tych "jedincov" s IQ pod 90 je aj bez dredov... 😀 a dokonca v tvojich zemepisnych sirkach,pozri sa len do zrkadla 😉

marcelatje
30. júl 2016

@chanaaa asi mi nebudes verit ale vo svojom zivote som stretla vela hlupakov ktori vyzerali ako z katalogu. Vzhlad vysku IQ nijako neovplyvnuje

marcelatje
30. júl 2016

@chanaaa hovori ti nieco profesor JUDr. Vladimir Franz?

lujza123
30. júl 2016

@kobrtko
ehmmm tak mam na hlave dredy uz nejaky ten rocik a keby niekto odo mna chce aby som sa ostrihala tak by som ale ho veelmi rychlo poslala do riti... Som kto som, som to ja a nie ziadna cvicena opica, ktora sa ostriha a oblecie podla niekoho nalady. Toto si v ziadnom pripade neviem predstavit ze by po mne niekto chcel, by skoncil, okamzite.
Na druhu stranu poznam zopar (hlavne chalanom) co maju dredy a vobec sa nestaraju, to je potom tragedia. O dredy sa treba starat, kazdy tyzden oprat - sprcha nepomoze, to treba vymachat vo vode, sampon na korienky vlasov, dredy samotne s nejakym vonavym sprchacom. Samozrejmost je aspon 2 x rocne zahackovat...
Kazdopadne, mas doma dredaca, z neho proste nagelovany plazovy typ nikdy nebude...jedine co mozes je sa zmierit z jeho vzhladom a trochu korigovat ak by sa nejako nestaral a vyzeral by ako strasidlo..
Dredy su vec na ktoru sa jednoducho nesiaha, pre majitela mozno az posvetna, to vy s vlasmi mozno nedokazete pochopit preco na nich tak lipneme ale je to proste tak.

lujza123
30. júl 2016

@chanaaa dredy sa nepalia do sulcov, zapletu sa tak a potom to uz tak same vyrasta..ale ziadny ohen sa pri ich vzniku nepouziva
IQ sa nemeria vyzorom, to ze niekto je trochu vystrednejsi (fuj fuj piercing a fujble tetovanie) neznamena ze je sprosty, nie kazdy ma potrebu splyvat s davom, obliekat sa do Tesco mody a pocuvat shakiru

mijo53
31. júl 2016

Piercing, tetovanie zužuje možnosti zamestnania sa, napr. do banky by s takým imidžom asi nezobrali, ani ja by som nechcela, aby ma taká poradkyňa obsluhovala, vzbudzuje to nedôveryhodnosť, aj keď uhladený niekedy tiež nie sú veľmi dôveryhodní, tieto veci sú tak trochu prejavom vyšinutosti človeka, človek by mal vyzerať tak, aby bol súci aj do koča, aj do voza, takých mám najradšej

erickatt
31. júl 2016

@lujza123 ty mas dredy? Parada.. Aj moja dcera.. Je to mudre sikovne a inreligentne dievca. Teda zena..

mijo53
31. júl 2016

@marcelatje mne hovorí, ale keby nevyzeral ako vyzerá, možno dnes by bol prezidentom Českej republiky, veď tí príliš múdri, najmä matematici, sú niekedy úplne mimo, poznám takých, jeden takíto ma na VŠ učil /bol asistent/ a docentka povedala, že je veľmi šikovný, ale žiaľ vyzerá ako vyzerá, večne špinavý od kriedy, kravata špinavá a ešte som poznala jedného matematikára, ktorý učil na Gymnáziu, košeľa rukáv dlhý, sveter kratší a sako ešte kratší rukáv, jedným slovom čudáci

mijo53
31. júl 2016

pardom jeden takýto

mijo53
31. júl 2016

pardom jeden takýto
@mijo53
neviem čo je dnes so mnou uhladení a nie uhladený

marcelatje
31. júl 2016

@mijo53 spomenula som ho len na margo toho ze ludia ktori sa lisia vyzorom nie su automaticky hlupaci a IQ maju mozno vyssie ako ten kto ich odsudzuje len na zaklade toho ako vyzeraju. Okrem toho vkus sa ovplyvnuje tazko. Bud sa niekomu nieco paci alebo nie. Naucit sa aby sa mi pacilo napriklad zlato ked ho odjakziva nemusim je takmer nemozne.

mijo53
31. júl 2016

@marcelatje hlupí nemusia byť, ale vďaka svojmu výzoru v určitých momentoch nepoužiteľní. Česi jasne dávali najavo, že pán Franz je neakceptovateľný a nevhodný kandidát na prezidenta, vďaka jeho vzhľadu, dosť som prezidentskú kampaň v Čechách sledovala , môže mať titulov koľko chce, reprezentant krajiny v našej zemepisnej šírke nevhodný

inge26
31. júl 2016

Nieje nič krajšie ako dlhovlasý muž, ja si napríklad pri sebe neviem ani nechcem predstaviť krátkovlasého 🙂 ale či už ide o dlhé vlasy či dredy, treba sa o vlasy starať. Kočky dobre radia, dredy nech si nechá je to súčasť jeho osobnosti, ale dať "opraviť" šikovným rukám, myslím že aj on sa potom bude cítíť lepšie, skús mu nájsť na nete nejaké fotky dredov ktoré su upravené, možno ho to samého inšpiruje a povie si, že to čo mám na hlave je fakt hnus 😅

larissa113
31. júl 2016

@kobrtko mas pravvdu ...ked ako hovoriš to nema upravene a take hniezdo a nevie sa o to starat nech to radsej ani nenosí.....keby to mal normalne upravene tiez nic nepovím

marcelatje
31. júl 2016

@mijo53 ano suhlasim, je pravda ze moderna spolocnost ludi kvoli vzhladu diskriminuje.
"pekni podvrataci" tu maju vasciu sancu ako potetovani/dredovi/piercingovi inteligentni jedinci.

snehovavlocka
31. júl 2016

@emilia25 😀 😀 😀 tak toto je wow. ja znesiem veľa, ale ty si zaperlila. miluješ muža hoci aj s hovienkom na hlave a vo vyťahaných teplákoch? 😀 láska síce je prijať človeka aj s jeho chybami, ale nevidím nič zlé na tom, keď mu pomôžeš trošku sa skultúrniť. veď ty mu máš byť na pomoc k lepšiemu životu a nie nechať ho zhniť zaživa 😕 nemusíš to urobiť nasilu, ale postupne ho priviesť k tomu, že to hovienko na hlave fakt nie je celkom ok, až to prijme aj on sám a bude chcieť, aby si mu ho dala dole. manžel/ka ti má byť zrkadlom, aby si spoznal/a, aký si a čo môžeš zmeniť. nemá ťa uchlácholiť v bahne, v ktorom žiješ. a z druhej strany, ja sama chcem vyzerať tak, aby som sa svojmu mužovi páčila a to fakt nie som žiadna fiflena a doma si pochodím aj v teplákoch. chyba u mužov je trochu tá, že sú si príliš istí svojimi ženami. myslím, že aj muž by mohol kus vyzerať k svetu, ale hygiena musí byť samozrejmosťou. jemu by sa páčilo jesť a spať na omrvinkách??? a nosiť špinavé prádlo? sedieť vedľa kôpky hnijúcich uhoriek? 😲 prečo ona by mala byť spokojná so špinou vo vlasoch a závanom smradu všade, kde sa pohne?

emilia25
31. júl 2016

@snehovavlocka zas to netreba brat tak doslova ako som to napisala.ako hygiena a take veci su normalne to tu nemusime rozoberat predsa ale ked clovek miluje tak ho ma milovat zo vsetkym a nie ho pretvarat na svoj obraz.toto hento sa mi nelubi aj ked pred x rokmi sa mi to pacilo.aj po x rokoch sa mi to ma pacit.treba si najst muza dokonaleho ktoreho nebude treba menit.moj muz v mojich ociach je proste dokonaly vzdy.a predsa ked je clovek dospely zena nie je matka aby ho prevychovavala a podobne veci.ale to uz je na kazdeho vyber aky zivot chce.ci riesit taketo blbosti alebo radsej zit zivot v spokojnosti v stasti a laske.

snehovavlocka
31. júl 2016

inak nie som vyslovene proti dredom, ale ako tu bolo písané, musí sa o to vedieť starať. to je podobne, ako s dlhými nechtami....niekto si necháva dlhé narásť samovoľne, brutal špina, krivé a kadejaké, niekto sa o ne stará a upravuje si ich, čistí. Pre mňa sú síce vysoko nepraktické, ale ak ich má niekto pekné a páčia sa mu, nech ich má.
a ešte späť k tým dredom a dlhým vlasom....poznám dvoch bratov. jeden má úžasné dlhé vlasy, s krátkymi som ho videla a vyzeral čudne, ale tie dlhé mu fakt pristali aj k postave, k tvári, proste vyzeral naozaj ako keby sa s dlhými narodil (a ich kvalitu by mu závidela nejedna žena). druhý má tiež dlhé vlasy, ale vyzerá ako dievča. vôbec mu nepristanú. ale keď mu to jeho žena toleruje, ja sa nestarám, to je ich vec 😅

snehovavlocka
31. júl 2016

@emilia25 😀 môj muž nie je dokonalý, ale ja som si ho vybrala takého, aký je a takého ho milujem. ale špinu by som netolerovala. páči sa mi múdrosť mojej mamy- za muža si máš vziať toho, ktorého chyby ti najmenej vadia. lebo chyby sa časom zhoršujú (chápaj- muža nezmeníš a vekom sa povaha prehlbuje, čiže ukričaní kričia viac, ustráchaní sa boja viac, lakomci sú lakomejší). ale som šťastná, že mám toho svojho, nemenila by som ho za žiadneho iného. a to už sme prežili "zopár" rokov 🙂

sasa1310
31. júl 2016

@kobrtko no ja by som sa na tvojom mieste asi s ním rozišla. Chlap, ktorý ti smrdí ešte počas chodenia....No neviem si predstaviť, keď budete mať obaja cez 50 rokov. A ako on bude o seba dbať neskôr, keď teraz už na to kašle, čo je slobodný.
Ja som s mojím 20 rokov a ešte mi nikdy nesmrdel. Ani keď sa spotil. Ono to je asi chémia a chlap, keď ti nevonia a smrdí a vadí ti to, tak k tebe asi nie je ten pravý.
A ak to on ignoruje a vie, že ti to prekáža a kašle na to je len jasný dôkaz, že ťa má asi v paži

maminecka266
31. júl 2016

@snehovavlocka tada! tu je ten problem, ze vacsina z nas si praveze mysli ze muza dokaze zmenit na svoje predstavy 😉

gora8
31. júl 2016

@kobrtko ja by som smradlave a spinave vlasy netolerovala. Ak chce mat dredy, nech sa paci, ale s patricnou starostlivostou a zvysenou hygienou. Jedna vec je nemat pravo od partnera vyzadovat ostrihat sa a druha vyzadovat hygienu.

bukajka_mata
31. júl 2016

a čo že je urážlivý? toto by som osobne neprežila doma 😀 hneď keď mám nejakú pripomienku, niečo sa mi nezdá, tak s tým hneď na môjho chlapa vyjdem. Mnohokrát som len v mnohé veci dúfala, že by si ich mohol domyslieť, urobiť a tak.. Ale prišla som na to, že keď žena nepovie, tak nemá. Takže nurčite by bolo na mieste mu povedať kde je problém 🙂

mima4
31. júl 2016

@kobrtko

pozri, on je slobodny clovek, ma pravo zit tak ako chce, a ty mas pravo sa rozhodnut, ci ti vztah s nim vyhovuje, alebo sa rozidete, aj napriek tomu, ze chodite spolu uz 10 rokov.
cloveka nezmenis, nemas pravo ho manipulovat a nutit do niecoho s cim nie je stotozneny, mozes mu povedat ako to ty vnimas, ale konecne rozhodnutie je na nom.

Nemozes sa k nemu spravat ako svojmu dietatu

mima4
31. júl 2016

@chanaaa no od primitivnych kmenoch preberame ine veci, anpr. tunely v uchu, ci tetovanie...

kobrtko
autor
1. aug 2016

@cervenaruza123
určite máš v niečom aj pravdu, tiež by sa mi nepáčilo, keby mi hovoril, ako mám vyzerať... no ak áno, tak by som sa to snažila prehodnotiť a podľa možnosti niečo aj zmeniť... len on moc nerieši môj vzhľad (čo ma teší), takže asi by mu tiež vadilo, keby to mal odo mňa každý deň na tanieri... ale nemá, len raz za čas mu to pripomeniem... ale najlepšie je, že mi to sľúbil, že keď bude teplo, tak to dá dole... ja som strihala deti, mašinka v ruke, on po ruke... ale zdrhol mi 🙄 . No, neobesím sa preto, len mi to prekáža, ale nerozídem sa s ním preto...

kobrtko
autor
1. aug 2016

@andrejocka14
hej a on, ako ho poznám, by sa na to ani nepozrel 😝

kobrtko
autor
1. aug 2016

@chanaaa
to nie, to by som mu nespravila... ja som vo vzťahu ten submisívny a on má povahu, že radšej nedávam takéto výbery, lebo on je schopný dredy nechať na hlave a a mňa radšej opusťiť (teda myslím to s miernou nadsázkou, ale pokúšať ho nejdem 😅 )...má dosť tvrdohlavú povahu