Mám sa podľa vás rozviesť?
Ahojte
poradte mi som na vazkach. s manzelom sme spolu 5 rokov no manzelia budeme len 2 roky. Problem je moja svokra a muzova rodina. vzdy ma ponizovala ohovarala nadavala na mna. s muzom sme kupili byt este ked sme neboli manzelia. Takze hypo s prispevkom pre mladych. Svokra sa teraz rozhodla kvoli nezhodam s jej sestrou ze chalupu, ktoru po smrti jej otca dostala od jej maminy s tym, ze babka tam ma dozivotne pravo podaruje mojmu manzelovi a ona di zobere hypo na novu a my vyplatime jeho dvoch surodencov. bola oboznamena s tym ze nemoze to dat darovacou zmluvou lebo prideme o prispevok pre mladych a spätne by sme ho miseli za dva roky vyplacat. a urcite si aj zistila ze keby to dala darovacou zmluvou tak nemam narok ani na polovicu a zanikol by mi aj narok na tie peniaze co som vrazila do holobytu. vie o vsetko a stale sa to snazi nejako s pravnikom riesit aby to bola darovacia. a moj manzel len drzi hubu a nic neriesi. tak som vcera vybuchla ze super vsak ja som hovno aj so synom ked sa nieco stane zostanem na ulici aj s malym a este aj o neho ma pripravia coz by som ratala s tym zo svokrinej strany. a ako sa tvari svokra ze ma ma rada ze som jej dcera haha po narodeni krpca. dovtedy mi nevedela prist na meno. a mna uz to strasne nebavi mat takuto rodinu kde sa stale nieco riesi ohladne mna a moj muz drzi hubu. moji rodicia miluju mojho muza a bikdy nic zleho na neho nepovedali dali by mu ba aj viac ako mne. som uz na nervi zo vsetkeho a uz mam naozaj toho dost. nikdy som nepoznala tak zlu a zakernu rodinu. a najhorsie je ked vlastny muz nevie otvorit tu hubu a povedat svoj nazor ze aj moja zena existuje a nic sa nebude riesit bez nej. doteraz ani o nicom poriadne neviem co sa riesi ohladne toho domu lebo vzdy si svokra zavola muza inde a tam to snim riesi. mozno ma tu hned zvozite kazda ale ja uz nechcem zit v takychto pretvarkach a s muzom ktoreho sice milujem ale nepredstavujem si takuto buducnost s niekym, kto si nevie povedat svoj nazor a zastat si ma
Noneviem, ci.som ta dobre pochopila, ak nie tak sorry.....ja to vidim tak, ze ide o jeho rodinu a majetok jeho rodiny a sorry, ale teba sa to vobec netyka...aj.ked ste manzelia a by nieco dedil, tak to dedi on a nie ty...ty budes dedit az po nom...takze, co sa tej chalupy tyka...zbytocne.sa rozculujes...jedine, ze by ti ju darovala....co by ale jeho deti mohli napadnut, pretoze by islo o cistu spekulacou ako "vydedit" deti...co sa tyka tvojich vztahov s nou....ked.svojho manzela milujes, tak s nim ostan a kasli na svokru, nestretavaj.sa s nou a je to vyriesene
Zlata moja, zober svojho muza a chod sa poradiť k právnikovi, aby si fakt niekedy nezostala na ulici
Nekaz si vztah s muzom kvoli svokre, obmedz kontakt na minimum, nerozčuluj sa zbytocne
Muzovi povedz ake mas výhrady, sle jednajú nim slušne. On mozno tiez nevie kudy-kam a chce byt za dobre s manželkou aj mamkou
@bobana297 celkom nerozumiem tomu deleniu majetku.Vy máte vyplatiť súrodencov a máte z čoho? tým pádom musíte ešte spatne doplatiť pôžičku mladých a zároveň prídeš o polku bytu ktorý ste kúpili spolu?Prečo by si prišla o polku bytu veď si na LV nie?
Ako nevyznám sa v týchto majetkových veciach, ale evidentne svokra špekuluje ako obrat sestru a zatiahla do toho Vás....
Treba si sadnúť si svokrou a mužom a prehodnotiť to.
Predpokladám, že 50% žien nemá Rado svoje svokry, ale prečo by sa rozvádzali za to s manželom? Ja nemam rada svoju svokru, nestretávam sa s nou a nebránim ani mužovi, aby za nou chodil, keď chce, ale určite by som sa preto s ním nerozvadzala, veď on nemôže za to, aku má predsa rodinu🙈 moji rodičia sú zas super a chodíme k ním každý tyzden aj s mužom, ale nie preto, že by muž musel, ale že je mu tam dobre(rodičia sa do nás nestarajú, vzdy nás pohostia, mužovi mamina vzdy napečie buchty a pod, takze ich má veľmi rad). A Vianoce trávime vzdy s našimi a muž je spokojny, nikdy neprejavil záujem ist k svojej mame, takze dá sa najst aj zdravý kompromis..
@bobana297 co ma byt spolocny s chalupou? A preco ma muz vyplacat surodencov z daru? To nie je delenie dedicstva...ak by sa svokra rozhodla kupit/ darovat tvojmu muzovi auto, tiez by nevyplacal surodencov. Ak dostane od nej na narodky 300e, tak nedeli ich medzi surodencov....
Neviem ci iba v prispevku to mas nejasne napisane al...
A ked si spoluvlastnik bytu, tak bez tvojho suhlasi ho nik nepreda ani nevezme nan dalsii pozicku.
Mas problemy, ano, hlavne so svokrou a trosku aj s muzom. No vsetko je o komunikacii. Naco sa hned rozvadzat? Co to vyriesi? Len sa budete este viac natahovat a hadat uz nie len so.svokrou, ale aj s muzom...
@bobana297 necitala som sice tvoj prispevok , ale podla mna by si sa mala rozviest ......
wtf ??? to skutocne potrebujes nazor druhych zien , aby si sa vedela rozhodnut v tak zavaznom zivotnom kroku ? po par mintach som preletela tvoj prispevok ... a nechapem teda preco si nesadnes s tovjim muzom a nepovies mu ako sa citis a co od neho ocakavas, co chces aby povedal, ekd pride k situacii, ekd sa citis ponizena pred rodinou ... a ano.. kontakt by som obmedzila s jeho rodinou, ak ti robi zle a su tamk taketo problemi .. k tej majetkovej podstate sa vyjadrovat nebudem , nepochopila som tomu vobec co a ako riesite
Aj mna ohovara chlapova rodina stale dookola 😂 nereagujem na to, v podstate mi je to jedno a asi im to dochadza konecne uz 😂 a co sa tyka majetkov, dotoho by som sa nestarala, pokial by nesla po mojom 👌 pokial mas kde byvat, tak byvaj tam a nie take ze ona vas chce dat prec z vašho, no nejdem prec z bytu a hotovo
Neberte si na krk starú chalupu a ak som dobr epochopila,tak aj s babkou /či zomrela už?/ Budete do toho len vrážať peniaze a vždy to bude starina a ešte aj vyplácať kohosi treba,však nalej mužovi rozumu v tomto ,nech to odmietne..Ak budete chcieť chalupu,tak si kúpte takú podľa vašich predstáv.Dôvod na rozchod s manželom nevidím,rozíď sa so svokrou,dá sa to.

@janinah babka este zije. ta jedina na ma rada z ich rodiny 😂😂 je to stara chalupa ale svokra ju stihla z vnutra porobit a nie moc lacno. tak uz len fasadu. muz neda na tu chalupu dopustit nikdy by ju nepredal ako jeho bratia. lebo vie ze dedo sa nanej narobil vlastnymi rukami ked ju staval 😊
Co jaaa viem...ale ked bude moja dcera dospela a budem jej chciet darovat cokolvek od novej ladnicky az po chalupu napriklad tak ju darujem len a len jej, nie jej manzelovy, priatelovy atd... cudzim proste neverim
...nech mu daruju, to je ok a potom nech tvoj muz daruje polovicu tebe, opat to bude ok a svokrovci o tom ani vediet nemusia, a medzi vami to bude spravodlive, ved ked zveladovat tak spolocne a mat na tom aj rovnaky podiel. S tymto by tvoj muz nemal mat ziaden problem...

@bobana297 no tak ale nerozumiem, pytas sa ci sa rozviest ale problem mas so svokrou....????
Mala by si si usporiadat a vyriesit, co je vlastne problem. Ci tvoj vztah k svokre, ci k muzovi, ci muzova nechut hadat sa aj s tebou aj s mamou alebo co ta vlastne tak zerie ze az.
Ak nesuhlasis s jej planom, povedat nie a uz to neriesit. Ved snad bez tvojho suhlasu sa to neda, nie?