icon

Mám všetko a aj tak som nešťastná

jadana
8. máj 2012

Ahojte, dlho sem chodim a teraz som sa zaregistrovala...Mám také trápenie - som mamina 2 malých detí, škôlkarov, sú zdraví 🙂 a sú to spokojné deti 🙂 mám manžela, ktorý je od rána do večera v robote, ale manželstvo je o.k., máme hypo na byt, chalupu, auto...rodičia nám pomáhajú, nie finančne, ale aspoň deti postrážia, našla som si super prácu....a napriek všetkému som nešťastná, beriem lieky na depku a potrebujem sa dať psychicky do pohody...Ako si dodávate elán? Kde beriete energiu? dakujem za každú radu...

Strana
z2
igiana
19. mar 2014

@salamistka ahoj. V tychto dnoch tiez uvazujem o tom, ako plnohodnotne prezit zivot, mam uz po 30 a tak rozmyslam o tom, ako som prezila doterajsi zivot, ake chyby som urobila a co mne chybalo ako dietatu. Prehodnotila som svoj vztah k detom. Moja mama cele moje detstvo stravila v praci, ja som bola cely den v skolke, neskor v skole a sama doma. Po praci zase mala robotu okolo zahrady a zvierat. Nemala som s nou vytvoreny osobny vztah, skoro si ju z detstva ani nepamatam. Iba sa starala, aby som sa najedla, teplo obliekla. Ked som ju prosila, aby sa so mnou zahrala, nemala cas. Neskor, ked odisla do dochodku, zrazu chcela moju doveru, objatia, ale mne sa to bridilo. Dala mi starostlivost, ale nedala mi lasku.

Ked som si zalozila rodinu a mala a mam deti som s nimi na materskej, vela ich objimam, hrame sa, rozpravame, hovorim im, ze som stastna, ze ich mam. Do skolky pojdu len do predskolskej. Su to moje poklady. Ja viem, ze nie kazdy si moze dovolit ostat dlhsie doma s detmi. Ale robotu, ktora mi kradne cas pre rodinu by som sa snazila zmenit, aj ked je dobra. Ved aj tak ta nerobi stastnou.

igiana
19. mar 2014

Stastni podla mna budeme, ked budeme slobodni. Ked nam nebude nezdravo zalezat na tom, co si myslia alebo pomyslia o nas druhi, ked sa oslobodime od dokonaleho poriadku, ktory aj tak nikdy nedosiahneme. Ked prestaneme mysliet na to, co nam chyba, ale budeme sa snazit druhych urobit stastnymi. Ti druhi podla mna viacmenej prezivaju to co my. Len zalezi na tom, ako sa k tomu postavia. Ked nieco robim s nechutou, deprimuje ma to. Ked to robim s umyslom obetovat sa pre druhych, sluzit druhym, naplna ma to. Velke veci sa rodia v bolesti.
Na psychiku velmi vplyva aj hormonalna nerovnovaha, hormonalne tabletky, nedostatok pohybu na cerstvom vzduchu, v prirode..
Pre zenu je velmi dolezita kamaratka, ktora sa na nic nehra, netvari sa ako super manzelka, dokonala, najmudrejsia, ale obycajna baba s dobrym srdcom.

zenulienka
19. mar 2014

@igiana no tak mi povedz , kde také rastú 😀 😀 😀 , lebo ja taká som, ale zatial som si podobnú sebe nenašla , všetky riešia kto čo má , kto čo dosiahol , aká je dokonalá a akého má dokonalého manžela 😀 ale proste kde je tá "pravá " fajn pohodová baba, ktorá takéto kraviny nerieši ? 😀 to sa uz asi nenosí... v dnešnej dobe...

mpg
19. mar 2014

@jadana myslím si, že tu je hlavná príčina - stereotyp - starostlivosť o deti, práca a treba to trochu zmeniť. Robiť nielen toto, čo sa musí, ale aj si to nejako spestrovať, napr. aj celodenným výletom s deťmi, alebo s nejakou priateľkou a pod.
Inak je dobré, že máš prácu, ktorá ťa baví. Dôležité je aj akí ľudia ťa obklopujú. Ja som mala v živote aj dosť vážné problémy, ale pomáhala mi veľmi veľa viera v Boha. Tam je napr. jedna myšlienka, že Pán Boh nám nedáva nikdy niesť viac problémov, ako unesieme a to má zachraňoval pred všeliakými čiernymi myšlienkami. Je aj dôležité uvedomiť si, že deti vycítia, že mama je nespokojná a môže sa to po čase prenášať aj na ne a už len kvoli nim je potrebné sa trochu premôcť. A vlastne nikto nemá všetko a stále niečo hľadá, čo ho aj poháňa dopredu.

igiana
19. mar 2014

@zenulienka no predsa aj ja som taka aj ty, tak vidis 😀 . Mas pravdu, nie je jednoduche najst taku. Ja som o jednu taku prisla, lebo sme sa prestahovali. Druhu jej podobnu som si nasla, ale po 2 rokoch.

eliska31
19. mar 2014

treba si najst super kamosku, taku ako ja vravim spravne strelenu a zivot bude lepsi.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
simgal
19. mar 2014

ja inak tie vaše pocity moc nechapem, ze mate vsetko a aja tak si umelo vytvarate nejake problemy. ja mam depresie, uzkosti, ale to preto ze som neplodna, snazime sa 5. rok a nic. Bola som na IVF opakovane. Mam endometriozu a s nou suvisiace zdravotne problemy okrem tej neplodnosti. kebyze mam problemy typu hypoteka skacem od stastia po plafón. Tešte sa zo života ze nemate vazne problemy.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
lucinocka
19. mar 2014

@simgal to vies, kazdy ma ine problemy 🙂 ked otehotnies, bude ta trapit nieco uplne ine🙂 to sme my ludia..ja ani neverim, ze existuje clovek , co je dokonale stasny a pre nic sa netrapi...to by musel zit ako Maugli v dzungli 🙂

simgal
19. mar 2014

@lucinocka no ale aby niekto evidentne bez ziadnych problemov ich umelo hladal. podla mna je to čista nuda.

nini1010
19. mar 2014

Ja si myslím,že si neni šťastná práve preto,že tvoj život sa točí len okolo starostlivosti o rodinu a práce,nie je tak? Myslím si že by tí dodalo energiu tráviť viac času sama so sebou a s inými ľuďmi.Zbehnut do fitka,stretávať sa viac s kamoskami na kafe...takéto veci vedia prevetrat hlavu a dobit energiou 🙂

erika57
24. mar 2014

@strunka13 ahoj.viem o čom hovoríš.ja si myslim preživam asi to isté.kolkokrát som si tiež povedala,že mám všetko.mam deti ,mám kde byvať.mam pracu, sme zatial zdraví,ale chybaju mi ľudia s ktorymi by som si mohla len tak pokecať.rodinu nemám až tak vybornu.a manžel sa mi vzďaľuje.chodi do prace ako povedal,zaraba koruny a na mne je všetko to ostatne čo sa tyka rodiny.a chodim tak isto do prace.takže ta depka z niečoho bude.ak máš okolo seba ľudí s ktorymi si rozumieš tak prekonaš všetko.je horšie ak tych ľudí nemáš.

toniesomja
24. mar 2014

@simgal moja kamaratka ma podobný problem,možem ti napísať do IP?

michalk85
Odpoveď bola odstránená
morning
17. dec 2014

@michalk85 Nazývaj veci pravými menami - " Scientológia tiež niekedy označovaná ako Church of Scientology, je celosvetová organizácia, ktorú Ron L. Hubbard založil v roku 1954. Je to najväčšia organizácia podporujúca praktikovanie scientológie. Je tiež držiteľom obchodných značiek Scientology a Dianetics."

morning
17. dec 2014

@michalk85 Este nam tu verejne prezrad, kolko si uctujes Ty a Tvoja scientologicka cirkev za dalsie sedenia, kurzy, skolenia, vycviky, .... ? 😠 😠 😠 😠 Vsak daj sem cennik svojho dianetickeho = scientologickeho auditu.

paralenkap
17. dec 2014

@michalk85 jaaaj tak teraz si ma rozosmiala, neviem, ci sa v tebe biju dve thety, alebo len nevies, ci si chlap alebo zena, ci v tebe prebieha boj dvoch pohlavi. Vyjadrujes sa vzenskom rode a podpisujes sa ako muz.
Poznam zopar scientologov a podla nna to je diagnoza .. netvrdim, ze vsetko je zle, ale uz len verit v thety je diagnoza :/ A auditing? Super sposob ako PRINUTIT cloveka k viere :( Za mna urcite ruky PREČ !!!

majulienka27
17. dec 2014

@paralenkap to co bolo pisane v zenskom rode tak si nevsimla ale bolo v uvodzovkach - to len citoval svoje klientky 🙂

nasta55
17. dec 2014

@igiana ona nepise ze ma depku ze splaca hypo, pise ze ma vsetko, dnes musi mat kazdy clovek hypo ktory chce byt sam samozrejme ak nepokradol alebo mu niekto nieco nedal, skor depka vyplyva z niecoho co ona sama ani nevie a preto by mala navstivit psychologa.

paralenkap
17. dec 2014

@majulienka27 dakujem za upozornenie, nevsimla som si. Na moju obranu, mne sa strasne dviha talk, ked vidim slovo auditing 🙂

fantagiro70
19. dec 2014

@jadana ale prosím ťa , máš zdravé deti, zdravú rodinu, manžela čo ti domov donesie peniaze a stará sa o vás, strechu nad hlavou,, dobrú prácu.......čo ešte by si chcela v dnešnej dobe viac.Popozeraj sa trošku okolo seba, kolko nešťastných a chorých ludí je okolo teba, ktorý ani zdaleka nemajú to čo máš ty.Nájdi si nejakú činnosť, ktorá ťa bude tešiť.....pozri na svoje zdravé deti a hned bude po depke a nepotrebuješ ani psychiatra.

zemruska
19. dec 2014

Treba zit pritomnostou. Uzivat si kazdy den,uzivat si ze mas krasnu zdravu rodinku. Ja som padla do depky tiez rozvod dlhy samota. Teraz to uz neriesim, dplacam hypo, platim extra najom som sama daleko od rodiny prekonala som tetaniu, depky,problemy zo srdcom vsetko zo stresu a vycerpania, brala som denne 6-8 tabletiek. Dnes? Neberiem nic tesim sa z kazdeho noveho rana, uzivam si kazdu minutu na tomto svete. Vsetko riesim s nadhladom.a hlavne si verim to je 80% uspechu. Nemam to co maju ini ale mam zdravie pracu mam kde byvat a to ma taha vpred 🙂 tebe prajem nech najdes ten spravny smer kam sa otocit a uvidis ze vsetko bude opat supet aj bez liekov. Mas krasnu zdravu rodinku to je zaklad tak sa tes

januli89
25. mar 2017

@iwi9 ahoj viem stará konverzácia ale chcem sa spýtať ako ste dopadli ostali ste v zahraničí či na ako dlho ste boli spokojná a potom zase návrat...Ja som.v podobnej situácii teraz.sme v zahraničí už mi tu ide fakt všetko na nervy zacinam byť hnusnejsia na kolegov, uvedomím sa až neskôr, nebaví ma to tu nikoho tu nemám.aj keď máme spokojný život všetko po ruke sme sami bývame v byte zarábame super medzi nami dvoma je to tiež super len som už znechutená.babo manžel nechce mať ešte aspoň rok a pol.a mne sa to zdá neuveriteľné dlho.potom sa chceme vrátiť na svk zit v mobile home a stavať dom.no ja už neviem koľko vydržím.dnes som z trucu zavolala sick..Ja len asi potrebujem nejaku motiváciu.kuknem si ten film možno má nakopne.alebo raz už ozaj zbalim kufre a pôjdem na Svk.🙂 Este nie som v štádiu plakania zatiaľ len v štádiu nechutenstva

Strana
z2