Mám sa priznať priateľke, že užívam drogy?
Ahojte, začnem stručne. Mám priateľku, sme spolu viac ako rok a veľmi mi na nej záleží. Z mojej strany to má však jedno veľké Avšak, a to také že počas nášho vzťahu som priebežne rekreačne užíval drogy. Marihuanu a extázu, nič tvrdé ale na tom nezáleží, ide o princíp. Na začiatku vzťahu som sa jej to nebál povedať, vedela o tom a ja som bol ohľadom toho otvorený a úprimný. No ako šli mesiace, keď som si takto vyskočil z kopýtka a nedošla na to reč, neunúval som sa jej to povedať. Ona v dojme že som úplne čistý mi bola a stále je veľkou oporou, no mňa začína zožierať svedomie. Tutovkou bolo, keď som jej naposledy zo strachu z toho že sa vo mne sklame (nevyhnem sa tomu) vyslovene klamal že som si nič nedal aj keď som si to dal a tam som si povedal že to tak ďalej nejde. Nechcem jej klamať a veľmi ma to trápi. Mal by som niesť zodpovednosť za svoje činy a ona by si asi zaslúžila vedieť ako sa naozaj veci majú. Je mi jasné že to pre ňu bude šok, bojím sa tej konfrontácie, zároveň sa však bojím naďalej tajiť túto minulosť. Sklamem ju, možno jej ublížim ale budem mať čistý štít. Verím že mi to odpustí ale bojím sa toho čo ak nie. Otázka na vás, boli by ste radšej keby vám partner niečo také oznámil alebo vás nechal v sladkej nevedomosti? Za úprimnosť ďakujem.
Zavislak nie je človek do vzťahu takže s tým niečo urob nemôžeš brať drogy a byť s niekým je to sebecke a nezodpovedné. Tiež ju podvádzas. A každý so psychozou paranoja schizofrenia v minulosti bral rekreačne ľahké drogy väčšina trávu a prejavilo sa to aj po dlhšom čase takže sranda to nie. Nikto nevie ako náchylný a citlivý mozog má na tieto psychické problémy a ak áno takato droga proces spustenia psychozy urýchli alebo ju spustí ak ta ani toto nezastaví potom potrebuješ odbornú pomoc a nie vzťah lebo ten ťa nezastavil
@sova7 Zase každý, čo bral drogy určite nie. Navyše to % je veľmi malé, čo dostane psychózu z drog. Ja som nebral napr. nič ani drogy, či ani alkohol. Dorazilo ma viac menej jedno nešťastné obdobie. Jednoducho bola obava o fyzický zdravotný stav. Mal som ťažko polamanú nohu a bolo to nadlho (na mesiace). Presilil som sa, lebo na rehabilitácii som cvičil v nemocnici tak 12-13 hodín denne, lebo kázali mi, že cvičiť celý deň, aby vedeli pracovať s tým na ďalší deň. Stuhlo by to strašne, keby som necvičil a po 8 dňoch som sa začal cítiť zle a dostal psychózu. Spúšťačmi u klasickej schizofrénii ako takej je skutočne abnormálny stres a ten stres som mal, lebo chcel som sa dať dohromady, čo najskôr. Dokonca som spoznal jednu ženu, ktorá má schizofréniu od svadobného dňa a tiež nebrala drogy. Jednoducho niekedy môže aj pozitívny či negatívny stres poškodiť mozog.
@sova7 Zase každý, čo bral drogy určite nie. Navyše to % je veľmi malé, čo dostane psychózu z drog. Ja som nebral napr. nič ani drogy, či ani alkohol. Dorazilo ma viac menej jedno nešťastné obdobie. Jednoducho bola obava o fyzický zdravotný stav. Mal som ťažko polamanú nohu a bolo to nadlho (na mesiace). Presilil som sa, lebo na rehabilitácii som cvičil v nemocnici tak 12-13 hodín denne, lebo kázali mi, že cvičiť celý deň, aby vedeli pracovať s tým na ďalší deň. Stuhlo by to strašne, keby som necvičil a po 8 dňoch som sa začal cítiť zle a dostal psychózu. Spúšťačmi u klasickej schizofrénii ako takej je skutočne abnormálny stres a ten stres som mal, lebo chcel som sa dať dohromady, čo najskôr. Dokonca som spoznal jednu ženu, ktorá má schizofréniu od svadobného dňa a tiež nebrala drogy. Jednoducho niekedy môže aj pozitívny či negatívny stres poškodiť mozog.
@kim2028 súhlasím. Ja som len opísala svoju skúsenosť že som bola v kontakte s ľuďmi čo mali schizofreniu a každý v mladosti fajčil trávu. Tým netvrdim že každý čo má psychózu je bývalý narkoman chcela som upozorniť že aj ľahké drogy nie sú úplne neškodné a môžu aj po rokoch spustiť psychozu. U ľudí čo som poznala to bola kombinácia stresu vyhorenia ťažkej udalosti niekedy náročný rozchod plus v minulosti mozog načatý drogou a choroba sa rozbehla. Tým opakujem vôbec netvrdim že schizofrenik je bývalý narkoman. Len aj ľahká droga môže oslabiť mozog a nikto nevie čo mu ešte život naloží a ako to s ním zamáva takže je lepšie sa aj ľahkým drogám vyhnúť. Nie sú neškodné

@bludna
absurdné je obhajovať drogy. Nezabije nepochopis. Chcem teba vidieť ako by si reagovala, keby sa ti ckovek zmeni behom 10 minut zrovna pýchou na vysmiateho baránka božieho a to pravidelne.
A naviac, ľudia ktorí majú sklon casto aj v problémových situaciach siahnuť po tráve, inych drogách ci chlastu su labilnejsi.
Nie su schopný riesit dobre náročnejšie situácie. Načo aj, ked im tie oblbovaky na cas zatmenia mozog, ze?
Vies ako rada by som ti dala za pravdu? Dúfam, ze nikdy nepochopis o com tu píšem a nikdy nič podobné nezazijes na vlastnej koži.
@svetlonos Autor polozil otazku v kontexte toho ci povedat svojej partnerke o tom, ze si obcas nieco da alebo nie. Drogy vseobecne urcite neobhajujem ale to co napisala uzivatelka, na ktoru som reagovala, sa tyka mozno tak heroinu. Alebo nejakeho pravidelneho hulenia. Autor vyslovene napisal, ze ide o obcasny "pozitok". Ale suhlasim s tebou v tom, ze nie vsetci ich vedia uzivat len rekreacne a s rozumom. To je potom blbe.