Mám sa cítiť zaviazaná voči otcovi?
Ahojte, mam taky problem… zaujima ma co by ste robili na mojom mieste. Mam dve male deti a manzela… a rozvedenych rodicov. Moj otec je fajn clovek, vzdy mi pomoze aj s detmi ked ma treba vziat k lekarovi atd a manzel mi nemoze nechat auto, proste v tomto je nan spolah aj vzdy bol ked som bola dieta… jeho vzdy pytam o pomoc racsej nez moju mamku lebo ta vyhadzuje na oci a pocita peniaze aj ked sa tvari ze nie. No otec zije totalne nezodpovedny zivot oproti mamke, donedavna mal exekucie este z cias rozvodu ( min. 12r ) len vysiel zakon, podla ktoreho uz dlhy nema… no stale dava peniaze do kryptomien, nechal si z bytu svojej mamky ( este zijucej ) vyplatit jeho podiel a to vlozil do btc, tie peniaze sa tam zhodnotili.. ale jemu to nestaci a predal svoj byt z coho mne a sestre nedal ani korunu, a mne doslova povedal ze to je jeho vec co s tymi peniazmi urobi ( ci kupi inu nehnutelnost alebo ich rozdrbe ) pricom mi to pride nefer, ze my nezdedime nic… moja mamka z toho tiez nic neuvidi aj ked ta exekucia bola pre nu, lebo nikdy nedostala svoju cast z bytu. To by som ale ozelela, no nema narok na dochodok, ma prisernu zivotospravu a robi doslova vsetko preto aby sa on raz trebalo starat… sestra zije v Brne a ja v tom istom meste takze starat sa budem ja…ale zaco? no a vcera povedal ze nema trvaly pobyt, ze si ho da ku mne s muzom… pricom muz pred par mesiacmi mi len darovacou zmluvou preniesol polku bytu … lebo vzal hypo len na seba este pred manzelstvom.. proste viem ze manzel s tym nebude chciet mat nic, takisto ani s tym ked sa bude treba onho starat ( ma problemy s krcnou, uz dost vazne, ale trocha sa mu polepsilo tak si ide zivotny styl dalej .. ) co ja uplne chapem, tiez mam rovnaky nazor ze pod sebou pili konar a ja ho mam potom zachranovat?? mam dve deti ktore v tejto dobe bude fuska uzivit a nechcem aby im nieco chybalo, manzel sa len boji ze u nas bude raz aj byvat ( teraz zije v podnajme ) ale viete, predsa je to len moj otec, a neviem ci dokazem byt taka tvrda voci nemu, ale ja ani ten trvaly pobyt nechcem dopustit.. ved nikto ho nenutil predat byt, ano vzal hypo na sestrine meno a ona ho urgovala vyplatit ju, ale mohol nato kludne obetovat cast bitcoinu… no ked to teraz citam, z tohto celeho moze byt len katastrofa… ale je to moj otec a vzdy pomohol a v zivote mi nic nevytkol co pre mna urobil… ale mam sa preto citit zaviazana?? napr nas s dcerkou sem tam pozve na obed atd. alebo jej nieco drahsie kupi ale co je to proti tomu ako by nam pomohla napriklad nasa cast “ dedicstva” ? ano viem ze nie je povinny nam nieco zanechat ani to nepotrebujem ale vyrusuje ma ten iny meter, ze on mal pocit ze na byt svojich rodicov pravo ma, ale na nas predosly byt kde sme vsetci zili ma pravo len on, dokonca ani moja mamka nie.. zaujimal by ma aj nazor krestanov ako by sa k tomu postavili.. dakujem vopred za odpoved, a ze ste dosli az sem…
Nie,nie a ešte raz nie.Nenastahovat si takéhoto človeka k sebe a nedávať mu trvalý pobyt.Ak chce,aby sa o neho niekto staral....nech ide do domova dochodcov
otec si moze dat TP na mesto (ako maju ludia bez domova) a nie nebralanby som ho do bytu kndetom a muzovi
No , keď ho potrebuješ, tak ti je dobrý. A keď bude on potrebovať, tak už teraz uvažuješ, že s ním nič nechceš mať.
Dvojitý meter sa tomu povie.
To , že on chcel vyplatiť z bytu, tak dal sí vyplatiť pravdepodobne už svoj zdedený podiel, ak nie , tak to bolo rozhodnutie matky alebo súrodenca, že ho vyplatili skôr.
Z jeho bytu vy nemáte nárok na nič, je to jeho a čo si s tým urobí je na ňom čisto. Stále žije a môže si robiť čo chce so svojimi peniazmi.
Trvalý pobyt by som k vám nedávala, hoci je to irelevantné, lebo zrušiť ho môžeš ty s mužom kedykoľvek.
Skús si s ním už teraz sadnúť a rovno ňu povedať, že ty sa o neho z tých dôvodov, čo si vyššie popísala starať nebudeš. Či to sa bojíš , že by si prišla o komfort vozenia?
Máš možnosť, ale len ty sa musíš rozhodnúť.
A ja by som určite neohrozila svoje manželstvo.
Ľudia ktorý nevlastnia nehnuteľnosť stačí keď majú v občianskom zapísane, že trvalý pobyt v danom meste v ktorom žijú (adresa tam byť nemusí)...už je to celkom bezne nielen pre bezdomovcov. ..a aj keby sa zapísal k vám na adresu už to nie je ako voľakedy , môžete ho odhlásiť kedykoľvek...no v tvojom prípade je to ťažke, predsa je to otec.
asi by som ho zavolala povedala, ze zije velmi nezodpovedne..najprv nech si zabezpeči garsonku a ked nema narok na dôchodok, pozera na zadne vratka..ako k tomu pridu ludia, ze on rozfofruje vsetko a potom zachranujte ma ! takymto ludom by som duplom nepomohla ako niekomu, kto fakt nema z čoho..mama nededila nič len jeho exekucie? ma hroznu zivotospravu, niči sa? to sa zbytočne pytaš, ja by som mu teraz povedala, ze to je nezodpovedne čo robi..ano žije na vysokej nohe ale ked prameň vyschne, potom nech rozmyšla..nech si požiada o socialny byt a zakial ma peniaze, tam sa menej plati ako za najom..to je niečo prišerne. on všetkym dokola dlhy zanecha a potom čaka automaticky, že ho budete ratovať..tu by asi u mna pochpenie nenašiel
určite nie..normalne by som ho zavolala a povedala mu, este aj mamu osklbal pri rozvode ...nech si zožne, čo zasial..vsak on ma z čoho si odkladat, on ma z čoho sa starat o zdravie..zenu necha na holičkach, dcery ,nezdedia nič a potom pride ako velky pan - tu ma mate, starajte sa ! ak sa citiš zaviazana obedmi, tak ho pozvi naspät, ak ta vozi, voz jeho aj ty aby si mu nebola dlžna ale toto by som mu povedala, ze ako si to cele predstavuje...mozno preto je k tebe laskavy, lebo vie, ze ta bude potrebovat. moja segra tiez 30 rokov mamu nevidela a ako msla dedit, tak uz aj prišla a zavolala..len sprosty nevidi o čo tu ide
Nie, uškodila by si si tým, nič by si si nepomohla, treba mu normálne povedať, nech sa postará o seba, môžeš mu nejako pomôcť, podať pomocnú ruku, ale odtiaľ potiaľ, zase aby to nejako tebe neuškodilo.
@ljzozv ja som mu to uz povedala ze starat sa nebudem, a vie ze nesuhlasim s jeho stylom zivota… to neni o tom ze ja z nejakej vypocitavosti ho “ vyuzivam” len som to chcela objektivne opisat ze clovek nie je zly, aby to nebolo len kydanie.. ale s tym jeho sposobom zivota mat nechcem nic.. uz raz na mna boli prepisane jeho auta lebo by mu ich zobrali a pokuty podostaval v cudzine ktore nevyplatil.. nikdy mi ohladom toho neprisiel list ale clovek nikdy nevie… on nic nema a hypo, auta a ine veci prepisuje na kadekoho pricom my ostatni chceme zit slusny zivot, a on sa este tvari ze ci mu neverime ze by zaplatil keby trebalo alebo ze bude platit tu hypo co vzal na sestru.. ano nebol problem, to nemozem povedat zeby nieco nechal nas platit za neho… ale ja sa nechcem strachovat co kde na mna vyskoci.. no a tie auta som ho donutila prepisat inde a teraz chce mat zas pobyt u nas?? akoze on to vcera len tak “ prehodil” medzi recou a ja som mu povedala ze muz by nemal radost… tak dufam ze pochopil ze tu to nepojde a nebude sa pytat zas.. no a celkovo, preco mam mat pocit ze som mu zaviazana?? ved ja mu tiez pomaham ked nieco potrebuje, ale toto co on od nas ziada ako od dcer je niekedy uz fakt cez, vacsinou rodicia tahaju zo slamastik deti a nie naopak 🤦🏼♀️
Ja viem že sa ťažko všetko opíše do jedného príspevku.
Ale tam si vypichla práve to vozenie, lebo manžel nemôže ísť s tebou.
Lebo či chceš alebo nie, ak ti on bude robiť služby, tak sa budeš cítiť zaviazaná za tieto služby. A nikto nevie, či ti to časom , keď to bude niečo potrebovať on, nebude vyhadzovať na oči.
Jeden príklad, ocino mi chodil s dieťaťom všade kde bolo treba, keď bolo menšie.
Teraz, keď on potrebuje napr. K lekárovi, tak sa veľmi zle cítim , keď ho občas musím zrušiť, aj keď je to z objektívnych príčin, lebo si vždy spomeniem, že on išiel, keď som ja potrebovala. 🤷♀️
Teba zavezie kde treba ,keby on niečo potrebuje tak ho nepoznáš ...ach
ako sa to da cele vymazat? uz som pocula nazory, chcela by som to vymazat @admin
Tvojmu otcovi stačí trvaly pobyt na mesto/ obec, kde žije. Nemusí mať presnú adresu. A nech si nahlási prechodný pobyt na adrese podnájmu, tam mu bude chodiť pošta. To úplne stačí. Nemusíš mať výčitky, všetko bude ubotca v poriadku aj bez presnej adresy trvalého pobytu, vysvetlí to aj otcovi, choďte spolu na úrad.
Myslím si, že byť predal nie preto, že nechcel vybrať bitkointy, ale preto, lebo ich nezurocil, prepadli mu a nemal z čoho vyplatiť svoju hypotéku na meno tvojej sestry.

a celkovo nejde tam o dedictvo, ten byt som brala ako poistku ze ked bude zle preda sa, a z penazi ho budeme financovat…