icon

Mám si zvyknúť?

5. aug 2023

Prosím vás aký je váš názor, lebo už si pripadám ako totálna stíhačka.
Manžel pracuje v zahraničí, na týždňovky. Máme dve deti. Príde v piatok, hodinu je s nami a ide na tréning. Hráva futbal. Príde večer, keď už spíme. V sobotu klasika, upratujeme, ideme na nákup a poobede hrava zápas. Zase pride až neskoro večer. V nedeľu ide k rodine pomáhať kosiť, alebo drevo pílit alebo čo je treba. Celý týždeň som na všetko sama a chyba mi, keď som sa chcela rozumne porozprávať ci by sa aspoň každý druhý víkend nemohol venovať nám ako rodine tak vypenil ci už si ani zašportovat nemôže alebo ci nemôže pomôcť rodičom. A takto to ma byt až do novembra. Potom zas futbal vymení za hokej a takto dookola.
Mam to nechať tak? Zvyknúť si?

Strana
z2
autor
5. aug 2023

@mikadooo nie nie, to vôbec on je dobrý otec. Len som ho chcela mať aspoň jeden víkend pre seba. Piatok, sobotu aj nedeľu. Aby sa venoval len nám keď už je cely víkend preč. Nie každý víkend ale aspoň raz do mesiaca. Lenže to je preňho nemysliteľné... a chcela som to riešiť, SPOLU

autor
5. aug 2023

@samimami777 v dobrom ti závidím a veľmi by som chcela aby sme aj my takto fungovali 😔

ropucha6
5. aug 2023

@maranta_leuconeura presne, deti by videl asi rovnako ako rozvedeny…tu uz ide len o peniaze, co donesie, bohuzial.

autor
5. aug 2023

@ropucha6 niekedy si myslím, ze tiež to nemá zmysel. Cez týždeň sama, cez víkend pocitovo tiež sama...
Len je ťažké si to priznať. Takto nejako by to vyzeralo aj keby sme rozvedení.

mikadooo
5. aug 2023

Nuž tak na tom trvaj. Znovu a znovu🤷. Až kým nebude ochotný to riešiť spolu. Daj mu vedieť, že máte problém a ten problém je stále tu, nikam neodišiel... Ja by som ho opakovane "otravovala", že to chcem riešiť, aby trávil viac času s nami a teda hľadám alternatívy a potrebujem nejakú nájsť, ktorú mi buď odsúhlasí, alebo navrhne niečo iné, s čím budem súhlasiť ja...

ropucha6
5. aug 2023

Tak uvidis, ci to bude mat snahu zmenit, resp ak nie, ci to zmenis ty…

majlo1234
6. aug 2023

Neda sa nic vynucovat, ak nebude chciet, neprinutis ho. Ale mozes mu opakovat svoje potreby: ked si cely tyzdwn prec, a potom vikendy stravis so svojimi kamaratmi a rodicmi, citim sa smutna/osamela. Potrebovala by som, aby si aspon kzdy druhy vikend bol s nami.

ajuga
6. aug 2023

A nezvazujes zajednat nejaky pobyt na vikend? Normalne mu navrhni, aby se sli na jeden vikend od piatku, co pride z roboty do nedele niekde do hotela s wellnesom. To sa bude musiet vam venovat. A tam mu vsetko pekne vysvetlit. A ak si to neuvedomi, tak ostat sama s nim a preratat si, ci ti aj nebude lepsie samej (vlastne si aj tak sama) a s vyzivnym, ktore by si mala paradne, ked robi v zahranici... alebo potom zbalit deti v nedelu k babke a nech si uzije s detmi... a takto to poriesit. Akoze nemyslitelne takto fungovat. Ty mas nejaky cas pre seba? Ja som tiez mala muza v zahraniciisty cas a nebyt svokry, ktora brala deti n jeden den v tyzdni a sem tam prisla k nam na navstevu, scvoknem. Ved to musis fungovat rano skolka/skola, potom robota, skolka/skola vyzdvihnt a domov sichta dalsia. Prip aj ked si na rodicaku.. to je este horsie ako byt v praci....

julish
6. aug 2023

No manžel ani ty asi neviete ľahko hľadať kompromisy: zdá sa, že sobota pred zápasom je vás čas, vykašlite sa na nákupy a upratovanie a choďte spolu na vylet, nech je Vám všetkým prijemne a vypadnete zo stereotypu. Potom ho odvezte na zápas a fandite tatínkovi, s deckami si zakopne... a v nedeľu, keď pôjde pomáhať rodičom, nech nakúpi, pribal mu niektoré dieťa, ty si doma sprav, čo potrebuješ. A ako futbalistka píšem, že mat tréning deň pred zápasom je somarina, nech si manžel potrenuje v stredu, štvrtok individuálne, piatok už len taktiky alebo čo. Držím palce

alickapusinka
6. aug 2023

Polož si otázku či to manželstvo ma zmysel. Podľa mňa nie deťom asi je tak dobre zvykli si na mamu TY si 90 percent s nimi. Tvoj muž sa chova ako keby bol slobodný bezdetný. Ja mám takú kamošku manžel bol v zahraničí malý 3 deti a už synovia boli dospelý a dcéra veľká odrazu skončil robotu a prišiel robiť tu na SVK. Ani nevie ako výrastli nič rozviedla sa s ním.

lacibo
7. aug 2023

A ked cez vikend nepride, vtedy kto upratuje u rodicov? Ked pride, poziadala by som ho o veci, ktore treba spravit a pri ktorych potrebujes pomoct / zoznam/, ked urobi, nech si ide po svojom..daj tam aj aktivity s detmi, s tebou okrem praktickych veci..ak by nebol ustretovy tak naopak..chce odist, oznamim mu, ze uz daco mam (zalubu) a idem..nech sa stara o deti a domacnost on..kludne ak to nepojde inak aj kazdy vikend tak by som robila a v nedelu chod pomoct ty tvojej rodine..takto by som kym mu nedocvakne..ale podla mna si zvykol na zivot bez vas a kto vie ako to ma v mieste prace vlastne, to nechcem byt hnusna, ale vela vela prikladov z praxe poznam, ze muz tyzdnovky neustal skratka..drzim palce, nech sa to zlepsi

mane01
10. aug 2023

Z toho, co citam, je zjavne, ze ma ine priority ako teba a deti. Ja som to mala velmi podobne kedysi… tiez som hladala riesenie, stasne mi chybal, ale este viac bolelo to, ze ked prisiel, netuzil byt s nami…proste nemal problem hned ist prec s niekym inym a cas s nami bol vzdy menej dolezity ako ine veci. Najskor som prosila, plakala, robila obrie kompromisy, potom som si zvykla, a o nieco neskor mi uz dokonca vadilo, ked prisiel domov. Potom som od neho odisla nadobro a on sa nestacil cudovat, ze preco…🤦🏼

krasolienka1
18. jan 2024

Ahoj tak ako zmenilo sa u vás niečo
Robi manžel ešte v zahranici

bale1rinka
25. jan 2024

na jednej strane chápem, že chce vypustiť paru na futbale, na druhej strane nechápem, prečo nevie nastaviť rovnováhu ako CHLAP, chcel rodinu? s tým prichádzajú OBETE, pre vás oboch, ale aj potešenie, neviete si výjsť spolu večer keď by niekto postrážil deti? nemáte spoločné niečo? napríklad ísť si spolu zabehať niekde na hodinu, výjsť na kopec a sadnúť si na pník a pozerať sa na hory? nechodíte do detského centra nech sa deti vyskáču a vy si dáte kávu?? treba sa s ním porozprávať, že ten futbal nech má každý druhý týždeň napríklad...všetko je to o komunikácii.

Strana
z2