Mám problém s manželom
Ahojte ženy 🙂. Už som tu raz pisala, skor. Mam problem s mojim manzelom. Mala som neraz chut sa s nim rozviest, nielen koli malej(15 mes.), ale aj koli mojej psychike, ktora to obcas uz nezvlada....Pred svadbou sme spolu chodili cca dva roky. Otehotnela som a vzali sme sa. Byvame sami. Zacnem tym, ze od svadby a narodenia nasej malej sa mi obratil zivot naruby. Manzel si nasiel pracu a ja som ostala doma na materskej, samozrejme....mm zacal byt lenivy, vyhovara sa neustale na pracu, aj kedd viem, ze sa tam nepretrhne (z jeho rozpravania)! Nechodime nikam, nikam do spolocnosti ma nevezme, aj ked velakrat som ho prehovarala (kino, bazen, obed, vecera atd...) som neustale doma, max.ideme k nasim rodicom. Som mlada 22 rocna zena, ale mam pocit, ze sme manzelia uz 20rokov! :( Citim sa na vsetko sama...manzel mi s malou pomoze len malo..hraje sa s nou chvilu a tak si lahne k telke a o nic sa nestara. Hadame sa koli fajceniu, neznasa to, pricom fajci aj ON!!! Vycita mi ze nezarabam (som na materskej) a preto nemam fajcit....neraz mi povedal, ze som pohodlna, pretoze som doma a nepracujem ( som totiz naa materskej) a byvam a jem zadarmo v byte v ktorom byvame. Citim sa sko žobrák, pričom sme manzelia!!! A nebavi ma pocuvat vety....si nula, nic si v zivote nedokazala, si nic!...atd...a nadavky ani nepisem, lebo mne samej je z nich zle :( ak mu poviem ze je lenivy tak mi povie...tvoja mater je leniva....napoledy mi nechcel dat cigu (pre nefajciarov to urcite nebude dovod na hadku) tak som mu ich potajme vzala z jeho skryse a povedala mu, ze si bude pytat cigy odo mna tak, ako ja musim neustale od neho...nechcela som mu ich po par hodinach vyhrazok vratit, tak ma chytil pod krk...tak som mu ich nakoniec dala....uz kor ssom chcela pomoct s obedom tak som ho poslala pre zemiaky...on ze nejde...tak som mu zacala hovorit...mam vela prace, ty pozeras film na nbku a ani mi nepomozes a mam co robit.....nakoniec mi vylepil facku, pretoze som ho nenechala pozerat film...polhodinu sa ospravedlnoval...okej...pesiel ma po case hnev...poradte mi, vydrzali by ste s takymto muzom? 😒
....súdlasím @dilino , ak už raz udrel, udrie zas!
A na čo chceš čakať, že ťa raz dobije tak, že sa nebudeš môcť postarať ani o malú? Dieťa je na prvom mieste, a z vlastnej skúsenosti Ti hovorím, že maličké dieťa to zvládne oveľa ľahšie...nechápe - o to je to jednoduchšie. Mne dnes povedia, prečo si neodišla, keď sme boli malé, ale teraz? Nemáme žiaden domov, čo bude a pod. A pozeraj na trápenie detí? .... pre matku je to najväčšia bolesť :(
@janickacrazy jasne, prepac, ale mne jej koment ani neukazalo, az teraz.....ale mas pravdu, nezvladla by som ani jej zivot.,,, :(
@natalym Ano lubim ho aj on lubi mna, proste mna trapi, ze si ma nevazi a nema voci mne respekt, ako kedysi, ani neviem ako a kedy to zacalo tie nadavky, ktore mi ublizuju...ale dakujem za nazor...ja som tiez zastancom toho, ze sa netreba hned vzdavat,...ale ide tu o to co je pre nas a malu to naj..ci ostat a cakat kedy to napravime, alebo cakat kedy mala uvidi, ze tato plesol mamu, ci vrieska po nej...hm :|
@janickacrazy vďaka za reakciu,...asi by to chcelo vlastnú diskusiu, aj keď pomôcť si musím sama.
Mojím najväčším nepriateľom je strach. Keďže robím ako szčo, príjem nemám pravidelný. Ale nemám strach, prácu - stálu by som si našla. Len ak si sama, a nemá ti kto pomôcť, je to veľmi náročné. Mám síce mamu, ktorá mi s deťmi pomôže, keď to nutne potrebujem, ale sa ma má zdravotné problémy, čiže pomoc denne od nej žiadať nemôžem.
S mm máme spoločnú hypotéku na jeho dom-zdedený za slobodna. Mám strach, žeby začal piť, a mala by som na hlave dlhy...
Tým, že som s ním prestala intímne žiť, izby máme oddelené, je čoraz nervóznejší a vykrikuje, že chce sex, že takú ženu nepotrebuje, že som chorá a pod. Mien mávam niekoľko, ako krava, hlúpa puľočka a pod. - pritom ja mám VŠ a on učňovku - čo som mu v živote nevytkla.
Teraz ma brzdia deti, lebo na túto situáciu zle reagujú, hovoria, že by chceli mať normálnu rodinu a pod. :(
Neviem, ako mám prekonať samú seba a nabrať síl. Mám niekoľko ťažkých dní za sebou, kedy som sa dostala do štádia, že som tak psychicky a fyzicky unavená, že nevládzem nič! Doslova s ťažkosťami uvarím, nevládzem okolo detí, keď im pomáham s úlohami - čítam niekoľko krát, lebo som nesústredená, upratujem niekoľko hodín - čo obvykle je raz dva... Proste nevládzem.
Ale dnes už cítim, že je to lepšie, že ožívam. Asi to slniečko 🙂
@lara1993 Porozprávala si sa s ním v kľude, keď bol v dobrej nálade? Povedala si mu to takto pekne, že Ťa to bolí atď?
Násilie nie je dobré, to je zlé. Rozmýšľala si nad sebou ako sa Ty s ním rozprávaš ako reaguješ na jeho otázky a pod.?
On pracuje? Akú má prácu? Máte finančné problémy? A čo sex?
@natalym ano rozpravali sme sa neraz....nebudem uvadzat jeho pracu ani nic...proste mame pekny byt, prijem akurat tak vystaci na splatku spoloc. hypoteky, ucty a jedlo...ja si bsetko vazim, zivot, seba, malu, vsetko co mam, dokonca si vazim pomoc jeho aj mojej rodiny...mne je len luto, ze on si to nevazi, ze riesi blbosti...vzdy ked pride z prace je vsetko tip-top a sprdne ma ak neodlozim riad, ci nepozehlim, pretoze nedokazem kazdy den pracovat 100%tne ...nechape to...sex?...tak raz za tyzden obcas aj menej...bud je unaveny z prace, alebo ja vycerpana z hyperaktivnej malej a cekeho dna...
@lara1993 Mne toto pride ako typicky priklad toho, ze muz si prestane vazit zenu, co mu porodila dieta, lebo ma pocit, ze ta cely den doma nic nerobi a na materskej iba odpociva. Preto ma pocit, ze peniaze, ktore zarobi, su iba jeho. Jasne, ze sa tazsie zije z jedneho platu ako z dvoch, ale tak to uz chodi - rodicia si rozdelili ulohy - navrhni mu, ze ty pojdes spät do prace a on nech si vybavi rodicovsku a moze doma ficat s dcerou cely den sam... navarit, upratat, postarat sa, zahrat sa.
Skrátka sa cíti v pasci. Žena hovno robí, bavká sa s malou celý deň a on musí na nich robiť.
Treba ho vyviesť z omylu.........
@teenne presne tak uplne suhlasim ved piše že chodia k rodičom asi jej lebo je napisane k našim tak neviem čo sa neodsťahuje a presne tak ked už bude dcerka veľka tak bude vydieť ako otec bije mamu trauma na cely život mala by odijsť a nie čakať načo na lepšiu chviľu to sotva nastane
@lara1993 nie!!!!!!!! Neostat!!!!!! A myslim to vazne!!! Ja sa rozvadzala ako 21rocna s 2r dcerou ! U nas bolo to iste a od neho este plus krcma,kamarati a diskoteky! mam teraz 30r a tento rok oslavujem 9r od rozvodu a ocinko? Tak ako mal dceru na haku ako malu,tak ju ma stale! Ma 10r! Neboj sa,zvladnes! Ak chces napis IP.pa
@lara1993 aha no ved hej ale ked vydiš že to nema vyznam načo to ťahať chviľku som v takom vzťahu bola ale ver prva facka či silna či slaba tym sa to neskonči ked urobil raz urobi vaic krat nečakaj radšej pokiaľ je mala dcerka mala vieš si predstaviť 4 ročnu ako by vydela že oco bije mamu a niekde by to povedala chod ked maš kde pokaiľ je čas nečakaj
....a nie nema v praci problemy, stale si ju chvali a kazdy den pride s nejakym zazitkom ;) a ak ma nieco zle v praci, tak jedine, ze musi byt na telefone a nemoze si dat pivo hah....
@lara1993 pocuj ak ta sprdne za riad ze neodlozis alebo ze nie je cosi pozehlene, tak to je riadny despota. ved mat doma male dieta to nie je len rano vstat a pozerat sa nan... ako som ti predtým pisala, skusila by som mu nechat malu na par dni, nech je sam na vsetko - navarit, poprat, pozehlit, obriadit dieta, ist s nim von, nakupit, potom by sa spamatal chlapec... bude to len a len horsie, uz teraz ti vycita ze nedonesies ziadne peniaze - co je od neho totalne sproste lebo si na materskej, a uvidis teraz si v tom hovie ze ty si zavisla na nom od jeho penazi a tak...a ti dava na pridel... moja zlata, pekne dvihni kotvy, zbal malu a prec. lebo ked ste sa aj po rozhovoroch nedostali k nicomu, k nicomu to neviedlo, uz to nezmenis. tyranizovat ta bude stale. mala to este teraz tak nevnima, ale neskor bude. kamoskin syn vycital mojej kamoske ze sa rozviedla az ked mal 12, ze to mala urobit uz davno. vidis, dieta malo viac rozumu ako ta zena. a len slabe zeny ostavaju doma pri tyranoch a despotoch ako take sliepocky, lebo su neschopne a boja sa postavit na vlastne nohy bez muza.furt maju toho muza ako taku barlicku, ale zbytocne. kde nie je pokoj, tam nie je nic.
vacsina zien ti vravi odist a vedia preco.
Nechala by som ho. Nezaslúži si ťa! Zaslúži si takého partnera ako je on sám
Dakujem Vam vsetkym za vase nazory, rady a aj zato, ze ste boli uprimne! 🙂 Vase rady mi pomohli, aby som otvorila oci a donutili ma premyslat....pokusim sa to vyriesit bud komunikaciou, ako vzdy, no ak nepomoze, tak sa zbalim a odidem, bude to mozno takto lepsie ...prajem Vam pekny zvysok dna a spokojny zivot!

@lara1993 To som nepísala tebe, ale teenne. 😉