Mám s ním ostať z vďačnosti?
Mam 40 , on cez 50. Niekolko rokov zijem v zahranici, ked som prisla, zila som s nim. Velmi, naozaj velmi mi pomohol na zaciatku. Po case sa nas vztah dostal do krizy a aj ma fyzicky napadol. Pred pol rokom sa mi podarilo kupit byt - len ja sama ho vlastnim, nie sme zobrati, peniaze som mala z predaja domu na Slovensku. On chce byt so mnou. Co by ste robili na mojom mieste??? Byt s niekym z vdacnosti, necitim k nemu nic, ale on velmi chce byt so mnou. Vyzeram ako mrcha, ktora ho vyuzila a ked sa postavila na vlastne nohy tak sa nanho vykaslala. Druha vec je ta, ze on sa nechce stahovat, chce zostat tam, kde je. Moj novy byt je tichy, super susedia, velmi mi je tam dobre. Uz takmer rok sa len obcas navstivime, obcas sa ideme von najest, ziaden sex, nic, len sa rozpravame a on ma stale nahovara aby sme to este dali dokopy. Je mi z toho nanic, citim sa zle, neviem ho odmietnut, sklamat, ale neviem, naozaj si neviem prestavit zacat s nim znova zit a sex uz vobec nie.... som mrcha? co by ste robili na mojom mieste? 😖 dakujem velmi pekne vopred za kazdy nazor
ak nemáte deti, tak ja by som to hnala už len do roviny kamarátskej.... Môže prísť ku mne, aj tel. si môžme, ale nič viac...
@morgane1975 ..neviem čo riešiš..mrcha nemrcha, vzťah z vďačnosti je hlúpoooosť o akej som ešte ani nepočula..ostaň v svojom byte...
@morgane1975 fyzicke napadnutie, nie je to laska, nechces sex... no tak asi spolu nezostarnete.
nie, deti nemam, udrel ma len raz.... ale aj to asi staci
Ale prosim ta, ake sklamanie? Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a za ovela horsich okolnosti. A mna keby niekto fyzicky napadol, nech by som ho akokolvek nasr*** tak dovi dopo, nikdy vice.
@morgane1975 najskôr raz a potom čoraz častejšie... Urobila si super že máš svoj vlastný byt. Niektorí chlapi to nemajú radi keď žena má svoju nehnuteľnosť....
@morgane1975 treba mu na rovinu povedat, ze s nim nechces byt v inom ako kamaratskom vztahu, ze sem-tam si mozte vyjst na veceru, ale ze ine nic mu poskytnut nevies, lebo to tak necitis ... a hotovo, vyriesene ... aka mrcha? myslis, ze keby to bolo opacne, ze on by chcel byt s tebou?
Divila by som sa ti, ak by si sa s ním dala dokopy, ak ho nelubis
@morgane1975 Poďakuj za pomoc, povedz, že si ho vážiš ako kamaráta, ale nemôžeš mu poskytnúť viac. Bolo by to nefér z tvojej strany a vzťah by aj tak nefungoval. Keď ti pomáhal, neprisahala si mu predsa večnú lásku a vernosť, či?
@monicm nie, to nie, ale naozaj mi vela pomohol, bez neho by som asi nebola tam; kde som; ale na druhej strane, vzdy ked sme sa bavili o kupe bytu, tak sa k tomu staval negativne, ze on chce len dom, co je uplne nerealne pri ich cenach. V nasej situacii je realny iba byt, on do bytu investovat nechcel, tak som investovala sama.... no a potom do toho vsetkeho sa nas vztah cely pokazil. trochu sa bojim ostat sama v cudzej krajine, ale som tu uz 6 rokov, tak hadam nejak bude.... 🙂
@morgane1975 Moja zlatá, ja som to mala podobne. Ja mám 24 a môj ex je o 12 rokov starší. mali sme to presne tak isto ako si to uviedla ty! Nebudem to komentovať, nakoľko sa nechcem vraciať do hnusnej minulosti, ale poviem Ti len toľko! Nebuď hlupa, a určite ukonči s ním styky, niečo keď raz končí tak to tak má byť aj ked sa má odpúšťať ale ... ale keď Ti ublíži človek, ktorý Ti predtým rozprával že ťa miluje tak potom po celý čas klamal! ŽIADNA LúTOSť!!!!!!!!! A že Ti pomohol???? Pomáhať je ľudské, ... Zato že Ti pomohol mu môžeš byť vďačná ale netreba sa človeku tak odvďačovať, aby si si zase vytrpela to isté!!! ži si svoj život v kľude a či si mrcha???? Tak to určite nie, každý má svoj rozum a keď sám človek vidí že to tak je lepšie tak to tak je lepšie a nebude si to nikým odopierať! Veľa šťastia 😉
Nuz, ked si v 40ke nevies vazit seba a svoj drahocenny cas, tak s nim pokojne ostan. Aj keby ti nikdy nebol nic zle urobil a zniesol aj modre z neba, ked k nemu nic necitis, tak to proste jasne a ferovo ukonci.
@morgane1975 ked citis vdacnost, tak mu jednoducho podakuj 😉 a popraj mu do zivota vsetko dobre. to uplne staci. A nezavazuj si s nim svoj dalsi zivot. Ak ti bude vycitat, ze on ti pomahal a ty si nevdacna, tak je to padny dovod na to, aby si s nim nebola. Hadam si si mnohe "odpracovala" aj sama, nie?
@morgane1975 nezostavaj s nim, lebo si prizenies dajaku chorobu z toho, ze sa necitis milovana a spokojne, svoje vnutro neoklames. ked to ukoncis, dojde ti do zivota dakto, s kym budes spokojna, kto ta bude ma rad. v kazdom pripade ti to velmi prajem🙂... a dakto kto ta fyzicky napadne v akomkolvek amoku, ten ta nemoze milovat. a pocit z toho, ze si ho sklamala zmizne neboj a coskoro. ved ste si pomohli vlastne navzajom, davala si mu svoju pritomnost, lasku...atd ...nic mu nie si dlzna...vela stastia🙂
@morgane1975 v otazke sa pytas, ci s nim zostat, alebo nezostat, ale podla toho, co pises, vlastne spolu ani nie ste, ked sa len obcas stretnete niekde vonku 🙂 takze ta otazka je vlastne uz zodpovedana 🙂
ja by som sa asi nevedela ani len kamaratit s niekym, kto ma fyzicky napadol, aj keby to bolo len raz 😒 vdacnost, nevdacnost, udrel si ma, dovidenia. mam pocit, ze v podvedomi ti ani nejde o to, ci ho sklames, alebo nie, skor mas len strach zostat sama v cudzom prostredi. asi v nom svojim sposobom mas nejake citove zazemie a vnimas ho ako urcitu istotu v cuzdom svete.
no, pravda je taka, ze sa zaobides aj bez neho 🙂 ved sama pises, ze si tam uz 6 rokov, zijes a fungujes samostatne bez neho, nepotrebujes ho. ferove bude povedat mu priamo, ze ho nechces ani s nim neplanujes byvat, nech si nerobi nadeje.
@morgane1975 z akej vďačnosti? nie si mu dlžná nič, pomohol ti z vlastnej vôle hádam, či z donútenia? Naozaj sa v 40-ke pýtaš, či žiť s niekým, ku komu nič necítiš, nechceš s ním sex, ani nič? 🙂
@morgane1975 pre pána jána a ty čo riešiš? Deti nemáš, byt máš svoj...si samostatna...no uz by som sa aj pratala od neho...z vdačnosti sa ostava dajme tomu koli detom...ale takto nie. Skusila by som si s nim pohovorit okrem toho predpokladam ze za 6 rokov v cudzine tak snad mas tam uz nejake zazemie, proste nie si tam 5 minut ze potrebuješ vodiť za ručičku predpokladam.
a dokedy ma trvat vdacnost?
@morgane1975 Tiez nechapem ako chces existovat s clovekom, ku ktoremu nic necitis a on tiez neni celkom kompletny, ked na teba tlaci, laska sa predsa neda vynutit. Podakuj sa mu, ze ti pomohol a tschüss...kazdy svojou stranou.
@morgane1975
podľa mňa niesi odkázaná stráviť zvyšok života nasilu s niekým,kto ti pomohol,hádam nezištne...či za pomoc v núdzi si povinná žiť s ním z vdačnosti?
si slobodná,bez záväzkov a ži si po svojom..
jasne mu povedz,,neľúbim ťa,necítim k tebe nič,chcem sa ti znova podakovať za pomoc,veľmi si to vážim,netúť ma,bud ostaneme kamaráti,alebo nech sa naše cesty rozídu,,
naco byt s niekym len z vdacnosti? ty mas pravo byt v zivote stastna a nie byt s niekym len preto ze ti pomohol 🙂 to nie je laska
Pokiak ti pozical prachy a tym ta drzi v sachu tak sa dohodnut ze vratis alebo splatkovo...inak sa toho nezbavis....mam pocit ze je tu viac nepovedane...
@monicm aj keby prisahala vecnu lasku, nema pravo ju udriet, ani tlacit. Obaja su slobodni ludia, aj keby boli vzati, nema pravo nikto psychicky, fyzicky napadat cloveka. Ostan vo svojom byte, povedz mu, ze si vdacna, ze ti pomohol, no finito. A duplom by som nebola s niekym, ku komu nic necitim. Aky to ma zmysel? Len horsie vztahy, znicene zivoty. Ved ste dospeli ludia, zite stastne po svojom. Nepochopim taky vztah z vdacnosti. Nie si nikomu zaviazana.
nemozes s nim ostat kedze uz s nim niesi ... ste len kamosi a on chce viac-povedz nie a hotvo ... postupne obmedz stretavanie nedavaj mu nadej az sa prestanete stretavat uplne .. zbytocne nieco komplikujes co uz davno nieje
@morgane1975 zbláznila si sa? ostať s niekým z vďačnosti? Aj keby a fyzicky nenapadol, nič k nemu necítiš a je predsa normálne, že si partneri pomáhajú, či? A po tej facke už nie je absolútne o čom uvažovať, nemáte nič spoločné, chceš zabiť roky života s ním? To hádam nie.
V istých situáciach ako napríklad táto by mal byt človek sebecky.ved ide o tvoje šťastie.povedz mu ze zostanete len kamaráti co sa stretnu len pri káve a hotovo.nemáš mať preco výčitky za to ze ťa napadol to on by ich mal mať nie ty.ked sa s tym nezmiery tak ani kamaráti nebuďte lebo to ti pri každej káve povie.hlavne nemáš mať za co výčitky.to máj v hlave furt.

@morgane1975 neostala by som s muzom ktory ma fyzicky napadol a mohla by som "vyzerat ako najvacsia mrcha na svete".... Mas 40, ved ti neskoncil zivot aby si ho zila s niekym s kym byt nechces...