Mám vrátiť dar pre dieťa otcovi?

lucy7773
25. okt 2013

Ahojte mamičky, potrebujem poradit. Mám 16 mesačneho syna. Pri narodení dostal 100eur od brata mojho priatela-krstneho otca, 100eur od kamaráta mojho priatela a 100eur od kamaratky mojej ´´svokry´´. Teraz sa kamaratovi mojho priatela narodili dvojičky. Naš syn od neho dostal 100eur, teraz chce moj byvaly aj jeho matka, aby som im bud dala peniaze co dostal z ich strany alebo mam dat tomu jeho kamaratovi 200eur dar ja!!! Ja mam len rodičovský prispevok a výživne na syna 120eur. Neviem si predstavit, že z toho mam dat ja 200 eur. Alebo vybrat synovi z knižky a dat to. Poradte mi čo mam robit? Priatel je zamestnany, ma aj iné formy prijmu. Je to normalne?

moni244
25. okt 2013

ja by som nedávala, ich nikto nenútil dávať peniaze a to čo je za výmysel, keď dali tebe musíš aj ty? Dary sa dávajú preto, aby sa potom dávali naspäť?

adkasmolka
25. okt 2013

dieta to dostalo darom!!! A ked uz nepodpisovala si ziaden papier, ze si od nich prevzala peniaze, takze rozpravat a ziadat mozu aj nadalej. Hadam im to nechces vratit!

bojovnicka11
25. okt 2013

@lucy7773 tak toto by som vôbec neriešila .... Keď svokra chce aj s priateľom nech dajú aj 800 Eur, ty sa tým netráp. Predsa išlo o dar pre Tvojho syna.

karabashka
25. okt 2013

presne tak ako píše @moni244 ved jasne ze das tej osobe tolko kolko ti dala ona, teda 100 eur, a tým to haslo..preco by si mala davat nieco naviac??? aj keby si mala neviem kolko penazi tak nechapem preco by si mala davat za svokru alebo za koho...nedaj nic naviac a nech sa hnevaju kolko chcu...

lulu_lu
25. okt 2013

inak dnes som nad tym rozmyslala tiez, ze ak by mne dali 100€ a im by sa narodili dvojcata , kolko by sme dali mi. Ja by so sa revanzovala naspat, aledala by som len 100 € a plus mozno kupila obom dupacky a mas to. Ak nedas nic, budu asi ohovarat.....

misinka26
25. okt 2013

Mne to príde smiešne ... veď ty si ich nenútila aby ti tie peniaze dávali a treba vždy prihliadnúť na finančnú situáciu rodiny ... jasné niečo im treba dať aby si mala pokoj v rodine ale 200 € to je podľa mňa dosť veľa ...

moni244
25. okt 2013

@lulu_lu ale zase treba prihliadať aj na finančnú situáciu, nevravím že nič nedať, ale zase v rámci možností a prostriedkov

monyccka
25. okt 2013

@lucy7773 co mas robit? vykaslat sa na to, co hovori byvaly aj jeho matka...co s tym mas? Ak si s kamaratom v kontakte a chces mu nieco darovat, tak mu daruj. Ak s nim v kontakte nie si, lebo je to kamarat tvojho byvaleho, vobec neries, ze sa mu nieco ma dat. To nech si riesi jeho okruh znamych, medzi ktorych uz asi nepatris. Ja by som poslala gratulacnu sms, pripadne pohladnicu a hotovson. Vratit peniaze by ma ani nenapadlo.

tjarka1
25. okt 2013

@lucy7773 haaaaaa, ha ha ha, to určite.... nič by som im nedala, ty si si peniaze predsa od nikoho nepýtala, navyše keď je to priatelov kamarát, nech mu dá on sám, to čo je za výmysel daj mu ty 200e, to kde videli, a svokru by som kopla do členka, nech sa pozre na to ako si vychovala synáčika, no fuj..... sa môžu obaja hambiť!!!!!!!

lulu_lu
25. okt 2013

@moni244 aha, to som prehliadla, to je pravda, ak by som na to nemala nedavala by som, a teraz pozeram, ze to je kamarat byvalehoa ten chce aby dala?

detvanocka
25. okt 2013

V žiadnom prípade nič nedávaj. Je to kamarat tvojho priatela a ked je jeho matka taka mudra tak nech da ona. Ved preboha brat dietu aby si sa revanžovala? Alebo nebodaj z materskej? Keby si pracovala tak ok. Ale takto nie!!! To je smiešne. A ked sme pri tom je to kamarat tvojho ex, tak nech sa revanžuje on! Je otec, tak by sa mal on. U nas to tak funguje a fungovat vyzdy bude a nielen u nas ale u každeho koho poznam to je normalne. Rovnako ako ked sa narodi tej svokrinej kamaratke vnuča tak sa ma revažovat ona podla mna. Nie Ty!!! V tomto konkretnom pripade tvoj ex!!!! NIč nedavaj!!

hori
25. okt 2013

Ej, toto bude burliva diskusia, pocitam... 😉 peniaze su vzdy vdacnou temou... 🙂 ale k veci:
1. Dary sa nevracaju.
2. Dary sa prijimaju bez povinnosti revansovat sa.
Dostavas vyzivne na syna - priatel je uz tvoj "ex" ? Lebo inak ho moze akurat tak hanba fackovat... vsak musi vidiet, ze nemas z coho velmi davat! Mas dve moznosti... vyber z knizky a maj svaty pokoj alebo vybodni sa na nich... nech som mrcha, ja by som volila to druhe... 😠

lulu_lu
25. okt 2013

prepac, ale nejak som prehlaIa tvoju financnu situaciu, ak by mi to rozpocet nedovoloval tak by so ani ja nedavala peniaze, ale kupila by som malickost. A ak by to bol kamarat mojho byvaleho, tak ench sa stara on alebp svokra ktora radi.
Ospravedlnujem sa, ale som si to precitala len ockom a nevsimla som si vsetky fakt y 🙂

lucy7773
autor
25. okt 2013

Presne aj som im povedali, že dar sa nevraca. Raz to dostal tak to ma mat. Priatel sa ohradzuje tým, že tie peniaze dostal on!!! 6e su jeho a nie synove, tak mu ich mam dať. Ale nechapem prečo su jeho? Za to že to dieta spravil?

lucy7773
autor
25. okt 2013

@lulu_lu Ano moj byvaly chce, aby som ja dala jeho kamaratovi, lebo on dal nasmu synovi.

vanga223
25. okt 2013

@lucy7773 Nemas preco riesit dar pre svojho syna. Je jedno kto co priniesol darom a Ty si ten dar prijala, nakolko bol pre Tvojho syna.Dary netreba riesit a posudzovat, odsudzovat je to na samotnom cloveku ako sa rozhodne obdarovat. Nie nadarmo sa hovori, ze darovanemu konovi sa na zuby nepozera. Kazdy da dar v ramci svojich moznosti. V situaci, ze Ty mas obdarovat dvojicky je rada jednoducha - nemusis davat peniaze, ale kup nieco uzitocne babetkam a za ovela nizsiu cenu vramci svojich financnych moznosti. To, ako si sa rozhodla nema pravo posudzovat NIK a ak sa tak stane, tak sa zamysli nad tym kto je ten clovek a podla toho sa ku nemu do buducnosti spravaj, nakolko Ti moze velmi ublizit.

bobi3
25. okt 2013

určite daj podľa svojich finančných možností a nie nejakých blbých pravidiel 😉 veď ty si ich o tie peniaze tiež neprosila... nechápem, zvláštni ľudia 😒 a normálne to nie je... skôr smutné

lulu_lu
25. okt 2013

Jooooooj moja, no este ze si napisala, tak v tom pripade ani CENT nedavaj, ved nech si to tvoj EX vybavi,ale co to je za chlapa? Ze od teba ziada????? Je to aj jeho dietatko, a jeho kamarat.
s tym sa vobec nezatazuj a ani s jeho sikovnou mamickou!!!!!!!!!!! To je jeho starost! To by som nedala ani keby mam, pretoze to je jeho hanba ked neda nie tvoja. Takze to pekne vypust z hlavy 🙂 a netrap sa🙂
(ja som to pochopila, ze to je kamos teba a tvojho priatela)

cerez
25. okt 2013

Polemizovať je už neskoro, ale pre budúcnosť, peniaze vždy boli terčom hádky. Ak prijať finančný dar pri narodení dieťatka, tak jedine od najbližších a to konkrétne od rodičov-starých rodičov. Žiadny priatelia. Ak dať, tak formou oblečenia, hračky. To je môj názor. Dar by sa síce nemal vracať späť, ale ak nieto z čoho, vrátiť im 100 eur a tým by to všetko skončilo.

tjarka1
25. okt 2013

@lucy7773 čo???? to čo za bludy ti rozpráva, no ja by som s ním vyrazila dvere keby ide na mňa s niečim takým, v prvom rade by sa mal starať o to, čo všetko potrebuje jeho dieťa a nie on sám, sebec!!! a to akože keď je to jeho dieťa, nechce ešte aj polovicu tvojej materskej? ukáž mu dvere a viac sa s ním nebav. a hotovo, nech si to rieši ako chce, ty nie si povinná nikomu dávať peniaze. maličky je prvoradý a ostatné si nevšímaj

lulu_lu
25. okt 2013

@lucy7773 prepac toto enchapem, tvoj ex, zaida ten dar pre snya aby si ho dala jemu???

elise
25. okt 2013

bol to dar pre dieťa nepýtala si si ho dali dobrovolne lebo chceli, teoreticky mohli kupiť nejaké košielky dupačky alebo deku alebo hračky . nie si povinná nikomu vracať nič hlavn ak to nie su tvoji priatelia s ktorými sa pravidelne stretávaš alebo si tlefonujte maximáln etak pošli blahoželanie k narodniu dvojičiek. ak chce tvoj ex alebo ex svokra niekomu niečo dať nech daju ty nedávaj nič nie si povinná.

misinka26
25. okt 2013

@lucy7773 Sorry ale tvoj ex je riadny chudák ... a to nemyslím v dobrom ... nech mu on dá veď je to jeho kamoš a že jeho peniaze, kokos dobre si urobila, že s ním nie si ... my sme všetko čo sme na krstiny dostali dali malému na knižku veď sú to jeho peniaze nie naše a keby sme ich náhodou minuli tak len pre jeho potreby ...

sissy27
25. okt 2013

@lucy7773 trošku som sa stratila kto je "priateľ" a kto "ex", ale to je jedno, by som ich poslala, nech to odomňa vymáhajú súdnou cestou 😀 😀 😀 som sa ešte ozaj nestretla s tým, že by si niekto pýtal finančný obnos ako dar takýmto spôsobom, resp. aby k tomu niekto niekoho nútil (nech už sú vzťahy akékoľvek)... veď to nie je povinnosť 😕

lenka_21
25. okt 2013

@lucy7773 suhlasim s tym co tu baby napisali ... dar ti dali, lebo chceli - ci to bol kamarat, rodina ...atd by som vobec neriesila. Bolo to ich rozhodnutie (pokial si ich o peniaze neziadala ty) 😉 Je to na tebe ako sa zriadis (je pekne, ze svokra a tvoj ex nieco ziadaju) - tu odporucam zvolit metodu jednym uchom dnu a druhym von a zariadit sa podla svojich moznosti. Rozhodne by som synovi nic z knizky nevyberala - to su jeho peniaze. Ked chces kup im nieco podla svojich moznosti, ale keby som nemala peniaze na darcek, tak by som nic nekupila ... mozes im nieco dat aj neskorsie, ked uz budes pracovat a budes mat prijem.
Samozrejme svokre a priatelovi by som medze nekladla, oni nech daju kolko chcu 😀

masinka
25. okt 2013

@lucy7773 a nejake dupacky si pre maleho nedostala ? ze by si ich tvojmu ex dala, aby mu docvaklo, ked si mysli ze pri narodeni sa dary davaju otcom 😖 no inac ked je taky "charakter", tak bacha na to, aby ti to nezacal strhavat z alimentov.

lucy7773
autor
25. okt 2013

@misinka26 Ja som ich na knižku dala a kým nebudem nutena, tak sa ich ani nechytim a ak by som sa niekedy chytila tych penazi tak tak ako si Ty napisala, len na potreby maleho.

sirinka
25. okt 2013

@lucy7773 a kamaratovi jeho kamarata by si nemala tiez nejake peniaze poslat 😅 😅 😅 musim povedat, ze toto je jedna z najvacsich blbosti co som v poslednej dobe pocula...
Mozes sa im tak akurat zasmiat, v pripade, ze by sa ti nejako vyhrazal, treba kontaktovat policiu.

lucy7773
autor
25. okt 2013

@lulu_lu Je to kamarat mojho priatela. Ja sa snim už nestretavam, ani nekontaktujem odkedy sme sa rozišli

stellamaris
25. okt 2013

@lucy7773 nic nikomu nedavaj,peniaze patria tvojmu synovi a hotovo.Toto je maximalna drzost,co od teba chcu............. 😠