icon

Mám sa priznať priateľke, že užívam drogy?

18. aug 2025

Ahojte, začnem stručne. Mám priateľku, sme spolu viac ako rok a veľmi mi na nej záleží. Z mojej strany to má však jedno veľké Avšak, a to také že počas nášho vzťahu som priebežne rekreačne užíval drogy. Marihuanu a extázu, nič tvrdé ale na tom nezáleží, ide o princíp. Na začiatku vzťahu som sa jej to nebál povedať, vedela o tom a ja som bol ohľadom toho otvorený a úprimný. No ako šli mesiace, keď som si takto vyskočil z kopýtka a nedošla na to reč, neunúval som sa jej to povedať. Ona v dojme že som úplne čistý mi bola a stále je veľkou oporou, no mňa začína zožierať svedomie. Tutovkou bolo, keď som jej naposledy zo strachu z toho že sa vo mne sklame (nevyhnem sa tomu) vyslovene klamal že som si nič nedal aj keď som si to dal a tam som si povedal že to tak ďalej nejde. Nechcem jej klamať a veľmi ma to trápi. Mal by som niesť zodpovednosť za svoje činy a ona by si asi zaslúžila vedieť ako sa naozaj veci majú. Je mi jasné že to pre ňu bude šok, bojím sa tej konfrontácie, zároveň sa však bojím naďalej tajiť túto minulosť. Sklamem ju, možno jej ublížim ale budem mať čistý štít. Verím že mi to odpustí ale bojím sa toho čo ak nie. Otázka na vás, boli by ste radšej keby vám partner niečo také oznámil alebo vás nechal v sladkej nevedomosti? Za úprimnosť ďakujem.

Strana
z2
januska12323
18. aug 2025

Najradšej by som bola keby sa priznal a úplne skončil.

lllaila
18. aug 2025

@anonym_autor no a keby si si už odteraz nedal? A potom za pár mesiacov sa priznať, že vieš, vtedy som si dal, prepáč mi, že som klamal atď... ? 🙂

larinka552
18. aug 2025

Ak jej to povies citlivo a v spravnej chvili tak sa podla mna nemas ani coho obavat. Ospravedln sa jej, ze ti je velmi luto, ze si jej klamal, povedz ze ona ti stoji za to a s drogami koncis. Ale musis to mysliet uprimne a vazne. Ak ti odpusti a zamknete dvere za touto kapitolou, myslim, ze do buducna mate slusnu sancu na pekny vztah 😉🍀💞

anonym_9b4c29
18. aug 2025

povedz jej to čím skôr s tým, že chceš prestať. Bola by som ochotná to chlapovi odpustiť ak by som videla, že to nie sú len sladké rečičky. Každý môže spraviť prešľap a je pochopiteľné že keď už do toho raz padne je ťažšie a ťažšie priznať to. Ale ak ju máš rád, sprav to pre ňu. Povedz jej ako to je a daj jej čas nech to spracuje. Ak to ustojíte, vieš, že sa na ňu môžeš spoľahnúť, len to znova nepohnoj.

gribka1
18. aug 2025

Je problém prestať hneď a zaraz? Ak by si jej to povedal, tak čo, bude ti už veriť? Prečo by mala? Takže si to vyrieš v sebe a prestaň s tým. Nič lepšie urobiť nemôžeš.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_1e3f9a
18. aug 2025

No zas asi ma tu niekto ukamenuje, ale akoze ja v tom, ze si sem tam na party nieco das nic zle nevidim, pokial nie si zavisly, nerobis problemy, nezasahuje to do pracovneho zivota.. preco by si to mal menit? Lebo ona chce? alebo chces ty? pokial ona, tak by som to akoze vobec neriesila, bud ta akceptuje takeho aky si.. ved nikomu nerobis zo zivota peklo.. alebo nech ti da padne argumenty, preco by si to mal radikalne menit. Zo zdravotneho hladiska trava nie je daky strasiak, mdma uz vacsi, ale ak sa to uziva v rozumnej miere obcasne t.j. par krat za rok.. ani tento argument neobstoji. Ludia uz zite svoje zivoty s respektom. Moj partner tiez fajci travu, ja nikdy.. vobec mi to nevadi.. boze tak si da raz za tyzden. Zi a nechaj zit!

gribka1
18. aug 2025
@anonym_1e3f9a

No zas asi ma tu niekto ukamenuje, ale akoze ja v tom, ze si sem tam na party nieco das nic zle nevidim, pokial nie si zavisly, nerobis problemy, nezasahuje to do pracovneho zivota.. preco by si to mal menit? Lebo ona chce? alebo chces ty? pokial ona, tak by som to akoze vobec neriesila, bud ta akceptuje takeho aky si.. ved nikomu nerobis zo zivota peklo.. alebo nech ti da padne argumenty, preco by si to mal radikalne menit. Zo zdravotneho hladiska trava nie je daky strasiak, mdma uz vacsi, ale ak sa to uziva v rozumnej miere obcasne t.j. par krat za rok.. ani tento argument neobstoji. Ludia uz zite svoje zivoty s respektom. Moj partner tiez fajci travu, ja nikdy.. vobec mi to nevadi.. boze tak si da raz za tyzden. Zi a nechaj zit!

@anonym_1e3f9a No keby si bol istý, že jej to nevadí, na čo by sa potom pýtal? Alebo, prečo to tajil? Jej dôvera k nemu vzrastie? Asi nie. Inak, nech si každý žije a berie, čo len chce.

sszuzu8
18. aug 2025

Jednoducho s tým prestaň. Na toto zabudni nemusíš jej nič hovoriť len začni odznova a poriadne

anonym_1e3f9a
18. aug 2025
@gribka1

@anonym_1e3f9a No keby si bol istý, že jej to nevadí, na čo by sa potom pýtal? Alebo, prečo to tajil? Jej dôvera k nemu vzrastie? Asi nie. Inak, nech si každý žije a berie, čo len chce.

@gribka1 no mne je prave divne to, ze jej to vadi a ze ma potrebu nieco zakazovat.. aj napriek faktu, ze to zasadne nenarusa ich zivot.

anonym_f723bc
18. aug 2025

@anonym_autor stalo sa mi to isté tiež má frajer klamal. Dokonca bol priamo predo mnou nafetovany a klamal má do očí že nie a donútil aj svojich kamarátov nech sa tvária že nie je. Po čase sa mi priznal a uľavilo sa mi. Ale cítila som sa aj dosť zahanbena že má všetci klamali do očí keď to bolo očividné a ja som to na ňom videla mal puklice jak blazen

rozkvet1
18. aug 2025

@anonym_autor není to nevera. Dokážeš s tým skončiť? Ak naozaj áno, nechaj to minulosťou a nevrav jej to pokiaľ sa sama nespyta. Každý robí chyby, začni odznova a lepšie

zuzubb007
18. aug 2025

Priznal a hlavne skončil s tym, ak si to máš príležitostne potrebu dať, tak si zavislak a to treba riešiť odbornou pomocou

anonym_92e84b
18. aug 2025

Bola by som rada, keby si mi to oznámil.
Moj ex tiež hulil občas ako sme sa spoznali, ale vadilo mi to, tak presedlal na alkohol a ten ho úplne zmenil.
Už dnes by som takého partnera nechcela, ktorý si niečo potrebuje pre náladu dať, alebo je to to prvé po čom siahne pre dobrý pocit. Nemám pre to pochopenie vobec.

sova7
18. aug 2025

Zavislak nie je človek do vzťahu takže s tým niečo urob nemôžeš brať drogy a byť s niekým je to sebecke a nezodpovedné. Tiež ju podvádzas. A každý so psychozou paranoja schizofrenia v minulosti bral rekreačne ľahké drogy väčšina trávu a prejavilo sa to aj po dlhšom čase takže sranda to nie. Nikto nevie ako náchylný a citlivý mozog má na tieto psychické problémy a ak áno takato droga proces spustenia psychozy urýchli alebo ju spustí ak ta ani toto nezastaví potom potrebuješ odbornú pomoc a nie vzťah lebo ten ťa nezastavil

sova7
18. aug 2025
@anonym_1e3f9a

@gribka1 no mne je prave divne to, ze jej to vadi a ze ma potrebu nieco zakazovat.. aj napriek faktu, ze to zasadne nenarusa ich zivot.

@anonym_1e3f9a každá droga zásadne narusa vzťah

viera012345
18. aug 2025

@anonym_autor Cesta k zbaveniu sa zlozvykov začína priznaním,ze ho/ich mám a potrebujem pomoc/odbornú, podporu blizkej osoby/

sova7
18. aug 2025
@anonym_1e3f9a

@anonym_1e3f9a každý so schizofréniou paranoju koho som stretla v minulosti fajčil trávu a keď takto obhajujes drogy si zavislak žiadna droga nepatrí do vzťahu ja keby to zistím v momente je ten človek minulosť

sova7
18. aug 2025
@viera012345

@anonym_autor Cesta k zbaveniu sa zlozvykov začína priznaním,ze ho/ich mám a potrebujem pomoc/odbornú, podporu blizkej osoby/

@viera012345 zlozvyk je ohryzanie nechtov zavyslost je už horšia zalezitost

bludna
18. aug 2025

@anonym_autor Ak je to tvoj zivotny styl a je pre teba dolezite napriklad 1-2x do roka uzivat extazu (nesudim) a planujes v tom pokracovat, tak je fer jej to komunikovat. Stanovis si tym hranicu a zaroven ona bude mat moznost vyjadrit svoj postoj. K tomu, ze si jej v minulosti klamal by som sa uz nevracala ale vyjasnit si predstavy do buducna je dolezite.

anonym_15d964
18. aug 2025
@anonym_1e3f9a

@anonym_1e3f9a
ty nie si zasadne normalna a mas bordel v pojmoch správne a bespravne (ba až devastacne v tomto pripade!
V zivote prídu okolností, ktoré clovek horšie znasa a drobné si na to trávu. Ta postupne nestačí a slahne si niečo tvrdšie. A potom je úžasné sledovať to zmyslanie tých závislá kov. Ibaže ti partneri nie su taki sprostí ako si oni myslia, ze su chytri!
A riesit toto uz vo vztahu, kde su deti, je maximálny pruser! Zena je paranormálne- teda ti sa jej závislá snaží dokázať. No pokial sa základné charakterové chaty zmenia behom pár minút o 180 stupňov, je to des. Prezradia sa svojim netypický správaním. A taky abstrakt, ked to zrovna nema a potrebuje, ale haloo! A pekne si to môžu všetci odstáť, samozrejme vrátane deti.
Takže upne v pohodicke je tráva a ostatné, jasne. Hovor takému co seno zere alebo nezazil.
Stalo sa to kamoske. Chlap nezvládam par veci v živote, dal travicku, obcas mixol s chlastu. A tak nemal problém čerstvo 4 ročne dieta nechať v byte same kým on bol 15 minut na parkovisku. Byt na 3 poschodí. Decko našiel sediet pri okne na parapetné doske. Ten chlap mal pred tým pevné jasne názory na takéto chovanie sa druhych.
Bol úplne ako vymenený. A je hrozne pre partnera, ke uz ani nevie s kým práve hovorí. Ci s tým fajn chlapom alebo tým ovplyvnený nejakou látkou. Ked musi uvažovať, xmci sa partner zasmiala od srdca ako kedysi cisty alebo to bolo pod vplyvom.

@anonym_autor
byt nou, skončím s tebou este pred detmi.

bludna
18. aug 2025
@anonym_15d964

@anonym_1e3f9a
ty nie si zasadne normalna a mas bordel v pojmoch správne a bespravne (ba až devastacne v tomto pripade!
V zivote prídu okolností, ktoré clovek horšie znasa a drobné si na to trávu. Ta postupne nestačí a slahne si niečo tvrdšie. A potom je úžasné sledovať to zmyslanie tých závislá kov. Ibaže ti partneri nie su taki sprostí ako si oni myslia, ze su chytri!
A riesit toto uz vo vztahu, kde su deti, je maximálny pruser! Zena je paranormálne- teda ti sa jej závislá snaží dokázať. No pokial sa základné charakterové chaty zmenia behom pár minút o 180 stupňov, je to des. Prezradia sa svojim netypický správaním. A taky abstrakt, ked to zrovna nema a potrebuje, ale haloo! A pekne si to môžu všetci odstáť, samozrejme vrátane deti.
Takže upne v pohodicke je tráva a ostatné, jasne. Hovor takému co seno zere alebo nezazil.
Stalo sa to kamoske. Chlap nezvládam par veci v živote, dal travicku, obcas mixol s chlastu. A tak nemal problém čerstvo 4 ročne dieta nechať v byte same kým on bol 15 minut na parkovisku. Byt na 3 poschodí. Decko našiel sediet pri okne na parapetné doske. Ten chlap mal pred tým pevné jasne názory na takéto chovanie sa druhych.
Bol úplne ako vymenený. A je hrozne pre partnera, ke uz ani nevie s kým práve hovorí. Ci s tým fajn chlapom alebo tým ovplyvnený nejakou látkou. Ked musi uvažovať, xmci sa partner zasmiala od srdca ako kedysi cisty alebo to bolo pod vplyvom.

@anonym_autor
byt nou, skončím s tebou este pred detmi.

@anonym_15d964 Tento tvoj vylev okrem toho, ze sa neda poriadne citat, je absolutne absurdny.

@anonym_autor Budu ti tu pisat vacsinou zeny, ktore ani len netusia co je mdma, odporucam ti sa ohladom tejto temy obratit na reddit. Tam dostanes ovela pricetnejsie odpovede.

jumama
18. aug 2025

Cim dlhsie budes mlcat, cim dlhsie budete na seba naviazany, tym viac to odhalenie pravdy zaboli. Cize ano, priznaj sa. Mozno prave to, ze by si ju mohol sratit prijme ta k tomu, aby si s tym prestal.

lllaila
18. aug 2025
@anonym_1e3f9a

@anonym_1e3f9a toto by bolo v poriadku, keby jej to oznámil a ona sa sama rozhodne, či to akceptuje alebo nie.

anonym_60c8ed
18. aug 2025

Ako pravidelny uzivatel travy ti radim jej to priznat…ak jej to bude vadit a mas ju radsej ako travu, tak aj dokazes prestat (alebo sa dohodnut na speci prilezitostiach).
Ziadne klamanie vo vztahu nie je fer.

astrobot
18. aug 2025

@anonym_autor prestaň fetovat a nič jej nehovor,!

7komorova
18. aug 2025

@anonym_autor ako dospelym ludom by vam to malo byt jedno

svetlonos
18. aug 2025
@bludna

@anonym_15d964 Tento tvoj vylev okrem toho, ze sa neda poriadne citat, je absolutne absurdny.

@anonym_autor Budu ti tu pisat vacsinou zeny, ktore ani len netusia co je mdma, odporucam ti sa ohladom tejto temy obratit na reddit. Tam dostanes ovela pricetnejsie odpovede.

@bludna
absurdné je obhajovať drogy. Nezabije nepochopis. Chcem teba vidieť ako by si reagovala, keby sa ti ckovek zmeni behom 10 minut zrovna pýchou na vysmiateho baránka božieho a to pravidelne.
A naviac, ľudia ktorí majú sklon casto aj v problémových situaciach siahnuť po tráve, inych drogách ci chlastu su labilnejsi.
Nie su schopný riesit dobre náročnejšie situácie. Načo aj, ked im tie oblbovaky na cas zatmenia mozog, ze?

Vies ako rada by som ti dala za pravdu? Dúfam, ze nikdy nepochopis o com tu píšem a nikdy nič podobné nezazijes na vlastnej koži.

anonym_15d964
18. aug 2025
@anonym_60c8ed

Ako pravidelny uzivatel travy ti radim jej to priznat…ak jej to bude vadit a mas ju radsej ako travu, tak aj dokazes prestat (alebo sa dohodnut na speci prilezitostiach).
Ziadne klamanie vo vztahu nie je fer.

@anonym_60c8ed
to si super napísal, diky

svetlonos
18. aug 2025

@bludna
nezažiješ nepochopiš - oprava

Strana
z2