Mám premotivovaného syna?
Ahojte, moje meno je Margita a potrebujem vašu radu. Mám 23 ročného syna ktorý žije s nami v jednom dome má prácu a neprispieva na domácnosť. Veĺa krát sme sa spolu o tom rozprávali no nikdy neprajavil záujem. Namiesto toho aby nám dal čo i len malý peniaz, minie ich všetky na motivačné knihy. To nieje všetko. Prestal použvať šampóny a sprchové gély - je ho cítiť na celý dom. Skončil so svojimi koníčkami a nič iné ho nezaujíma len peniaze. DOkonca si ich vytlačil a má ich polepené po celej izbe. Prosím o radu, dakujem
@margita_zv ked sa sprchuje cistou vodou a kazdy den... No to by az tak nevadilo. Je to zas dajaka novinka, ze telo si zvykne a prestane sa extremne potit a smrdet.
Podľa mňa skúša na sebe nejakú motivačnú literatúru....
1. Býva u Vás tak buď bude prispievať alebo nech ide.
2. Býva u Vás tak nech sa umýva normálne, ak chce skúšať nech ide z domu.
3. Tapetovať si izbu môže čím len chce.
tvoj synator potrebuje velmy rychlo psychyatra.. bud ho tam posli alebo nech ide skusit zivot aky je ... napis na papier vydavky vydel 3 ak je vas viac tak poctom obyvatelov..zarataj pranie varenie zehlenie upratovanie... daj mu papier i s vyslednou sumou kolko to stoji a kolko ti ma dat .. a ked sa mu nepaci neh dovzda kluce spratek jeden nenazrany
😀
@charity tak, potrebuje psychologa, ak sa to nepotvrdi, tak zodpovednost za seba sameho, z domu
@celasapremenim Skor psychiatra. Suhlasim.
Vystavit ucet za vsetko, alebo vylozit kufre...mne mama od 18.rokov nekupovala uz ani topanky, vsetko som jej z prvych vyplat vratila ( bola rada ze zvlada tahat bezne vydavky a nebola to zla skola) , jedine na domacnost som musela prispievat ,,az,, po maturite. Myslim ze davat na domacnost je v jeho veku uplna samozrejmost. A ci je zdravy, tazko povedat. Bez ohladu na dusevne zdravie sa na financovani domacnosti musi podielat.
No, pokial mu to dovolite tak sa nedivim..ono som aj ja citala v takej "mudrej" motivijucej knizke ze treba si vytlacit peniazky a nacapait na stenu a furt na to kukat a akoze si zmenime zmyslanie na pozitivne a tym padom pritiahneme peniazky....ale aj tak je to zrele na cvkara. By som mu poriadne povedala, ze synu korunky treba davat do domacnosti....a panboh zavaruj nejaku zensku pred tym chlapom. 🙄
@margita_zv ahoj, videla som, že si sa k príspevkom nevyjadrovala.
1. to ste si už mali dávno s ním sadnúť a dohodnúť sa na platení alebo mu daj ultimátum, buď bude platiť alebo nech si hľadá iné bývanie
2. šampóny a sprchové - pozri si na nete niečo o no poo, je to dosť teraz rozšírené.
Osobne si tiež vlasy neumývam šampónom, istý čas trvá kým si na to telo zvykne. Je to možno trend ľudí čo trochu rozmýšľajú čo všetko si dávajú do tela cez rôzne sprchové gely a šampóny.
3. áno, mne príde premotivovaný. Ak človek vkuse pozerá tie webináre, tak to dosť ľudí "namotáva" na niečo, čo nemusí byť zlé, ale človek do toho môže veľa investovať, lebo vždy je ešte niečo čo treba vedieť a kúpiť. To, že si peniaze ponaliepal v izbe, to si ich akoby zhmotňuje. Nie je to nič na psychiatra 🙂 Časom z toho vyrastie. I keď chápem, že máš možno obavu o neho. Ale ja by som to tak tragicky vôbec nevidela.
@margita_zv tvoj syn trpí depresiami.... správa sa podobne ako môj brat. Takisto neprispieva na domácnosť, strašne ho zaujímajú knihy, doslova ich hlce a čo sa týka umývania a neumývania, tak môj brat stále tvrdil, že strašne smrdí aj ked bol vykupaný a navoňaný.... vážne sa s ním porozprávať...to vyhadzovanie z domu, bacha na to, aby to neskončilo zle.... On potrebuje podporu a pomoc
Môj syn keď začal pracovať ako 19-ročný,tak prispieval alikótnu časť na nájom,potraviny si kupoval sám,varil si sám,pral si sám. Tak som si to zariadila,keďže bol velice premúdrelý a mal nemiestne pripomienky na fungovanie našej domácnosti.Ja som sa s ním neserkala. A myslím,že sa mu to aj všetko zišlo,keď odišiel pracovať do UK 😉
@margita_zv chudak, to vyzera ze robi nejakeho poistovaka alebo financneho poradcu ... tychto zvyknu takto brainwashnut. aby mu to nepreslo do nejakej psychickej poruchy, lebo to neznie velmi zdravo 😒
@janinka007 no to si veľmi dobre urobila... niektorí mládežníci 🙂 si myslia, že doma sa všetko robí samo, samo sa navarí, samo sa operie, samo sa kúpi...
V takomto veku zvykne prepuknut aj schizofrenia, ak pozorujes aj ine netradicne zmeny,zvazila by som psychiatra.

@margita_zv Uplne bez srandy: neprepukava u neho dusevna choroba? Strata zaujmov, strata hygieny, obsesivne drzanie sa jedinej temy...