Mám všetko a som nespokojná
Ahojte, ani neviem ako zacat, citim sa byt vyhorena zo zivota.
Mam vsetko, co som vzdy chcela, milujuceho dobreho manzela, krasne zdrave dietatko, dobru pracu, pekne byvanie, auto, peniaze, no proste po materialnej stranke ok a predsa nie som spokojna so svojim zivotom, a vobec neviem preco. Akoby ma uz nic nebavilo, nic sa mi nechce, chyba mi taka zivotna energia...
Mali ste to niektora? Ako sa z toho dostat?
Hmota je hmota a cloveku je viac nez to.Bud sama so sebou,hodiny v tichu,v prirode a rozmyslaj,ci naozaj zijes zivot,aky chces alebo taky,aky od teba spolocnost ocakava,ci robis veci pre radost,pre krasu,pre stastie inych.Raz som pocula,ze nemozes byt nestastny,ked pomahas ostatnym.A myslim,ze to je velka pravda.
@slecnazkosic
Vieš čo, ja som na vysokej chodila pravidelne na detskú kardiológiu a teda, dosť mi to upratalo aj priority aj postoj k životu aj všetko. Je pár detí odtiaľ, ktoré mám dodnes pre očami a pozerať sa do učí dieťaťu, ktoré ti rozpráva o tom, ako si predstavuje svoj pohreb, áno, zamáva to s človekom, ale aspoň ma to upratalo dosť natoľko, aby som neriešila existenčnú krízu v duchu, mám všetko, ale nudím sa a neviem, čo so životom, ako tuto autorka. Pre mňa jediná cesta, keď máš všetko, je šíriť ďalej dobro a deliť sa o to, čo máš.
Som natom podobne - myslím si ze to súvisí aj s jarnou únavou a celkovo 😅
Netusim 🙉
Keď som išla včera doobeda v aute, bola zaujímavá debata o šťastí, neviem na ktorej stanici-rozhovor s psychologom, mne z toho rozhovoru vyplynulo, ze ked chces, tak si ten pocit vytvoris-staci pozitivne vnimat okolie, že svieti slnko, vôňa rannej kávy, na niekoho sa usmiat, zacvičiť si, robiť niečo užitočné čo Ta baví, niekedy stačí úplná maličkosť a si naštartovaná pozitívne a celý deň to naplní radostou
Zacni vdacnostou, hlbokou, uprimnou. Ak mas vsetko, dakuj za to kazdy den, dakuj za zivot, za zdravie. Zrejme si nemala nikdy velke problemy, naucia pokore. Pisem v dobrom. Este pomaha odist z instagramu, facebooku, tik toku...a prestat sa porovnavat. Nauc sa meditovat, utried si myslienky, pomahaj tam, kde treba. Neutekaj ale prezivaj kazdy okamih.
Pamätám si ako mi napísala spolužiačka do pamätníka, keď sme maturovali pieseň od Elánu, pochopila som ju až po rokoch:
"Zvláštny smútok víťazov
Za tou úzkou páskou bielou
Víťaz stráca ďalší z krásnych cieľov..."
Skús si nájsť koníčka, alebo nejaký jazykový kurz, alebo nejaký iný kurz.
Ale poviem Ti, keď som prišla o dobrú prácu až vtedy som si uvedomila, že som si to mala viac vážiť a tešiť sa z každého dňa.
Máš aj volný čas len pre seba? existujú také akcie pre ženy volá sa to Ženské kruhy..alebo Wellbeing retreat , je to vacsinoi 3-4 dňový pobyt, v kruhu žien, oddych vo forme yogy, meditácie, cvičenie, saunovanie, pobyt v prírode, varenie, proste totálny čas len pre seba na taký reštart presne aj pre takéto osobky ako píšeš o sebe.. treba spomaliť, naučiť sa meditovať a byť vďační, spomaliť…inak mám pocit z Teba že si aj vyhorela.možno aj doma aj v práci..takýto pobyt je na to ako stvorený..
Ahoj, tiež to mam velmi podobne🙂 ale keďže si uvedomujem, ako velmi dobre na tom som, tak o tom nahlas velmi nehovorím... ak chceš, kľudne mi napíš. 🙂
Potrebujes nejaku skúšku 🙂 sprav niečo coho sa bojis nauc sa niečo nové 🙂 výstup z komfortnej zóny
Spokojnost nie je vecou alebo vysledkom toho, kolko mame na ucte, pripadne akeho super manzela a deti mame, super priatelov. Spokojnost musi vychadzat z vnutra kazdej z nas a ma byt nezavisla od externeho prostredia.
Su tu v diskusii baby, ktore nie su spokojne a asi kazdy clovek ma iny pohlad na to, co je ta spokojnost, radost, plnost zivota.
Osobne si myslim, ze okrem toho materialneho (majetok, kariera, peniaze,...), dusevneho (koníčky, rodina, vzťahy, dovolenky,...) je pre spokojný zivot nevyhnutná aj duchovná stránka zivota, kde je nádej, kde je živý vzťah, kde je radost, kde je hlbka...
@bluka2 prečo by mala dávať niečo, čo si predpokladám zarobila, niekomu druhému. Skôr by som radila dobrovoľníctvo - pri chorých, v hospicoch a pod.
Ja teda urcite nemam vsetko, o com snivam, od toho som este daleko, vseobecne sa vsak citim ako stastny clovek, no ked na mna niekedy pride taky ten zivotny prepad, mam chut niekomu pomoct, potesit ho a to ma nabija. Napriklad - boli sme s dcerou v kaviarni, prisiel tam stary pan o palicke a objednal si kavu. Ked sme odchadzali, zaplatila som aj za neho. Ked sme boli kusok od kaviarne, pan nam s usmevom kyval. Ja sa stale usmievam, ked si na to spomeniem.
A minule zas nejaka pani mojej dcere zaplatila v obchode cokoladu, to su take mile radosti, ktore nas v podstate nic nestoja, ale prijemne hreju.🙂
@mandzula čo dáš, to sa ti raz vráti. Krásne
Mne napadlo, že si dosiahla všetko, po čom si túžila a teraz cítiš prázdnotu. Užívaj si to ničnerobenie, nudu, nespokojnosť, aj keď to znie macochysticky. Je to len fáza a príde niečo nové, nájdeš nový zmysel, čo budeš chcieť. Už len keď kútiky úst nasilu vykrutis hore, zmení ti to náladu.
Skúsila by som sa zamerat najprv na dcerku a objavovat s nou svet, zahrať sa na dieťa, neviem, koľko má rokov. Všetko sa ti zdá asi jednotvárne, rovnaké, nudny kolobeh. Alebo naozaj skús nejakú ruštinu, aradctinu, čínštinu, jazyky sa vždy zídu, budeš niečím zamestnaná, nová "meta". Mňa niekedy chytajú depky "na čo?" A potom vidím u niekoho radosť a poteším sa s ním. Možno je v tebe ešte kopec potenciálu a nevieš, čo s ním. Plánujte dovolenku, pozoruj okolie, priloz ruku k dielu, kde vidíš, že je to potrebné. Táto prázdna fáza skôr, či neskôr prejde. Je to "dan" za to, že si šikovná 🙂
Práve preto si nespokojná, lebo máš všetko. Všetko si už dosiahla, nemáš žiadne starosti, nemusíš nič riešiť... Daj si nejaký dlhodobý cieľ a choď za ním. A keď ho dosiahneš, daj si ďalší. Ináč zase môže prísť nespokojnosť.
Nachádzaš sa na vrchných priečkach Maslowovej pyramídy. Ľudia, ktorí sú tam, sa často venujú dobrovoľníctvu práve z vdačnosti, že im bolo všetko dopriate. A tak pomáhajú tým, ktorým naopak všeličo chýba... Chorým alebo chudobným deťom, starším ľuďom, zvieratám, prírode...

Konicky, praca v utulku, neziskovka, su rozne programi- robit nieco pre druhych, viera.... ked som bola mlada chodila som do domova dochodcov- len sa rozpravat, teraz sa da aj telefonovat- v cechach to funguje ako " vnucka na telefone"....