icon

Mám zastaviť finančnú podporu sestre s deťmi?

Dnes o 11:07

Ahojte baby, potrebujem počuť nestranné názory. Moja sestra má už dve deti, starsí má 5r, mladší 3 aj pár mesiacov takže začal chodiť do škôlky a ja som sa konečne tešila, že si sestra nájde prácu, ibaže mi oznámila, že je znova tehotná. Aby ste chápali, ide o moju staršiu sestru, s manželom na tom neboli finančne dobre, takže posledné dva roky som im pomáhala. Robila som im nákupy, platila škôlku a oblečko pre deti a podobne. Nie som na tom finančne zle, žijem sama a mohla som si to dovoliť. Ibaže keď som sa dozvedela, že čakajú tretie dieťa. Nebudem vám klamať, prišlo mi zle. Tehotnú ju nikto nezamestná. Na materskú odchádzala s výpoveďou, takže do starej práce nemôže ani na pár mesiacov. Jej manžel nemá lepšie vzdelanie, živí sa ako SBSkár. Takže peniaze nič moc, nájom je drahý... som zúfalá. Ľutujem ich deti, ale neviem... mám dojem, že kým ja makám a pomáham im, tak ona... no. Majú samozrejme aj nejaké dlhy, tie som im nikdy neplatila. myslíte, že bude kruté ak im stopnem moju finančú podporu? Ja tie deti ľúbim, ale...

Strana
z6
sardinka32
Dnes o 21:30

Ak si im pri 2 deťoch pomáhala troma až štyrmi stovkami, koľko im budeš pomáhať teraz, keď budú mať deti 3? By ma zaujímalo, či sa im to tretie šmyklo alebo proste využili príležitosť, že im pomáhaš a urobili si tretie? Ak ti je ľúto detí a máš dáke euro nazvyš, ktoré obetuješ, urob to inak. Ten starší bude predškolák, čiže školku a aj stravu má fakticky zadarmo, naje sa tam. Tomu mladšiemu by som zaplatila obed a škôlku, nech má tiež zabezpečené jedlo a sestre by som povedala, že maximálne rok im ešte pomôžeš a nech sa medzitým zariadia - t.j. pánko nech si nájde lepšie platenú prácu a prestanú fajčiť - minimálne sestra by mala, však je tehotná a bude kojiť. Majú dosť času, aby si nastavili veci inak a správali sa ako zodpovední rodičia. Ak budú vedieť, že stačí Tebe zavolať a povedať, že deti hladujú, neurobia to. Ohranič svoju pomoc - rok a koniec.

anonym_eefbea
Dnes o 21:52

@anonym_autor im treba pomôcť naučiť finančnú gramotnosť, to bolo treba hneď riešiť. 2 roky takto finančne pomáhať je strašné dlhá doba je to už iba využívanie hlavne keď ma ešte aj muža, že im to blbé nie je... Nech si premyslia priority ak cigarety deti nech dajú do domova.. a keďže je tehotná tak by mala prestať fajčiť aj počas kojenia a majú ďalšie ušetrené peniaze ...
Neviem koľko platia nájom ale 1200e ak to už má aj s daňovými bonusmi na obe deti, ona ak nemala materskú ale iba rodičovský tak 350e cca a 2x prídavok na dieťa 120e vychádza 1670 eur príjem mesačný majú istý!? Ak im chceš ešte pomôcť spísala by som s nimi ich príjmy a výdavky na všetko a píšu si to každý jeden mesiac tam nech začnú škrtať alebo nech si nájde muž druhu prácu sestra aspoň brigády.... Ak mala brigády na zmluvu a vyjde jej to na tých 270dni za posledné 2 roky má nárok na tehotenské skoro 300e do pôrodu a vyšší rodičovský 500e.... Ako to už písali vyššie naozaj im len vykryvas výdavky za cigarety.... A to že ti nechce nechať deti osamote že ti neverí hmm tak len jedno dieťa vezmeš vždy aby si ho dokázala ustrážiť veď keď trávite čas spolu na výletoch atď vidí ako sa správaš rozprávaš s nimi, možno by ti deti povedali niečo "zaujímavé" alebo by sa domov už vrátiť nechceli .?....... Trvala by som na tom aby si videla presne ich príjmy aj výdavky videla výpisy bločky nech odkladajú a že bez toho neuvidia ani cent od teba ani rožok... To že "nemajú" čo jesť a spravia si ďalšie dieťa je extrém nezodpovednosť alebo vypočítavosť, ale aj napriek tomu posielať na potrat podľa mňa nie je v poriadku jedine sa spýtať či zvažuje takú možnosť a aj sterilizáciu u jedného z nich keď nie sú schopní sa postaviť na nohy za 2 roky dosť vysokej finančnej pomoci...

Strana
z6