icon

Mám právo žiarliť?

5. feb 2022

Ahojte žienky,
ospravedlňujem sa, že nepíšem pod svojím nickom a že to bude dlhšie čítanie, ale sama som z toho nejaká domotaná a už mám pocit, že všetci okolo mňa sú lietadlá a len ja som idiot🙈. Manžel sa rozhodol urobiť si ,,na staré kolená” VŠ, čo by bolo úplne v poriadku, už asi 5r. dozadu sme to riešili. Ale ide o jeho bývalú kolegyňu. Nikdy mi o nej predtým nepovedal, kým spolu pracovali a teraz sa sčista jasna vynorila v našich životoch a že oni chcú študovať spolu. Teraz je obdobie podávania prihlášok a on rieši s ňou každú blbosť, ja mám vyštudovaný druhý stupeň VŠ, našla som mu prihlášku, vysvetlila čo má vypísať a našla č.účtu a sumu za podanie, ale jemu to nestačí a potrebuje všetko preberať a radiť sa s ňou, hlavne že ona tiež neštudovala a vyzná sa do toho s prepáčením ako hus do piva 😀. Takisto učenie na prijímacie skúšky, on nevie čo sa má učiť, v priebehu 2 minút som mu našla na stránke školy okruhy a testovnice, ale ona má nejaké špeciálne, lepšie. Učiť sa chcú zásadne spolu, tak som mu povedala, že vezmem deti do izby alebo von a môžu sa učiť u nás v obývačke, ale že jeho by to vyrušovalo a budú sa učievať po kaviarňach. Ešte ani jedného neprijali a už plánujú, ako spolu budú chodievať na skúšky a deliť si cestovné náklady. Ona je schopná mu zavolať aj o 22 večer s nejakou stupídnou zámienkou a telefonujú spolu hodinu, vypisujú si na viberi a ja keď počujem jej meno, tak by som ju najradšej vyfliaskala🙈. Hrozne žiarlim a muž to nechápe a že vraj mu bránim v jeho vzdelaní. Mňa šokoval aj výber školy, lebo sa rozhodoval medzi 2 inými VŠ a na túto konkrétnu nadával, že to je strata času a produkuje množstvo v praxi neuplatniteľných ľudí a vymenoval mi asi 10 nevýhod toho času a zrazu, keď tam ide kolegynka, tak je to najlepšia škola na svete. Ja asi chápem, že tam chce mať niekoho známeho, aj keď ja som prežila 5 rokov bez známostí hodená do vody a to som študovala denne a nie externe, ale myslím si, že to preháňa a ona by mala brať ohľad na to, že to je ženatý chlap s deťmi a nie nejaký jej 20ročný kamarát bez záväzkov. Mám pocit, že už majú svoju vlastnú bublinu s prezývkami a vtipmi a venuje jej viac pozornosti ako mne a našim deťom dokopy, on si to však nedá vysvetliť a vyhadzuje mi na oči moje vysokoškolské časy, že som si to vraj určite užívala a aj on má na to právo🙈. Ja som si myslela, že mu ide o vzdelanie a postup v práci a lepšie podmienky pre rodinu, a nie o smiešky s mladou kolegynkou. Ach, ja neviem čo mám robiť a ako ďalej reagovať. Som naozaj ja tá zlá a bránim mu vo vzdelaní?

Strana
z4
stanulienkat
9. feb 2022

@laurika999 Veď ja súhlasím, že sa jedná o deti a že treba urobiť pre záchranu manželstva maximum, ale nemyslím si, že ponižovať sa pred frajerkou je riešenie. Treba spracovať muža. Pretože ak to nebude táto frajerka, bude to o pol roka iná frajerka. Treba prefackať chlapa.

laurika999
9. feb 2022

@stanulienkat Hej, rozumiem Ti, ako si to myslela. Záleží v prvom rade od chlapa, aby bol žene verný. Lenže tá mladá "šťanda" použije všetky zbrane, aby ho zviedla. A tomu chlapovi to lichotí. Keď s ním trieska druhá puberta a hormóny ním lomcujú, nerozmýšľa rozumom, ale niečím iným. A hladká si ego, že ešte "na to má", keď o neho prejavuje záujem 24 ročná. Chce byť lovec, aj lovený.

janett_332
9. feb 2022

Tak niektori chlapi sa zlomit nedaju a niektori zas podlahnu kazdej mladej peknej, ktora o nich prejavi coi len maly zaujem

laurika999
9. feb 2022

@janett_332 Hej, záleží od povahy. A od výchovy.

kakawah
9. feb 2022

@laurika999 ja by som sa tak neponizila že by som mala ísť za mladou. Čo ona? Cudzia osoba, single, nemôžeš nič. Veď s chlapom svojim to maš riešiť.

laurika999
9. feb 2022

@kakawah ale áno, keby tam neboli deti ...

Strana
z4