icon

Mám si brať príklad zo švagrinej

13. júl 2025

Mama povedala, že keď chcem mať viac času na seba mám si brať príklad zo švagrinej. Poviem vám dosť ma naštvala. Viem že už má svoj vek a nemá nervy na dvoch puberťákov. Bývame ďalej od nej,keď boli deti menšie sem tam pomohla, ami nečakam od nej pomoc. Zatiaľ neviem ako budem riešiť kto dohliadne na deti od septembra (prvák a tretiačka na 8r gymku. Cez deň ok, ale ja potrebujem doplniť kvalifikáciu a škola je cez víkendy. O iných aktivitách ani nehovoriac...
Aby som doplnila brat je už na dôchodku , švagriná o hodne mladšia majú štyri deti, staršie sa starajú o mladšie, vozia/nosia na krúžky. Švagriná nevarí, objednáva v práci a to nosí domov. Hocikedy si spraví program na víkend a nechá deti doma.Svagrina si počas md spravila bc, ale brat podnikal a mohol si dovoliť zostať doma cez víkendy.
Som sama na deti, neuznávam aby staršie deti vychovávali mladšie a donáška jedla ide dosť po peňazí nemám také vymoženosti ako švagriná .
Rozmýšľam ako vyriešiť moju dilemu, ak si nezvýšim kvalifikáciu, možno prídem o prácu alebo ma preradenia na nižšiu pozíciu. Ceny sú šialené z nižšieho príjmu tažko vyžijeme. Nechali by ste deti samé? Mám obavy .z toho...Rizkovať prácu, ktorú mám rada, a možno skúsiť školu keď budú deti väčšie?

Strana
z3
nelca84
13. júl 2025

@anonym_autor nejaka vysokoskolacka sa brigade na sobotu urcite potesi a verim, ze ta ani nezruinuje

jajanka31
13. júl 2025

V tom texte si si aj trochu odpovedala. Svagrina ma brata a tak deti lepsie zvladaju. Ty mas kde otca svojich deti?alebo budem hnusna ale nenajdes si skor chlapa a tak zvysovat kvalifikaciu? Dvom sa predsa vsetko robi lepsie..a tiez ked je tvoj brat uz teda na dochodku to ma kolko rokov? Kazdopadne uz je asi zabezpeceny. Nemyslela tvoja mama nahodou to aby si si nasla zabezpeceneho chlapa?

michaela329
13. júl 2025

Keď teda neuznavas, ze sa staršie postará o mladšie z nemáš partnera a neriešiš opatrovateľku, no tak so školou počkaj 🤷 Mama ma pravdu, švagriná to má dobre zariadené.

doriiis
13. júl 2025

Tretiačka na 8 ročnom gympli.Takze má koľko? 13,14 rokov? Takto staré dievča v pohode postráži 6 ročné dieťa a dokonca aj niečo malé ukuchti.Ci uznávas,alebo nie,niekedy treba spustiť zo svojich nárokov a priorít aby si dosiahla cieľ.Na kurz choď.Peniaze potrebuješ.Uz máš veľké deti,ktoré deň dva zvládnu same

marianarem
13. júl 2025

@anonym_autor Ide o to, ze by deti boli v sobotu same doma cez den? Toto uz je podla mna vek, kedy by sa v pohode same zaobisli. Ved tu nejde o vychovavanie mladsieho starsim, len budu same doma, alebo pojdu aj von, naspat domov trafia, v tomto veku v tom uz nevidim problem.

mamina7070
13. júl 2025

to je deviatacka a siestak? uplne v pohode to zvladnu proste ak sa chces vzdelavat uber zo svojich ultimat postrazit raz za tyzden brata neznamena prebrat celu vychovu
alebo pories s otcom deti?

marca12
13. júl 2025

Mama je dobre mimo. Porovnava samozivitelku so zenou,ktora ma muza.

biba_18
13. júl 2025
@marca12

Mama je dobre mimo. Porovnava samozivitelku so zenou,ktora ma muza.

@marca12 dobre, porovnáva neporovnateľné, ale nie je to nič z čoho by sa mala autorka zrútiť…

biba_18
13. júl 2025

skúsila by som tú vysokoškoláčku ako dozor…

scila
13. júl 2025

@anonym_autor tak od mamy je blbé, dávať ti za príklad niekoho v diametrálne odlišnej situácii. Ale ak ti nie je ochotná pomôcť tak s tým nič nespravíš.
Jedine niekomu zaplatiť za stráženie alebo skúsiť poprosiť niekoho z priateľov či by ich nepostrážili. Je to zlé keď sa človek nemôže spoľahnúť na rodinu.

autor
13. júl 2025
@jajanka31

V tom texte si si aj trochu odpovedala. Svagrina ma brata a tak deti lepsie zvladaju. Ty mas kde otca svojich deti?alebo budem hnusna ale nenajdes si skor chlapa a tak zvysovat kvalifikaciu? Dvom sa predsa vsetko robi lepsie..a tiez ked je tvoj brat uz teda na dochodku to ma kolko rokov? Kazdopadne uz je asi zabezpeceny. Nemyslela tvoja mama nahodou to aby si si nasla zabezpeceneho chlapa?

@michaela329
@doriiis nechali by ste dve deti samé celý víkend, komplet každý víkend vrátane nocí?
@nelca84 každý týždeň kým nebudem mať bc?
@jajanka31 otec detí sa metrha pri výchove, a má prácu na smeny aj nočné a víkendy a sviatky

biba_18
13. júl 2025

ako budeš chodiť do školy? a kde budeš ubytovaná?

doriiis
13. júl 2025

Akú dlhú dobu budeš chodiť do tej školy? Ako ďaleko? Prečo aj v noci?

michaela329
13. júl 2025
@anonym_autor

@michaela329
@doriiis nechali by ste dve deti samé celý víkend, komplet každý víkend vrátane nocí?
@jajanka31 otec detí sa metrha pri výchove, a má prácu na smeny aj nočné a víkendy a sviatky

@anonym_autor celý komplet víkend? Študovala som Mgr. externe, ale teda nepoznám školu, kde sa vyučuje v nedeľu. Chodila som ráno o štvrtej a večer o ôsmej som bola doma - takmer 200km každý víkend. Otec isto neťahá každý víkend zmenu, takže starostlivosť dať aj na neho.

autor
13. júl 2025
@scila

@anonym_autor tak od mamy je blbé, dávať ti za príklad niekoho v diametrálne odlišnej situácii. Ale ak ti nie je ochotná pomôcť tak s tým nič nespravíš.
Jedine niekomu zaplatiť za stráženie alebo skúsiť poprosiť niekoho z priateľov či by ich nepostrážili. Je to zlé keď sa človek nemôže spoľahnúť na rodinu.

@scila sorry nechcem sem rozpisovať vek, ale ak je môj brat starobný dôchodca asi predpokladáš ako stará môže byť moja mama, však

autor
13. júl 2025
@scila

@scila sorry nechcem sem rozpisovať vek, ale ak je môj brat starobný dôchodca asi predpokladáš ako stará môže byť moja mama, však

autor
13. júl 2025
@michaela329

@anonym_autor celý komplet víkend? Študovala som Mgr. externe, ale teda nepoznám školu, kde sa vyučuje v nedeľu. Chodila som ráno o štvrtej a večer o ôsmej som bola doma - takmer 200km každý víkend. Otec isto neťahá každý víkend zmenu, takže starostlivosť dať aj na neho.

@michaela329 neberie ich ani keď má súdom určené to je utópiou aby ich bral keď nemusí

autor
13. júl 2025
@michaela329

@doriiis
@michaela329 bc nedajú za dva týždne či? Žial kvôli zlej doprave sa neviem dostať skôr domov.

autor
13. júl 2025
@michaela329

@doriiis
@michaela329 bc nedajú za dva týždne či? Žial kvôli zlej doprave sa neviem dostať skôr domov.

anonym_99feb5
13. júl 2025
@anonym_autor

@michaela329 neberie ich ani keď má súdom určené to je utópiou aby ich bral keď nemusí

@anonym_autor prečo píšeš o 2 pubertakoch, keď menší má 6 rokov.Ty si mame na rovinu povedala, že chces, aby ti ich strážila každý víkend aj v noci?keď je brat dôchodca mama ma po 80 tke?To sa jej nečudujem chce mať svoj kľud a svoju domácnosť.Deti v tom veku nemôžu byť samé išla by som študovať o pár rokov.

autor
13. júl 2025
@anonym_99feb5

@anonym_autor prečo píšeš o 2 pubertakoch, keď menší má 6 rokov.Ty si mame na rovinu povedala, že chces, aby ti ich strážila každý víkend aj v noci?keď je brat dôchodca mama ma po 80 tke?To sa jej nečudujem chce mať svoj kľud a svoju domácnosť.Deti v tom veku nemôžu byť samé išla by som študovať o pár rokov.

@anonym_99feb5 prvák a tretiačka obaja na 8 ročnom gymku

autor
13. júl 2025
@anonym_99feb5

@anonym_99feb5 prvák a tretiačka obaja na 8 ročnom gymku

anonym_9322dd
13. júl 2025

Prvák a tretiačka? Prvák akože prima? Čiže ma 10 rokov? A tretiačka koľko 13? Alebo tretiačka už septima?

mamina7070
13. júl 2025

Ak ma tvoj brat 65+ tak tvoja mama ma okolo 85 rokov
a ty od nej ocakavas starostlivost o pubertakov kazdy vikend ? bud rada ze ju este nemusis prebalovat

marca12
13. júl 2025
@anonym_autor

@michaela329

@anonym_autor Ja by som teda deti do 15 rokov nenechala same cez noc. Cez den vydrzia,ale v noci,neviem si to predstavit. To je mame zatazko vlastnej dcere pomoct s detmi?

marca12
13. júl 2025
@anonym_autor

@michaela329

@anonym_autor Ja by som teda deti do 15 rokov nenechala same cez noc. Cez den vydrzia,ale v noci,neviem si to predstavit. To je mame zatazko vlastnej dcere pomoct s detmi?

autor
13. júl 2025
@marca12

mamina7070
13. júl 2025

a kolko mas vlastne rokov ty ? neriesla by som svagrinu tiez si si mohla skolu robit popri MD a RD, ak ti to nevychadza skus si najst skolu bkizsie s lepsimi podmienkami alebo to odloz (za mna je dost hardcore aby mala samozivitelka s detmi do 15 rokov skolu kde jenkazdy vikend mimo domu a platit prespanie atd

autor
13. júl 2025
@mamina7070

a kolko mas vlastne rokov ty ? neriesla by som svagrinu tiez si si mohla skolu robit popri MD a RD, ak ti to nevychadza skus si najst skolu bkizsie s lepsimi podmienkami alebo to odloz (za mna je dost hardcore aby mala samozivitelka s detmi do 15 rokov skolu kde jenkazdy vikend mimo domu a platit prespanie atd

@mamina7070 som kratko po 50ke

zmrzlinka2021
13. júl 2025
@anonym_autor

@mamina7070 som kratko po 50ke

@anonym_autor a opatrovateľka, ktorá príde k deťom na noc?

Strana
z3