Mám prijať pozvanie a ísť na návštevu k mužovmu kolegovi?
Žienky... Pred nedávnom nás s mužom pozval jeho kolega a žena k nim domov, muži sú kamoši z práce a dosť dobrí. Vraj oni si môžu dať pivo, posedieť, porozprávať a ísť domov. Že by nachystali nejaké menšie pohostenie a tak. Môj muž sa s obomi pozná, ma ich rád, skrátka ako kamoši. Chodia spolu občas von do podniku sadnúť, v práci spolu robia. Čo mi prišlo divné, že prečo volajú aj mňa? Úprimne si neviem predstavit, o čom by som sa s bezdetnou, 24 ročnou žabou bavila. Veď podľa toho čo mi hovorí muž, tak ešte žijú ako pubertiaci, občas sa zasmeje keď ten kolega spomenie kde čo ako robili a ona hlupucka o tom vie že sa spolu o tom bavia a nerieši to. Akože súdnosť žiadna, nechápem. Naposledy prišiel s tým, že či by sme si nekúpili nejaké masky, akože také škrabošky na spestrenie intímneho života, že oni dvaja ich používajú občas a je to super spestrenie. Popravde po tomto už vôbec nemám chuť tam ísť, len nechcem byť za divnu že mám niečo proti nim. Mužovi som to povedala samozrejme že s takýmito ľuďmi nechcem tráviť čas a ostal zarazený že čo proti nim mam, že si ešte užívajú život ako bezdetní, či som zabudla akí sme boli my ešte nie tak dávno a že možno mi to prospeje a nemusela by som byť taká uzkoprsa. Aj mám celkom strach ho tam poslať samého, že čo sa bude diat... Baby poraďte mi prosím
Ale on má pravdu. Za to, že si občas ozivite vzťah sa deti neberu. Narodením dieťaťa predsa život nekončí. Ono vyrastie a ostane ti len tvoj manžel. Preto je dôležité, byť v prvom rade Dobrá manželka (manžel),až potom matka. On ti reči o nej možno hovorí, aby si sa zobudila, nie že sa mu páči. Len mu je proste ľúto, že váš život sa obmedzil len na rolu rodiča. Môžem sa opýtať, koľko má tvoje dieťa rokov, keď ti vadí rýchlovka v kúpeľni?
A tvoje temy na bavenie sa na navstevach zacinaju u plienok a koncia pri kvalite detskej stravy, ci co?
Miesto tych vyhovoriek, daj dieta spat, natiahni podvazky a chod za muzom.
Nielen ze po tebe skoci, ale este sa aj kolegovi pochvali a navrch si bude v duchu gratulovat, ze s vyberom manzelky to vyhral.
Pamataj si, ze kym je z teba vlastny muz nadrzany a ide mu o to, aby si hlavnu ulohu v jeho sexualnych fantaziach hrala ty, tak mas stale vyhrane.
Ked sa budes stale len odhadzovat, a hento nie, tamto nie, ze tou pohrdam, nad tamtym ohrnam nos, tak zacne po case rozmyslat, ze ty si bola ako volba kolosalny omyl a co to na tebe vlastne miloval.
Ty miesto toho, aby si sa ucila predat svoje kvality, sa sustredujes na provnavanie sa s mladsou zenou. Zaliezla si do ulity porovnavania sa a hnevas sa, ze ju tvoj muz obdivuje.
A preco ma ona obdiv? Lebo ona sa neriesi voci inym manzelkam kolegov jej muza. Ide si svoje, ide si to, v com sa citi komfortne, a preto to vie dobre predat a zozat za to obdiv.
Tak sa prestan riesit, prestan ziarlit, ze ju tvoj muz obdivuje a vytiahni svoje prednosti ( nielen sexualne) a predaj ich. Nech vie, co ma doma a je na to hrdy.
Ked sa budes takto fukat doma v kute ako popoluska, tak sa na svoje objavenie nacakas.
Navyse dieta z domu raz odide. Co ti ostane? Strikovanie?
Tak milá autorka, ľutujem tvojho muža... ja mám cez 40, manželka tiež, k tomu dve deti a rýchlovka v kúpeľni je u nás normálny štandard ak sa inak nedá... manželka tiež zo seba nerobí puritánku, nevyhovára sa, že veď už máme deti a o žiadnych ľuďoch si nemyslí, že sú "jednoduchší".
No, zasekla som sa niekde tam, kde narazas na to, ze ona je "hlupucka" lebo ocividne nerobi hystericke sceny ked jej priatel a jeho kamos robia narazky na zazitky z minulosti...
To ty si tu ta divna...
pre dobro tvojho manzelstva dufam, ze toto je vymysleny problem a niekto potreboval vytvorit na MK temu, kde to bude zit a idem radsej spat, lebo tu sa uz asi neoplati nic dodat 😳
Ty ziarlis a závidíš ako hovado. To je cely problem. Aj ja mám dieťa a po 30tke ale mám aj mladé kemosky, bezdetné. Super pokecame.
@ibrunova to je otázne, ale aj možné, no to čo robí jej muž resp. od nej chce, tiež nie je normálne... Tebe by sa tiež nepáčilo keby ťa tvoj porovnaval s nejakou "ani neviem ako ju nazvať" a vyžadoval od teba to, čo robí ona alebo sa spája s jej výzorom. Za mňa hnus. Už len to je choré zo strany muža. Nech si ju už potom bere a necha, bude ju mať takú ako chce, aj s kamosom. To len aby sme sa pozreli aj na tú druhú stránku veci.
@lucia147852 myslím že tam vobec nie je problém dieťa a to že nechce nikam chodiť a podobne veci, alebo že má viac rokov ako žaba a cíti sa pri nej tak že si nemajú čo povedať... Problém je úplne inde...
autorka: ja som to pochopila, že ti tá osoba ("žaba") nejakým spôsobom nesadla, lezie na nervy apod. či už ide o žiarlivosť alebo vážne o to, že na základe istých informácií od muža alebo situácií, ktoré si mala možnosť vidieť na vlastné oči u "žaby", si s ňou fakt nemáš čo povedať. to by som chápala, aj v mojom živote boli ľudia, ktorí mi nesadli už po prvých nesympatiách po zoznámení. jednoducho sa to stáva. tvoja veľká smola je, že tvoj muž žerie nielen kamoša, ale aj jeho ženu. otázka znie, či naozaj iba preto, že je mladšia? píšeš, že má pneumatiku okolo brucha, hmmmm.... toto sa mi teda veľmi nezdá, čakala som nejakú atlétku minimálne. čiže ak ju žerie, tak vážne iba preto, že je divoká. a asi si bola aj ty.
mám pocit, že pred dieťaťom si sa na niečo hrala, chcela si upútať, zaujať, podarilo sa ti to, tvoj muž ťa žral a mali ste dieťa. tým to pre teba haslo. jednoducho už si sama sebou a teraz nerozumieš tomu, že tvoj muž ospevuje inú "divokú" a zrejme nie preto, že je krásna a chce ju pretiahnuť, ale skôr preto, že sa chová (sama pred sebou aj inými) prirodzene. tebe sa to nemusí páčiť, ale tvoj muž vidí zrejme to, že ona sa na nič nehrá.
to je tvoja veľká smola, že si sa predtým snažila viac, než ti bolo po chuti.
neostáva ti naozaj iné, než byť opäť manželkou. ak ti vadí žaba, jednoducho sa začni mužovi viac venovať (naozaj stačí viac milých slov, viac sexu, vybehnúť osamote - bez žaby - na večeru, na vínko, mať celú noc pre seba alebo i celý víkend...).
keď uvidíš, že na muža zabralo, hoď rozhovor, že ty tú žabu proste z nejakého dôvodu nemusíš, no a uvidíš, čo bude ďalej. pretože ja mám taký dojem, že keby medzi vami dvomi fungovalo všetko ako má, tak on by nemal potrebu tú žabu tak často spomínať a tým pádom by ani ona tebe nežrala toľko nervy.
áno, jedinú vec ti dávam za pravdu, ak ona alebo jej podarený mužíček prepierajú svoje sexuálne praktiky na verejnosti, je to nechutné, toto by vadilo aj mne. ale práve tým, že tvoj muž nemá doma to, čo by chcel mať - a to chce každý - sexu po ........., tak ho toto uchvátilo. zamysli sa nad sebou, lebo fakt oňho prídeš.
@gertrudaosem ale on chce svoju ženu, aby žila, aby sa odreagovala. Že muž túži po svojej žene, to je hnus? On sa jej snaží dať návod, ale ona si ide svoje.. Ona to časom pochopí, ale môžno už teraz je neskoro.
Ak chces prist o manzela tak si na dobrej ceste. Narodenim dietata sa zivot paru predsa nekonci. Mate dokonca moznosti ho nechat starym rodicom, tak preco nevyuzit. Skus sa pozriet na vas problem manzelovymi ocami. Odsunula si ho na druhu kolaj. Vsetko co ponuka odmietas. Preco? Lebo si si zmyslela, ze od kedy si matkou sa take veci nehodia? Prestala si sa starat o vas vztah. Skuste najst zlatu strednu cestu- on nech sa zapaja viac do rodinneho zivota, ty zase do vasho partnerskeho.
@gertrudaosem
@panelacikova
@ibrunova
@moonlight1210
Mali sme taký úprimnejší rozhovor , že tak teda nech spustí o čo ide, prečo je z nej tak namäkko. A začal samozrejme tie svoje reči ako mňa samozrejme miluje , ale že mu chyba intimita a že odkedy som matka na neho zabúdam. Že už neexistuje také aby som sa pre neho nahodila, na čo som argumentovala že však vždy som slušne pekne oblečená tak nechápem. Ale že to nie je to čo by vždy chcel , že občas tá kratšia sukňa, večer podväzky, nejaký make up by bol fajn že som pekná vždy ale jemu sa páči ked ide žena s mužom von a ona sa nahodí tak aby chlapi závideli akú má ženu doma. Že si ani nepamätá kedy naposledy cítil nejakú náklonnosť napr že sa iba tak pritulim, keď príde z práce žiadna pusa ani objatie. Skrátka že to vidí u kolegov , ako fungujú aj po čase že tá pusa objatie je samozrejmosťou a u mňa nič. Na otázku prečo je teda taký vysadeny na mladú , keď postavou sa nemôžeme porovnávať mi odpovedal jednoducho. Je jedno že ma nejake nedostatky, akože páči sa mu ako žena to priznal ale skôr tou radosťou, iskrou, nehundre furt, dokáže sa zasmiať sprostym vtipom, nie je taká sucharka a má v sebe takú nejakú iskru, že vie predať ten svoj vzhľad a že kolega sa pri nej cíti ako chlap ktorý je chceny milovany že vidí ako ho zvádza očami , keď prídu chlapi tak je vždy nahodená ale nie pre ostatných ale pre toho svojho muža že ju berie ako svoju pýchu. Že skôr ona sa ho spýta ako sa ma v robote ako ja, nie je za tým nič inakšie dokonca nie sú inak v kontakte iba keď sa vidia vonku tak sa tak vraj úprimne zaujíma. Ona je s mužom šťastná, nemenila by ho a že to vidí akí sú so sebou šťastni. A tým že o tom stále hudol dúfal že si to uvedomim že možno by sme neboli najlepšie kamošky ale mohla by som trochu prebrať tu jej náladu že možno by som prišla aj na iné myšlienky
No presne toto ti tu všetky píšeme.
autorka ty stale mas potrebu sa ziarlivo porovnavat s inou zenou, miesto toho sa realne pozri, bez porovnavania ako ta opisal. Pride ti to lichotive? a pritazlive? a teraz neriesim povrchnosti ako podvazky, co vacsina chlapov ma iba z filmov, a nahodenie sa, ale intimita, zart, zabava... na ktoru si podla vsetkeho zabudla. Pozbieraj sa, prestan sa skryvat za rolu "matky", nemas preco ziarlit na mladu zabu, ale pracovat na sebe aby z teba za chvilu nebola zatrpknuta 40tnicka, ktora bude ziarlit na kazdu suknu, ktora sa vo vasom okoli zasmeje
Môžeš byť rada, že tvoj muž dokáže otvorene o problémoch hovoriť, pomenovať svoje pocity a snaží sa hľadať spôsob, ako to všetko riešiť. Ja na jednej strane chápem, že Ta stále o nej nebaví počúvať, možno manžel nezvolil najšťastnejšie spôsob komunikácie ak ju stále spominal, ale úmysel evidentne nebol zly. A je len na tebe, čo s tým urobíš. Ak nechceš o neho prísť, tak prestaň to brať len ako "zase tie jeho reči"...to nie sú len reči, Su to jeho pocity a city
A presne to sa ti tu ženy snažia naznačiť..nie vždy je podstatné, či je žena dokonale krásna s nádhernou postavou, alebo či má kilo naviac, ale čo z nej vyžaruje..chlap občas potrebuje tiež cítiť a vidieť, že ho žena stále miluje a túži po ňom...neviem, prečo si, ženy myslia, že to už nieje podstatné pre chlapa, ale hlavne, keď niečo také napíše žena, tak chlap ju hneď podvádza...trochu sa snaž, muž sa v tebe vidí a tiež sa tebou chce pochváliť, tak mu to dovoľ...nežiarli zbytočne na tú babu, ale ukáž, že aj ty si stále v prvom rade žena..potom matka..
Kolik mas roku?? Ja teda nejsu stara ani mlada a manzel ma aj mladsich kamosu a neresim ze bych ho nikam nepustila. Aj se potesim kdyz pozvou aj me.
@gertrudaosem no ako ju nazvať. jednoducho - kolegovou manželkou... nič viac a nič menej. Máš pravdu, že máloktorej by sa to páčilo. Ale to jej tu väčšina prízvukovala. že si z toho má zobrať niečo a nie, že narodením dieťaťa skončilo všetko vtipné a zábavné medzi manželmi.
Ja mám aj mladšie kolegyne a aj staršie a napriek tomu, že mám problém s komunikáciou /lebo mám problém s vyjadrovaním/, tak sa snažím komunikovať s každou. A vždy sa nájde nejaká téma, ktorá rozprúdi komunikáciu.
Po poslednom príspevku autorky, že manželovi chýba privítanie pusou po príchode domov, veď to je to najjednoduchšie čo môže sa robiť. A hlavne to treba robiť, prejaviť svoju náklonnosť, už keď sa tu autorka toľko oháňa tým dieťaťom, tak to dieťa toto bude opakovať, či automaticky víta objatím a pusou alebo zlou náladou a vrčaním.
Je to na autorke.
@gertrudaosem inak , že mladá žaba... 😀 a nemali by si čo povedať...
rozdiel medzi nimi je pár rokov, nie desaťročia 🙄
@ljzozv úprimne ja som len zvedavá či jej tá iskra ostane aj po dieťati po kolikach, zuboch , keď začne riešiť sopliky, plienky... Lebo teraz je hrdinka ako o nič nejde, ale som iba fakt zvedavá či bude taká udržiavaná aj potom. Že chodí do fitka ? Tak potom buď musí pridať alebo menej jesť tie koláče ktorými napcháva aj ostatných kolegov. Ale tí sú tiež zblbnuti rad radom
Kašli na ňu, nad sebou sa zamysli. To je taký problém dať mužovi pusu, objať ho? Ju vypusti z hlavy, pozri sa okolo seba a zistíš, že aj ženy okolo teba, ktoré majú deti, majú v sebe stále životnú iskru.
a zas si ides tu svoju pesnicku .. nepis o nej ju neries ..ries co ti povedal muz-ako sa citi..kasles nanho nedas mu pusu neporozpravas sa neobimes ho .. tie kolace jest nemusis ale spravit prenho ... tebe by sa pacil keby mal velky pupok nestral sa o seba len sedel doma pred tv a na mobile... ty si strateny beznadejny pripad.. jedina putka s deckom co nic ine ako utierat sople a rit decku nedokaze ...
Si divná.
@syslik81 to mám teraz zo dňa na deň toto začať robiť? Však mu dôjde prečo to robím zrazu
Ja už k tejto diskusii napíšem posledné(možno). Prestaň sa zamýšľať, aka je ta dievčina. Ale začni sa zamýšľať viac nad sebou, svojim vzťahom a tým, čo ti manžel stále dáva najavo. A ked začneš pracovať na vasom manželstve, tak pre vas dvoch a nie aby si súťažila s babenkou
Však ale jemu o to ide aby si to začala robiť … tak mu dôjde že prečo to robíš . Preto lebo sa lubite predsa a bude rad uvidíš … nemusíš hneď ale tak postupne vieš .., hlavne ten optimizmus a dobrú náladu .. to majú chlapi moc radi … zabudla si byt manželka odkedy si mama a to nie je dobre isto …
Nečítam všetky komentáre, možno to.uz aj bolo. Autorka, muž sa ti jednoducho snaží naznačiť, že túži, aby ste aspoň trochu mali život "ako predtým". Nie úplne, to samozrejme nie, ale to, že máte dieťa, neznamená skutočne, že konzec života v dvojici, lebo ja som matka.
Sama vravíš, že predtým si aj piekla, aj podbszky dala atd...
Mate ľudí, čo by vám pomohli s dieťaťom, tak v čom je dokelu problém?
To, ze on rozpráva o kolegovej partnerke, je úplne v medziach normy, on predsa nevraví, aká je sexi, aké má prsia, len ze dobre pečie, že si dá pekne šaty,dokonca ani teba nevynechava s tých stretnutí, vola ťa tam, píšeš ze sa aj vám venuje, že teda nie je to o tom, že ste na druhej koľají.
No na tu koľaj sa dobrovoľne stavias sama, práve tým, že odmietas všetko, lebo "už máš dieťa".
Je veľmi naviazané? "odviazte ho"prave ty, že ho dáš občas k babke, k tete, krstnej a podobne. Ja som asi podla toho sebecká mater, lebo ja som.si doslova užívala keď už syn šiel na par hodín k babke, neskôr aj na víkend a my sme boli" len manželia ". Tetaz mame 5 mesačne bábätko, aké dojčím, ale tiež postupne plánujem ho" odovzdať občas inde "
Lebo skutočne to pôsobí, že ty si sa zakopala doma, život skončil, už len som mama a všetci, čo.mi vravia opak a chcu pomôcť, sú zlí.
Doslova z teba ide nenávisť na tu ženu, pritom ona ti nič zlé neurobila,vlastne ju ani nepoznáš. A už je vyzývava, vystredna, pubertacka, lebo sa smeje na vtipoch a neviem co ešte.
@autorka Jasne, ze iskra ostane aj po narodeni dietata. Nevidim do postele inym ludom, ale mam 41r dve pubertalne deti a teda rozhodne vo mne je kopec energie, aj sexualnej. Ved mas super muza, velmi jasne pomenoval, co mu chyba. Naco sa porovnavas s inou, prskas jed na nu? Ona moze za to, ze tvojho muza robis svojim pristupom nestastneho? Ved aj on teba porovnava iba s tebou pred dietatom, nemusis sa hrat na niekoho ineho. Bud len taka, do akej sa zamiloval. Lubis ho vobec este? Vazis si ho?
@autorka Nemusíš byť ako ona, ale skús viac dávať mužovi najavo, že ho ľúbiš. Ale asi najprv si musíš pripomenúť sebe čo na ňom ľúbiš, resp. si ľúbila, že si si ho vzala a chcela s ním mať dieťatko. Naozaj keď príde domov z práce, tak mu nedáš ani pusu, neprivítaš ho? Podľa mňa sa tvoj manžel snaží váš vzťah udržať a stojí o teba, o svoju milovanú ženu.

@panelacikova ale aj toto sa dá poriešiť. My máme deti 2, tretie na ceste, pravidelne sa u nás stretáva ak nie rodina tak kamoši. Každý niečo prinesie, posedime, zAsmejeme sa. Vedia, že je pre nás nemožné pri malých ( 3a6 r) deťoch ponocovat, tak to riešime takto a všetci sú s tým ok. tiež mi ich nikto nepríde strážiť, lebo ja chcem ísť na rande s mužom. K tým podväzkom, keďže ich kedysi nosila, tak sa to jej manželovi proste páčilo a bol by rád keby si ich aspoň raz za čas dala. Ja mám viac ako autorka a rada sa oblečiem tak aby som sa páčila aj manželovi. To že máme deti a ťahá nám na 40 neznamená, že si nemôžme užívať život. Minimálne sa o to snažiť. Autorka mi príde, že pre ňu skončil život narodením dieťaťa.