icon

Mám uprednostniť seba či deti?

brna1989
13. aug 2020

Ahojte, s manželom sme 7rokov.mame 6rocneho syna a 1.5 ročnú dcéru.
Manžel je veľmi prchky, vybušny a podobne.dlhsie sa pohravam s myšlienkou , že by som to ukončila.syn nastupuje do školy a dcéra má hendikep , čiže si to vyžaduje financie.časom sa ukáže, či s ňou budem musieť ostať na predĺženom RD.
Aby som zhrnula náš život.mame vysokú hypo na dom, ja som na RD.manzel pracuje v zahraničí,aby sme vedeli poplatit všetko.mame rod.dom, záhradu, bazén.ako sa povie, nežijeme si zle po finančnej stránke.
S čím ja najviac bojujem je to, že manžel stále preferuje svoj názor, nesprava sa slušne k mojej rodine,kamaratom.na každom mu niečo vadí.
Od začiatku bol taký, ale zaľúbená, ako sa povie, dúfala som,že sa zmení.neviem mu povedať milujem ťa a na sto percent viem, že by som si ho znova nezobrala.pred deťmi sa nebadane.rozmyslam, či s ním ostať, ako sa povie dožiť bez lásky alebo to skončiť hned,.len tie deti, hlavne dcéra potrebuje dosť financií skrz hendikep a syn ide do školy.mam uprednostniť seba,že som nespokojná vo vzťahu a odísť alebo ostať kvôli finančnej situácii, keďže do práce od dcéry ísť nemôžem.

majkeel
14. aug 2020

@brna1989 Potom ale nerozumiem, ze nic nemas/nemate, vsetko je na uver a nemas ani kam ist, ked si predtym pracovala ... Alebo mozno nevies usetrit, ked si nieco zarobila. To musis zmenit, ak chces mat moznost byt samostatna, ak to bude treba.
Ak chces byt slobodna a mat volnost rozhodovania odist z nejakeho vztahu, ktory je nanic, musis mat najskor miesto, kam sa da odist a vlastne prijmy ... Bez vlastnych prijmov si vzdy iba na urovni pubertaka, ktoreho zivia rodicia, ktory si musi pytat peniaze a dovolenie, ak chce niekam ist a chce sa zase vratit domov.

smolinka024
14. aug 2020

necitala som vsetky komentare: ale nemysli len na seba a mysli aj na deti...rozhodnutie odist, moze byt "dobre" aj pre nich... co ak sa zacne spravat agresivne aj k dcerke ked je chora?! neradim ti odist ani zostat...na to vlastne nema pravo ani jedna z nas, pretoze nikdy nikto nepozna sukromie ineho cloveka - co vsetko sa deje za dverami; nevieme "opacny" nazor - manzelov ako to napr. vidi on! a neda sa to ani vsetko v par riadkoch napisat/ opisat... mozno staci len "nakopnut" komunikaciu spolocnu a bude to... ale kazdopadne: ziadne nasilie: ani psychicke ani fyzicke nie je akceptovatelne!

h2
14. aug 2020

@smolinka024 Tak neviem, píšeš, že si nečítala všetky komentáre. Tak si prečítaj aspoň ten, ktorý písala autorka včera o 21:35. Stačia prvé dve vety.

smolinka024
14. aug 2020

@h2 ten som citala a svoj nazor som napisala... 😕

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
14. aug 2020

@smolinka024 ty to pises s ideou ze sa staci porozpravat a hura vsetko bude dobre. Vzdy sa da najst riesenie. No, ale takto to nefunguje. Niektore vztahy sa rokmi dostavaju vdaka povahe partnera (ktora sa mohla kludne rokmi zmenit), neschopnosti riesit problemy - pripadne nezaujem zo stran partnerov, zlej fin. situacii, zavislostiam, napriklad aj postihnutym detom do nejakeho vztahoveho panoptika ktore moze byt na nevydrzanie. Lenze dlhy, deti, zavislost na jednom prijme, nesamostatnost deti nuti partnera zostat. Mozem ti s isotou povedat, ze keby v nasom state bola moznost, ze stat fin. zabezpeci partnera ktory odide s detmi tak polovica Slovenska do mesiaca poda ziadost o rozvod.

h2
14. aug 2020

@smolinka024 Napriek tomu, že si čítala, že jej zlomil nos, lebo mu nechcela dať, napíšeš, že nikto nemá právo radiť jej odchod od neho, lebo im nevidíme do súkromia a nepoznáme jeho názor? A aký jeho názor by si chcela, aby si povedala: "Ahá, tak potom áno, potom si mal plné právo jej ten nos zlomiť?!?!" Nehnevaj sa, ale mne viac nebolo treba čítať, úplne mi stačilo, že jej ho zlomil.

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
h2
14. aug 2020

@brna1989 Neexistuje ospravedlniteľný dôvod na fyzické násilie! A to, že si už odvtedy nedostala, je len preto, že Ťa tým zlomeným nosom už prevychoval, takže mu už dopredu prikyvuješ, súhlasíš a podvoľuješ sa vo všetkom. Lebo "aby dobre bolo". A je dobre? Komu?

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
smolinka024
14. aug 2020

@h2 zle si pochopila moj komentar ("nastastie" autorka prispevku asi vedela na co narazam), takze je zbytocne to rozoberat dalej...

eliska13
14. aug 2020

@majkeel asi aj mala svoje peniaze, ale pri kúpe domu 2 deťoch sa to rozkotula.

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
14. aug 2020

Nechapem, že tvoja mama vie o tvojej situacii a nevezme ta.Mas chore dieťatko žiadny prijem- ked odídes a necha ťa tak? Ja nechapem, ženy ked maju deti- kopu si hrob.Zavisle na mužovi, chceš nevhceš musiš. Teraz asi nemóžeš odísť.Len či ty nam neklameš
Si si ista, že len raz vztiahol ruku na teba??

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
sono2
14. aug 2020

@brna1989 ináč som si čítala o tom dmo. To náhodou? Či jej to spôsobil on? Či už v bruchu či po pôrode? Bola si v pohode v tehotenstve?

sono2
14. aug 2020

@karolinakr tiež neverím. Ale nieje to o tom jej tu naložiť. Ja sa hnevám predovšetkým naňho.
Ak chlap čo používa nadávky to neurobí len raz. Tak isto násilie. Kamarátka dostala facku lebo sa bola zabiť konečne. A hovorí no jeee troška bolo nič hrozne. Smutné celé to je

lucka_ke
14. aug 2020

inak je možné, že ak nemá sex s tebou, že si nájde inde aj toto si premysli že ako zareaguješ ak zistíš, že má milenku/y

jvlo
14. aug 2020

Tiež mám dieťa,ktorého zdravotný stav nás stojí nemalé finančné prostriedky...ostala by som,lebo je doma malo,lebo vás vie zabezpečiť,lebo pri dieťati s DMO máš sama veľmi chabé vyhliadky na taký život aký máte. Je to ľahké buchnut dverami a odísť,ale čo potom. Urobila by som ale jednu vec. Odkladala by som si financie na obdobie,keď už budeš vedieť odísť. Čaká ťa náročné obdobie, dcérka ešte len ide do škôlky,potom škola...neviem si predstaviť byť na to finančne sama

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
brna1989
autor
14. aug 2020

@lucka_ke no veď to mi je jasne a povedzme si na rovinu, keď mu ja doma nedám.co cakam, že bude roky čakať?to mám v sebe už vyriešené.

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
sono2
14. aug 2020

@brna1989 tak to mi je fakt ľúto.

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
luccija
14. aug 2020

@brna1989 odhodlaj sa na ten rozhovor.Vyjadrovanim, názormi, až na to, že v dobrom aj zlom😀vyzeráš byt rozvazna, inteligentná žena aj, keď znesies viac ako bežne sú ženy ochotne tolerovať, ale rozumiem Ti

marca12
14. aug 2020

Ak chce zena s dvomi detmi odist,musi mat plan. V prvom rade,ak odides,kam pojdes byvat? Do prace ist nemozes,tak z coho si zaplatis najom,stravu,detom,co potrebuju a navyse aj rehabilitacie? Ak by si mohla byvat u rodicov,tak by som odisla. Ak nemas kam ist,bohuzial nepohnes sa. Hendikepovane dieta si vyzaduje matku a financie. Nie je ziadna sanca na napravu vztahu? Vysvetlit mu,aby ste sa k sebe spravali pekne,aby stlmil svoju agresivnu povahu.

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
14. aug 2020

@brna1989 držím palce!

brna1989
autor
Autor odpoveď zmazal