icon

Mám sa odsťahovať?

zlevysavam
11. aug 2015

Odstahovat sa?

Myslim, ze chcem ukoncit vztah s mojim partnerom, ale je to tazke, lebo nie je to tomu tak davno, co sa mi to zdala velka laska a normalny vztah. Ja mam 32r., on 41. Mame spolu pol rocne babatko. Urcite by mi pomohlo precitat si nazory na nasu situaciu.

Skusim najprv jeho pozitiva. Je to inteligentny clovek, kedysi sme sa dokazali dobre porozpravat o politike a vselicom moznom. Je taky snilek/aktivista a kazdemu chce pomahat, aj mne pomaha. Nase dieta miluje a veneje sa mu. Da si zalezat na pozornostiach typu kvety, cokolada. Nezda sa mi lakomy.

A potom su tu negativa. Stala sa chyba, ktoru uz nenapravim a to je to, ze som otehotnela po par mesiacoch vztahu. Podla mna to nemusime riesit, nech je to ponaucenim pre ostatne. Zacali sme riesit prakticke otazky. Z nich vyplynulo, ze ma uz ukonceny dlhodoby vztah, neziju spolu, ale este nie je rozvedeny. Ja som sa ho predtym pre istotu na to pytala, a povedal mi ano som rozvedeny. Klamal. Ked to vyslo na povrch chcela som nas vztah ukoncit, ale on sa teda za par mesiacov s jeho byvalou manzelkou dohodol a rozviedli sa. Keby som nebola tehotna, take klamstvo by som neodpustila. Ale v nadeji na stastnu rodinu som to prekusla. Jeho vysvetlenie na to, ze klamal, bolo, ze vedel, ze by ma stratil. Ukludnovala som sa tym, ze mozno to tak malo byt, lebo inak by nikdy nebol nas uzasny syncek.
Povedali sme si, ze v roku 2015 sa zoberieme. Nechceli sme sa unahlit. Ja si chcem vziat niekoho o kom viem, ze s nim chcem byt do konca zivota a on bol po nenepnom rozvode asi tiez opatrny. Deti z predosleho vztahu nema.
Zijeme v zahranici, v jeho krajine a v podnajme.
Po porode to bolo krasne, aj ked narocne obdobie. Po case mi zacalo vadit, ze nas vztah nie je fer. Ide o to, ze ja sa prevazne staram o syna a domacnost, popri tom prekladam a tlmocim, takze mam normalny/prijatelny prijem. Niekedy je s nim doma a ja robim, ale vacsinu casu a v noci som s nim ja. Napr. ked sa zobudi o 5:00, som s nim ja aj napriek tomu, ze mam v ten den nieco do prace a on nie. Prve mesiace bola cela starostlivost na mne, iba cez vikendy pomohol.
Jeho prijem je zhruba dva krat vacsi, vydavky si delime vsetky na polovicu. Co mi pride fer pokial by sme si aj starostlivost a dieta a domacnost delili na polovicu. Zatial co on si slusne usetri a vyspi sa, aj ma cas na rozne aktivity, ja bud vyjdem s tym co zarobim, alebo minam svoje uspory, robim vo dne a v noci. Prednedavnom kupil vacsi byt, mysleny pre nas. Verim mu, ze to tak mysli, ale stale je to jeho byt. Tam sa mame stahovat o zhruba 5 rokov, kedy sa splati hypo (dovtedy sa bude prenajimat).
On uznava, ze momentalna situacia je nefer, ale ze sme sa na delbe vydavkov dohodli a treba to respektovat, ale ze to, ze nam nevysla dohodla a delbe starostlivosti o dieta a domacnost, je bohuzial biologicka nevyhoda zeny. Skusali sme sa porozpravat vela krat, ale nic z toho, skoncilo to iba ostrymi hadkami. On hovori, ze niekedy v buducnosti bude cas, kedy on toho potiahne viac ako ja. Ja tomu neverim, ale hlavne podla mna ma byt situacia fer v kazdom obdobi.
Co mi vadi viac su nase hadky. Zacne na mna kricat ako zmyslov zbaveny, aj v noci, par krat aj pred syncekom, ktory sa potom dalsie noci budil a plakal zo sna ☹ ☹ ☹ Aj dnes som ho uspala a on sa dosiel za nejaku banalitu hadat, ukazujem mu, ze potom, ale on si nedal povedat a samozrejme ho zobudil. Dokaze mi nadavat za banality. Bola jedna facka z jeho strany a to ma tak ponizilo, ze som mu rovno vratila dve ☹ ☹ Aj to lutujem, ze som sa znizila na taku uroven, ale v tom momente bola prva reakcia, ze toto si nemozem nechat. Raz ma drzal a hucal na mna, ale nikdy ma nezbil alebo nieco take. To by som isla rovno na policiu.
Dalsi problem je, ze moja rodina ho ma velmi rada. Mame som hovorila, ze v noci na mna vrieska a ze je to pre dieta zle. Ale ona aj s ocom si stoja za svojim, ze dieta potrebuje kompletnu rodinu. Hovorila som mojej mame o tom klamstve, ze mi nepovedal, ze bol este zenaty. Ona mi najprv povedala, ze to radsej nikomu nemam hovorit 🤐 A minule mi hovorila, ze sa ho na to pytala a zevraj to tak vobec tak nebolo, ako hovorim. On jej proste nieco nakecal a ona veri jemu a nie vlastnej dcere. To som necakala, lebo som si myslela, ze moja mama vie, ze som uprimny clovek.
Raz som sa uz na 2 tyzdne odstahovala. Nakoniec som sa vratila, lebo ma presviedcal a bol velky tlak rodiny, k tomu dohodnute veci v robote, kde som pocitala s tym, ze mi postrazi synceka. Nechcela som ho vystavovat stresu, ze teraz byvame niekde inde a este mas k tomu nejaku neznamu opatrovnicku, je stale malicky. Jemu je s nim dobre. Aj ked minule potom ako mi nadaval, len prisiel a on sa rozplakal.

Navrhla som rozchod, kvoli sebe a hlavne kvoli syncekovi, ale on to stale chce vyriesit. Mali sme dohodnutu aj poradnu, ale po ceste tam sme sa tri krat pohadali a ani tam nedosli.

Teraz si pripravujem, ako nas z tohto dostanem. Ak sa odstahujem vramci tohto mesta, bude ma on aj cela moja rodina terorizovat ako naposledy. Chcela by som pokoj a zacat niekde odznovu a preto uvazujem, ze by som sa prestahovala do nejakeho ineho mesta, pripadne statu. Z pravnej stranky taku moznost mam. Bola by to dost podpasovka z mojej strany.
Ked vsak ostanem tu a nas syn zacne napr. chodit do skolky (cim bude starsi a cim viac vazieb na toto mesto bude mat), tym je vyssia pravdepodobnost, ze si moj potom expartner poda ziadost a zverenie do starostlivosti a s nou uspeje. Ziadost by si urcite podal a tam sa prihliada iba na dobro dietata a to by v tomto pripade mohlo realne byt, aby ostal tam, kde je zvyknuty byt, kde ma otca a oboch starych rodicov. Ked ostanem tu, v buducnosti realne uz nikdy nebudem mat moznost sa niekam so synom bez jeho suhlasu odstahovat, ani na Slovensko. Teraz je mu v podstate este jedno, kde zije.

Kedze toto netrva dlho, uvazujem, ze je to mozno nejake temne obdobie a mozno je stale nadej na to, ze nas vztah dokazeme zmenit k lepsiemu. A pridat obojstranny respekt, ktory sa vytratil, ani neviem ako.
Ja mam tiez vela veci, co by som mala zlepsit na svojej povahe. Napriklad, ked som mu raz to klamstvo odpustila, nevracat sa k tomu. Zrejme ho demotivujem aj tym, ze mu hovorim, co ma robit, ked je s malym. Ked on mrnci a ja viem, co chce, tak mu to proste poviem bez vedlajsich umyslov. On to berie ako kritiku a ze mu rozkazujem. Ze by som sa mala pocut, akym tonom to hovorim.
Lenze ak by sme to chceli skusit, ani neviem ako, lebo mu nehovorim nic, co by ho mohlo vytocit, lebo sa bojim, ze bude kricat pred malym.

Rozmyslala som, ci ho este lubim. Momentalne ani neviem, to kricanie, nadavky a hadky ma nejako otupili. Radost zo zivota mam len ked som s malym sama.

Co hovorite, baby, 1) este to skusit (ako?), 2) odstahovat sa vramci mesta, aby mohli byt oni dvaja hocikedy v kontakte, alebo 3) odstahovat sa niekam uplne prec?
Ak odstahovat, ako vydrzat este take 3-4 mesiace, ked je to tu denne narocne?
Dohodnut sa s nim neda na nicom. On to chce tak ako to je, len ja by som mala akceptovat svoju biogicku rolu zeny a byt k nemu lepsia a milsia.
Co si o tom vsetkom myslite? Poradte najma tie, ktore mate pocit, ze ho chapete.

Je to novy nick, aby som to mohla poriesit anonymne a aj mi je z tohto vsetkeho zle a hanbim sa.

vroni
28. aug 2015

@zlevysavam, nie, neodratava, preco by sa mala, muz si kupi zamok a dieta sa ma ist past? A travit cas s dietatom je jeho pravo, nie povinnost. A by ste sa dohodli na striedavke, tak tam je to kusok ine, ale to potom moze a nemusi byt zohladnene. Dokonca aj keby muz prisiel o pracu a robil len na dohodu, vyzivne sa moze ratat z jeho FIKTIVNEHO prijmu ( toto je inak bomba paragraf), teda zo sumy, ktoru by na zaklade vzdelania a veku tabulkovo zarobil, ak by pracoval...

zlevysavam
autor
28. aug 2015

@vroni Jasne, chapem. Ten fiktivny prijem je asi preto, aby sa nemohli povinnosti platit zbavit tym, ze proste daju vypoved. Neviem, ci to niektori aj robia.

vroni
28. aug 2015

@zlevysavam, evidentne ano, inak by to nemali v zakone 🙂

sono2
28. aug 2015

@zlevysavam je to to ako o knihy... Už ti asi dievčatá všetko povedali. Ja ťa chcem len podporiť a presne ako píšeš. Buď budete spolu a ty musíš zabudnúť na minulosť a myslím že mužovi dosť veci tolerovať-neviem ale veľa takto žien žije, vzhľadom na to, že si ostala hrozne skoro tehotná a vy ste sa absolútne ešte nespoznali. Alebo čím skôr to ukončiť. Ja som typ ktorý tiež hľadá spravodlivosť a rieši a chce len dobré. Moc sa nerada podvolím a nerovnocenný vsťah neprichádza do úvahu. V tvojom pripade to nikdy nebude rovnocenné. Zober si hneď prvé vety peniaze starostlivosť on určuje pravidlá... A on chce aby ste boli spolu? Má snahu niečo viac robiť pre váš život? Ak áno., tak by som to ešte skúsila.

zlevysavam
autor
28. aug 2015

Tak mi z toho vychadza, ze dalsi z dovodov, preco sa mu do oddelenych domacnosti velmi nechce su financie. Bez mojej polky najmu energii atd. a s pripadnymi alimentami podla tabulky ma skoro o tisicku mesacne menej a to uz pociti kazdy, aj dobre zarabajuci.

natalym
28. aug 2015

@zlevysavam Tým skôr choď od neho preč.

zlevysavam
autor
28. aug 2015

@natalym Sedim tu, citam vas a obvolavam byty. Jeden idem pozerat vecer, mozno sa mi podari aj viac ich dnes pochodit. Do dvoch tyzdnov som prec.

natalym
28. aug 2015

@zlevysavam To je fajn. Bohužiaľ, musíš. ☹

zlevysavam
autor
28. aug 2015

@sono2 Nejde to proste...Skusala som...

jarus_galbi
28. aug 2015

Ahoj, nestihla som si precitat vsetky prispevky, precitala som si len tvoj uvodny a niekolko dalsich potom, tak mi prosim prepac, ak sa budem opakovat alebo ak ste to uz medzicasom vyriesili. V prvom rade ti chcem napisat, ze sa zdas byt rozumna a ze mi je uprimne luto, ze si sa do tejto situacie dostala. Riesit tieto veci s malym dietatom su velmi tazke.

My sme si s manzelom presli minuly rok tiez krizou, trvala skoro rok, vtedy sme mali malu 8-9 mesacnu dceru a vobec to nebolo jednoduche. Uz to tu zrejme pisali aj viaceri, ale muzi sa potrebuju trosku adaptovat na situaciu s dietatom. Urcite nie vsetci, ale u nas to bolo nutne. Aj ked chcel predtym dieta, ked to pride, je to iny zivot, ale ved to ti hovorit nemusim. Teraz ma nasa dcera 2 roky, je s nou slusna komunikacia, no kym sa len batolila a blabotala, manzel si ju pomojkal, ale zahrat sa s nou nevedel. Druha vec je, ze na prechadzku v kociku ziadnu interakciu nepotrebuje. Tym chcem povedat, ze casom, ked dieta rastie, je to uz o inom. Poznam bohuzial aj take pripady, kedy narodenie dietata chlap nezvladol, lebo si to tak nepredstavoval a isli od seba.
Tiez chlapi potrebuju sex, je to take blbe napisat, ale oni to skratka potrebuju. Nemusis sa mi tu spovedat, je to len otazka pre teba. Verim, ze v tychto chvilach nad takym niecim v suvislosti s nim vobec nerozmyslas, ale viackrat sa mi to potvrdilo, a myslim, ze nielen mne. Proste, chlapi potrebuju ventil a ked ho maju, je hned vsetko svetlejsie.
My sme mali velmi tazke obdobie, ked sme sa prestahovali do domu. Ked sme sa nastahovali, to sme mali uz polrocne dieta, zacali sa hadky, financne, nefinancne, pred dietatom, byvali chvile, kedy sme sa aj 2 tyzdne obchadzali, za vsetko som mohla ja, pravidelne slovne od nas odchadzal, o poradni nechcel ani pocut, a presne ako pises, uz bol nervozny, len ked prisiel domov a niecim zavrtal. Bolo to velmi temne obdobie, kazdy nas rozhovor sa koncil hadkou a ani to nebol riadny rozhovor, lebo sme na seba len kricali a ponizovali sa navzajom. Potom prisiel nejaky zlom, ja som si povedala, ze nie som posledna na tejto zemeguli, ktora by skoncila sama s dietatom, isla som kadernicke, zacala som sa o seba viac starat (ale to len pre lepsi pocit, ale dolezite pre mna bolo, aby to on videl) a povedala som mu, ze nase dieta sa bude citit rovnako dobre aj niekde inde s niekym inym, lebo je este male a rychlejsie sa adaptuje. Mrzelo ma to, lebo ja som az moc rodinny typ, moji rodicia sa rozviedli, este ked som mala asi 1 rok, a to som si prisahala, ze ja to mojim detom nikdy neurobim, no na druhej strane viem, ze sa nam zilo lepsie s maminou ako keby boli obaja spolu. Potom som mu povedala, ze odidem na dva tyzdne k jeho rodicom (byvaju daleko, maju postielku, moja mama byva hned vedla, a potrebovala som ist daleko) s tym, ze nech si rozmysli, co chce a ako chce. Vtedy sa asi uvedomil, lebo videl na mne, ze som rozhodnuta a on uz nedrzi zezlo. Citila som sa vtedy strasne, lebo som vedela, ze to nechcem, ale dolezite bolo, ze pod tymto tlakom sme sa konecne normalne porozpravali, zistila som, ze je toho na neho vela, stavba domu, problemy v praci a ventiloval to na mne, aj ked nechcel. Vzdy som sa s nim rozpravala a pytala sa, ako sa citi, ale niekde sa musela stat vtedy chyba, ze to zacal v sebe dusit a takto sa to tiahlo. Mozno ma tvoj partner nejake problemy, ktorymi ta nechce zatazovat a potom to takto riesi.
Dalsia vec je, ze si pisala, ze sa vam babo podarilo po par mesiacov vztahu, takze neviem, ci si mozes povedat, ci ho naozaj dobre poznas. Cloveka nespoznas asi nikdy uplne, aj moj muz mi obcas este odhali nejake to nepoznane, ale urcite viem, ze po tych rokoch by sa uz na nic nehral. Cize vies, ze je naozaj taky, akeho si ho opisala? Pre mna by bol uz len signal ta facka, chlap, ktory udrie zenu, to vie urobit znova. Nemusi to byt hned, mozno o par rokov znova, moze to prerast az v tyranie a najhorsie je, ze zena sa vtedy obhajuje a vlastne, nakoniec preziva domace nasilie a ani si to neprizna. Viem,ze to nie je tvoj pripad, no mohol by to byt pre teba signal, ze moze byt trosku agresivnejsi typ.
Urcite by som na tvojom mieste skusila poradnu, ak sa tam bude vediet otvorit, tak mozno zistis, co je vo veci.
Je tazke poradit, co mas robit, ja by som urcite ten vztah chcela zachranit, predsa len z pohladu kompletnej rodiny. Ak by som ale videla, ze to nema vyznam, resp. vedela by si, ze to nie je clovek, ktory ti za to nestoji a budes s nim mat v buducnosti stale nejake problemy, bude ti to len vysavat energiu a medzitym mozes prehliadnut nieco, co ti otvori druhe dvere. Je pravda, ze v dnesnej dobe sa riesia problemy hned rozchodom a rozvodom, s cim nesuhlasim, ale ked sa pozriem na niektorych rodicov mojich kamaratov, ktori si v ich veku ziadne pekne slovo uz ani nepovedia a ich deti to vidia a s tymto "vzorom" si vytvaraju potom svoju vlastnu rodinu, je to na zamyslenie. Budem ti drzat palce, nech sa rozhodnes akokolvek, dolezite je, aby si s tym bola stotoznena a vyrovnana hlavne ty sama. Lebo uz vychovavas dieta a to si to vzdy odnesie najviac.

zlevysavam
autor
2. sep 2015

@jarus_galbi Ahoj, dakujem, ze si si nasla cas na dlhsi prispevok. Vela veci mi pripomina nas vztah. Som uprimne rada, ze vy ste to temne obdobie preskakali! Blahozelam, vyzadovalo to asi vela snahy! Tiez som za vyskusanie vsetkeho z pohladu kompletnej rodiny a mozno by som dala sancu aj o jednu viac ako "poslednu". Pocas diskusie som este potom popisala dalsie udalosti, momentalne je to u nas velmi zle. Teraz je moja jedina priorita dostat syna z takeho prostredia, ake mame. Vcera som citala o studiach, ktore robili s babatkami 6-12 mes. starymi a tym z konfliktnych rodin dokazali zmenene dianie v mozgu :( Ze reagovali na nezmyselne vety povedane v nahnevanom tone omhovo citlivejsie, ako kontrolna skupina :( Upokojte ma, ze tie hadky nenechaju nejake trvale nasledky na malom v podobe strachu....?
Najradsej by som to vyriesila tak, ze by sme sa "jednoducho" nehadali. Ale uz mame k sebe taku averziu, ze aj nieco myslene pozitivne alebo neutralne je dovodom na hadku. Takze viem to vyriesit asi len odchodom. A potom je okrem hadok viac dalsich problemov, skoda znovu opakovat.
Poradnu mame v pondelok. Posnazim sa tam ist s otvorenou myslou, poradnu potrebujeme v kazdom pripade, lebo uz budeme do konca zivota spolu komunikovat. Tak nech to dokazeme podla moznosti v prijemnom tone.

zlevysavam
autor
2. sep 2015

Dnes som nasla maly ale prijemny byt na prenajom. Rovno som tam aj podpisala ponuku, ktoru ked majitel akceptuje, je nas. Okrem mna su dalsi 3-4 zaujemcovia, tak ostava len dufat, ze majitel si vyberie nas.

cawes
2. sep 2015

@zlevysavam ahoj vsetko som poctivo precitala a preskala som si podobne vo svajciarsku. K tomu obsorge ti viem len povedat ze nato aby to zamietli musia byt schwerwiegende gründe ako zneuhivanie dietata, alkoholizmus,drogy to ze vy sa neviete dohodnut alebo komunikovat neznamena ze on sa bez teba nevie o maleho postarat. Naco by som davala slor posuor je obhut cize ab maly byval u teba ak budete blizko seba byvat je sanca väcsia pretoze vtedy sa da striedavka praktizovat, u nas vo svajci ju neodpirucaju ak sa rodicia nevedia porozpravat resp dohodnut

zlevysavam
autor
2. sep 2015

@cawes Ahoj mozes trosku objasnit "Naco by som davala slor posuor je obhut cize ab maly byval u teba ak budete blizko seba byvat je sanca väcsia pretoze vtedy sa da striedavka praktizovat"? Na co by si davala pozor, to ma zaujima. Striedavka neviem, funguje to tak, ze dieta spi jeden den tam a druhy tam? Ja myslim, ze teraz to este nie je otazka, lebo 1. kojenie (podporuje aj on), 2. on je pracovne dost vytazeny, ze pred siedmou v tyzdni aj tak nechodi domov a casto robi aj cez vikend. Ja odkedy mam babo, poobede skoro nikdy nepracujem.
1. dovod casom nebude, 2. sa myslim nezmeni nikdy. Aj ked nikdy je trochu silne slovo.

cawes
3. sep 2015

@zlevysavam
@zlevysavam nepozeraj nato ako teraz pracuje a ci ma cas.
Moj ex detto nikdy nebol doma ale teraz ma maly tri roky s chce s nim byt viac a viac jemu je jedno napr co to robi z malym on bybol schopny ze by bol tyzden u neho tyzden u mna proste striedavka. A ta funguje len vtedy ked rodicia byvaju blizko seba cize dieta nebude pocas skolky skoly menit skolske prostredie. Takze napr s tym gemeinsame sorgerecht po troch rokoch stresu a nervov som to aj tak musela podpisat pretoze som si chcela usetrit tahnie po sudoch a malemu nikdy nic neurobil, ale nesuhlasila som z obhut ten je proste 100%u mna. Aj ked aüeloval ze aj on chce ale povedala som nie nevidim nato dovod maleho ma ako ho chce.

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni Raz si spominala centrum pre tyrane zeny, mali si na mysli Frauen beraten Frauen? Chcela by som sa poradit, lebo dnes rano zas na mna ziapal a potom doslo k takej agresii...a ti akurat robia iba od pondelka do stvrtku :( Potom je Frauennotruf, ale to je asi pre horsie pripady. Asi budem musiet ist do BA, kym si nenajdem ten byt. Ten zo stredy dali niekomu inemu, tak musim rychlo hladat dalej.

vroni
4. sep 2015

@zlevysavam, kludne zavolaj na Frauennotruf, ak ti aj nepomozu, poradia, kam sa mozes obratit. Na WienerWohnen si uz bola?

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni Ja by som chcela iba vediet, ci mi neuskodi, ked budem v Bratislave dokym nenajdem ten byt. Alebo mam radsej otravovat nejaku kamaratku tu (nerada)? Nie som nejaka neschopacka, zatial som skor mala problem, ze som sa z viacerych moznosti nevedela rozhodnut kde byvat, ale akurat teraz nic nie je v obzore.

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni WienerWohnen som neskusala, zatial to vzdy islo cez znamych, alebo cez facebook (Wohnung Frei in Wien), tam som raz nasla wg izbu. Pozrem to.

lucinocka
4. sep 2015

nechapem pointu delenia vydavkov na polovicu..to nemoze nikdy fungovat... malemu treba gate a tricko...gate zaplati on, tricko ty, aby sa to vyrovnalo? alebo on zaplati hypo za byt a ty cely mesiac tahas stravu- co je najvacsia polozka v rozpocte? ak vidis, ze po opakovanych snahach o rozhovor, nie je zaujem...tak tam asi nie je o com..

charlie1980
4. sep 2015

@lucinocka No, tu sa riesi daleko viac ako gate a tricko 😉

lucinocka
4. sep 2015

@charlie1980 ja viem, ale keby mi nieco take chlap navrhol hned na zaciatku, nezamotala by som sa do dalsich problemov, ktore su opisane🙂

vroni
4. sep 2015

@zlevysavam, neuskodi, ides tam v podstate "na dovolenku",nestahujes sa, hladas byt tu, takze ti to nema ako uskodit. Kludne im na Wiener Wohnen vykresli situaciu, maju nudzove byty.

zlevysavam
autor
4. sep 2015

Volala som na Frauennotruf. Uzasna bola ta zena, co mi radila. Povedala, ze mam riesit momentalnu situaciu t.j. dnesok a zajtrajsok, aby prestali hadky, nadavky a aby to neeskalovalo. Teda, ze sa mam zbalit a ist k rodicom. Ze ho ani nemusim informovat, ze je to na nom, aby si drzal kontakt du dietatu. To, ze idem do Bratislavy, nie je ziadny problem, kedze mam alleinige obsorge. Hovorila mi, ze on si moze podat ziadost o gemeinsame obsorge, ale ze ci ho dostane, to je druha otazka. Ze to pre neho nebude take lahke, lebo musi dokazat, ze alleinige Obsorge (tak ako je to teraz) pre dieta nie je dobre. Zaoberat sa tou otazkou, az ked bude aktualna.

cacianka
4. sep 2015

@zlevysavam - veru príd do BA, potrebuješ dovolenku, odstup a vyvetrať hlavu, vyjasní sa veľa vecí. drž sa .

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni Wiener Wohnen vraj maju vsetko obsadene a ponukli mi termin 19.10. Ale zas asi som neznela ako uplny notfall.

vroni
4. sep 2015

@zlevysavam, dobre ti radila. Nechaj si Wiener Wohnen v talone, mozu sa este hodit. Na immobilien.net su nejake byty v kategorii, ako si hladala.

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni Dik. Si super. Bol tam jeden, co som nevidela este na inych strankach.
Otravovala som v druhom kole ludi a v pondelok si idem pozriet dvojizbak, co nie je online, takze bez x dalsich zaujemcov. Pekny, dokonca provisionsfrei a ok cena. Myslim, ze toto bude ono...

zlevysavam
autor
4. sep 2015

@vroni Och boze, rozbehlo sa to, konecne. Na pondelok pozeram dva byty. 😵

vroni
4. sep 2015

@zlevysavam, drzim palce, aby sa to pohlo spravnym smerom!