Zúfala situácia vo vzťahu

airamka25
28. apr 2017

Ahojte, ja ani neviem či potrebujem radu, len sa potrebujem vykecať, lebo mám pocit že mi z toho všetkého prepne. S priateľom sme spolu 9 rokov, škrípe to posledné dva roky hlavne v posteli, za posledný rok sme mali sex max. 2x ( za to môžu moje zdravotné problémy a celkovo stresy) žili sme ďaleko od domova. No rozhodli sme sa že sa vrátime a založíme si rodinku, priateľ to na Slovensku nemal ľahké, celkovo nedostatok pracovných ponúk, momentálne je bez práce a ani sa žiadna nečrtá. Do toho samozrejme finančné problémy, má vlastný byt ktorý spláca. Vlastné on platí hypo. a energie a ja stravu, no niekedy mám pocit že moje peniaze sa prestravujú a on si vlastne platí len to čo bude aj tak jeho a hodnota toho bytu rastie. Momentálne rozmýšľa že sa vráti do zahraničia a chce aby som išla i ja, no ja som už raz kvôli nemu odišla a bol to jeho nápad sa vrátiť, celkovo nemám pocit že chcem zase ísť, mám 31 rokov a rada by som si založila rodinu. On je fajn, ochotný, raňajky do postele na dennom poriadku, fakt okrem niekoľko malých chýb mi neprekáža nič. Trošku to že sa nevie rozbehnúť, čo si budeme nahovárať, peniaze sú v dnešnej dobe veľmi dôležité a žiť ako teraz a počítať každý cent, taký život si predstaviť neviem.

bluka2
29. apr 2017

Tak co vlastne chces? Pocitat kazdy cent nie, do zahranicia tiez nie - su tam este ine moznosti? Prestahovat sa vramci SK za lepsou pracou a byt dat do podnajmu?
--
Inak pozor s tym sexom, aby vam to cele na tom nepadlo, lebo toto nie kazdy musi vydrzat (2x za rok???)

lilyianka
29. apr 2017

@airamka25 no neviem skor mi ako vacsi problem pride to,ze ste sex mali 2x za rok....ano chapem ak mas zdr.problemy,aj ked teda neviem co to moze byt ak ste to az takto obmedzili...
Chapem aj to,ze mas 31r,rada by si sa uz usadila a zalozila rodinu...len sa treba nejak nakopnut....ved sa porozpravajte o vasich moznostiach.....
Neviem ci ty pracujes,a v akej oblasti si hlada pracu tvoj chlap....ale ak by chcel,urcite by pracu nasiel...neverim,ze nie....aj ked takisto neviem z akeho kraja resp kuta SK ste....avsak myslim si,ze to zahranicie uz tiez nie je co byvalo 😉
Takze pekne sadnut a rozpravat...ako si to cele obaja predstavujete....
Moj muz tiez robil v zahranici,ale teraz uz 2r funguje na SK...rozpravali sme sa o vsetkych moznostiach,ked menil pracu,riesil to so mnou...keby chcel zase by mohol ist do zahranicia,ale vsetko preberame spolocne a dospeli sme k urcitemu zameru....radsej o par stoviek menej,ale pri mne...ako viac penazi a malo spolu....
Musite si urcit priority....

dzjanetta
29. apr 2017

@airamka25 ja by som si kupila byt a dala do podnajmu..a mala tiez nieco svoje..🍀

mima4
29. apr 2017

@airamka25

a povedala si svojmu priatelovi, ze by si bola rada, kebyze a vezmete a mate uz deticky?
ako reagoval?
A riesite aj spolocne byvanie, nehnutelnost...? nemyslim byvat v jeho byte..
Ono po 9 rokoch chodenia by sa mal vztah uz niekam posunut...

airamka25
autor
29. apr 2017

@bluka2 no momentálne to tak je, niekedy mám pocit že v ňom prestávam vidieť muža, chlap by sa mal vedieť postarať o rodinu.

airamka25
autor
29. apr 2017

@lilyianka tiež si myslím že zahraničie nie je to čo bývalo, no niekedy mám pocit že tam bol oveľa väčší kľud, tu je to len o depresii a nedostatku financií, chceli by sme mať raz vlastný dom a momentálne to vidím tak že ak niečo neurobíme tak prídeme aj o ten byt, mám pocit že nikdy nebudeme na nejakej finančnej úrovni a žiť ako socka, to teda nechcem.

airamka25
autor
29. apr 2017

@mima4 on tiež chce dieťa, no potom si pozriem ako je na tom s prácou a hneď ma prejde chuť na dieťa a aj na celý sex. Sotva uživíme seba.

airamka25
autor
29. apr 2017

@mima4 chceli sme spoločne riešiť dom, no momentálne to vôbec nevidím ružovo.

mima4
29. apr 2017

@airamka25
prepac, ale ake su vase povolania? z ktoreho regionu ste?
ono sa to da riesit, len mozno to co potrebujete, je si to prediskutovat aj s inymi ludmi, ziskat nejake napady, riesenia... Zas Slovensko patri medzi najrozvinutejsie krajiny sveta (OECD), je pravda, ze mnohe regiony tu nie su na tom ekonomicky dost dobre, ale obaja ste mladi a zdravi ludia, mate tu x moznosti... cize mali by ste byt schopni sa tu na slovensku uzivit.

Prosim ta vsak, urcite nechod s nim vsak do dietatka, kym si nespravite poriadok v tychto veciach, ci vztahovych, ci majetkovych, a tiez najprv svadba az potom dieta... ak to s tebou mysli vazne a je skutocny chlap, nebude mat strach aj z tohto zavazku.

airamka25
autor
29. apr 2017

@mima4 ja svadbu nechcem, v niečo také absolutne neverím, skôr mi to príde ako poistka a to nechcem. No priateľ vie jazyk ale nemá VŠ a zrejme ani neplánuje, niekedy sem - tam prehodí že by si chcel školu dorobiť, no nemám ten pocit. Takže zase až tak veľa možnosti tu nie je, nakoľko Slovensko je dosť zamerané na tituly.

mima4
29. apr 2017

@airamka25 aka poistka? pred cim? mas pocit, ze ta svadba zachrani pred rozpadom vztahu, ci rozvodom? no ale to nie je predmetom tvojej temy, takze nechajme to tak..je to vasa sukromna vec... 🙂

mozem ti povedat, ze na slovensku su ti tituly na prd, ked je clovek lavy, darebny, cize tymto by som sa nedala odradit. Ake ma vzdelanie priatel? co vie robit? v com je dobry?
momentalne slovensko zacina trpiet akutnym nedostatkom sikovnych ludi....

airamka25
autor
29. apr 2017

@mima4 práve naopak, ja svadbu nechcem, lebo keď príde situácia že už nebudeme chcieť spolu byť, tak jednoducho nebudeme. Priateľ je veľmi šikovný a pracovitý, ale nie je vôbec priebojný, neverí si. Vždy zoberie skôr niečo podradné, čo sa každý čuduje, pretože ma na viac. Čo si on nemyslí.

mima4
29. apr 2017

@airamka25 dobre, ale čo vie robit? vypomaha na stavbach? robi časníka? alebo čo? skus konkretizovat.. Aj na slovenku sa da mat akotaky slusny prijem.
a ake je tvoje povolanie?

bluka2
29. apr 2017

@airamka25 A ako si ty na tom s pracou, ked sa na neho tak stazujes?

bluka2
29. apr 2017

Slovensko je zamerane na tituly? Haha. V takom Rakusku su ludia aj stolik v restike niekedy rezervuju s titulom (a ver ze Dr. dostane lepsi) a u doktorov ma volaju Frau Magistra Xxx. Sk je oproti tomu nic 🙂

mandala77
29. apr 2017

@airamka25 kukni na youtube video od Jeronýma Klimeša o vzťahoch. Je to český psychológ. Ste spolu 9 rokov, váš vzťah sa nikom nepohol - smer deti, rodina. To je dôsledok toho čo žijete. Prechodený vzťah. Príliš všetko zvažujete. Aj také názory, že nechceš svadbu. Tak potom žiješ len dôsledky svojich rozhodnutí. Ako každý. A on akoby strácal svoju silu a smerovanie. Muž ak nemá nejaký cieľ alebo víziu, škodí mu to.
Ale ak máte zmýšľanie, že ak spolu nebudete chcieť byť, tak nebudete a svadba je zbytočná, tak prečo ste spolu? 9 rokov je dlhá doba zistiť, či s ním chcem žiť. Zo zvyku? Lebo ani jeden z vás očividne spokojný nie je.

lilyianka
29. apr 2017

@airamka25 podla mna ty vas vztah beries velmi lahkovazne...svadbu nechces z dovodu,ze krd spolu nebudete chciet byt tak jednoducho nebudete....take dost cudne zmyslanie....skor treba rozmyslat ako spolu byt a v pripade problemov ako vztah nakopnut a zachranit a nie zutekat 😉
Stale si nekonkretizovala co je vyuceny tvoj chlap resp aku skolu ma resp aku pracu vykonaval...spominas,ze vzdy zobral podradnu pracu...a to je aka?
O sebe tiez nic nepises...co si vystudovala resp aku pracu robis....
Poviem ti tak....riesis,aby ste neprisli aj o ten spominany byt....ak by vam horelo za ritou tak by ste sa zobudili....len mne to pride ako vasa pohodlnost (nechcem sa ani jedneho z vas dotknut,je to moj osobny pocit)

sunnyflower
29. apr 2017

ak sú problém financie, tak sa presťahovať vrámci sr, kde je lepšia pracovná ponuka. a s titulmi to tu nie je vôbec také zúfalé..ak teda nechce robiť doktora, jadrového fyzika a pod. vyššie kvalifikovanú robotu. V zahraničí robil niečo viac kvalifikované? a ak by riešením už bolo ozaj len zahraničie tak prečo nie? veď rodina sa dá založiť aj mimo sr. deti sa aspon naučia cudzie jazyky, čo nikdy nie je naškodu. ale ak máte sex 2 x do roka, tak je problém asi aj inde..ak sú dôvodom zdravotné problémy tak je to pochopiteľné, ale je jasné že napätie z nedostatku sexu sa prenáša do celého vzťahu..

airamka25
autor
29. apr 2017

@lilyianka dedukuješ z ničoho, my dvaja pohodlní nie sme a nikdy sme neboli, vždy sme sa snažili nakoľko sa musíme spoľahnúť len na seba, svadbu nechcem preto, lebo vidím čo to s pármi v mojom okolí robí, proste byť spolu nasilu s niekym s kým nechcem byť len kvôli zdrapu papiera, po tom v živote netúžim. A celkovo písať nejaké osobné veci ako napríklad čo sme študovali, kde sme pracovali a pod. na modrý koník? To určite nie.

airamka25
autor
29. apr 2017

@mandala77 Ja s ním chcem byť, no nechcem sa vydávať, proste to nepotrebujem a vidím to tak že 70% žien v mojom okolí by sa rozhodlo rovnako keby vedeli čo ich po svadbe čaká. Skôr mi príde to naozaj tak že nad všetkým veľa uvažujeme a častokrát to ostane len pri tom uvažovaní.

airamka25
autor
29. apr 2017

@sunnyflower no ja som kvôli nemu raz odišla a bola som ochotná tam ostať žiť, no on sa chcel vrátiť. Ja si tu už riešim nejaké veci a nechce sa mi začínať odznova v 31, ja som už urobila kompromis keď bolo treba, zase nechcem aby to tak bolo stále že sa budem prispôsobovať len ja.

juliet86
30. apr 2017

@airamka25 ved mozno by ti niekto dal radu pracovnu pre priatela. Ako dlho je bez prace? Tipujem ze ste v namestove? Tam nebyva uplne easy najst pracu. Co tak presun do ineho mesta? Jasne ze nevidis v nom chlapa ked mate existencne problemy. Tak nech vezme podradny job a pritom hlada daco lepsie ale mate istotu. Z coho tie 2roky splaca byt? Mate inu formu intimity ked sex nie? Ako myslis ze splodite dieta ked nemate sex? Vies vztah sa vie pokazit aj bez svadby. Ty svadbu nechces. A co chce priatel? Neviete si zalozit biznis spolu? Ma narok na podporu pri zalozeni zivnosti z uradu prace? Moze to byt aj 4tisic eur mimo ba. Treba hladat nove moznosti. Ste v zacarovanom kruhu. Priatel depkuje.... no mali by ste sa rozhybat.....

mima4
30. apr 2017

@airamka25
mas pocit, ze ked napises, ze ked napises ze priatel je stolar a ty casnicka, ze vas tu niekto cez toto spozna?
ludia by vam tu poradili, ale niet sa coho chytit.

airamka25
autor
30. apr 2017

@juliet86 Nie, nie sme z NO, ale pár kilometrov ďalej, takže skoro si trafila a prácu tu nájsť je priam nemožné. Byt spláca ešte z úspor čo mal. Biznis spolu, to nie. Skúšali sme to a nedopadlo to veľmi dobre, nevedeli sme sa vôbec zhodnúť, každý chcel realizovať svoju prácu inak. A hlavne, keď sú finančné problémy tak sex je posledné na čo myslím.

airamka25
autor
30. apr 2017

@mima4 nie, nemám ten pocit a priateľ nie je stolár, to by tu prácu tam kde sme mal :D Ale myslím že to podstatné nie je, jedine riešenie je odtiaľ vypadnúť. Len proste začínať stále odznova, je to vyčerpávajúce.

mima4
30. apr 2017

@airamka25
ak spravne chapem, asi je zbytocne pre vas hladat pracu v BA v nadnarodnych firmach ako dell, ibm a podobne, ze?
tak ste boli vonka, viete jazyky, chodte von a zite tam, kopec ludi a aj rodin tam zije.

No neviem ci by som na tvojom mieste sla do dietatka a to z viacerych dovodov:

- priatel ma financne problemy, nedokaze zabezpecit teba ako priatelku a dietatko a myslim, ze tvojou tuzbou nie je ist po par tyzdnoch od porodu do prace
- problemy vo vztahu. Vies, financne problemy ma na slovenku dost parov, rodin, ale vztah je o tom, ze aj ked su tazke situacie, bojujeme spolu ako tim, hladame riesenia ale nezabudame budovat nas vztah, tesit sa z neho, robit tomu druhemu to, co ho tesi
- neberiete vztah na cely zivot, preto odmietate vziat sa, lebo rozchod je jednoduchsi. Do takehoto prostredia by nemalo prist dieta...dieta potrebuje prist do vztahu, ktory je pevny a na cely zivot, pre dieta je velmi dolezite mat istotu - mamku a ocka, ktori su doma, lubia sa...
- ak by ste mali dietatko, a teda sa rozidete (co uz teraz pripustas), tak kam sa podejes? vlastnis vlastny byt? vies seba a dieta uzivit? Pravdepodobne nie...

... to su len moje postrehy

lilyianka
30. apr 2017

@airamka25 prepac,ale mne z toho vsetkeho pride,ze si uz bud velmi unavena alebo ta uz vztah po 9 rokoch vobec nenaplna...akoby si uz predpovedala vasmu vztahu koniec (nevravim,ze yeraz,ale do buducna)

Ak chcete dieta,musite si najprv urobit poriadok vo vztahu a hlavne vo financiach,usporiadat si zivot...musite tam fixny mesacny prijem,istotu,o kt.sa mozete opriet.....chapem,ze je unavne a otravne stale kdesi zacinat odznova,ale ak vies,ze vo vasom kraji to nema vyznam,tak vam nic ine neostava....zatial mozno treba robit aj podradnejsie roboty a casom mozte ist do lepsieho 😉
A inak suhlasim s tym co nspisala @mima4 v jej prispevku je kopec pravdy

mandala77
30. apr 2017

@airamka25 a podľa Teba toto čo píšeš, nie je osobné? Z môjho pohľadu je to viac osobné, ako napísať, akú mám školu. No ja som zas toho názoru, že veľa žien, čo chodí na koníka si uvedomia výhody toho, že majú svadbu ako voľný vzťah s deťmi.
Keď nechceš robiť kompromisy, začínať odznova, nájdi si iného chlapa. Sa točíte v kruhu, kde nie je východisko. Podľa mňa ste si veľmi zvykli na seba a ste spolu hlavne zo zotrvačnosti, nie je tam žiadna príťažlivosť - muž, žena. Sa len dohadujete, analyzujete a motáte v kruhu.

airamka25
autor
30. apr 2017

@mandala77 pravdu máš v tom že iskra akosi zhasla, no zo skúsenosti okolia viem,že to tak nie je len u nás, veľa párov takto dopadne že už po sebe neskáču len čo sa na seba pozrú, čo sa vzdelania týka obaja nemáme dokončenú VŠ vo veľmi žiadanej sfére, no kedže sme sa rozhodli inak tak sme si školu nedokončili. No na to nie je nikdy neskoro, aspoň myslím.

moni244
30. apr 2017

Ty chces dieta? Ved nemas zazemie, nic, co mu ponuknut, 9 rokov spolu, nic vybudovane, svadba nehrozi, sex 2 krat do roka. To nie je vztah, ale spolubyvanie