icon

Mám sa vydávať?

22. máj 2022

Som rozvedená, žila som s ním 16 rokov, máme dcéru 14 r. Pred 4r som spoznala muža, láska na prvý pohľad, po roku sme spolu aj bývalí, máme 2 deti, sú ešte maličké.
On má z prvého manželstva dcéru, má 11r, no nemá má rada, jej mama jej totiž"nakázal" že ma nemôže mať rada, lebo som macocha a macochy sú zle, a že jej otec si našiel novú rodinu a urobili si vlastné deti a ju už nechce. Nie je to pravda, mám ju veľmi rada, priateľ tiež, no už nevládze bojovať, vzdal to, keď chce, príde, keď nie, nejde.
Moja dcéra ho má rada, ale je v takom veku, že jej všetko vadí, nemôže jej nič povedať, oduva sa, proste puberta, a začína často používať, že on nie je jej otec, že ona otca má. Chodí k nemu kedy chce, on nemá nikoho, tak "patrí len jej".
Priateľ mi dal prsteň, povedal, že si ma chce vziať, nech sme pravá rodina, nech máme poistené keby sa niečo stalo, ale nie je to jediný dôvod, že ma ľúbi a už nechce žiť nadivoko.
Ja mám stále v sebe otázky, či je to dobrý nápad, keď má jeho dcéra nemá rada a moja dcéra sa začína k nemu správať ako k cudziemu. Jeho dcéra sa vyjadrila, že už k nám nepríde, keď budem jeho manželka. Mojej dcére je to jedno. A ďalšia vec, má exekúciu bojím sa, že po svadbe budem splácať aj ja.

Strana
z3
fiafia
23. máj 2022

Určite nie. Už aj tak máte problémov viac ako dosť. Kým sa neupravi vzťah so staršou dcérou tak by som do svadby nešla

kassandra25
24. máj 2022

Vies, z pohladu tych dcer - ano, je to dobry napad, lebo vy za nicie spravanie, a ovplyvnovanie nemozete. Aj ked s dcerami sa daju urobit poriadky, hocico. A v pripade exekucie, uverov, to nie je dobry napad. Ano, zasiahlo by ta to, ako manzelku, ale asi ta to zasahuje aj ako zijucu druzku pri nom a to od 6 rokov spolocneho byvania, neviem. Treba sa poradit s pravnikom. Takisto mate spolocne deti, aj tie by to zasiahlo, v ich dospelosti, v pripade, ze jrmu by sa nieco stalo. Overit, zvazit si to, porozpravat sa. Co sa tyka tych dcer, je to zial hnus. Deti beru dnes vela veci vychcane, a je na dospelych, aby im toto neumoznovali. Nemozu mat 11 a 14 rocne deti take páky v rukach ako dospelí. Vsetko je to aj o zasiahnuti vas ako dospelych do vychovy, ale aj samotnych povahach tych dcér. Co sa týka tej priatelovej byvalej manzelky, jej názory sú velmi smutne, a verím tomu, ze priatel by sa mohol venovat celej problematike s nou a dcérou, nebyt vasich dvoch spolocnych detí, co zabere velký cas, jeho praca a vas vztah samotný. Skoda, že hneď na samotnom vašom zaciatku si to hneď neuzemnil a nezariadil s byvalou manzelkou a dcérou, nejaký korektný vzťah. Akékolvek psychicke zasahovanie do jeho terajsieho zivota od nich dvoch je uplne nepripustné. Vyjadrenie jeho dcery : bububu a hento toto tamto, ked sa zoberete, od nej, je az na riesenie cez urady a psychologa. Priatel ako kompetentny clovek sa moze x krat ozenit a rozviest. A treba to vysvetlit byvalej zene a jeho dcére. Takisto sposob, ako zije jeho byvala zena, je len a len jej osobna vec a teraz , ked je sama, je dobrá a ked s niekým, uz je zlá? Tieto detinske a psychicky nezdrave nazory vam robia patalie a do buducna budu uskodzovat. Celkovo ti nezavidim ani situaciu s peniazmi, ani s celkovou rodinou. A kedze tu nie je jednoznacné plus plus a plus, zatial by som svadbu v tomto pripade vobec neriesila. To je jedna jedina radost u teba, poziadanie o ruku, ale co vsetko to obnasa, ten zvysok a zvysok je velky..... , to je na plač, žiaľ. A myslim si, ze keby si ty sama citila, ze váš stav je na svadbu, tak na mk stranku ta vobec nenapadne písať a pytat si tu rady od cudzích žien.

Strana
z3