icon

Mám uprednostniť seba či deti?

brna1989
13. aug 2020

Ahojte, s manželom sme 7rokov.mame 6rocneho syna a 1.5 ročnú dcéru.
Manžel je veľmi prchky, vybušny a podobne.dlhsie sa pohravam s myšlienkou , že by som to ukončila.syn nastupuje do školy a dcéra má hendikep , čiže si to vyžaduje financie.časom sa ukáže, či s ňou budem musieť ostať na predĺženom RD.
Aby som zhrnula náš život.mame vysokú hypo na dom, ja som na RD.manzel pracuje v zahraničí,aby sme vedeli poplatit všetko.mame rod.dom, záhradu, bazén.ako sa povie, nežijeme si zle po finančnej stránke.
S čím ja najviac bojujem je to, že manžel stále preferuje svoj názor, nesprava sa slušne k mojej rodine,kamaratom.na každom mu niečo vadí.
Od začiatku bol taký, ale zaľúbená, ako sa povie, dúfala som,že sa zmení.neviem mu povedať milujem ťa a na sto percent viem, že by som si ho znova nezobrala.pred deťmi sa nebadane.rozmyslam, či s ním ostať, ako sa povie dožiť bez lásky alebo to skončiť hned,.len tie deti, hlavne dcéra potrebuje dosť financií skrz hendikep a syn ide do školy.mam uprednostniť seba,že som nespokojná vo vzťahu a odísť alebo ostať kvôli finančnej situácii, keďže do práce od dcéry ísť nemôžem.

Strana
z6
mimca2012
14. aug 2020

@marca12 konecne nomalny nazor🙃Plne s tebou suhlasim

adreen
14. aug 2020

Nečítala som všetko, nemám čas, ale: stopercentne odísť. Nie NAPRIEK deťom, ale KVôLI nim. Vyrastala som s otcom alkoholikom, a mama doteraz si myslí, že veď my sme mali pekné detstvo, že ved oni sa hádali len za zatvorenými dverami, nie pred nami, a alkohol otec tiež ukrýval. Napíšem ti jedno: deti vidia a cítia všetko! To, že vám to neklape, že je tam napätie, že nie je v rodine harmónia, že sa rodičia nemajú radi, a ver mi, zanechá to na nich traumy, ktoré časom vyjdú na povrch. Na druhej strane treba rozmýšľať prakticky- nemáš peniaze, kam ísť. Jediné šťastie žena, že tvoj chlap je doma len raz do mesiaca. Máš výhodu: máš čas, premyslieť všetko a vytvoriť si plán. A šetriť. Vytvor si tajný účet a šetri si nań, a keď príde čas, pobalíš kufre a postavíš chlapa pred hotovú vec. Raz som pozerala seriál Big little lies, tam presne toto robila Nicole Kidman, aby utiekla pred mužom psychopatom. Pozri si ten seriál, ona tiež najskôr muža ospravedlňovala, aj pred psychologičkou.

Strana
z6