icon

Mám právo chcieť od partnera, aby sa ostrihal?

kobrtko
30. júl 2016

Ahojte,
Možno znie táto téma až smiešne, no niečo ma dosť trápi, a neviem ako na tvrdohlavého chlapa 😎 ...
Okrem iného, riešim jeho vlasy, aj keď by to už mal mať dávno vyriešené... Má na hlave také hnusné dredy a nechce sa ich vzdať... Mne sa hnusia,lebo sa to poriadne nedã ani umyt a keď sa spotí, stojí to za to😷 Ide o to, že už som ho aj prosila,argumentovala, že sa mi viac páči, keď je ostrihaný a upravený,ale on ani poriadne nereaguje, ignoruje ma viac_menej. Jeho mama to samozrejme strašne rieši, že to je len jeho vec a hotovo... Hej,ale keby žil na pustom ostrove,taj hej...ale ani na moje ženské sebavedomie to nie je bohviečo, trochu sa hanbím😧...sme spolu 10 rokov, raz sa dal ostrihať, tak som ho fakt pochvaálila, že sa mi páči, ale po čase si to nechal narásť zase.Nemá to upravené, keby mal tie dredy naozaj pekné, tak nepoviem ani ň....ide o to, či robím chybu, ak mu to občas pripomeniem, (fakt do neho nehučím ani raz do týždňa, nieto každý deň)... či mám právo žiadať niečo také _nič iné nechcem, len aby bol trošku "k svetu"... On bol totiž vychovávaný tak, že niečo ako konštruktívna kritika tam nebolo a teraz, keď mu poviem niečo, čo sa ho dotýka,tak je zle, lebo ja niesom zástancom opičej lásky. Ak ma niečo trápi, tak sa to snažím dať najavo. Len pri ňom dosť opatrne, lebo je dosť urážlivý😱...
Poraďte,ako na neho, čo robím zle...

natalym
1. aug 2016

@kobrtko Tak to skús chvíľu fakt neriešiť.
Nad vecami, ktoré majú riešenie sa neoplatí trápiť, len ich treba vyriešiť, veci, ktoré nemajú riešenie, nad tými sa neoplatí trápiť.

natalym
1. aug 2016

@myskahryzka No ale počkaj, keby Ti muž smrdel v posteli a nič s tým nerobil, a ani ho to netrklo, že Ti to vadí, tak kľudne by si ďalej s ním žila, áno?

kobrtko
autor
1. aug 2016

@mimla
hej, a už si videla, keď si niekto ostrihá dredy len nožnicami, ako to vyzerá? HROZNE!!! Ako z koncentráku... To sa jasné že NAJPRV ostrihá nožnicami, no V ZÁPäTÍ treba dorovnať mašinkou, lebo to vyzerá ešte horšie ako neupravené dredy 😝

myskahryzka
1. aug 2016

@natalym Tu ide o to, ze by som nikdy nikomu neradila sa kvoli tomu rozvadzat.

natalym
1. aug 2016

@myskahryzka Však to je jasné, ale ak už fakt nevieš čo. A líhať vedľa neho, keď smrdí ako tchor.........

kobrtko
autor
1. aug 2016

@natalym
Veď najviac práve riešim teraz s vami... viac, ako za celý život s ním 😅 ...
S ním to budem vtedy, keď budem nabudená 🙄 ... Teraz chcem mier, nie zdutého chlapa... ale on vie, že mi to vadí, čo už s tým urobí, je na ňom (škoda 😠 )

myskahryzka
1. aug 2016

@natalym Mozno by som na protest vedla neho nelihala..

papricka33
1. aug 2016

@marcelatje moja dcéra chodí na gymnázium, kde by študent s dredmi dostával prednášku o primeranej úprave zovňajšku aj dnes 😉... a vieš čo, aj súhlasím. určité hranice musia byť. Inak raz fakt niekto príde do školy či práce s "hovienkom na hlave" a všetci sa budeme tváriť strašne cool liberálne. aj zvieratá majú vo svojom svete typické znaky, ktorými komunikujú okoliu určité informácie. Len my ľudia akosi nevieme "čo od dobroty" 🙄

kobrtko
autor
1. aug 2016

@natalym
zase ako tchor nie, on aj vonia, keď sa vypucuje, ako každý chlap má svoj pach, ten jeho telesný mám rada, normálny, taký ľudský nenavoňavkovaný, ale len tie vlasy sa nedajú až tak dokonale umyť. Ale vravím ,kedysi to bolo horšie, ani šampón nepoužíval...
tie vlasy sú také aj nepekné, lebo- kde- tu dred, kde-tu vlas... také rozhádzané to má 😵

kobrtko
autor
1. aug 2016

@myskahryzka
jeho by to netrápilo, ani hľadať by ma asi nešiel 😖

kobrtko
autor
1. aug 2016

@mima4
tak sorry, máme 2 deti, nerozídeme sa hádam kvôli vlasom

kobrtko
autor
1. aug 2016

@bukajka_mata
vidíš a o mne sa tu vyjadrujú niektoré baby, že som manipulátorka... ja si zo 100 krát tak 95 radšej zahryznem do jazyka, ako mu niečo povedať... on nie je typ, ktorý by so dal kecať do života, ale tie vlasy mi vadia a hotovo 😎

kobrtko
autor
1. aug 2016

@misel0806
nepoznáš ho, neviem, prečo na nich tak lipne, no ja cítim, že keby ho "ohýbali ako Janka", tak by to bolo všetko trochu inak...
Najviac ma štve postoj jeho naivnej zaslepenej matky, ktorá si myslí ako mu ja ubližujem, tam je asi pes zakopaný... Nepovie mu ani ona, ani foter: počuj máš ženu, tak my nejdeme riešiť vaše záležitosti- riešte si sami...

natalym
1. aug 2016

@kobrtko každá matka si myslí, že nevesta ubližuje jej synáčikovi. Alebo teda skoro každá. 😀

myskahryzka
1. aug 2016

@kobrtko Mozem sa spytat, co robi tvoj partner? Vzdy ma zaujmalo, co robia ludia s dredmi, no ziadneho nepoznam. V akej praci toleruju taky uces? Podla mna len ludia na volnej nohe, umelci, si to mozu v ramci image dovolit.

mima4
1. aug 2016

@kobrtko tak potom respektuj jeho slobodnu volu.

jana_eyre
1. aug 2016

@kobrtko základný rozdiel medzi mojim a tvojim chapem.. ale ty sa v uvode pytas či mas právo chciet a to si nemyslim.. Mas proste dve moznosti buď jednoducho akceptovať, alebo mu povedať co si myslis ale rozhodnutie si vynutit nemozes..

Ja zrovna niesom človek co okolo partnera chodi po spickach a vždy si poviem co si myslím, ale sú proste veci ktoré sú vecami partnera a ja mozem akurát povedat názor a ak nesuhlasi tak sa s tym zmieriť.. Takže neviem co iné by som poradila, lebo ostrihat ho v spanku proti jeho voli ako tu v diskusii odznelo mi je dost proti srsti..

lujza123
1. aug 2016

@kobrtko vsak jasne ze mas pravo povedat ked sa ti nepaci, ja som pisala len svoj pohlad, isto to poznas..na dredy mi nesiahaaaaj a tak to maju asi vsetci ludia s dredmi

inac ta fama ze dredy sa nemaju umyvat samponom je dost rozsirena (teda hlavne chalani sa toho radi chytaju), aj takych poznam
Je pravda ze dredy sa blbo umyvaju, schne to zopar hodin, ale ako som pisala treba ich prat, nie umyvat ako vlasy...klasika napustit vanu/lavor vymachat v tej vode, napenit penou so sprchaca (viac vonia ako sampon a dredom sprchac nevadi) a znova vymachat vo vode, vyzmychat. Budu mu potom vonat, za to rucim
Ak je tvrdohlavec tak skus nejako nenapadne ..milacik mozem ti ich umyt? Pripadne objednat niekoho kto mu ich zahackuje akoze darcek...to hackovanie fakt pomoze, bude ich mat pekne

lujza123
1. aug 2016

@kobrtko alebo ma napadlo, je to take hnusne, viem ale tajne mu zadovazit vsi 😀 😀 ..to bude musiet ist potom dole ci chce ci nechce

kobrtko
autor
1. aug 2016

@natalym
tak potom nemám kde spať 😅

kobrtko
autor
1. aug 2016

@lujza123 toto mi radí moja mama, vidíš a ja krava s charakterom mu to asi nespravím... 😕

natalym
1. aug 2016

@kobrtko Tak sa na to vyser, možno keď to prestaneš spomínať a riešiť, príde to aj samé a budeš prekvapená. 😉

stardust
1. aug 2016

@kobrtko a problem v tvojom manzelstve su len tie dredy alebo aj ine? Ked manzel robi prilis vela veci "zle" a nie je schopny si vypocut radu ci kritiku, tak vtedy je cas rozmyslat nad oddelenim ciest v zivote.

grankosko
1. aug 2016

@kobrtko niekedy treba charakter nechať a robiť to čo ti aj poradia. Lebo niekedy si len veľmi ťažko priznáme že je to tak pokiaľ máme veľmi radi toho človeka. Až druhý nám musia otvoriť oči

emilia25
1. aug 2016

@kobrtko moj muz na hlave nema vobec vlasy holi si ich.a aj keby si ich neholil by sa mi pacil.

mysga
1. aug 2016

Odpoveď na otázku, ktorú dávaš - podľa mňa - ak si ho takého spoznala, tak nie, nemáš právo chcieť, aby sa ostrihal. Človek síce prechádza životnými zmenami a treba sa prispôsobovať móde... Ale určite vieš, že dredy, rovnako ako nejaké vlasy metalistu nie sú "módny účes", teda nejedná sa o to, že by chlap po x rokoch žitia stále nosil vlasy a lá Jaromír Jágr a vyzeral ako púček v módnom ponímaní. :D Asi ti ostáva len počkať, kedy ho to prejde. Ale ak máš problém s hygienou a starostlivosťou o jeho dredy, tak mu buď zaplať ako darček nejakú opravu dredov, nech to doháčkuje nejaká profíčka a podobne. 🙂
@kobrtko

sardinka32
1. aug 2016

@kobrtko On ked sa urazi, tak sa s Tebou nerozprava? Vsak to je skor typicke pre zenu ako chlapa. 😅 No a co takto mu povedat, ze pokial si neda vlasy do poriadku, ma utrum v sexe...to by mohlo zabrat. 😉
Ked sa s Tebou nebude rozpravat, tak sa mu neprihovaraj, ono ho to prejde a ked to takto urobis zakazdym, mozno ho to aj prestane bavit celkovo. Mam pocit z toho, co pises, ze nie si dostatocne asertivna vo vztahu...ale najvacsiu paseku robi Tvoja svokra. Myslim si, ze keby nebolo jej, tak by si dal s vlasmi povedat. Mozno mu ona povedala, aby Ti neustupoval.

jeennyv
1. aug 2016

@kobrtko kamoska mala dredy aj jej priatel, bolo to na vyske, ale v realnom zivote by som povedala,si ich po case dali prec, pre nich to bola vec ako to povedat, spolocnosti, zacali pracovat vo firme a tam si to zacala vyzadovat aj firemna kultura...ale co sa tyka hygieny si to davali stale dorabat, a samozrejme sa starali... ak sa niekomu nieco paci a je to jeho osobnost, nedonutis ho, no vec hygieny je nieco ine, skus akoby sa mu pacilo, keby ze sa ty neumyvas, nestaras sa o seba atd...urob si taky vikend kasli na vsetko, mozno aj on pochopi, ze ked sa o seba clovek nestara nie je to nic moc....ale zas na druhej strane, aj taketo veci a nabalovanie sa ich su dovody na rozchody a rozvody....

chanaaa
1. aug 2016

@kobrtko Ak by bol naozaj toho schopný (opustiť ťa len aby mu to ostalo na hlave) tak potom za to nestojí. Ukazovalo by to, že má radšej sám seba a myslí len na seba.

modraslza
2. aug 2016

@kobrtko takze on sa stazuje mamicke a mamicka potom vybavuje? 😀 No ja by som takeho chlapa nechcela 😠 nastastie taketo vybavovat nemusim, no ak na rovinu nepovies, tak nic nedosiahnes, a ako je najprv mamicka a potom ty..nooooo neviem neviem 😀