icon

Mám s manželom bojovať?

lejka218
14. apr 2023

Ahojte, s manželom sme spolu 14 rokov máme dve školopovinné deti.
Za posledné tri roky manžel zmenil celý výzor, začal športovovať..toto bolo celé skrz práce, dostal sa do práce kde chcel, nepracuje každý deň, robí na zmeny. Športuje ďalej.
Počas obdobia keď chodil na týždňovky alebo dlhšie intervaly som mu našla v mobile nevhodné správy ako kolegyni písal, že ju má rád, ku mne sa správal ako predtým (tam však prácu následne ukončil). Teraz už skoro posledný rok chodí na beh alebo bicykel turistiku s kamarátkou, ja ju poznám len zo školy z destva on sa s ňou zoznámil pred dvoma rokmi. Mne povie, že ide sám a zrazu na súťaži alebo nejakej turistike sa zjaví aj ona. Ona je vydatá. Našla som, že jej aj telefonuje, nie sú to pravidelné telefonáty ani moc dlhé, ale je to skôr počas jeho pracovnej doby a ona pravdepodobne pracuje hneď vedľa neho. Stalo a, že mi zaklamal, že ide na turistiku na jedno miesto išiel inde. Neviem čo si o tom celom mám myslieť. On povie, že ho kontrolujem ja mu však nedôverujem. Keď poviem,ž e idem s ním tak vždy povie poď, ale a už tisíc vecí prečo nemám ísť. Ďalej tvrdí, že nevidí v tom problém keby išiel na šport len s ňou aj napr. každý deň, lebo ju berie len ako kamarátku. Mne to vadí, on to pochopiť nevie/nechce. Je iné kmeby išli alebo sme išli ako partia ale oni idú sami dvaja.Ako mu to vysvetliť, že jednoducho nechcem, aby s ňou chodil a aby mi neklamal?

lejka218
autor
Autor odpoveď zmazal
makakova
14. apr 2023

@lejka218 ok, nebije ti to do očí ze ta klame a stpu pindou zrejme podvádza? Ci nechápem.akosi, o co.tu ide v diskusii... Vsetko nasvedčuje tomu,ze si našiel kamku na všetko

lejka218
autor
Autor odpoveď zmazal
mamutka
14. apr 2023

@lejka218 no jedine trvať na tom, že bude športovať so synom a s tebou, lebo ako inak si tu kondičku vybudujete, aby ste ho teda nespomaľovali?
O tom kopci mu kľudne povedz, že ho tam videli ľudia, nešpecifikuj kto, nespomen aplikáciu, len že ho viac ľudí videlo a pýtali sa ta pri stretnutí v meste, či si tam bola s ním a že si vyšla z toho ako cvok, takže vieš, že ti klame. A keďže klame, ty to vieš, bude teda držať hubu a krok a šport len s rodinou alebo sám, keď ma doobeda čas a ta osoba je v práci. Proste mu to oznam, “klameš, teda podvadzas, tu máš pravidla”

janage
14. apr 2023

Poznám 2 prípady, keď sa takto vzťah rozpadol. Jeden ešte pred svadbou a druhý po. Ale ja zas mam prístup v živote taký, že ak ta niekto chce podviesť, tak Ťa podvedie a neurobíš s tým nič. A aj opačne, ak nechce, neurobí to.
My máme množstvo rozdielnych aktivít. Ale tým, že ja mám svoje ešte sama muža vysielam na tie jeho, nech si užije. Ale deti už sú veľké aj oni majú svoje.
Nekontrolujem.

janage
14. apr 2023

@lejka218 ja súhlasím s tým, čo už niekto napísal, nájdi si svoje aktivity, ktoré sa ti budu páčiť, plus aktivity ty deti. Mužovi povedz, že je vítaný ak sa zúčastní ak nie nevadí užijete si to aj tak. Na turistiku napr.sa pridaj do TK alebo ak majú deti na škole alebo cez CVČ turistický krúžok, často aj rodičia sa môžu výletov zúčastniť. Nie sú náročné a kopu zážitkov, nových ludi stretneš.

janage
14. apr 2023

@lejka218 ale teda ten môj neklame a dohodneme sa podľa možností vopred čo kto kde kedy s kým

monulienkamt
14. apr 2023

Ja som zazila nieco podobne...My sme tak boli dve rodiny, veľmi dobri kamaráti, môj muz začal behavat s tou kamoškou (ona najprv chodila jeden den so mnou, druhy s mojim muzom, potom uz zrazu nemohla ked som ju volala), neskôr spolu ostávali aj von, keď ja som išla domov s deťmi, samozrejme mi to vadilo, lebo som videla, že to nie je ok, doma scény, hádky, postupne ona začala všetko riešiť už iba s mojim mužom, aj veci ktoré sme riešili ako kamošky spolu, napr. ohľadom deti...skončilo to tak, ze sme sa s mužom odcudzili ešte viac (áno, mali sme náročnejšie obdobie, ale nebolo to.nefunckne manzelstvo), oni sa do seba zalubili, odišli spolu bývať (uz ale spolu nie su), ja sa chcem rozviesť, muz sa k tomu zrazu nemá...a samozrejme mi bolo vytykane aká som žiarlivá, lebo oni sú iba kamaráti...

mk22
14. apr 2023

Mňa by najviac mrzelo ze ma odmietol vymenil a voľný čas radšej strávi s kamarátkou ako s vl rodinou.
To kde sme.
Ona mu je prednejšia?

derdia
14. apr 2023

@lejka218 zaklad je, z3 svoj cas venuje jej a nie tebe.
Ved aky je rozdiel, ze ide do kina s nou a nie s tebou? Ved ide len o film? 🤦‍♀️
Asi nevedia spravit krok aby mohli byt spolu oni dvaja...

mk22
14. apr 2023

@monulienkamt nevadí, že s k tomu nemá.. Načo ti je taky chlap?
Ci s nou to skončilo, a zistil ze vlastne miluje teba?

monulienkamt
14. apr 2023

@mk22 áno, prišiel po mesiaci, že urobil chybu a chybame mu a chcel by sa vratit...najskor som tomu uverila, ale teraz si myslím, ze skor ona sa s nim rozisla (prenajali si spolu byt), zjavne uz to nebola taka sranda ako ked sedeli spolu kazdy den na lavicke a pili kavu, fajcili a nemuseli nic riesit.....je to komplikovane, lebo muz býva zase doma, ale absolútne nekomunikuje, nedá sa s ním nič riešiť, celé zle... a áno, taky chlap mi je na nič, len sa mi ťažko zmieruje s tým, že muž, s ktorým som bola celé roky a chcela s nim zostarnut je pre mňa niekto cudzi, koho vlastne nepoznám 😢

deti95060810
14. apr 2023

tak to by mi riadne vadilo...
alebo by som si takého kamaráta našla aj ja a spolu by sme chodili napr. do kina, divadla - rozumej len ja a kamarát, alebo by som rovno požiadala o rozvod...
nehnevaj sa, ale u mńa to zaváňa podvodom, neverou a pod.

mk22
14. apr 2023

@monulienkamt ja ti rozumiem.. Je to smutné, obrovské sklamanie.
Na druhej strane, keby to ona neukonci..hrkuta s do dnes.
Tiež kde máš záruku ze nestretne takto zuzku, Katku. To bude akože dobiehať skúšať s každou žiť?
Za čo ťa má?
A nekomunikuje, nechce riešiť? Véd by sa mal plazit a prosiť o odpustenie.
Ponizil ta.
Ale tak každá sme iná.
A ľudia sa menia, myslieť si si mohla.. A vidíš išiel bývať s druhou.. Nebral ohľad na teba..

0kristina0
14. apr 2023

Skus si to po sebe precitat a najdes odpoved

monulienkamt
14. apr 2023

@mk22 ja s nim nechcem žiť a chcem sa rozviesť, on to vie, nechala som na neho, nech poda žiadosť o rozvod, nemá sa k tomu, tak to urobím ja, lebo na tento stav doplácajú hlavne naše deti...a áno, chápem, že by to mohla byť hocijaká iná, ale nebola, práve to bolo najhoršie, s kým to bolo a ako ma to ponizilo a ublizilo mi to...keď už bol zrazu taky nešťastný, mohol sa rozviesť a potom si hľadať niekoho ineho, mohla som mať na naše manželstvo úplne iné spomienky (boli sme spolu vyše 20 rokov)

mk22
14. apr 2023

@monulienkamt držím palce 🍀🍀 hovorí sa, kde niečo konci, začína niečo krajšie.
A áno.. Deti nemajú trpieť a znášať následky.. Keď sa nemá pan manžel, podaj ty.
Toto by som ja nezachránovala.. Musel by sa veľmi pre veľmi snažiť, dokázať mi.. Ale ty píšeš ze nerieši..

cacianka
14. apr 2023

@monulienkamt 🍀🍀🍀

lejka218
autor
Autor odpoveď zmazal
monulienkamt
14. apr 2023

@lejka218 áno, chcela som kvôli deťom tomu dat šancu, ale to som iba klamala sama seba, bála som sa ostať sama, už sa tak nebojím 🙂

maxalla
14. apr 2023

Moze to byt platonicke, ale tiez by mi blikala kontrolka.

lejka218
autor
Autor odpoveď zmazal
monulienkamt
14. apr 2023

@mk22 ďakujem...ja som čakala, že sa bude snažiť, ze hlavne mne ukáže, že mu na mne záleží, keďže som denno denne videla ako sa kvôli suseda dokáže snazit, ale nestalo sa, nedočkala som sa ani vysvetlenia, ničoho...nevravím, že ja som.bez chyby a bola som dokonalá manželka, určite nie, možno by sme časom išli od seba, ale bolo by to kvôli nám...no co už, ako sa hovorí, všetko sa deje pre niečo 🙂

makakova
14. apr 2023

@monulienkamt držím to veľmi palce a prajem šťastie v živote. Ked to s terajšim ukončis,verim ze ťa čaká nieco lepšie

miniminka
14. apr 2023

@ada12345 áno to si vystihla presne ten fullservis a chlap sa budú a nevie čo od dobroty ... Bohužiaľ musím povedať že je ako ten moj

katka700
14. apr 2023

@lejka218 Navrhni mu, že trasu výletu naplánujete spolu, tak aby vyhovovala všetkým. Napríklad okruh kde bude odbočka na ďalší kopec kde ty a deti nepôjdete. On nech si ide popredu a stretnete sa na tej odbočke a zvyšok pôjdete spolu. Ak mu ani toto nebude "vyhovovať" tak potom je to jasné a riešenie je vybrať z účtu toľko kešu čo sa dá a schovať to u dôveryhodnej osoby a pripraviť sa na rozchod.

janage
14. apr 2023

@lejka218 a keby si jasne povedala pevným pokojným hlasom, nezdá sa mi to v poriadku, ale budem Ti veriť.
Ak v sobotu pôjdeš behať, mohli by sme v nedeľu ísť tam a tam?
My aj dovolenky sme tak riešili, aby boli vysoké hory pre muža aj prechádzkové trasy pre všetkých a napr. jeden, dva dni z týždňa išiel na vysokohorskú túru na celý deň bez nás. Ak tvoj ale odmieta akýkoľvek kompromis zariadila by som sa bez neho. Vlastne aktivity a aktivity s deťmi. Vždy ho pozvi, nemôže, nechce idete sami.
Al

lejka218
autor
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
14. apr 2023

@lejka218 normalne mu povedz, ze ti to vadi. Ze si nezelas aby trávil cas s inou zenou. Uvidis ako zareaguje. Ak nie, tak by som dobehla do prace za tou zenou a povedala to jej. Za mna to nie je normálne aby na úkor rodiny a casu stráveného s vami tolko športoval a nie este s inou zenou.

terry658
14. apr 2023

@lejka218 určite by som mu nechala deti a chodila každý deň športovať sama. Nech sa stará, spraví úlohy a povedala mu, že on môže chodiť športovať doobeda. Absolútne by som mu nedala na výber. Ak by chcel ísť von tak by som mu povedala ok, obleč deti a ideme. Žiadne , že ide sám alebo s kamoškou. Buď ideme všetci alebo nepôjde nikto. Chcel mať rodinu, tak nech sa stará.
Obdivujem Ťa, že si mu to doteraz tolerovala.