Mám sa vzdať svojho sna?
Vždy som túžila po harmonickom manželstve a veľkej usporiadanej rodine. Ale neviem či má moje manželstvo ešte nejaký význam. Keď sme sa brali veľa, ale naozaj veľa, dlhé hodiny sme sa rozprávali o všetkom možnom, o spoločnej rodine, o deťoch, obaja sme chceli veľa detí a tešili sme sa na to.
Teraz je to už 6 rokov čo sme manželia a momentálna situácia je v skratke taká, že máme 1 dieťa (aj to sa podarilo len náhodou, manžel to stále odkladal) a takmer tichú domácnosť, občas spestrenú hádkami.
Keď som sa pokúsila o rozhovor o ďalšom dieťati, počúvala som tie isté výhovorky ako pri prvom. Raz sú problémom peniaze, inokedy naše hádky, alebo mi povie, že veď už mám tak čo ešte chcem. No vždy je všetko prednejšie ako rodina. Celkovo trávime ako rodina spolu minimum času. Vlastne nie som si istá, či pojem rodina pre neho ešte vôbec niečo znamená.
Je mi z toho ťažko, len donekonečna čakám či sa to všetko ešte napraví, ale roky idú, najvyšší čas na druhé dieťa, a to už asi ani nebudem môcť rozmýšľať nad ďalšími.... Proste vysnívaná veľká rodina je už asi nereálna.
Stále si kladiem otázku, či má význam vzdať sa detí kôli chlapovi, ktorý už pravdepodobne o mňa ani nestojí, ale vždy sa ku mne domov vráti, lebo vraj to tak chce.
Ach je veľa toho čo sa mi preháňa hlavou, a len sa v tom krútim a neviem ako ďalej.
@mamka01 Podľa toho, čo píšeš, Vaše manželstvo nefunguje optimálne a už teraz asi nevytvára optimálne zázemie pre vaše prvé dieťa. Takže skôr, ako by som si plnila sen o ďalšom dieťatku, by som riešila manželstvo - či a ako sa dá zlepšiť a zachrániť váš vzťah, aby ste boli v prvom rade dobrí rodičia a vzor pre už narodené dieťa.
Porodiť ďalšie dieťa za situácie, že manžel s tým nebude stotožnený, že spolu neviete komunikovať, by bolo úplné kamikadze pre manželstvo a nakoniec rodinu ako takú.
Nakoniec by si zrejme ostala buď sama s dvomi deťmi alebo s manželom, ktorý by s tebou nekomunikoval či ti vyhadzoval na oči pri každej príležitosti, že takto si to chcela, tak sa nesťažuj. A tak si si to asi nevysnívala... držím palce.
@mamka01 mne z toho tiez vychadza, ze mate asi hlbsie partnerske problemy a za ziadnych okolnosti by som do takychto podmienok nepriviedla dalsieho cloviecika 😔
@takyna to je super, ale vies kolko je tu takto opustenych mamicie, ktore (vacsinou priatel) poslal kadelahsie ... ist do takehoto rizika je nezodpovedne prave voci tomu dietatku.
@adri266 nech v prvom rade autorka temy riesi svoje manzelstvo. A som toho nazoru, ze pred manzelstvom ked pan manzel nevedel nic o detoch, mohol tvrdit to svoje... ale teraz asi aj sam vidi, ze jeho manzelstvo nefugnuje spravne a asi sa neciti na dieta.

@mima4 lenze ona nechce dieta ako hracku...to je rozdiel