icon

Ako zladiť školu a tréningy pre stredoškolákov?

2. sep 2026

Ahojte, tie, ktore mate stredoskolakov, aj stihaju treningy? Ako zvladaju napr.na takych školách ako stavebna ucenie a plus aj treningy? Mame prvaka a chodi aj na futbal,3x treningy a aj zapasy cez vikendy...
Stihaju to zladit? Da sa to?

anonym_fa5edc
2. sep 2026

Neviem ako inde maju ja som chodila na sportove gymnazium sme mali do 14:30-16:00. Hned zo skoly trening a az tak domov najskor okolo 19. Na zapasy chodil kazdy nakolko vsetci sme tam boli sportovci a zvladat sa to dalo. A ako na kazdej skole niekto s vyznamenanim niekto ledva preliezal rocnikmi a maturitou. Keby daco na kazdej skole je moznost aj ISP, ja som tiez mala kvoli treningom par rokov z poslednych hodin par krat do tyzdna lebo inak by som to nestihala zladit. A co sa tyka treningov u nas boli 7:00-9:00 3x do tyzdna, skola potom zacala o 10, 2x do tyzdna skola od 7:00 a poobede treningy 5x do tyzdna tiez dvojhodinovky. Takze 3x to v porovnani s nasou zatazou by mal zvladnut lavou zadnou.

anonym_2456b5
2. sep 2026

@anonym_autor hlavné je určiť si prioritu. či je pre vás dôležitejší šport - v tom prípade by som odporučila vybaviť IŠP a ak je to škola, vynechala by som nejaké tréningy atď. dá sa to zvládať aj na bežnej strednej škole ktorá neni športovo zameraná, no určite to je o moc väčší stres a tlak všetko stíhať, keďže nikdy na nič neni čas. ja som tiež 4x týždenne mala tréningy na víkendy som cestovala na zápasy a bolo to naozaj utrpenie, keď som sa ledva o 19-20h. dostala domov po 12hodinach na nohách a vedela som, že nemôžem ísť oddychovať ale musí sa znova chystať do školy a na druhý deň to isté. keď som ale prešla na IŠP bolo to o moc jednoduchšie a hlavne menej tlaku. záleží aj od človeka, niekto dokáže tak fungovať a niekto potrebuje viac času aj na regeneráciu po tréningoch aj na prípravu do školy. čiže áno, stíhať sa to dá, ale má to svoju daň.

anonym_cfdbc1
2. sep 2026

Z vyučovania ide rovno na tréning, 3x týždenne a 2x týždenne ide na tréning pred vyučovaním. Niekedy mešká na 1. hodinu.
Tak neočakávam úplne samé jednotky, stačia 2. Je to už stredná škola, sama k sebe náročnejšia
Pred ťažkými pisomkami vynecháva tréning.
Môj si sám našiel systém, nájde si ho aj ten tvoj. Ucitelia vedia že športuje, tak niekdy mu dajú 1-2 dni navyše na odovzdanie nejakých projektov, alebo ho nevyvolali ak vedeli, že cely víkend závodil
Je to o komunikácii žiak-učiteľ-rodič
Samozrjeme že sa našla ucitelka, ktorá povedala, že ju to nezaujíma, tak ale to je len jedna taka čudná pani, ostatní mali pochopenie

anonym_a6ca78
2. sep 2026
@anonym_cfdbc1

Z vyučovania ide rovno na tréning, 3x týždenne a 2x týždenne ide na tréning pred vyučovaním. Niekedy mešká na 1. hodinu.
Tak neočakávam úplne samé jednotky, stačia 2. Je to už stredná škola, sama k sebe náročnejšia
Pred ťažkými pisomkami vynecháva tréning.
Môj si sám našiel systém, nájde si ho aj ten tvoj. Ucitelia vedia že športuje, tak niekdy mu dajú 1-2 dni navyše na odovzdanie nejakých projektov, alebo ho nevyvolali ak vedeli, že cely víkend závodil
Je to o komunikácii žiak-učiteľ-rodič
Samozrjeme že sa našla ucitelka, ktorá povedala, že ju to nezaujíma, tak ale to je len jedna taka čudná pani, ostatní mali pochopenie

@anonym_cfdbc1 Športovo aktívni majú aj časté úrazy, aj kvôli tomu viac vynechávajú. Šport a škola sa nedajú robiť naraz na 100 percent, treba si určiť priority, za mňa by to bola určite škola, veď tá ti dá základy na celý život, šport len na pár rokov.

renab
3. sep 2026

Stredoskolak si to uz hadam zladi sam.

anonym_5cae3a
3. sep 2026

@anonym_autor tak neviem akú máš prioritu? Chceš, aby študoval, alebo chceš mať doma Lobotku.

anonym_5cae3a
3. sep 2026

@anonym_autor ináč mam kolegyňu, má 3 deti a po 15,00 od pondelka do piatka robí svojim deťom taxikára. Denne každé dieťa má 2 kruzky. Chorá doba.

autor
Včera o 06:42

Jasne, ze skola, ale jeho futbal bavi. On to nehra profesionalne, ma to len ako konicek. Lenze treningy su 3x do tyzdna, plus niekedy zapasy cez vikend. No stredna skola nie je zakladna. Tak som len chcela vediet, ci sa to da zladit alebo vase dieta a tym sportom skoncilo alebo bola mozna nejaka dohoda s trenerom,.ktory chape, ze vzdelanie je na 1.mieste.
Dakujem za odpovede.