Mám sa rozviesť, alebo zostať kvôli deťom?
V skratke zhrniem nasu situacia doma. Prve dieta sme mali na vysokej skole, omylom, druhe planovane po skole. Manzel bol moja prva vazna “laska”. Nas vztah bol vzdy komplikovany, aj pred detmi, obaja mame tazke povahy. Nejako sa to zastabilizovalo a uz sa tak nehadame ako kedysi. Manzel je velmi dobry otec, nechodi po krcmach a podobne, je naozaj rodinny typ a ma ma rad. Patri medzi takych tych ludi, ktori neobsedia. Ja tiez nie som nijaky domased, ale musim povedat, ze po 9 rokoch co sme spolu, ma doslova “uhnal”. Myslim, ze vedieme dost narocny zivot - zijeme 400km od rodiny, sami v meste, obaja mame velmi narocnu pracu (ja jazdim 1x za 5-6 tyzdnov do Nemecka na 3 dni), mame male deti (skolkarov), deti maju vela kruzkov, ja sama som rada aktivna a rada cestujem. Ale manzel je uplny extrem. Nedokaze si sadnut a prenasa to na nas. Napriklad teraz cez Vianoce sme boli na poznavacej dovolenke a v nie peknom pocasi (4 stupne a dazd vacsinou) sme chodili 10-15km denne s nasim ledva 3 rocnym dietatom. Na prvy sviatok vianocny vrtal cele odpoludnie nejake veci doma a nemohli sme si ani pozriet rozpravku lebo sme nic nepoculi. Ani na minutu si nesadol. Stale sa niekam nahana - z prace, do prace, ked ja sedim a “nic nerobim”, vidiet ze nie je spokojny. Vnutorne ma tento jeho zivotny styl znervozuje.
Neberie ohlady na mna ani na deti - napriklad ked sme sa stahovali na jar tak napriek tomu ze som s tym nesuhlasila, vypovedal nam najom skor ako sme dorekunstrovali novy domov a potom nas 2 mesiace vlacil po hoteloch, lebo nechcel platit dalsi najom a rekonstrukcia sa tiahla (nie je to o peniazoch, na docasny najom by sme mali). Alebo naplanuje roadtrip a sme 12 hodin v aute aj ked deti uz zvracaju.
Dalej je to taky ten typ, co travi rad cas len s nami. Napriklad v lete sme odniesli deti k babicke a boli spolu 6 hodin v aute a ked sme dosli domov a chcela som si citat, tak bol urazeny, ze sa mu nevenujem. Moc nechodi nikam s kamaratmi. Kamarat mu ponukal, ze si moze ist s nim urobit kapitansky preukaz a on nechce, lebo to znamena ist do Chorvatska na 8 dni (aj ked ten preukaz chce). A nechce velmi, aby som chodila ja von. Napriklad ked idem s kolegami z prace raz za cas (90% casu po tom co deti vyzdvihnem zo skolky/kruzkov, az vecer) a poviem ze pridem do 22:30 (chce vediet kedy presne pridem), uz 22:31 stoji vo dverach a caka ma. Je sost majetnicky, niekolkokrat som zistila ze ma sleduje. Ked sa vratim odniekadial, vzdy mu musim porozpravat co kto povedal a pridem si jak na vysluchu (kde som bola, co som robila).
Je na mna mily a mame sa dobre - postara sa o nas. Ale pridem si jak zatvorena na zamku, o ktory sa zaroven musim starat. Samozrejme vsetka operativa okolo deti vysi na mne. Ked som pracovne v nemecku, potom sa musim dvojnasobne starat o deti. Vzdy im navarim, nachystam veci, zaukolujem opatrovatelku, co nam pomaha 2x do tyzdna previzt deti na kruzky (napriklad ze pride a treti den im navari). Ked je on prec, tak sa samozrejme nestara vobec o nic, aj ked je tyzden mimo. Citim ze toho na mne vysi naozaj vela a zaroven mi kazdu chvilu povie, ze mame veci platit napoly (co sa neda, pretoze zarobi viac), ked sa mi nepaci ze doma nepomaha.
Pocitujem, ze ho mam rada, ale nemilujem ho. Pocitujem; ze som o dost viac v klude, ked je prec a ja som s detmi sama. Poslednu dobu sa mi zacal priecit sex s nim (predtym to nebol problem). Proste som vecer tak unavena, ze ked 22:30-23:00 lahnem do postele, chcem ist spat. Najradsej by som sa rozviedla lebo ma frustruje zivot s nim a znervoznuje ma jeho povaha, ale pride mi, ze vlastne nemam dovod a moja rodina by to nepodporila. Ale som vo vztahu velmi nestastna dlhodobo a viac a viac si uvedomujem, aka som viac v pohode, ked je prec aspon pracovne. Neviem co mam robit. Zostat a byt nestastna, kvoli detom? Alebo sa rozviest ked pocitujem, ze s nim nechcem byt? Samozrejme deti mi v tom hraju velku rolu, som na nich viazana velmi a ten mladsi je este dost malicky, ale pridem si naozaj nestastna
Ináč dovolenky so šialencom dôverne poznam, toto robieval môj otec (ale v bežnom živote bol v pohode, len počas cestovania a víkendov mu hrabalo)
Nekonečne hodiny v aute, neodradilo ho ani to ze segra nadopovana kinedrilom vkuse vracala , turistiky odnevidim donevidim. Naše dovolenky vyzerali asi tak ze ráno skoro vstať, hodinu cestovať niekam do riti na vzdialenú pláž, pol hodina kúpanie, rýchlo do auta serpentínami dve hodiny niekam kde ešte treba 10 km pešo cez polia v na najväčšom vypeku vidieť nejaký praveký šuter, rýchlo naspäť, po ceste ešte nejaká prehliadka mesta a 20 minút pláže a v noci domov
Hrôza des
Prestal s tým až ked sme boli veľké a odmietli sme aj s mamou odísť z pláže. Bože ten sa vtedy tak smrteľne urazil ze ofučany zvyšok dovolenky labzoval sam s nikým sa nebavil ale my ženy sme si to celkom užívali, lehnili sme na pláži a bolo nam fajn
Ale ako dieťa som precestovala kus sveta, to je pravda. 🤷🏼♀️
@lujza123 a vtipne je, ze ja sama nie som uplne “plazovy” typ, sama rada a vela cestujem a pokladam sa za aktivneho cloveka, ale moj manzel by uhnal aj kona. Ja som mu vcera vravela, ze sa mu podarilo ma nacisto unavit, ze som proste po 9 rokoch s nim uplne hotovo vycerpana, unavena a chcem mat od neho pokoj chvilu
raz ma zobrala spolužiačka s rodičmi na Železnú studničku šlapať hodiny neviem kam, opekať špekačky... že to mali každy vikend, tak som ju ľutovala...rada si vyjdem, ale zas nepotrebujem to každy víkend
A stále si nenapísala, ako reaguje, keď povieš nie.
Viesco ja tiez niesom plážový typ, mám rada akčné dovolenky roadtripy, spoznavačky … Ale teda s MIEROU a hlavne POHODOU, lebo cestovné itineráre môjho otca tie dve slova vôbec nepoznali. Našťastie ako zostarol trochu skludnel
Ozaj keby muza nasmerujes na beh alebo bicykel? To sú také samotárske športy a človek aj skludni hormón ked sa fyzicky zničí
Ale veď si na tej dovolenke bola aj ty. Vidím že prší sú 4stupne a aj tak deti naobliekaš a ešte takého malého a idete 15km vláčiť ich peši?? By ma z izby nedostal 😃 tiež súhlasím že sa musíš naučiť povedať nie a s ním sa porozprávať o kompromisoch. A bývate v byte a on 25.vrtal celý deň? No radosť mať vás za susedov lebo to ani susedia si asi nemohli pozrieť ani rozprávku 🙈
@lujza123 no presne ja nie som plazovy typ, ale on od rana do rana musi nieco robit. To sa neda 😁
on by si rozumel s mojou kamoškou..tiez workoholička 24/7 v pohybe, i keď nemusí
@michelle567 a co som mala robit ked nas 10:00 vyhodili z hotela a dalsie bolo v inom meste az od 15:00? Ale suhlasim ze som s tym vobec nemala suhlasit, ze pojdeme, ale ja som mala toho pred vianocami 4 prdele a trochu, nemala som silu sa s nim hadat a myslela som ze ideme na juh spanielska kde byva teplejsie tqk si vravim ok.. ale asi sme sa nepochopili kam ideme
Autorka,musíš sa zmeniť ty,ak chceš s ním lepšie fungovať. A lepšie budete fungovať, keď sa nebudeš tak podriaďovať.Je aj šanca,že keď si začneš viac vážiť seba, aj on si ťa bude viac vážiť
Možno ho to na začiatku prekvapí, ale kľudne a rázne mu povedz "nie",ak ti niečo nevyhovuje.
@koniarova reaguje rozne. Napriklad, ked sme sa stahovali, ja som mu dopredu povedala, ze odmietam toto znovu podstupovat, lebo mi to iste urobil ked sme sa stahovali predtym a on sa chcel stahovat k 1.4, len som ho preprosila k 1.5. Ja mu to trebars vysvetlim, ale on si melie svoje a ja to vzdam, lebo by sme sa hadali cele dni a cele noci. Co uznavam ze bola chyba, aj otec mi povedal, ze som nemala sa z toho nasho stareho bytu pohnut, ale najom platil on a hadat do krvi som sa s nim nechcela. Toto cestovanie na vianoce je cela tema uz 6 rokov, co mame deti. Ja chcem byt doma s rodinou a potom vyrazit trebars na vylet, na chatu okolo silvestra nemam problem. On chce vyrazat uz pred stedrym dnom a hadali sme sa kvoli tomu vzdy tyzdne pred Vianocami, na co som nemala silu.
Co sa tyka inych tem, tak ked mu nepoviem co kde a s kym presne robim, tak na mna hrozne psychicky tlaci a vacsinou v noci.. raz ma dotlacil do toho aby som mu ukazala cely mobil, hodiny si precital konverzacie.. sleduje ma cez synov ipad s ktorym zdielam polohu. A trebars v septembri sa nam stal incident, co teda bola moja chyba uznavam.. chcela som niekam ist ale bolo to s chlapom, co manzel absolutne neznesie, tak som mu nepovedala uplne presne kam idem a on jak ma sleduje cez ten ipad tak vedel kde som (bola som prosim pekne v galerii za bieleho dna, nikde “zakazane”, len proste s kamaratom a to on neznesie, kamaratov mat nemozem) a 2 dni to v sebe dusil, potom mi povedal vecer historku jak ma videl jeho kolega behom hodiny najprv pred obchodom a o hodinu v galerii a ze si mame hovorit pravdu, kde sme a ze pravda je pre neho nadovsetko a ja som navzdy sklamala jeho doveru a do 4 do rana ma nutil mu hovorit kazdeho jedneho chlapa s ktorym prehodim slovo a musela som mu podrobne opisovat o com sa s nimi bavim (trebars s kolegom v praci co je rocnik 2000 a je gay).. lenze mne to vrtalo v hlave ze jak to ze furt vie tak presne kde som a zistila som ze si cez teb ipad nazdielal moju polohu.. ale mna hrozne do tej 4 do rana tyranizoval ze este raz mu takto nepoviem pravdu, tak mi spravi peklo zo zivota.. pritom sam klamal jak vie kde som. Odvtedy mam hrozne blby pocit, ze ma nonstop niekto sleduje, necitim sa nikde dobre. Nie je to o tom, zeby som chodila niekam zakazane, lebo ja uz radsej nechodim nikam len do prace a domov.. ale mam pocit, ze nemam sukromie.
A prečo ho vlastne tak poslúchaš? Bojíš sa ho? Nereaguješ na príspevky, v ktorých ti radia povedať NIE. Neuvedomuješ si, že aj ty máš v rukách tromfy, nie len on? Ty nie si neschopná chudera, tak sa postav za seba a deti. Nerob zo seba a z nich pajacov.
@katkati nereagujem ale citam ich a premyslam nad tym. Ja si myslim, ze to ze neviem povedat nie prameni naozaj z toho, ze sa ho bojim v kombinacii s tym, ze s 2 detmi a pracou vsetci vieme ze ma toho clovek tak akurat dost a on je velmi zatata a tvrdohlavy a ja nemam silu sa s nim hadat..myslim, ze on to vo mne za tie roky vypestoval.. navyse som taky people pleaser, chcem aby boli vsetci spokojny. Ale uznavam, ze urcite je chyba vo mne v tomto a rozmyslam, jak to zmenit obecne do zivota.
Fúha, celkom silné kafé.... To, čo píšeš je už obmedzovanie slobody a male psychické týranie... Mňa keby takto sledoval muž a pytalo sa na to, čo sa s kým bavím, tak by u mňa naopak všetka dovera klesala... Asi ako aj u teba .. . No ja neviem, ale minimálne na manželskú poradňu to je... Ak nie na rozvod a hlavne psychickú pomoc tvojmu manželovi ohľadom žiarenia ... Osobné si myslím, že to žiarlenia a neustále sledovanie je omnoho väčší problém ako to, že je nadpriemerne aktívny.
Ešte raz opakujem - rozvod!
"Nie...nebudem ti hovoriť, o čom sa s kým bavím....Lebo je to ponižujúce a choré. A dôvera je základ normálneho vzťahu."
"A nie,nebudeš mi robiť zo života peklo..Lebo ti to nedovolím a nebudem s tebou. "
Autorka, máš to celé fakt vo svojich rukách.
Nenastavila si hranice, ale môžeš začať kedykoľvek.
dobre a teraz bez obalu - je to černoch muslim? lebo potom je toto normalka u nich, alebo v kombinacii arab - muslim, u nas ženy inak funguju...este poznamka - ak ta hodiny spoveda, kde si bola, čo si robila, neznamena, že on si nezahne - na toto si daj pozor..
Dosť si si zavarila, ale ...
@karolinakr nie - je to modrooky blondiak z Europy - ateista 🤷🏻♀️
je chorobne žiarlivý..si si vedomá, že toto nie je normálne správanie?
Som unavená, len to čítam.
@karolinakr riesila som to s kamaratom nedavno a dospela som k tomu, ze on je chorobne majetnicky. Podla neho ja ako jeho manzelka sa mam nejako spravat. Ja som jeho majetok mi pripada, on si to nejak predstavuje a hotovo.. napriklad mi kedysi povedal, ze on si predstavuje, ze s nim jeho manzelka bude spavat skoro kazdy den a je to moja povinnost a jeho ine manzelky nezaujimaju, takto to on chce. Nemyslim, ze on na mna ziarli z lasky, ale z pocity ze ma vlastni a patrim mu.
Autorka a keď Ti toto povedal, Ty si sa hlúpo tešila z jeho lásky a neblikalo Ti v hlave, že toto neni ok?
Utekaj a hodne daleko od neho.
Toto je taky ...., ze to by nik nevydrzal.
Sa ti cudujem, ze si s nim este.
Ak chces ostat, tak len pod podmienkou, ze pojdete do manzelskej poradne, alebo navstivite spolu psychologa a bude mat zaujdm zmenit svoje spravanie hlavne k tebe.
@malasandrika myslim to o tom sexe? Ja som od neho vtedy odisla a ked som si vecer isla po veci, stal na balkone a vyhrazal sa ze skoci.. v 8. poschodia 🤷🏻♀️ problem je ze moja mama je totalne proti rozvodu, plakal som jej cez vianoce ze sa rozvediem na isto a ona ze v ziadnom pripade, ze to mam spravit ze je to skvely chlap, co nas ma rad. Ak sa s nim rozvediem, myslim ze sa so mnou nebude bavit vlastna matka.
Rychlo a zbesilo... a ziarlivo. Aka dg by to mohla byt?
Obycajne boss clovek dolezity v robote nema energiu srotovat rodinu, to necha lazoplazo na zene. Tento stiha teba celu noc vypocuvat a lustrovat ti mobil. To mas predohru, ci dohru... Ked budete mat pubertiacku, bude to mat dievca tazke. Skus to vsetko prebrat s jeho mamou, segrou? Lebo sa zrutis 💘 kedze ma onho obavy, bude s nou rec, len sa nejak tajne stretnut, aby mu nevyhodilo suradnice. Si ako v Truman show⚡⚡
Aj tvoja matka by potrebovala vysvetliť, ako sa ma žena postaviť sama za seba.
Ty si tak zmanipulovaná okolím, že nevnímaš realitu. Osoba ako Tvoj partner sa má natoľko rado, že by si nikdy neublížila, nie to ešte, že by skočil z 8. poschodia. Názor Tvojej mami Ťa zaujíma? Žije s partnerom ona? Začni myslieť sama na seba a zobuď sa. Mama uznáva stereotypy, partner Ťa psychicky týra, super život
tvoja mama je čo? ona si večer k nemu nelíha, mala by stat za tebou a nie ta hadzať do jamy levovej..mi nepovedz, že kvôli matke chces trpiet
ked teda neni černoch moslim, tak ma psychicku poruchu a mal by sa dať liečiť
@malasandrika
@karolinakr ja som tym skor chcela povedat, ze rozhodnutie odist od manzela sa robi tazsie, ked za vami nestoji rodina. Netvrdim, ze to kvoli mame neuobim, ibaze je mi to zatazsie ked vidim, ako sa k tomu stavia vladtna matka a viem, ze budem sama uplne sama bez hocijakej podpory v rozvode a potom sama na 2 deti. Urcite nehovorim ze kvoli tomu s nim zostanem, ale zase nechcem si zajtra zbalit kufre a rozhadat celu rodinu..
A kedy si ich chceš zbaliť? Manžel Ťa má za rohožku, matka hlavne nech si poslušná a Ty čo?

@alenka58 ano presne toto mam doma, ked sa zlakne zaberie a o mesiac sme na tom istom..