icon

Mám strach z môjho manžela

14. aug 2022

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať...S manželom sa rozvadzame, náš vzťah je dlhodobo nefunkčný... Manžel to nevie zniesť..Včera sa mi priznal,že ma dáva sledovať,a keď zistí,že niekoho mám,tak ma zabije.Pracujem s ľuďmi,denne sa v mojej práci vystrieda milión zákazníkov a n každého sa pýta,kto to bol,či som mu urobila dobre,že nič iné neviem,iba si zarobiť pi.... Strašne ma to uráža,depta ma psychicky,slovne ma napadá, vyhráža sa... Minule som bola s kamarátmi na víne v meste a on ma čakal doma za dverami,keď som odomkla už to začalo... Nátlaky,s kým som mala sex,že som celá od semena,že som chudera,chodil okolo mňa,že strašne smrdím od alkoholu,že som cundra...Pritom ako absolútne som neprišla opitá,iba dobre naladená z príjemného stretnutia s priateľmi.Necitim sa bezpečne, mám z neho strach, verím,že je schopný ma napadnúť a možno aj niečo horšie... Sú to väčšinou slovné útoky, nepíše mi také správy, nemám žiadny dôkaz..Neviem čo mám robiť, máva taký nepríčetný výraz,že mám naozaj niekedy pocit,že ma zabije 😔 povedal,že je na mne závislý a že nikdy ma nenechá..Som z toho zúfalá 🙏

Strana
z2
pribinak
14. aug 2022

@viestta neviem či by som pri takomto psychopatovi vsádzala na odvahu
Skôr na pud sebazáchovy

V každom prípade držím palce, aby veci dotiahla do úspešného konca

viestta
14. aug 2022

@pribinak môžme to nazvať ako chceme. Hlavná vec, ze niečo spravi

pribinak
14. aug 2022

@viestta dúfajme, poradiť sa poradila tak snáď áno

dilino
14. aug 2022

@ibrunova No ešte lepšie za ten čas sa zbali a v kľude všetko poberie.Ešte lepšie.

lujza123
14. aug 2022

Si v extrémne ťažkej situácii. Ale nejaké možnosti mas

Zavolaj si do najbližšieho centra pre týrané ženy. Nemusíš sa tam hneď sťahovať, ale majú veľa skúseností s podobnými psychopatmi, budú ti vedieť poradiť.

Skus kontaktovať niekoho z manželovej rodiny, kamarátov a poprosiť ich ci by mu nemohli dohovoriť nech odíde z bytu. Tak isto skus sa ešte spojiť so známou od ktorej máš byt. Minimálne výpoveď z nájmu môže poslať tvojmu mužovi poštou.

hrabovo
14. aug 2022

Ozvi sa občianskemu združeniu tenenet, sídlia v Senci, určite promptne pomôžu. Veľa šťastia

ahhola
14. aug 2022

Tu sa schyľuje k tragédii... Ja by som sadla na vlak.... Do preč. ◾

pribinak
14. aug 2022

@lujza123 uff

Neviem či by som si trúfla rieist to cez jeho rodinu či kamarátov
Väčšina (agresor) by to pochopila ako ohováranie a aby z toho náhodou nebol ešte aj výprask
A ak je bez zábran tak jej naozaj mize veľmi ublížiť

lujza123
14. aug 2022

@pribinak ale sú to ľudia ktorí majú na neho dosah, ktorích radu si možno vezme k srdcu. Tomu chlapovi proste úplne preplo zo stresu ze bude sám, nezvláda to a robí blbosti, stáva sa to veľa ľuďom. Ženy keď je zle sa vedia vykecat kamarátkam, poplakať si. Chlapy to skôr dusia v sebe, nikomu sa nezdoveria a potom to riešia takto extrémne.

Dôležité je ako to daná osoba povie tomu mužovi. Ani nemusí hovoriť ze bola tu tvoja žena a ohovárala ta. Stačí keď sa s ním niekto komu dôveruje porozpráva, vysvetli mu nech mysli na deti, na pokoj v rodine, nech nesťažuje situáciu. Aj jemu bude lepšie keď ženu neuvidí a nebude sa trápiť.

pribinak
14. aug 2022

@lujza123 toto by som neriskla. Veľmi nebezpečne

Vieš ako, aj keď napr jeho rodina vidí ako sa správa a aký je, tak krv nie je voda a v najväčšom konflikte budú stat pri nom

Neviem, ale toto je veľmi veľmi riskantne a nikdy by som to žiadnej týranej zene neporadila

Toto čo ty popisuješ je to čo by sa za ideálnych podmienok v ideálnom čase a ideálnom priestore malo udiať, ale ……

Veľmi veľmi nebezpečne (môj názor)

gabci_gabca
14. aug 2022

Uf toto je silná káva. Všetko by som nahrávala, ak by sa dalo išla by som čo najďalej od neho, lebo toto zaváňa prúserom.

sasa1310
14. aug 2022

treba ísť na políciu s vyhrážkami, hádam ho zoberú na tých 10 dní a za tých 10 dní nájdi azyl a choď tam. Určite by som to riešila čím skôr s políciu. Už tu bolo niekoľko takých labilných chlapov, ktorí nevedeli bez manželky a detí existovať a tak spravili čo najhoršie mohli

macikovaiveta
14. aug 2022

Je chorý , nech sa lieči

malykonik
14. aug 2022

Hneď zajtra ráno by som volala do krízového centra, a odišla hneď hoci len s par igelitkami.. Každý ďalší deň navyše môže aj deťom spôsobiť doživotnú traumu.

adaam
16. aug 2022

na políciu a nahlásiť Týranie blízkej a zverenej osoby.
mám skúsenosť, že na 99 percent nasleduje väzba, máloktorý sudca si zoberie na zodpovednosť, že muž žene ublíži.

radacak
16. aug 2022

Určite to treba riešiť.. viem že máš strach ale nečakaj,lebo nedajbože ublíži tebe alebo deťom 😔

liv1
16. aug 2022

Dievcata ti super poradili. Ja pridam za seba. Ja by som si zaobstarala nejaky kaser a neviem neviem ci kvoli bezpecnosti nie aj nieco ine. On je nepricetny, takze vyzera ze je schopny vaelicoho. Myslim si ze chranit sa takymto sposobom ma zmysel. Plus skus nejakeho psychologa, nech o nom vie co najviac ludi, mozno mu aj nariadia nejaku terapiu. On je pravdepodobne psychicky chory, ktovie, ci nepotrebuje nejake lieky. Velmi ti drzim palce ✊. Som z Bratislavy, ak by si chcela nejaku pomoc, ozvi sa mi cez spravu. Ci oblecenie pre deti, pripadne nejaky nakup, alebo len psychicku podporu. Drz sa.

Strana
z2