icon

Mám si začať nový vzťah?

keram3053
12. apr 2013

Ahojte,mozno sa chcem len vyzalovat, viem ze budu argumenty za aj proti, ale riesim v sebe dost tazku otazku a aj ked mam pocit, ze som takmer rozhodnuty istotu nemam,existuje len zle a horsie riesenie. Pokusim sa to nejako zhrnut. Nas rodinny zivot akosi nefunguje a ja som uz z toho tak psychicky unaveny, ze chcem si najst radsej niekoho ineho s kym budem zit normalne a budu veci fungovat aspon o 50% lepsie. Mam pocit, ze pre manzelku je najdolezitejsia praca, ostatne veci su druhorade,ci deti, ci domacnost, viac menej sa staram o vsetko hlavne ja. Keby jej aspon vadilo, ze toto nieje vporiadku, toto by trebalo spravit ale jej to ani nevadi. Nema zaujem ani nic vylepsit doma,ci nieco kupit co by sa nam zislo....proste kopec malickosti, cez ktore by som sa mohol sice preniest....aj som s nou diskutoval, troska sa to zlepsilo ale samozrejme ked niekto nema vztah k domacnosti tak je to tazko. Doma nemusela nic robit a tak je pre nu vsetko tazke, nezvlada to. Bol som naivny ked som si myslel pred tym nez sme sa zobrali ze ono sa to spravi, ze ona chce. Najvacsi problem a zlom vsak nastal, ked ma sklamala po smrti mojej mamky,to ze sa o nu takmer vobec nezaujimala a dalsich par veci ktore sa mi nasledne nepacili by som este prehryzol,ale to ze ked malo byt dedicske konanie tak na nom chcela byt za kazdu cenu, hoci som si to neprial prave kvoli tomu ze mamku nesla ani len do nemocnice pozriet. Ze ona ma na to pravo....a este aj tam mi urobila hanbu. Strasne ma sklamala a uz k nej nic necitim. Strasne som sa sklamal v jej charaktere. Zijeme uz vpodastate 7 mesiacov vedla seba len ako kamarati, mame dve deti na ktore musim brat ohlad ale mam proste pocit, ze tento zivot a vztah nema zmysel. Hoci je to proti mojim zasadam mam pocit ze chcem zit s niekym s kym si budem rozumiet, kto kona podla toho co je spravne a nie podla toho co citi. Musim brati sice ohlad v prvom rade na deti, ale aj tie si to casom vsimnu ked budu vacsie ze to nieje vporiadku. Ano, mohol by som sa obetovat a zit takto vedla seba aspon do ich dospelosti....ale ci to nazaj chcem sa takto trapit a byt nestastny...
viem ze su ludia ktori vedia napr. odpustit aj neveru, ja som jej tiez odpustil ale to co citim bohuzial nedokazem zmenit. Aj som sa s nou o tom rozpraval ale ona to akosi nechape, kona podla toho co citi...je to proti mojim zasadam, ale mam pocit ze chcem najst niekoho komu mozem absolutne verit a byt mozno zase stastny, lebo v tom nasom vztahu mi chyba strasne vela

lenkaa33
13. apr 2013

@keram3053 prezi svoj zivot najlepsie ako vies. zijeme len raz a nikto nebude zit tvoj zivot. Prezit si ho musis sam. Ak citis, ze by si vedel najst stastie niekde inde, ja verim, ze je to tak. Pekny vztah mozes mat s detmi, aj ked nebudes s ich maminou. Je to na tebe. Jedneho dna to isto pochopia. Vela stastia ti prajem, nech mas cestu k spokojnosti a radosti jednoduchu 😉

anos18
13. apr 2013

@turkija Mna nemusi muz posluchat, ale ani ja neposlucham, lebo vztah nie je o posluchani, ale o dohodnuti sa. Ina vec je, ked zena ma lepsie nazory? 🙂
Ale ako som uz pisala, ja mam tieto 3 základne kritériá, uz aj tie splna malokto. A potom aby bol inteligentny, citlivy, nezny, romanticky, rodinne zalozeny, sikovny, sympaticky ........takeho uz fakt kde najst????? 🙂 🙂 🙂

keram3053
autor
13. apr 2013

@turkija
myslim ze vidim aj kladne veci,ale problem je v inom. A ja si myslim ze su stale ludia ktori peniaze chape len ako zdroj obzivy a splnenie urcitych priani a nie ako hlavny ciel svojho zivota, kvoli ktoremu su schopni urobit aj nespravne veci.

keram3053
autor
13. apr 2013

@anos18
tak to uz chces fakt vela 🙂 takeho uz asi nenajdes a aj ak ano je davno zadany...

kveta
13. apr 2013

@keram3053 Ocakavas od ludi, co sam nerobis. Chces najst partnerku, ktora bude robit to, co je spravne a nie to, co citi. Ked opustis rodinu kvoli novej partnerke, urobis to, co je spravne alebo co citis?

Vas problem s domacnostou by vyriesila jedna sikovna gazdinka na osem hodin do tyzdna. Uprace, nakupi,... Ty sa nebudes musiet tak starat o domacnost..

Dedicske konanie.. Do toho ju naozaj nic nebolo.

turkija
13. apr 2013

@anos18 nájdeš, ale iba v romatických filmoch 😀 , a s tým posluchaním na slovo som nemyslela manžela, ale psíka 😀 😀 😀 , to mala byť len taká vetná hračka 😉 pre odľahčenie témy 😕
@keram3053 je to veľmi smutné, ale je to tak, že kvôli peniazom veľa ľudí robí veľa nesprávnych veci 😒

anos18
13. apr 2013

@keram3053 Hladam iba to, co sama ponukam. 🙂

anos18
13. apr 2013

@turkija 🙂

turkija
13. apr 2013

@kveta dobrá rada nad zlato. Máš pravdu, čo je tvoje , to je moje, ale čo je moje , teba do toho nič 😀

bambola
13. apr 2013

@keram3053 zarazilo ma v tvojom prispevku toto
".............kto kona podla toho co je spravne a nie podla toho co citi......"
zle to vnimas. pretoze, keby si tuto vetu obratil proti sebe (a ty vies, ze to tak je) tak vies, ze spravne je udrzat rodinu , a predsa uvazujes o odchode. tak ako ty nechces byt nestatny s nou, tak ona nie je ochotna sa prisposobovat rodine a byt nestastna.
Tak chod a bud aj ty stastny! a nehladaj niekoho kto kona podla toho co je spravne, hladaj niekoho, kto citi tak ako citis ty, a citi, ze to co robi je spravne (a pritom nie je nestastny a neobmedzuje sa 🙂 )

a este som si vsimla, ze pises, ze neodides teraz ale pockas ci vydrzis alebo ci niekoho nestretnes. chyba!
dalsich 10rokov to nevydrzis lebo uz teraz ta to nici, a cakat kym niekoho stretnes? no neviem, jednak by ti bolo vycitane , ze opustas rodinu (ci len samotnu zenu) kvoli inej a jednak ty potrebujes byt chvilku sam (s detmi) , usporiadat si zivot tak ako to tebe vyhovuje, nastavit si rodinu..... a potom je mozne, ze niekomu tento tvoj styl bude vyhovovat a prida sa k tebe 🙂

Takze ak chces odist, odid hned resp v najblizsej dobe a neodkladaj to "az kym nieco, niekde" , ale samozrejme musi tomu predchadzat spolocny rozhovor o vaznych a dolezitych veciach. Vyjasnit si situaciu. Drzim palce.

keram3053
autor
13. apr 2013

@anos18
hmmmm.....zavidim

anos18
13. apr 2013

@keram3053 Co zavidis? 🙂

dobromila
13. apr 2013

@keram3053 tiež si myslím, že každý, kto Ti je srdcu blízky, Ťa niekedy v živote sklame. Čím bližšie sme jeden k druhému citovo pripútaní, tým viac to bude bolieť. Sklamú Ťa aj deti a nie raz! ALE! Treba vedieť odpúšťať a prosiť o odpustenie. Je to pre život nevyhnutné.
Neviem, kde ste sa brali. Ak na úrade, tak tam sa hovorí len, že beriem si tú a tú za manželku. Nič sa nesľubuje - žiaľ, potom to aj tak vyzerá často.
Ak v kostole - tak tam sa sľubuje, že budete pri sebe stáť v šťastí, nešťastí, zdraví aj v chorobe! To je podľa mňa obrovský rozdiel. Láska, to je dennodenné rozhodnutie, nie je to len prchavý pocit.

Rozvodom, novým vzťahom by si skomplikoval život nielen sebe a aj keby si načas prežíval pocity šťastia, realita života by Ťa niekde dostihla - tomu ver! Osobne poznám prípad páru, ktorý si myslel, že ich jediným riešením je rozvod. Prešli peklom, rok bol muž odsťahovaný, doťahovali sa o majetok....potom sa vrátil...zistil, že nič nevyriešil. Keď sú na scéne deti, tak sa ich matky aj tak nezbavíš.
Rozhodne je potrebných veľa úprimných rozhovorov medzi Tebou a Tvojou manželkou, prípadne návšteva manželskej poradne, v prípade, ak by si bol veriaci je tých možností potom ešte oveľa viac.
Držím palce!

keram3053
autor
13. apr 2013

@bambola
uz mam hlavu viac zamotanu ako som mal,uvidim o 10 rokov, niekedy sa treba aj obetovat, mozno to tak bude a ked niekoho stretnem asi to aj tak neovplyvnim

@kveta
mas pravdu, momentalne uz konam podla toho co citim a vlastne aj preto som tu

Mna by strasne zaujimalo, co by ste urobili keby Vas napr. muz podviedol, kolke z Vas by ste sa s tym zmierili a zili dalej ako by bolo vsetko ok.?

keram3053
autor
13. apr 2013

@anos18 no tvojemu nastavajucemu, ked tolko toho ponukas 🙂

anos18
13. apr 2013

Ale ved aj Tvoja zena je isto inteligentna, aj sympaticka, v istych veciach sikovna, mozno aj romanticka, ked je prilezitost. Mozno len nie je az tak rodinne zalozena. Ale kazdy z nas je iny. V tom je pestroch tohto zivota, ze nie sme rovnaki 🙂

keram3053
autor
13. apr 2013

@anos18
ja ani neviem...niekedy z nej vyjdu take veci ze mi len sanka padne...a to rodinne zalozena je pre mna dost dolezite,to mi velmi chyba, ja som to doma dostal a ako chlap neviem vsetko dat rodine ten vklad co moze dat len zena...je to tazko,ja som tie moje problemy zhrnul na pol strany,ale nestacili by mi ani 3A4. Ale s tymto sa samozrejme da zmierit,a zlepsili sa hodne,aj ona sa snazi a je to lepsie. Tam je hlavny problem ta dovera. No povedz co by si robila keby ta muz podviedol?

sticker
13. apr 2013

@keram3053 Ostávať vo vzťahu preto, lebo si nenašiel ešte nový vzťah nie je dvakrát rozumné riešenie 😒 A čo spravíš, ak niekoho takého stretneš? Budeš ešte viac zamotaný vo svojich pocitoch... Buď s manželkou chceš ostať a tváriť sa, že ste šťastná rodina, alebo pôjdeš za svojim šťastím inde.... No kde máš záruky, že nový vzťah bude "kým nás smrť nerozdelí".... Zamilovanosť takisto pominie, ako v terajšom vzťahu. A človeka nezmeníš. Človeka treba akceptovať takého aký je. Ak manželka nemá nejaké základy z rodiny, ako píšeš, tak ich už mať nebude. Z toho, čo si napísal mi príde ako človek, ktorý si idem za tým, čo chce.... Ale keď máte dve deti, tak snáď má nejaký ten zmysel pre rodinu... Inak by si dala už po prvom dieťati pozor... A táto jej vlastnosť sa vlastne kedy začala prejavovať, resp. kedy si ju začal tak viac vnímať?

sticker
13. apr 2013

@keram3053 A ona ťa podviedla? Ak si to už písal, prepáč, že sa pýtam... 🙂

kveta
13. apr 2013

@keram3053 Nehovoril si, ze si jej neveru odpustil? Tak co to sem tahas? Ako ospravedlnenie Tvojho buduceho odchodu alebo skutocny problem Vasho manzelstva je jej byvala nevera? To len na zamyslenie..

keram3053
autor
13. apr 2013

@sticker
nenazval by som to ostavat vo vztahu,lebo nezijeme ako manzelia,zijeme vedla seba,starame sa o deti, robime to co je nevyhnutne...pre deti by to v tomto pripade nebolo tiez dobre aby mali mamu alebo otca len z casu na cas....
zaruky nemam nikde ale mozno uz budem mudrejsi ako som bol. Samozrejme neberte to absolutne ze sa manzelka o nic nestara a nema absolutne zmysel pre rodinu, to zas nie je tak. Neda sa to zhrnut, je to cele strasne komplikovane ...musela by si s nami zit nejake obdobie aby si to videla , mozno by si potom pochopila...

keram3053
autor
13. apr 2013

@kveta
to som tu nikdy nenapisal, si sa nejako zamotala.... 😉

sticker
13. apr 2013

@keram3053 A stačí Ti "žiť vedľa seba"? 😒 To je veľmi, veľmi málo.... A deti sú veľmi vnímavé. Neviem ako staré máte deti, ale vnímajú všetko.... Aj keď nepovedia 😔

keram3053
autor
13. apr 2013

nestaci, ale mozno to je tak lepsie kvoli detom, v rodine mame par takychto vztahov kde ziju vedla seba takto a uz su to dochodcovia, bohuzial....deti maju ale dobre

sticker
13. apr 2013

@keram3053 No tak vidíš... v tomto poslednom príspevku si si vlastne odpovedal, čo bude ďalej.......

keram3053
autor
13. apr 2013

@sticker
mozno to tak bude,ale je aj mozne ze stretnem nejaku mamicku ktora bude mat tiez za sebou nejake sklamanie a sa zblizime, malo pravdepodobne...ale nie nemozne, je vela ludi co sa sklamalo , ostali sami
ale uz vlastne riesim blbosti co by bolo keby bolo a aj tak neviem co bude....uz by som mal toto forum radsej zrusit, to sa asi neda co?

sticker
13. apr 2013

@keram3053 Stačí sa odhlásiť a nikdy neprihlásiť 🙂 😉 A veru neviem, či by sa páčilo manželke keby si túto tému prečíta a hlavne posledný Tvoj príspevok....

keram3053
autor
13. apr 2013

jasne ze nepacilo , mne sa tiez vela veci nepaci a zijem s nimi, ked sa odhlasim forum ale predsa nezmizne, ja ho chcem odstranit,

sticker
13. apr 2013

@keram3053 Napíš adminom a požiadaj o zrušenie 😉 🙂

keram3053
autor
13. apr 2013

dikes, bude to tak lepsie 🙂
aj tak som vlastne nic nevyriesil...ale aspon popisal