Mám sa rozviesť kvôli manželovej nezodpovednosti?
Pred nedávnom som sem pridávala diskusiu - https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-sa-rozviest-alebo-zostat-kvoli-detom/
Ovtedy sa toho veľa udialo, tak by ma zaujímal aj nestranný názor. Začala som chodiť k psychologičke, manžel sám vytiahol tému nespokojnosti vo vzťahu a sľuboval veľkú nápravu. Vedome sa snažil zmeniť troošku správanie, ale nič zásadné. Minulý pondelok prišiel stým, že sa nedohodol v práci. Mali mu dať pozíciu CEO, ale od novembera sa 2+ hodiny hádal denne s majiteľom firmy (súčasným CEO). Od novembra mu hovorím, nech si hľadá inú prácu, ale bol podla seba "nenahraditeľný". No, tak mu minulý týždeň oznámili, že CEO nebude a môže sa vrátiť na pozíciu CTO (ale to si myslíme, že je dočasné) za dosť nižší plat. Robí na seba, neplatí si ani nemocenskú ani podporu v nezamestnanosti, na tom sa hádame uz 5 rokov, že čo keby dačo sa stalo.. Nič by sa nedialo nakoniec, máme v Prahe 3% nezamestnanosť, nie som v nervoch, že si nenájde inú prácu. Ale on očividne žije z výplaty do výplaty, navyše z neho vypadlo, že je každý mesiac tak 2 tisíc eur do mínusu na kreditke. Prečo? Nechlastá, nehazarduje.. proste je nezodpovedný. Kupovali sme byt minulý rok a mali sme dohodu, že položíme nové podlahy a kuchyňu vymeníme (oboje malo 15 rokov), ale on do toho musel vysekať kúpelku, zárubne, kúpiť nové dvere, nové schodisko (byt ma 2 poschodia).. kupelka a dvere mali 2 roky, ale jemu sa to nepáčilo a vraj to dáme finančne. Vianoce v Belgicku ho stále 4 tisíc eur, kúpil letenky na island (kam chce zobrať svoju a moju mamku v lete).. Nemáme spoločné financie a doteraz to vždy nejak ukočíroval, takže toto bol pre mňa celkom šok - vždy sa tvári, že na všetko peniaze sú. Na jar má doplatiť auto, 2 tisíc eur a nemá ani na to. Ja som šporivý typ, takže ja vždy šporím.. ale všetko odo mňa zobral na ten byt a rok predtým sme kupovali iný byt, takže od septembra som veľmi šporila, aby som zase mala rezervu. Našťastie sa mi podarila nejaká vytvoriť, takže v strese nie som.
Každopádne, viem, že je nervózny z tejto situácie, do ktorej sa ale zase dostal sám (oni mu povedali, že s nim na CEO pozíciu počítali do polovice decembra, ale jeho správanie je zlé). Ja som už 3 týždne chorá, syn tiež chorý. V pondelok doobeda sa o neho staral, lebo som musela ísť k doktorke. Diagnóza zápal plúc. Vravím mu, že musím ísť po atb do lekárne, mám zápal plúc. VOBEC NEREAGOVAL. Išli sme električkou spolu (on išiel do práce) a rozprával celý čas o práci. Mladšieho syna sme zapísali do prípravky na plávanie, kam sa musel dostaviť, lebo 3 ročné deti neberú štandartne, tak musel prejsť "talentovkami" v ten deň. Manžela nič nezaujímalo. Musela som sa so zápalom plúc zdvihnúť a aj s chorým starším a mladšieho zobrať na plávanie. Večer nás čakal doma, nechal si odo mňa navariť večeru a furt rozprával o práci. Na druhý deň ráno nás všetkých vyvrieskal, mladší s ním odmietol ísť do školky a hysterčil, tak ne neho kričal, že ho ani rodina nechce, takže som s nim musela ísť do školky, potom starší so mnou musel k doktorke na odbery krvi a potom sme išli na dve hodiny sedieť do čakárne k detskej doktorke. Manžel zavolal až o 13, že či sme ok. To bolo prvýkrat čo sa ma opýtal jak mi je. Chápem, že je nervózny zo situácie v práci, ale prácu má zatiaľ, plat bude mať aj tak dobrý, len musí samozrejme časom meniť prácu. Ale nevyhadzujú ho.
Večer som mu to povedala, tak včera sa snažil, ráno odviezol deti do školky, doniesol mi obed. Večer už zase v starých koľajách, mladší syn deň predtým po celom byte rozniesol quinou čo som im navarila na večeru a 24 hodín sľuboval, že to povysáva a nič - tak na mňa včera čumel z gauča od počítača jak 20 minút vysávam. Upratovačku zrušil kvôli šetreniu, ale povedal, že pomáhať upratovať nebude (máme 135m2 byt a v živote tu nepohol prstom).
Ja už fakt neviem, čo mám robiť. Už aj moja mamka povedala, že ten človek ma fyzicky a psychicky odrovná. Ale on zase tvrdí, jak sa to zlepší, jak on chápe, že všetko posral... to isté čo minulý mesiac, ale ja už fakt neviem. Ja ani neverím, že ma tak hrozne miluje ako tvrdí, keď mu je úplne jedno, že mám zápal pľúc.
Keby máš zápal pľúc tak si v nemocnici a nie doma na antibiotikách
@lubomirko2 Mala som za život 5krat zápal pľúc a ani raz som nebola v nemocnici. Ale áno, že autorka funguje a vysáva kým sa jej tĺk prizerá, je mimo.
@lubomirko2 aj ja som si to kedysi myslela, ale dnes to tak nie je, moja mama mala nedávno zápal pľúc a liečili ju ATB a bola normálne doma. Do nemocnice berú len keď je to už veľmi vážne alebo malé deti.
"Nechal si odo mňa navariť večeru"... no, keď si sprostá 🤷🏻♀️ Sorry, ale to TY ZO SEBA NECHÁVAŠ ROBIŤ HANDRU. A očividne ťa to aj baví 😏 Ak si na tom naozaj bola zle, mala si sa vykašľať na plávanie syna, na večeru pre muža a postarať sa v prvom rade o SVOJE zdravie, zdravie DETÍ... a tam je stopka. A mužovi povedať- rušíme celé plávanie, pretože tam nemôžem ísť. Ak to chceš zmeniť, zapoj sa. Vybav to, uvar si večeru, ideálne uvar aj nám. Seriem na teba. TO UROB NAJSKÔR. Komunikuj a postaraj sa o seba. Nečakaj, že ti za teba urobí niekto iný. Potom môžeš rozmýšľať nad rozvodom.

@miko_matata 12.47.
To moze byt vsetko pravda. Vysokopostaveni, vysokoprijmovi zvacsa psychopati, majetkov ako nasr. a problemy, ktore nemoze pretriasat v ich socialnej bubline, ukazat slabost, problemy, no konecna.. Poznam podobnu familiu, aj som dumala, ci nie je rec o nej, podobnost cisto nahodna... Ten si kupuje kabaty za 2000 furt strceny v Dubaji a pristavil garaze na Teslu pre zenu🚘 nemaj obavy, ze prezradila vela, napr. Babky vystava obrazov je v skutocnosti dedova socharska, synovia su dcery a chlap je matovic😂